Dodaj do ulubionych

Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia

IP: *.nsystem.pl 15.06.10, 06:35
Tiaa... Balicka już dzisiaj stoi na dębowo, Królowej Jadwigi
momentami też. Osoby jadące od strony
autostrady (czyt. Katowic) powinny próbować wjeżdżać do miasta z
obwodnicy np. węzłem Mirowska lub którymkolwiek innym. Pozatym
należało poczekać z przebudową na oddanie łącznikia trasy Olkuskiej
z autostradą. Wtedy
problem ruchu od strony Olkusza również łatwiej było by rozwiązać
poprzez wjazd do mista od innych stron. W każdym razie będzie
przeje...e...
Obserwuj wątek
    • Gość: andrzej Nieudolność służb miejskich i przekręt wykonawcy IP: *.fema.krakow.pl 15.06.10, 08:05
      Tak źle zorganizowanej budowy jeszcze nie widziałem. Dlaczego
      inwestor tłumaczy opóźnienia robót powodzią - najbliższy
      ciek /Rudowa/ płynie w odległości 4 km -cofka jest taka sama z
      Rudawy jak i z Soły.
      A swoją droga należałoby zgłosić do prokuratora próbę popełnienia
      przestępstwa - naciągnięcia skarbu państwa.
      • Gość: smok Re: Nieudolność służb miejskich i przekręt wykona IP: *.ch.abb.com 15.06.10, 08:44
        w czasie powodzi dziurę w wale przy Nowohuckiej załatali około 20:00 a
        następnego dnia od samego rana prace przy estakadzie były kontynuowane
        => 1 dzień opóźnienia

• Gość: xyz Re: Nieudolność służb miejskich i przekręt wykona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 09:16
        > Dlaczego inwestor tłumaczy opóźnienia robót powodzią - najbliższy

Tu niestety mają rację - chodzi o poziom wód gruntowych.

Nie zmienia to faktu, że ja też nie widziałem równie źle zorganizowanej budowy.
        Przecież to konsorcjum się uczy na tej inwestycji !
    • Gość: miś Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia IP: *.chello.pl 15.06.10, 08:05
      Ale taka organizacja ruchu jest niezgodna z warunkami przetargu. Kolejny
      przekręt? Czy urzędnicy zapomnieli już co wymagali przy przetargu?
      • Gość: bronowianin Re: Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Kat IP: *.net.autocom.pl 15.06.10, 08:08
        haaa ostatnio jechałem od przybyszewskiego, do azorów 40 minut. polecam
        szczególnie w upale! zwłaszcza fajny jest przejazd kolejowy na rydla który
        potrafi zamknąć sie na 10minut!
    • Gość: szofer Tunel na Łokietka IP: 213.17.159.* 15.06.10, 08:45
      Ostatnio zauważyłem jeszcze jeden "wspaniały" pomysł na usprawnienie ruchu. W tunelu pod torami kolejowymi na Łokietka ustawiono przy wjazdach szykany zwężające ulicę do jednego pasa. Efekt jest taki, że tworzą się tam teraz korki w obie strony. Po co usprawniać coś, co działa dobrze? Debilizm w najczystszej postaci.
      • nick_othem Re: Tunel na Łokietka 15.06.10, 11:32
        to, co wymyślili na Łokietka mędrcy z ZIKiTu, woła o pomste do nieba...A można
        było wymyślić coś z głową...
    • Gość: balusz Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia IP: *.multi-play.net.pl 15.06.10, 08:48
      Jak za organizację ruchu wezmą się "fachowcy"z krakowskiej politechniki, to
      dopiero będzie sajgon. Zastanawia mnie jak firma prowadząca przebudowę tego
      ronda ma zamiar nadrobić opóźnienie, w ostatnich dwóch tygodniach miałem
      okazję trzy razy przejeżdżać przejeżdżać przez rondo ofiar katynia około
      21:00. Widziałem może maksymalnie 10 robotników. Z czego połowa opierała się o
      sprzęt budowlany. Czy to całe zaplecze osobowe tej firemki ?
      • Gość: do balusza Re: Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Kat IP: 213.241.66.* 15.06.10, 22:56
        to i tak dużo widziałeś. Ja jechałem w czwartek ok. 22.45 i było
        ludzi (pracujących na budowie) ZERO.

Nie jest wykluczone że firma zatrudnia 10 osób + zarząd, bo nazwa
        wypisana na sprzęcie "Rcośtam" niewiele mówi.
    • keny_ns Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia 15.06.10, 08:52
      Będzie masakra, może lepiej będzie jeździć naokoło autostrada? Bo
      zostają jedynie aleje, które już maja masakryczne korki a od środy
      będzie dramat...
    • Gość: WooDoo Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia IP: *.41.connectic.pl 15.06.10, 08:57
      Pozdrowienia dla tego urzędasa debila co wymyślił blokadę przejazdu
      kolejowego na ulicy Łokietka. Majstersztyk i tyle. I Nagroda za
      głupotę, ignorancję i brak elementarnych podstaw wiedzy
      komunikacyjnej. Brawo. Obyś codziennie do domu wracał tędy mendo
      jedna.
      • Gość: Kazio Re: Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Kat IP: 151.193.120.* 15.06.10, 11:27
        Zachęcam gorąco do próby przejścia tym tunelem PIECHOTĄ - najlepiej w czasie
        deszczowej pogody kiedy samochody nagminnie wjeżdżają w kałuże.

Tunel nie jest idealny - ale piesi powinni mieć tam 1.5 metra na przejście a nie
        60 cm.

Obyś codziennie chodził tamtędy piechotą idioto
        • tbarbasz Re: Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Kat 15.06.10, 15:53
          Gość portalu: Kazio napisał(a):
          Od kiedy pamiętam, to ten tunel był taki, jaki był. I naraz komuś zaczęło
          przeszkadzać za wąskie przejście.
          > Zachęcam gorąco do próby przejścia tym tunelem PIECHOTĄ - najlepiej w czasie
          > deszczowej pogody kiedy samochody nagminnie wjeżdżają w kałuże.
          Nie rozumiem! Samochody nagminnie wjeżdżają w kałuże? Specjalnie??? Przecież tam
          samochody nie mają tam właściwie żadnej możliwości manewru - ledwo się mijają!
          Trudno więc polować na pieszych (których zresztą nie chodzi tam zbyt wielu).
          Jeśli w jezdni są dziury - to trzeba je załatać, a nie wycinać metr szerokości z
          i tak za wąskiej jezdni. Ten metr nic nie pomoże - i tak przy tym stanie jezdni
          "chlap" będzie wystarczający, aby dotrzeć do ściany!

> Tunel nie jest idealny - ale piesi powinni mieć tam 1.5 metra na przejście a ni
          > e
          > 60 cm.

A jaki jest rezultat? Kierowcy jadący od miasta omijają kretyńską wysepkę i od
          razu "okraczają" te durny separator i wszystko jest prawie po staremu. Dalej
          masz wąziutki chodnik - choć na tą liczbę osób, które tamtędy chodzą pieszo
          wystarczający. Czyli - kasę wydano, a w tunelu jest po staremu.

Ale według naszych "panów specjalistów od uspokojenia ruchu" - RUCH JEST
          NAJLEPSZY, JAK SIĘ NIE RUSZA!
          A wprowadzenie tej zmiany w trakcie remontu Ronda Ofiar Katynia to już po prostu
          czysta złośliwość!
          • Gość: Michal Re: Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Kat IP: 77.236.0.* 15.06.10, 16:06
            Jedyna zasadnosć tego to właśnie piesi, ale na czas przejścia możnaby
            zamontować sygnalizację na żądanie na przycisk - 15s potrzebne do
            przejścia pod wiaduktem i byłoby idealnie. Ale to byłoby za dobre
            rozwiązanie.
    • Gość: j Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 10:48
      Urzędnicy nie zrobili nic, aby ułatwić przejazd drogami alternatywnymi.
      Wielu kierowców omija rondo, jadąc obok lotniska. I co- znowu korek, na
      wysokości zjazdu z autostrady. A wystarczyło czasowo wydzielić pas do skrętu w
      lewo, abu nie blokować drogi dla tych jadących prosto, do ronda przy lotnisku.
    • Gość: mpk172 Armii Krajowej -> Conrada ? IP: 81.219.145.* 15.06.10, 11:05
      To ja zadam pytanie bo nie widze na nie odpowiedzi w tekscie. Jak jechac z
      ulicy Armii Krajowej na Conrada ? Z tego co widze to w prawo pojechac na
      rondzie nie mozna bo obszar wylaczony z ruchu. Wiec albo szpecom z GW sie cos
      pomylilo (bo znak nazaku prosto lub w prawo jest narysowany przy ul. AK) albo
      nie wiem co. Ktos mądry ma jakis pomysl ?
      • Gość: mpk172 Re: Armii Krajowej -> Conrada ? IP: 81.219.145.* 15.06.10, 11:15
        Jedyne co mi przychodzi do glowy to jazda pod prad tym zoltym fragmentem ronda.
        Jesli tak, to gratuluje, polnoca czesc krakowa stanie w korkach.
        • fredaster Re: Armii Krajowej -> Conrada ? 15.06.10, 11:33
          Jakbyście uważnie czytali nie mielibyście problemu... Jest napisane,
          że ruch będzie się odbywał po jednym pasie w obu kierunkach... ten
          żółty pasek (dla Was niby pod prąd) oznacza, że pas ul. Conrada w
          kierunku ronda zostanie podzielony - ruch w kierunku do ronda i od
          ronda do świateł pod makro - ot cała filozofia :)
          Jak się wie, któredy jeździć to rondo się objeżdża w 10 min
          (podpowiem, od północnej strony) i wylatuje się na katowickiej :)
    • zegareek rower! 15.06.10, 11:15
      więc:
      kupujecie sobie rowerek, kask, pelerynkę, ochraniacze - w pracy w szafce
      garniturek, jeśli macie naprawdę daleko dojeżdżacie w miejsce, gdzie zaczynają
      się korki - zostawiacie samochód, otwieracie bagażnik i dalej ...no właśnie,
      też nie jest różowo, ale nawet gdybyście mieli chwilami prowadzić rower - to
      jest ZDROWIEJ - szlag was nie trafi w korkach
      ja tak robię
      na szczęście jest lato....
      • nick_othem Re: rower! 15.06.10, 11:42
        ale my w pracy nie możemy śmierdzieć - a coś nie dowierzam, że w 40 stopniach
        się nie upocisz...
        • zegareek Re: rower! 15.06.10, 12:49
          no "upocam się", to jasne....
          nawet w kiblu u ciebie w pracy nie ma umywalki ??? chyba jest....
          no to dalszy ciąg instrukcji:
          ściągasz upoconą bluzeczkę i spodnie w których jechałeś, wyciągasz gąbeczke,
          mydełko - zawiązujesz ręczniczek dookoła pasa (żeby woda z ciebie nie ściekała
          na podłogę)pochylasz się troszkę nad umywalką i raz, dwa, zanim inni się nie
          zaczną dobijać do drzwi kibla jesteś NIEŚMIERDZĄCY....
          ja tak robię
          gąbeczkę & mydełko & ręczniczek & dezodorancik posiadasz na stałe w szafce bądź
          w pokrowcu/torbie na ubranko

do zimy może skończą ten remont
          pozdrowienia.
          • Gość: fafik Re: rower! IP: *.ists.pl 15.06.10, 20:14
            Właśnie dziś wybrałem się do pracy na rowerze spod Ikei na Kampus. czas
            przejazdu podobny jak autem, plusy - nie denerwowałem się w korkach, minus -
            byłem mokry jakbym wyszedł z wanny i potrzebowałem 15 min w pracy żeby dojść do
            siebie. Na co dzień jednak nie polecam. Ale właśnie kupuje skuter, gorzej będzie
            w zimie.
          • nick_othem Re: rower! 19.06.10, 15:59
            jeśli pocisz się tylko od pasa w górę, to ciekawe...
      • Gość: xx Re: rower! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 23:13
        zgadzam się, rower jest świetny - ale pracuję niestety przy Rondzie Matecznego,
        trochę za daleko na taką jazdę. brakuje mi stojaków na rowery np. w okolicy
        pętli tramwajowej, tak by korki można było ominąć rowerem i przesiąść się do
        komunikacji miejskiej. ja na razie ćwiczę chodzenie na piechotę, na szczęście
        mieszkam dostatecznie blisko, by dojść do przystanku tramwajowego.
        ułatwienia i sprawne poruszanie się komunikacją miejską w tym rejonie - jakoś
        nie wierzę, do tej pory absolutnie nic, mimo wcześniejszych zapewnień, się nie
        zmieniło. zmienią tylko trasę autobusów - które i tak pewnie utkną w korkach
        razem z innymi samochodami.
    • Gość: Kierowiec Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 11:36
      A jak postepuja roboty na przedłużeniu obwodnicy autostradowej do
      drogi olkuskiej ?
    • Gość: Ja Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 12:07
      "radzimy przesiąść się do komunikacji miejskiej" -> że jak proszę???? autobus
      stoi ponad 1h w korku na Pasterniku do Ronda Katynia !!!! czy oni nie mają
      wyobraźni totalnej!? niech zrobią jakieś objazdy dla autobusów, albo cokolwiek
      żeby jechał on w miarę z rozkładem jazdy a nie z ponad 1h
      opóźnieniem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kar_ma Re: Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Kat IP: *.ghnet.pl 15.06.10, 21:38
        Od środy autobusy będą jeździły przez ul. Zielony Most pod prąd - ma być dla
        nich specjalna sygnalizacja (wjazd tylko dla MPK). Czas dojazdu autobusem
        powinien wrócić do normy.
    • Gość: BBB60 Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia IP: 62.29.174.* 15.06.10, 12:23
      I na dodatek mnóstwo Tirów. Karetki itp. stoją w korku, przez Tiry
      na obu pasach zerowa szansa na jakikolwiek manewr. A jak by tak do
      3,5 tony zrobić ograniczenie to było by znacznie łatwiej i stojace w
      upale w korku Tiry nie masakrowały by jedzni. Jesianią tylko
      samochodem terenowym będzie szło przejechać. STOP TIROM !!!!
    • Gość: Griszka Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 12:26
      Miszkam tuż obok ronda. O jakiej komunikacji miejskiej mówicie??
      Tramwaje przecież nie jadą przez Rondo Ofiar Katynia, a jedna z
      dwóch linii autobusowych (173) ma jeździć przez Rydla i
      Stachiewicza !!! Na co mam się przesiąść?? chyba tylko na
      samolot :), ale to nie jest przecież komunikacja miejska.
      A tak poważnie, to sugeruję omijać tenm rejon Krakowa bardzo
      szerokim łukiem.
      Następnym razem proszę przedstawicieli ZIKID o realne propozycje,
      a nie GŁUPIE sugestie.
    • Gość: kiero Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 14:43
      dosc juz tych "fachowcow" polibudy! banda przemadrzalkow, ktorzy zalapali fajna fuche. ja moge teraz okreslic, jakie bedzie natezenie ruchu; za darmo! poza tym moze by ktos sie dogadal z "nico" i wydzierzawil tam parking, pierwszy chetnie pojade stamtad jakims busem!
    • Gość: polityczny Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia IP: *.chello.pl 15.06.10, 16:59
      Prezydent miasta wykazuje się stałą indolencją w zakresie inwestycji komunalnych a dobiera sobie zły personel. Naprzód był przez wiele lat Tajster a teraz ludzie którzy nawet nie myślą o koordynacji /Łokietka, Modlniczka/ i zmianach w okólnych układach organizacji ruchu.
      Ot dowód ,że trzeba zmienić prezydenta.
    • Gość: elim Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 17:14
      A może miasto poprawi nawierzchnię na sosnowieckiej za Makro i Ikeą.
      Wtedy można dojechać tamtędy do skrzyżowania na Conrada przy Ikei.
      Można też poprawić nawierzchnię na Chełmońskiego, od ul. Piaskowej.
      Dzięki tym drogom można przejechać z Jasnogórskiej w Conrada. A co
      do ul. Gaik to są tam takie dziury, że można koło urwać, do tego ta
      ulica jest coraz węższa.
    • Gość: Pengos Dobry dowcip z komunikacją miejską IP: *.multimo.pl 15.06.10, 17:55
      Powtarzają o tej komunikacji miejskiej niczym mantrę... tylko kto niby ma nią jeździć? Chyba tylko mieszkańcy odcinka ul. Radzikowskiego i ulicy Pasternik, bo cała reszta jadących przez to rondo jedzie zdecydowanie za miasto :)
      Współczuję pracującym w Zabierzowie i wszystkim tym co muszą przejechać przez to rondo...
      • Gość: kar_ma Re: Dobry dowcip z komunikacją miejską IP: *.ghnet.pl 15.06.10, 21:39
        Z Zabierzowa to chociaż można dojechać pociągiem do Centrum Krakowa...
        • Gość: czatowiec Re: Dobry dowcip z komunikacją miejską IP: *.chello.pl 15.06.10, 22:31
          Bez przesady - z Zabierzowa do Bronowic przez Mydlniki jedzie 248.
          Przesiadka na pętli Bronowice Małe na tramwaj, i jesteś w centrum.
          • nick_othem Re: Dobry dowcip z komunikacją miejską 19.06.10, 16:37
            coś ci się pokićkało
    • Gość: kk Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 23:10
      Według oznakowania na rysunku nie możliwości bezpośredniego skrętu z Radzikowskiego w Armii Krajowej, natomiast można skręcić w Jasnogórską. A w tekście jest informacja o zakazie skrętu w lewo na wszystkich kierunkach.
    • Gość: gosc Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Katynia IP: 162.27.161.* 16.06.10, 10:58
      Pan redaktor Hamarnik swoimi "radami" wyslal dzisiaj cały ruch od
      strony Olkusza na ulicę Łokietka. Efektu niestety nie przwidział.
      Łokietka od Gaika do Opolskiej była cala zakorkowana (czas przejazdu
      ponad 1 godzina!!!). Wygrali ci którzy mimo czarnych wizji pana
      redaktora pojechali Jasnogorską.
      • Gość: fddfsf Re: Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Kat IP: *.nsystem.pl 22.06.10, 13:54
        a wystarczy jechać dalej Jasnogórską i skręcić w lewo dopiero w ul. Stelmachów,
        która prowadzi do ul. Łokietka praktycznie przed samą Opolską ...
        • Gość: fdsdfs Re: Objazd na wagę złota - remont ronda Ofiar Kat IP: *.nsystem.pl 22.06.10, 13:57
          w ul. Chełmońskiego, która potem przez Piaskową przechodzi do ul. Stelmachów ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka