Dodaj do ulubionych

Co ja widzę: Równy chłop na śniegu

IP: *.2.20.195.pp.com.pl 04.01.10, 21:01
To popis żenującej wyborczej hucpy! Huta pamięta WC stadiony i niszczenie
Hutnika. To jest wyborcza jatka. I niech płaczą ci którym bliski jest prosty
podział na wyborczych Żydów i nożowników Psy!
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Co ja widzę: Równy chłop na śniegu IP: *.chello.pl 04.01.10, 21:01
      Nie znał znaczenia słów??! To co chciał powiedzieć przez "nigdy nie zejdziemy na psy" ??! może jeszcze napiszecie, że to zwyczajne noworoczne polskie życzenie??! Kto wam pisze te teksty, przedszkolaki?
      • Gość: Gatsby Re: Co ja widzę: Równy chłop na śniegu IP: *.ghnet.pl 04.01.10, 21:23
        wyobraź sobie, że powiedzenie "zejść na psy" funkcjonowało w jęz. polskim na
        długo przedtem zanim kibole zaadoptowali je na swoje potrzeby. co więcej, założę
        się, że 90% mieszkańców tego miasta (czyli tych normalnych) nie zdaje sobie
        sprawy z owych barbarzyńskich konotacji. i dobrze!
        • Gość: Hutnik "nie zniżajmy się do poziomu żydów" IP: *.chello.pl 04.01.10, 21:58
          a jak by tak prezio przypadkowo był kibolem Wisły, i posłużył się epitetem drugiej strony, czyli zamiast "psów" pojawili by się "żydzi", pan Maca-ckiewicz równie gorliwie bronił by naszego prezydenckiego szalikowca?

tak tylko pytam, bo nie wiem
          • Gość: t Re: "nie zniżajmy się do poziomu żydów" IP: *.ghnet.pl 04.01.10, 22:50
            co ty piszesz? dlaczego żydzi?
            • Gość: ojej Re: "nie zniżajmy się do poziomu żydów" IP: 151.193.120.* 05.01.10, 09:08
              www.wikipasy.pl/%C5%BBydzi
        • Gość: qwerty Re: Co ja widzę: Równy chłop na śniegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 07:43
          funkcjonowalo jak noworoczne zyczenie??:)
    • ermik.krak Co ja widzę: Równy chłop na śniegu 04.01.10, 21:01
      Problem jest tylko taki że Majchrowski orientuje się bardzo dobrze w detalach
      przyśpiewek kibicowskich. Wiedział dokładnie co mówi i w jakim znaczeniu. Pan
      Mancewicz widział "nieporadne przeprosiny" Majchrowskiego. Ja widziałem
      człowieka który tak przeprasza, jakby nie chciał przeprosić. Coś jak Lepper w
      swoim słynnym wystąpieniu o prostytutkach. Szkoda że mamy takiego prezydenta.
      Pora chyba na zmiany.
      • Gość: mb Re: Co ja widzę: Równy chłop na śniegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 22:21
        Pan widze w głowie naszego prezydenta ma sonde i wie doskonale o czym wie a o
        czym nie - jak afganczycy o ruchach amerykanskich dronow - pozazdroscic techniki!
    • Gość: Olsza A co mnie to! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 21:18
      to jest poziom rynsztoka, powiedział, co powiedział - Wam to kury wodzić szcz...
      a nie w piłkę kopać. Dać szmaciankę i na Błonia, a nie 2 stadiony budować
      skłóconym rozwydrzonym bachorom.
    • zablokowany-obrazliwy-nick Nie bywam na meczach 04.01.10, 21:22
      lecz wystarczają mi napisy na murach, aby wiedzieć że "psy" to policja lub Wisła.
    • Gość: emdzej Co ja widzę: Równy chłop na śniegu IP: 82.177.125.* 04.01.10, 21:25
      Wybaczy Pan, ale chyba jednak prezydent miasta powinien mieć chociaż pojęcia
      trochę o dwóch największych klubach w mieście (i dobrze znanych w kraju) i o
      stosunkach między nimi. Niewiedza nie tłumaczy głupoty. Nie wiedzieć to może
      pani Wiesia z warzywniaka.
    • zablokowany-obrazliwy-nick Pan Mancewicz 04.01.10, 21:28
      jeszcze nie wytrzeźwiał po zabawie sylwestrowej.
    • Gość: kasia 6 Re: Co ja widzę: Równy chłop na śniegu IP: *.chello.pl 04.01.10, 21:37
      Panie redaktorze ! zajmij się pan czymś pożytecznym !
    • Gość: wiślacki pies Co ja widzę: Równy chłop na śniegu IP: *.chello.pl 04.01.10, 21:38
      Gdzie Pan mieszka redaktorze? A hymn napisany przez Maleńczuka to
      arcydzieło?To wyborczy "bąk" wypuszczony przez Prezydenta a smród po nim
      jeszcze długo będzie czuć bo większość w tym mieście to my wiślackie psy
      • Gość: kibic Re: Co ja widzę: Równy chłop na śniegu IP: *.n4u.abpl.pl 04.01.10, 22:12
        Idzie nowe?
        Redaktor Mancewicz napisał sensowny obiektywny tekst.
        Żeby mu tylko premii nie zabrali,bo przecie GwK ma gnoić a nie bronić
        Majchrowskiego.
        Teraz tylko prośba,by przestali nagłaśniać idiotyzmy jakie wypisują bezmózgowi
        kibole.Jeden nawet napisał,że oni są większością?!
    • ksiestwo.zablocie Re: No to nieźle się uśmiałem 04.01.10, 21:51
      Majcher celowo obraża kibiców przeciwnego klubu, tylko potęgując animozje... a pan redaktor mówi, że nic się nie dzieje.

czysta i celowa prowokacja, myślał, że przez obrażenie Wiślaków zyska kilka prostych głosów... a tu taki nie fart :) i jeszcze sfilmowane
      www.youtube.com/watch?v=VFUrA0ikR14

------------------------------
      Poznaj lepiej swojego prezydenta:

www.jacekprezydent.blogspot.com
      www.youtube.com/watch?v=73UbJEvlXWM&feature=related
    • Gość: artur Co ja widzę: Równy chłop na śniegu IP: *.range217-44.btcentralplus.com 04.01.10, 22:04
      Grupka kilku osob na forum, zawsze negatywnie do wszystkiego
      nastawionych. Zastanawiacie sie czy to ma sens takie zycie? Dlatego
      nigdy nie czytam. pozdrawiam
    • Gość: Krakowianka Odczepcie się od prezydenta Majchrowskiego! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.10, 22:04
      Protestuję przeciwko zmuszaniu ludzi, którzy nie interesują się sportem i
      kibolskimi rozgrywkami do wczytywania się w różne napastliwe wypociny z jednej
      i drugiej strony! Mieszkam i żyję w Krakowie, ale nigdy!!! nie zainteresowało
      mnie, czy psy to kibole wisły czy crakowii.Mam to gdzieś i szkoda mi czasu na
      takie idiotyzmy! Napisów na murach nie czytam tylko ubolewam nad
      barbarzyństwem ich "autorów". Dajcie już spokój prezydentowi Majchrowskiemu,
      bo też ma prawo nie interesować się sportem ,a już tym bardziej subkulturą kiboli!
      • Gość: Groblin Re: Kochajcie prezydenta Majchrowskiego! IP: *.2.20.195.pp.com.pl 04.01.10, 22:12
        To dziecinada! Samego cudownego i złodziejskiego demolowania Krakowa życzę.
        Nigdy nie zejdziemy na pchły!
      • Gość: wiślicki pies Re: nie zna się? IP: *.chello.pl 04.01.10, 22:15
        Skoro się nie zna, to ciekawe dlaczego antagonizuje strony?

Popierając jeden klub a obrażając psy z Wisły,
        nie kompromitujmy się, prezydent wiedział co robi,
        myślał, że chamstwem ugra kilka kibolskich głosów,
        nie przewidział tylko, że będzie aż taka afera.

Nieźle zaczyna się kampania dla Jacusia, tylko tak dalej :)
      • Gość: kraker's Re;co to cicha wielbicielka ? IP: 83.13.74.* 05.01.10, 06:59
        sekretarka , kochanka czy może prawniczka równego chłopa
    • Gość: Krakus Epitet "pies" wziął się od SB/MO/ZOMO IP: 83.13.74.* 04.01.10, 22:57
      czyli sponsora i naturalnego zaplecza Wisły za komuny, a Majchrowski wywodzi
      się z tej właśnie komuny, więc zgadzam się z Mancewiczem, że Majchrowski
      palnął z głupa, bo wcześniej usłyszał odśpiewany chóralnie ostatni wers
      przyśpiewki Maleńczuka (obok hymnu to to nie stało ;) ale każdy ma prawo
      zatytułować swój utwór jak chce, więc jest to - "Hymn Cracovii" Macieja
      Maleńczuka jak już coś). Nie chce mi się wierzyć, że Majchrowski chciałby
      uderzyć w swój podstawowy elektorat, czyli właśnie emerytowanych esbeków i
      milicjantów.

Peszek polega na tym, że jest to typowe polskie powiedzenie/przysłowie, do
      którego przyczepiliście się niczym "rzep psiego ogona" (co nie dziwi zbytnio
      albowiem "canis a corio nunquam absterrebitur uncto"), zachowując się jak
      "pies ogrodnika", bo "psim swędem" udało wam się złapać Majchrowskiego na
      lapsusie, co każdemu się zdarzyć może, zwłaszcza gdy jest "zimno jak psiarni"
      a "pogoda pod psem" i "wieszacie na nim psy", ale wasze argumenty to "ni pies,
      ni wydra", i trudno się z nimi zgodzić tym bardziej, że "daj psu palec, a
      rękę odgryzie", a "tu jest pies pogrzebany", że "nie dla psa kiełbasa": "Psy
      szczekają, karawana idzie dalej"! ;DDDDD
      • Gość: WON Re: A idiota wychowany w pielęgnowanym kulcie IP: 83.13.74.* 05.01.10, 07:07
        nienawiści do Wisły dalej bedzie idiotą nawet jeśli się przeniesie na Madagaskar
        bez wyraźnej potrzeby .
    • Gość: prostak Jestem prostakiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 23:20
      Cóż, sprawa jest banalnie prosta. Jeżeli, ktoś nie posiada
      kultury i jeszcze czegoś tak małego i nie widocznego, a bardzo
      istotnego. To zachowuje się tak jak Majchrowski. Szkoda, że ten Pan
      mianuje siebie człowiekiem inteligentnym i wykształconym. Niestety -
      jest tylko żałosnym przykładem osoby, która znalazła się na
      niewłaściwym miejscu i o niewłasciwym czasie.
    • Gość: zwykla kobita Co ja widzę: Równy chłop na śniegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 23:51
      Moja opinia nie będzie na temat (ale tylko pośrednio). Szczerze mówiąc, Wisła,
      Cracovia, Prezydent M. mi... jest (są)mi obojętni.
      Ale przyłączam się do zdumienia nad panującym w Polsce - w internecie
      chamstwem. Przeczytałam z babskiej ciekawości "artykuł" o pobycie w Krakowie
      głośnej pary Bachleda-Curuś - Farrell i o chrzcinach ich dziecka. Poziom
      agresji komentujących (a w większości kobiet!)- wprawił mnie w osłupienie.
      Wańkowicz wymyślił bardzo trafna nazwę: kundlizm. To jest to.
    • Gość: ja Re: Co ja widzę: Równy chłop na śniegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 23:59
      Ty, Groblin, daj se siana. Albo jeszcze lepiej waleriany.
    • Gość: PaRRaped. Co ja widzę: Równy chłop na śniegu IP: 81.219.150.* 05.01.10, 00:22
      Panie autor coś Pan się z choinki urwał? Wożą Cię Pan z workiem na głowie po
      Krakowie? Meczy Pan nie oglądasz? Czy z wyłączonym głosem i zasłoniętym ekranem?
      Każdy w Krakowie, który choć troszeczkę interesuje się piłką nożną dobrze wie,
      że wśród kibiców powszechnie znane są określenia: 'Żydy' i 'Psy' na te dwa
      najstarsze krakowskie kluby. No niestety tak się przezywają i w sumie nie
      walczą z tymi określeniami a wręcz się w jakiś sposób z nimi utożsamiają.
      Każdy widzi jeżdżąc po naszym mieście wszelakie wlepki z hasłami nawiązującymi
      do 'psów' i żydów', napisy na ścianach "Wisła - Łowcy Żydów", "Cracovia -
      Hycle, Łowcy Psów". Wielkie transparenty wywieszane na stadionach podczas
      meczy, czy choćby szaliki i przyśpiewki kibiców jednej i drugiej drużyny.
      Dlatego wydaję mi się, że trzeba być człowiekiem mocno nierozgarniętym, żeby
      nie skojarzyć takich faktów, a przecież zarówno autor jak i pan Jacek
      Majchrowski podobno są ludźmi wykształconymi. No chyba, że na prawdę człowiek
      nie interesuje się tym sportem, to może nie wiedzieć o takich rzeczach, ale
      wydaję mi się, że w takim razie pan prezydent nie powinien pojawiać się na
      takich spotkaniach lub przed takim spotkaniem jeżeli nie potrafi używać
      wyważonych słów skonsultować się ze swoimi PR-owcami, aby mu doradzili, żeby
      nie strzelić takiej gafy.
      • Gość: havi Re: Co ja widzę: Równy chłop na śniegu nic nie wie IP: *.chello.pl 05.01.10, 00:33
        bo pan jacek jest nierozgarnięty i dlatego nie nadaje sie na prezydenta, wierzę że w nadchodzących wyborach kraków mu podziekuje za ostatnie dwie kadencje.

tłumaczy sie że nie wiedział, tymczasem nawet w przedszkolu dzieci wiedza kto to "żydy" i "psy"
        tak samo nie postaral sie o Euro też nie wiedział że należy odpowiednio lobbować.
        Google też poszło do wrocka bo preziowi nie chcialo sie do "stanów" pojechać. Dutkiewiczowi z wroclawia to pięt nie dorasta, który to uwija sie jak może aby cos ugrac dla swego miasta.

majcher wie chyba tylko co sie dzieje w KSW.
        Krakowianie gdzie mieliście oczy....
        • Gość: Glis Re: Co ja widzę: Równy chłop na śniegu nic nie wi IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 05.01.10, 04:51
          I tak będzie do wyborów, każda wypowiedź Prezydenta Majchrowskiego będzie
          komentowana przez Wyborczą w negatywny sposób, nawet słowa wypowiedziana na
          największym luzie jak podczas treningu.To wg mnie były życzenia okraszone satyrą
          do przyjęcia przez normalnego człowieka.Nie wymagam od prezydenta aby kalkulował
          skutki wypowiedzi mózgiem kibica nożownika, który za krzywe słowo nie waha się
          dźgnąć.
          Uważam,że Pan Prezydent nie musiał przepraszać/chociaż zachował się jak
          dżentelmen i to zrobił/, bo jest człowiekiem o wysokiej kulturze osobistej. Ja z
          okazji Nowego Roku życzę Mu zwycięstwa wyborczego, będę na niego głosował bo to
          jedynie liczący się kandydat.
          • Gość: kraker's Re: dzięki ci równy chłopie ... IP: 83.13.74.* 05.01.10, 07:17
            jesteśmy w dupie dzięki tobie bez euro 2012 bez reklamy miasta za granicą za
            to promocję sprzedaży noży potrafił podciągnąc na wyższy szczebel a że przy
            okazji przyrobił sobie troche kasy co tam miasto sobie poradzi czyli misja
            dobiegła końca
    • sprawazlewa A kto zrobił aferę? 05.01.10, 08:02
      Czy Prezydent Majchrowski powiedział tylko jedno zdanie na spotkaniu
      noworocznym? Z pwenością -nie. Ale Pan Redaktor musiał zrobić aferę
      i powtórzyć to zdanie tysiąc razy. Tylko po co? ( Żey dokopać
      Majchrowskiemu?) Inteligencja zobowiązuje. Jak się nie widzi skutków
      swoich frustracji to się nie pisze w gazecie. Polskie przysłowie
      mówi "Milczenie jest złotem".
    • Gość: no jak ? A gdyby Prezydent Krakowa powiedział: IP: *.tktelekom.pl 05.01.10, 10:34
      że życzy każdemu "aby w Nowym Roku nie musiał sie taplać z parchami
      w kałuży" to Pan Mancewicz też by go tak bronił i bagatelizował
      problem ?
    • Gość: Ravic że co? IP: 82.160.241.* 05.01.10, 11:51
      Oj chłopczyku, chyba Ci się coś pomyliło. Rozziew między przykładami, które
      podajesz... które, bądź co bądź, mają opisywać agresję nas Polaków są
      delikatnie mówiąc chybione. Otóż pan prezydent zaprezentował postawę agresywną
      mówiąc, co powiedział. A wg Ciebie: "użył grepsu, jego innego, bo
      wybuchowego, znaczenia najpewniej po prostu nie znał."

Chyba nie doceniasz swojego prezydenta, albo jesteś jego wielkim fanem i
      starasz się wygładzić jego wizerunek w mediach. Też widziałem jego przeprosiny
      w mediach... i jedyne o czym pomyślałem to to, że pan prezydent właśnie się
      kompromituje i zastanowiłem się ile ludzi da się nabrać na jego minę "na
      zbitego psa"... Jak się okazuje Ty się nabrałeś.
      Życzę świadomości w Nowym Roku

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka