Dodaj do ulubionych

pediatra - Strzeszyn Grecki, Podolany, Sołacz

17.05.09, 09:55
Witam.
Mam pytanie, czy poznańskie mamy mają do polecenia dobrego pediatrę
(prywatnego lub na NFZ), który przyjmuje w okolicach Strzeszyna Greckiego lub
w miarę blisko?
"Państwowo" chodzę w moim synkiem do "Hipokratesa" na Strzeszynie Greckim, ale
jakoś nie mam zaufania do tamtejszego pediatry. Teraz jest nowa pani doktor,
ale ona, podobnie jak jej poprzedniczka, nie wpadła na to, że mój
4-miesięczniak cierpi na niedobór wit. D.
Będę wdzięczna za sugestie. Bo chciałabym w końcu spotkać pediatrę, z którym
będę mogła rzeczowo porozmawiać o swoich niepokojach.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mnaimmnia Re: pediatra - Strzeszyn Grecki, Podolany, Sołacz 17.05.09, 15:23
      my chodzimy do przychodni na os. Marysieńki. mieszkam na Podolanach. Kiedyś tu
      był mały ośrodek ale zlikwidowany i wszystkich przenieśli na Marysieńki. Jest
      tam 3 pediatrów, my chodzimy do dr Hoppel-Śliwy, dwóch pozostałych nie pamiętam.
      Nie do końca zgadzam się z jej wszystkimi opiniami, ale póki co się nie
      przepiszę. Prywatnie chodzę do dr Aliny Nowickiej na Podolanach. Jest rozsądna i
      słucha mnie. Leki dobiera nam raczej rozsądnie. Jak coś poważnego się dzieje to
      idę raczej prywatnie. Do przychodni ciężko się dodzwonić (a i termin często
      dopiero na 3 dzień).

Ale sama cały czas szukam i jak mi ktoś poleci cudlekarza o nieposzlakowanej
      opinii to się migiem przepisuję smile
      • toffix Re: pediatra - Strzeszyn Grecki, Podolany, Sołacz 17.05.09, 22:09
        Prywatnie - dr Schwartz na Owidiusza 061-84-09-375. Super pediatra. Wizyta chyba
        70 zł.
        • pirulina Re: pediatra - Strzeszyn Grecki, Podolany, Sołacz 06.03.10, 19:15
          POPIERAM--PEŁNE ZAUFANIE!
    • anulkas80 Re: pediatra - Strzeszyn Grecki, Podolany, Sołacz 28.05.09, 22:32
      Witam! Czy ktos jeszcze mial juz kontakt z nowa pania pediatra?
      Podzielcie sie opiniami!Miszkam na Strzeszynie ale niestety nie
      chodze tu do lekarza bardzo sie zrazilam do dr Wargulskiej jezdze z
      dzieckiem do Koziegłów.Pozdrawiam
      • anatt Re: pediatra - Strzeszyn Grecki, Podolany, Sołacz 31.05.09, 21:47
        Ja miałam. W sumie trudno mi stwierdzić - raz byłam z katarkiem, zapisała Małemu
        nasivin. Drugi raz byłam na szczepieniu - zbadała synka, ale np.nie zmierzyła
        ciemiączka ani obwodu główki ani klatki piersiowej ( a wydaje mi się, że u
        5-miesięczniaka to ważne) podczas gdy dr Wagulska to robiła.
        Ogólnie w kontakcie dość miła, sympatyczne podejście do dzieci - mój maluch się
        do niej uśmiechał, a nie zawsze się uśmiecha do obcych. A merytorycznie nie
        jestem w stanie ocenić. Na pewno przeczytała kartę dziecka, bo wypytywała o
        wyniki wcześniej zleconych badań, etc
      • ryb-k-aa Re: pediatra - Strzeszyn Grecki, Podolany, Sołacz 02.06.09, 15:39
        Witam, byłam u nowej Pani doktor z synkiem i miło mnie zaskoczyła. Przeglądała
        książeczkę zdrowia i kartę, wypytywała o rozwój. A i z badaniem nie było
        problemu, bo Mały cały czas się cieszył (co się do tej pory nie zdarzało u
        lekarza). Zbadała synka bardzo dokładnie, a przy tym sprawnie.
        Pani doktor ma naprawdę świetne podejście do dzieci.
        Pytałam też o szczepionki, które nie są obowiązkowe i udzieliła mi wyczerpującej
        odpowiedzi. Jedna wizyta to jeszcze mało, ale wydaje mi się, że w końcu mamy na
        osiedlu zaufanego pediatrę.
    • asiula30 Re: pediatra - Strzeszyn Grecki, Podolany, Sołacz 09.06.09, 23:27
      Na Sołaczu najlepsza neonatolog piediatra Pani Adanawicz, mila ciepla pani oglada dziecko "ze wszystkich stron" polecam z czystym sumieniem
    • gadzia2 Re: pediatra - Strzeszyn Grecki, Podolany, Sołacz 06.03.10, 10:50
      Ja również przyłącze się do prośby o namiary na pediatrę zarówno z NFZ jak prywatnie przyjmującego. W ciąży już się nastawiłam na to ze państwowo mało załatwić można - ale muszę gdzieś zapisać dziecko w ramach ewentualnych szczepień.
      Czy ta nowa Pani doktor o której Panie piszą to właśnie pani Różycka w Hipokratesie?
      • matkadwulatka Re: pediatra - Strzeszyn Grecki, Podolany, Sołacz 24.05.10, 21:28
        Na wizyty prywatne polecam dr Mazur-Melewską. Mieszka w Strzeszynie i chętnie
        odwiedza dzieci w domu. Moim zdaniem najlepszy pediatra w Poznaniu. Cudowny,
        ciepły człowiek z ogromną cierpliwością do dzieci i rodziców. Zawsze trafne
        diagnozy. Namiary znajdziecie w necie.
        • rad-aga Re: pediatra - Strzeszyn Grecki, Podolany, Sołacz 31.05.10, 07:41
          Również polecam dr Mazur-Melewską. Niestety w Strzeszynie Starym nie
          przyjmuje w przychodni, a jedynie na wizyty domowe można się
          umawiać.
          • kina1409 Re: pediatra - Strzeszyn Grecki, Podolany, Sołacz 31.05.10, 17:26
            Chodziłam z synkiem do Pani doktor. Jest to cudowna kobieta. Bardzo
            dokładna i wnikliwa. To ona zauważyła, że mój synek ma wzmożone
            napiecie mięśniowe. Każdym problemem się wnikliwie zajmowała. I
            właśnie zauwazyłam, że na Strzeszynie Greckim juz jej nie masad
            Dziewczyny czy mogłybyscie mi na priva napisać ile kosztuje u Pani
            doktor wizyta domowa. Byłabym bardzo wdzięczna, gdyż mój synek co
            miesiąc ma zapalenie oskrzeli i Pani doktor ze strzeszyna nigdy nie
            widzi u mojego synka duszności. dopiero jak jade z małym na dyzur do
            szpitala to lekarze jednoznacznie twierdzą obturacje na oskrzelach.
            • katarzynam-m Re: pediatra - Strzeszyn Grecki, Podolany, Sołacz 01.08.10, 21:24
              Też chodziłam do doktor Melewskiej w Strzeszynie. Superbabka, zawsze małego
              wyprowadziła z choroby. Jak odeszła poszłam z chorym dzieckiem do tej drugiej
              doktor. Skończyło się szpitalem. Na drugi raz zawołam doktor Melewską prywatnie.
    • ewuchaklucha higiena pani doktor ze strzeszyna greckiego... 29.07.10, 09:32
      pani dr może i miła, ale strasznie razi mnie to, że nie myje rąk
      przed badaniem dziecka... nie przeszkadza wam to? na początku miałam
      nadzieję, że może myje zanim wejdziemy, ale gdzie tam, zlew stoi
      suchy i zakurzonyuncertain na szczęście problemów ze zdrowiem dziecka nie
      mam i chodzę tylko na szczepienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka