Gość: żenada IP: *.multi-play.net.pl 29.05.10, 22:14 To niech sobie student z mazowieckiego w swojej mazowszańskiej wsi śmieci pierzem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nanana Re: Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci IP: *.chello.pl 29.05.10, 22:21 "mlodość ma swoje prawa"- widze, że tym hasłem wszystko da sie wytłumaczyć, nawet największe chamstwo i głupote. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci 29.05.10, 22:39 ... i każdą "nową świecką tradycję"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakers powinny byc ujemne punkty za pochodzenie IP: *.chello.pl 30.05.10, 10:37 wieśniactwo przyzwyczajone ze pióra ptactwa w zagrodzie się walają wszędzie, to chce tego samego w mieście jak tu zniechęcić to bydło do przyjazdu do naszego miasta ? przyjeżdża ta chołota i na okraglo chleje albo daje dupy pijanemu motłochowi z wysp i jeszcze smieci nam tu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsf Re: powinny byc ujemne punkty za pochodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 11:05 Ktoś musi uczyć tą miejscową hołotę kultury. Nie krzycz krakusku bez wykształcenia, bo to i tak nic nie zmieni. Tacy jak Ty wszystko co się da zwalają na studentów. Zawiść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakers wieśnianin niech pisze na forum "Kozia Wólka" IP: *.chello.pl 30.05.10, 12:37 > Ktoś musi uczyć tą miejscową hołotę kultury. Nie krzycz krakusku bez > wykształcenia, bo to i tak nic nie zmieni. Tacy jak Ty wszystko co się da > zwalają na studentów. Zawiść? my Krakusi mamy wykształcenie zdobyte w prawdziwych szkołach i nie dostajemy ocen za jajka i masło dlatego też na studia dostawaliśmy się zawsze bez problemów niestety odkąd zniesiono egzaminy wstępne na uczelnie, musimy tolerować tę zarazę z wiosek, która wyniosła z domu niepłacenie podatków, ubezpieczeń i złodziejską roszczeniową postawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: wieśnianin niech pisze na forum "Kozia Wólka" IP: *.27.71-86.rev.gaoland.net 30.05.10, 13:13 Az sie komentowac nie chce tych bzdur. Prosze nie pisz "my Krakusi" bo ja sie z Toba nie identyfikuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekrakacz Re: wieśnianin niech pisze na forum "Kozia Wólka" IP: 81.219.91.* 30.05.10, 13:47 tak, wy krakusi macie za to "najtańsze" taksówki w całej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara szkoła Re: wieśnianin niech pisze na forum "Kozia Wólka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 16:09 Tylko że na te taksówki łapią się wyłącznie bystrzaki z Koziej Wólki, ha ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ała Nie rozumiem, skąd tu tylu sztywnych ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.10, 21:30 Studenci zrobili coś spontanicznego, zabawnego i w zasadzie całkiem nieszkodliwego. Ponadto posprzątali po sobie. Rozumiem, że Kraków to miejsce POCHÓWKÓW, ŻAŁÓB, GROBÓW, SANKTUARIÓW, MEMORIAŁÓW, ale czy musi być aż tak sztywny. Kraków nie musi ciągle pokazywać, że rządzą nim wyłącznie zamknięte martwe umysły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.P. przykro mi, że jesteśmy społeczeństwem tak nudnym IP: *.gdynia.mm.pl 30.05.10, 14:33 > przyjeżdża ta chołota i na okraglo chleje albo daje dupy pijanemu motłochowi z > wysp i jeszcze śmieci nam tu zapomniał wół jak cielęciem był. <a pewnie był tym typem studenta pijaka bez wyobraźni i polotu> no bo lepiej żeby młodzież chlała na każdym rogu, niż chociaż raz się zebrała zrobiła coś z czego pośmiać się mogą nie tylko widzowie ale i uczestnicy. No jasne. Lepiej żeby studenci turlali się pod stołami... Organizuję taką samą akcję w Gdyni, i z początku główną przesłanką było śmieszne rozpoczęcie wakacji i jednoczenie młodych ludzi. Lecz teraz widzę, że znalazłam jeszcze jeden powód. Udowodnić starym piernikom, że można połączyć rozsądek z dobrą zabawą, z sztuką i z radością. Pozdrawiam i zapraszam do nas ;) Gdynia moje miasto... miasto z morza i marzeń. Miasto w którym młodzi mogą być młodymi, a starsi dalej cieszą się życiem < na moją akcję przyjdzie wiele osób o wiele starszych ode mnie> Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Z chamstwem i głupotą to spotkaliśmy się pod 29.05.10, 22:46 katyńskim krzyżem podczas demonstracji Śniadkowej Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Szkoda że panowie ze straży miejskiej nie są tak 29.05.10, 22:44 stanowczy wobec piłkarskich kiboli, ale o chyba zrozumiałe, od kiboli mogli by oberwać po buziaczkach a to by bolało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happypiotr A muszą te walki odbywać się na Rynku? IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 22:50 To jakiś absurd. Można być ukaranym za rzucenie papierka od cukierka na ulicę (i bardzo dobrze) a tu rozsypuje się tyle pierza w najbardziej reprezentacyjnym miejscu Krakowa. Przecież wiadomo że tego do końca nie da się dobrze posprzątać, a jeszcze przez studentów. Nie można tez tych walk organizować gdzie indziej? To też działania prowokacyjne ostentacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui kilkuset na imprezie, kilkunastu sprzątało... 30.05.10, 00:01 to się nasprzątali. mandaty i to bardzo duże, należą się "organizatorom", łącznie z karami dyscyplinarnymi na uczelniach. nie jest to jakoś moralnie uzasadnione, żeby łamać zakaz miasta. nie była to żadna sensowna demonstracja, tylko zwykłe nap..dalanie się, co z tego, że poduszkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: kilkuset na imprezie, kilkunastu sprzątało... IP: *.chello.pl 30.05.10, 00:04 Chętnie odpowiadam: to z tego, że poduszkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie brak tolerancji IP: *.ar.krakow.pl 30.05.10, 00:21 Masakra. w calym swiecie bitwa na poduszki jest organizowana. a co z topieniem marzanny przeciez tez smiecenie... To czy cos jest zakazane czy nie zalezy od tolerancji np. oblanie kogos w smingus dyngus nie bedzie niczym zlym, albo walka na pomidory w Hiszpani. Wiadomo ze Polaacy sa nietolerancyjni a narzekanie to nasz sport narodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fds Re: kilkuset na imprezie, kilkunastu sprzątało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 00:33 Widać, że jesteś ignorantem, zobacz sobie o co chodzi w pillowfight. Nie dostałeś się na studia, czy masz jakieś inne kompleksy? Tej kobiecie przydała by się lekcja pokory, bo to jej się chyba w dupie poprzewracało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł K. Kara należy się aarvedui IP: 77.236.28.* 30.05.10, 11:03 Kara należy się aarvedui za wybitną głupotę i nieposzanowanie ludzkiej wolności. Żeby człowiek nie mógł się pobić z innym poduszką... może zakazać też dyskusji, co? W sumie to też pojedynek. Nie wiem co znaczy "aarvedui", ale podejrzewam, że "ten, któremu w dzieciśntwie jodu brakowało" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: kilkuset na imprezie, kilkunastu sprzątało... IP: *.chello.pl 30.05.10, 14:31 Zakazy są po to, aby je łamać, zwłaszcza te głupie. Urzędasy by tylko zakazywały i zakazywały, wolność rządzi, a zakazy, to niech sobie zakazujący wsadzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satan Re: kilkuset na imprezie, kilkunastu sprzątało... IP: *.kielnet.net 31.05.10, 10:59 frajer jestes i tyle! je***y spoleczniak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Studenci! IP: *.chello.pl 30.05.10, 00:29 Nie odpowiadajcie na złośliwe komentarze pod tym artykułem. Wiadomo, że GW czytają tylko stare komuchy, z którymi nie warto się użerać, bo niedługo będą gryźć piach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pam Re: Studenci! IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.10, 10:12 Osoby spisane i biorące udzial w bitwie na poduszki złamali zakaz miasta i będą za to musieli odpowiedziec na swoich uczelniach, powiem tak, dobrze, że nie byłem z tego co wiem moga byc jaja:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziut Re: Studenci! IP: *.chello.pl 30.05.10, 10:38 gowno prawda, zwykle pouczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kret Re: Studenci! IP: *.chello.pl 30.05.10, 10:40 Miasto nie moze niczego zakazac. Istnieje wolnosc zgromadzen. Komunia sie skonczyla, ciolku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Studenci! IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 23:22 Świetny konkurs dla studentów i nie tylko... Można wygra aż 30 tysięcy na wynajem mieszkania i wystarczy nagrać 30 sekundowy filmik w którym należy pokazać czemu Ty masz wygrać. wynajmij.dom.gratka.pl/zasady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Ile poduszek zniszczono? IP: *.autocom.pl 30.05.10, 00:38 Zabawa doskonała, ale trochę za późno i nie w sytuacji, kiedy tysiące ludzi zostało po powodzi bez poduszek. Sprzątanie kosztuje. Dlaczego ma za nie płacić miasto, czyli jego mieszkańcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Ile poduszek zniszczono? IP: *.ms.lnet.pl 30.05.10, 12:11 no właśnie, m.in. dlatego nie podoba mi się taka akcja, tak samo jak bitwa na pomidory w Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodzu Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 08:27 na studiach nie bylem, ale zabawa studentow mi wcale ni przeszkadza jest to cos nowego i innego od festiwali pierogow i tym podobnych zalosnych imprez, a moglo ciekawym przerywnikiem wciagu roku taki sylwester w maju.......aleurzad miasta potrafi tylko plakac nad straconymi okazjami po fakcie np EURO zamiast pomyslec nad nowymi sposobami promocji miasta , moze ta jast zbyt tania i nikt z wladz miasta za to nie dostanie w lape? Imprezka podoba mi sie dlatego ze jest bardzo spontaniczna. Swoja droga jak to jest ze organizacji politycznych pozwolenia na wiece, przemarsze itp organizowane w miejscach komunikacyjnych ktore blokuja cale miasto, sa udzielane bardzo szczodrze ......ciekawy jestem czy takowe sprzataja po sobie..... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci 30.05.10, 09:48 Gość portalu: wodzu napisał(a): > Imprezka podoba mi sie dlatego ze jest bardzo spontaniczna. O tak, niesamowicie "spontaniczna"... > Swoja droga jak to jest ze organizacji politycznych pozwolenia na > wiece, przemarsze itp organizowane w miejscach komunikacyjnych ktore > blokuja cale miasto, sa udzielane bardzo szczodrze Może dlatego, że już z Konstytucji wynika, że regułą musi być zgoda, odmowa zaś - wyjątkiem? Nie wpadłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodzu Re: Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 18:15 ale z ciebie KRETYN specjalnie dla ciebie napisze dobitnie i WYRAZNIE TO MOZE DOTRZE NIE SLYSZALEM ZEBY ODMOWIONO JAKIES PARTII POLITYCZNEJ, BADZ ZEBY PO SOBIE SPRZATALA...GLUPI ZAKOMPLEKSIONY URZEDASIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poka Re: Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci IP: *.chello.pl 30.05.10, 20:08 Nieprawda - polska Konstytucja gwarantuje wolność zgromadzeń. Widocznie nigdy konstytucji w łapie nie miałeś. Mam pytanie - kto sprzątał płonące opony po strajkach Solidarności80 i pracowników policji? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci 31.05.10, 09:25 Gość portalu: poka napisał(a): > Nieprawda - polska Konstytucja gwarantuje wolność zgromadzeń. Przecież wyraźnie to napisałem (choć innymi słowami). Masz kłopoty z czytaniem? Czy z rozumieniem czytanego tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesniak Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 11:23 wieśniaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funnyrabbit Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci s... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.10, 12:30 Władze Krakowa wolą aby ich miasto istniało w świadomości jako miejsce pochówku synów narodu i papieskich pielgrzymek. Nie to co rozpasana mieścina w Hiszpanii, która co roku ma darmowy spot w każdym wydaniu wiadomości na świecie przez pogański zwyczaj walki na pomidory. Odpowiedz Link Zgłoś
triangle87 Re: Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci 30.05.10, 13:18 Gość portalu: funnyrabbit napisał(a): > Władze Krakowa wolą aby ich miasto istniało w świadomości jako miejsce pochówku > synów narodu i papieskich pielgrzymek. Nie to co rozpasana mieścina w Hiszpani > i, która co roku ma darmowy spot w każdym wydaniu wiadomości na świecie przez p > ogański zwyczaj walki na pomidory. A co mnie obchodzą walki na pomidory w Hiszpanii? Może jeszcze walki z bykami na rynku? Mieszkamy w Polsce i kształtujmy swoją kulturę, a nie kopiujmy od innych krajów. Czemu hasło "bo tak jest w innych krajach" nie ma zastosowania np. do segregowania śmieci, sprzątania po psach, obycia Polaków w świecie itp??? I nie porównuj bitwy na poduszki do Tomatiny bo ta druga przyciąga tysiące turystów z całego świata, miasto zarabia i stać ich na sprzątanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakózka Re: Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 16:16 Dziękuje, funnyrabbit! :-) Nareszcie rzeczowo i na temat, argumenty zamiast inwektyw. Podpisuję się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat banda debili IP: *.ghnet.pl 30.05.10, 12:43 banda debili, jak mają za dużo energii, to na terenach popowodziowych jest masa roboty, 24 godziny aresztu i bardzo wysokie mandaty zakończyłyby ten kretynizm raz na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: banda debili IP: *.27.71-86.rev.gaoland.net 30.05.10, 14:02 Od pewnego czasu przebywam we Francji. Tutaj festyny i rozne zabawy w centrum miasta sa na porzadku dziennym. Po skonczonej zabawie podjezdza sluzba czyszczaca miasto i w 20 min jest uprzatniete, w koncu za cos im placa, no nie? 45 lat komuny oglupilo totalnie nasze spoleczenstwo. Ludzie nie potrafia sie bawic, a kazda ciekawa atrakcja jest od razu niszczona w zarodku. Musimy nauczyc sie czerpac radosc z zycia, a taka postawa jak Twoja to poprorstu straszny ciemnogrod. Nie wiem tez za co wysokie mandaty i 24 aresztu? Zglupiales do reszty?!?! Pomylily Ci sie epoki, wracaj do komunizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moi Nudziarze IP: *.chello.pl 30.05.10, 13:23 Ale z Krakowa kostyczne miasto, nic dziwnego, ze traci mysza. No i sie pobili na poduszki, ojejku jejku, usiadzmy i placzmy nad degrengolada ludzkosci...Pff. Jak ktos inny juz napisal: w wielu miastach, zwlaszcza tzw. studenckich miastach, tego typu akcje i spontaniczny imprezy sa na porzadku dziennym, i mozna jez nalezc opisane w przewodnikach, promujacych miast. A Krakow ma Wawel. I smoka. No jest sie czym popisywac, nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci s... IP: *.chello.pl 30.05.10, 13:31 wypowiedz pieknie oddaje mentalnosc ludzi z piotrkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otwartyczlowiek Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci s... IP: *.ghnet.pl 30.05.10, 13:33 pragne tylko przypomniec wszystkim oburzonym krakusom, ze Krakow jest miastem studenckim, a studentow ubywa z roku na rok na czym i wasze piekne miasto traci happeningi takie jak ten nikomu nie szkodza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci s... IP: *.chello.pl 30.05.10, 13:36 Zaiste ; bezczynność skutkuje tak głupimi " imprezami " . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtlezzz Zabawa a odpowiedzialność IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 13:38 Dobra zabawa jest dobra. Jeśli jest się dzieckiem i opiekun bierze odpowiedzialność za straty powstałe w wyniku tej zabawy. Lub jeśli jest się dorosłym i samemu bierze się odpowiedzialność. Jak tu się dziwić władzom miasta, skoro przed rokiem studenci zachowali się jak dzieci? Zapewnienie, że się posprząta nie wystarczy - strażnik miejski nie może uwierzyć na słowo. Zwłaszcza, że i tak ciężko dokładnie posprzątać po tej zabawie. Gdyby studenci byli odpowiedzialni - wynajęliby firmę sprzątającą i załatwili sobie zgodę władz miasta. W przeciwnym razie - niech się nawalają w akademikach. Kurczę, studenci to nie dzieci. Gdy byłem na ostatnim roku, przeszedłem się po płycie głównej rynku zaraz po juwenaliach. Dosłownie brodziłem w szkle z butelek po piwie. Nie było mi głupio, raczej zareagowałem myślą, że to nie mogli być studenci. Nikt, kto zasługiwałby na takie miano. Odpowiedz Link Zgłoś
iulius Mandat za bitwę na poduszki? 30.05.10, 13:43 Kraków w całej okazałości. Poważnych problemów straż miejska tam nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Mandat za bitwę na poduszki? 30.05.10, 15:32 iulius napisał: > Kraków w całej okazałości. Poważnych problemów straż miejska tam nie ma? Tak w Krakowie jak i w innych miastach SM ma określone ustawowo obowiązki. I ma te obowiązki realizować a nie zastanawiać się, co dla Ciebie jest "poważnym problemem" a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Mandat za bitwę na poduszki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 18:49 pytanie dlaczego tak wzorcowo ich nie wykonuje....jak wystawiania mandatow za ....smiecenie oraz nielegalne zgromadzenie ? to juz kiedys grali i podobno se newrati... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Mandat za bitwę na poduszki? 30.05.10, 19:52 Gość portalu: ed napisał(a): > pytanie dlaczego tak wzorcowo ich nie wykonuje Tak wzorcowo, jak kto? Odpowiedz Link Zgłoś
dgazeta007 Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci s... 30.05.10, 14:05 Ludzie!!! Jestem załamana tym co tu czytam! Najlepiej, aby studenci przygotowali sztywną akademię, poszli na mszę do kościoła, przeszli się po Krakowie z transparentami, wykrzykiwali hasła za lub przeciw czemuś, pobili się z Lakonikiem i całą imprezę zakończyli pijani w izbie wytrzeźwień. Wtedy to byłoby tak normalnie, po polsku. To bardzo sympatyczna impreza, fakt, trochę było pierza na rynku, ale sami posprzątali. Lepiej być nie może! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allia Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 15:29 Karano mandatami i pouczeniami nie tylko uczestników bitwy, ale i fotografów oraz osoby sprzątające... Paranoja! Pillow Fight jest organizowany w wielu miastach europejskich i nigdzie chyba nie robiono tylu problemów, co w Krakowie. To władze Krakowa nie wydały pozwolenia na legalne zorganizowanie bitwy na poduszki. Jest to co najmniej dziwne, gdyż taka bitwa jest wydarzeniem praktycznie nieszkodliwym, a w tym roku nawet, biorąc poprawkę na rok zeszły, uczestnicy zobowiązali się do posprzątania po sobie (co z resztą uczynili). Szkoda, że władze nie potrafią wykorzystać takich szans na promocję miasta. Myślę, że należy to wziąć pod uwagę przy najbliższych wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraqs Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 16:05 Ach, "super rozrywka"!... Przepraszam: ale może ktoś mi wytłumaczy, z której strony i dlaczego, bo chyba słabo kumam?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieliki czarownik Re: Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci IP: *.82-134-23.bkkb.no 30.05.10, 18:02 studenciaki, studenciaki, musicie zrozumiec ze krakowski rynek to nie miejsce do zabawy, to plac ktory sluzy do: 1. stawiania bud i sprzedazy roznego badziewia 2. stawiania bud kanjpianych bo okoliczne kanjpy z samych ogrodkow by juz nie mogly wyzyc 3. ogranizacji marszy lewactwa na przemian z narodowcami 4. parkowania limuzyn dla niepelnosprawnych (chyba umyslowo) 5. parkowania stad melexow i nagabywania przez ich wlascicieli kto bawic sie na rynku moze : 1. kibole, bo kto im podskoczy 2. dawniej pijane mloty wracajace z woja 3. czasem mozna zorganizowac jakas msze albo procesje 4. 19wieczna polonia ktora ma przyjechac i zachwycac sie cepelia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodzu Re: Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 18:46 ZABCIU specjalnie dla ciebie JEST Z TEGO KUPA SMIECHU i nie tylko (chyba wiesz co to jest i jak sie to robi ?) a teraz dla malkontentow lepiej zeby chlali po akademikach a okladali sie kijami, butelkami siebie oraz cale otoczenie ? wtedy jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frugo Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci s... IP: *.ghnet.pl 30.05.10, 18:39 Tak, straż miejska zaczęła spisywać ludzi przed końcem walki i spisywali nawet tych, którzy stali z boku z poduszkami. Teraz wszędzie piszą, że mało osób sprzątało, ale sama byłam świadkiem, jak do spisania wzięli studenta za to, że SPRZĄTAŁ. Więc nie piszcie mi tu, że źli ludzie przyszli, nabałaganili i poszli, bo jak mają mnie spisać za to, że sprzątam, to dzięki ale też wole iść i zostawić pierze na rynku -_- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci s... IP: *.multi-play.net.pl 30.05.10, 21:20 A moze straż wiejska spisze kiboli po meczu ? Co boimy się ? Ta formacja powinna być dawna rozwiązana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci s... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.10, 21:39 Cud,co za fantastyczny pokaz siły Straży Miejskiej.Pogromcy dziadków z jamnikami i babć z pietruszkami teraz zajmuja sie kurzymi pierzami.Że też nie mają tyle zapału w walce z osiedlowymi wandalami.Ale to ponoć przykład idzie z góry,jaki szef takie efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kewin Re: Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci IP: 66.90.73.* 30.05.10, 22:14 Bardzo dobra robota Strazy Miejskiej. Pokazali ze studenciki nie zapaskudza nam pierzami Rynku w Krakowie. Prawo i porzadek musza byc przestrzegane. Gdyby tam nie bylo Strazy Miejskiej nawet nie chce sobie wyobrazac jak by wygladalo serce Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MD Re: Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci IP: *.chello.pl 31.05.10, 00:31 Proponuję też karać uczestników Sylwestra - nie wiem, czy można porównać syf z tej imprezy, Wianków etc. - tam dopiero się śmieci. No i Kraków powinien być miastem zamkniętym, szczególnie na nowe inicjatywy - przecież tak jak jest, to jest dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanna Re: Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 23:35 Wianki, Sylwestra organizuje miasto wiec miasto sprząta. Normalne. Myślę, że gdyby w ub. roku poduszkową wojnę zorganizowano z głową czyli posprzątano po sobie (akurat byłam wtedy w Rynku i to był horror...)- w tym roku nie byłoby problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flux ej, no co wy ?! IP: *.ver.abpl.pl 31.05.10, 07:54 zapomnieliście już, że pod ziemią w krakowie najjaśniejsza para spoczywa? i że dostojny spokój jej leżenia, takimi chuligańskimi, pogańskimi i wojennymi wyczynami zakłócon być może? no, trochę powagi i empatii! wstyd, co by żacy z królewskiego grodu wyobraźni i szacunku nie mieli dla prawie królewskiej pary! a na msze udać się szybko! w pokorę uderzyć i na kolana! ----- co innego, tradycyjne bitwy kibiców, wbijanie noży, rzucanie kamieniami, jajkami, et cetera... toż to krakowskie tradycje są! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Bitwa na poduszki: strażnicy karali, studenci s... IP: *.malopolska.uw.gov.pl 31.05.10, 09:49 Czy oni nie mają gdzie się już bić? są stragany na rynku, byle jakie kramy, pierze i co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś