Dodaj do ulubionych

Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusji

11.10.10, 19:07
a takiego !!!! spieprzaj dziadu!
Obserwuj wątek
    • Gość: daf Re: Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusj IP: *.n4u.abpl.pl 11.10.10, 19:15
      ot pampers się odezwał..
      • Gość: kibic Re: Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusj IP: *.ghnet.pl 11.10.10, 19:44
        to może podyskutujemy o zamachu stanu jaki p.Duda ogłosił po katastrofie smoleńskiej, przynajmnij się dowiemy o co chodziło "poecie".
    • Gość: Groblin Re: Kandydat PiS pisze list i zaprasza na ???? IP: *.2.20.195.pp.com.pl 11.10.10, 19:46
      Bo kluczem do zrozumienia kto i jak za nasz pieniądze urządził sobie full wypas jest blokowisko powstające pod Wawelem. Byłą walka o grób aby odwrócić uwagę podatnika od stalinowskiej architektury z układami które łatwo wyśledzić idąc po rodzinie magistratu i głównego architekta!
    • Gość: gość Re: Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusj IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 20:25
      może podyskutujemy najpierw o tym kto jest "prawdziwym Polakiem" wg niejakiego A. D.?

Bo w Krakowie od kwietnia takich jest nikły promil.

idź sobie dudzić na Rzeszowszczyznę. Tam ciemny lud wszystko jeszcze kupi.
    • Gość: Nowa Huta 2 pytania do kandydata PiS w sprawie spalarni: IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 22:22
      I. Czy jest Pan jako kandydat PiS i prawnik za budową spalarni śmieci w Krakowie przy ul. Giedroycia, która ma być na terenie potencjalnego zagrożenia powodziowego ( wg. dyrektywy powodziowej UE jest to teren zalewowy na którym nie powinno się budować, zwłaszcza zakładów niebezpiecznych dla środowiska ), ma emitować do zatrutego już powietrza ( także latem normy są przekroczone ) ponad 10 ton pyłów rocznie ( do tego rtęć, kadm i inne syfy w wielkich ilościach - samej trującej rtęci ponad 500 kg w ciągu 10 lat ) i zniszczy siedlisko wielu gatunków prawem chronionych zwierząt, a Olsztyn i 35 sąsiednich gmin przyjęło zamiast budowy spalarni dużo tańsze rozwiązanie utylizacji śmieci?

II. Czy Pan wie, że kandydat PO wojewoda małopolski jest przeciwny budowie spalarni śmieci w Krakowie? krakow.gazeta.pl/krakow/1,57820,7353962,Wojewoda_nie_chce_spalarni_w_Mogile.html
      • Gość: Nowa Huta Re: 2 pytania do kandydata PiS w sprawie spalarni IP: 80.50.135.* 12.10.10, 07:43
        Jak PiS podpisał zgodę na budowę spalarni śmieci - radni tej partii mają jeszcze większość głosów w Radzie Dzielnicy XVIII, to radni PO i ci od prez. Majchrowskiego ucieszyli się, że cudzymi rękami wrzuci się spalarnię do Nowej Huty, gdzie już wiele jest syfiastych zakładów. Tak PiS i PO rozumieją zasadę zrównoważonego rozwoju. Taką to robotę odwalił PiS,a teraz będzie ta partia chciała poparcia w Nowej Hucie i urządza się msze z udziałem szefów partii. Nowa Huta pamięta.
    • Gość: abc Re: Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusj IP: 194.42.110.* 11.10.10, 22:24
      Zaślepiony michnikowiec dał głos
    • Gość: Głosuję na KRAKÓW Odbierzmy KRAKÓW partiom politycznym! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:36
      Głosujesz na po? pis? sld? Ja głosuję na Kraków!
      Odbierzmy Kraków Partiom Politycznym
      • Gość: AK-47 Panie Kropotkin? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 08:45
        Może by by Pan najpierw jakie studia skończył?
        Zmiana diety i odrobina antyperspirantów też by Panu nie zaszkodziła.

A co to jest Kraków? Można spytać?
        • Gość: ? Nazwa parii z małych liter. IP: 80.50.135.* 13.10.10, 09:12
          Na takie pisanie to chyba sobie zasłużyły, nieprawdaż panie karabinku AK?
          • Gość: AK-47 A co to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 10:47
            ... ma za znaczenie w powyższych kwestiach, jakimi literami pisze się nazwy partii? Nie wiesz czasem?
        • Gość: baca Re: Panie Kropotkin? IP: 80.50.135.* 13.10.10, 09:30
          Powtarzasz się z wpisami, a krytykujesz też obok Komitetu Wyborczego Odbierzmy Kraków Partiom Politycznym też wpisem poniżej kandydata PiS. Pewnie jesteś z tej platformy, która łapie się za swój ogon brakiem kompetecji i nie realizowanieniem obietnic wyborczych i miotaniem osobami na listach. Tym się lepiej zajmij.
          • Gość: AK-47 Jasność widzenia spraw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 10:43
            tak, jak w rzeczywistości wyglądają nie musi się wiązać z poglądami politycznymi.
            Nie za trudne?
            Może nie.
            Nie muszę popierać platformy, by widzieć to, co widzę. Starczy odrobina rozumu.
            Platforma narobiła już tyle bydła , że trzecią kadencję Jacunia mamy jak w banku. Sami chcieli. Podstołowe układy i wieczorne spotkania Jacusia z familią Lipców wreszcie dały efekty.
            Bądź spokojny - Pan Profesor Bez Włosów za darmo pieniędzy w magistracie nie bierze. Człowiek, który na jeden telefon mógł wyciągać ludzi z pierdla - lub przeciwnie, zamykać ich - nie marnuje w magistracie swoich talentów. Raczej je rozwija.
            Kandydat pisiorów - świerszczyku mój - jest dramatyczny. Zwyczajny burak, "taki, że rozpacz".
            Jeśli byłbym partią polityczną, to wstydziłbym się wystawiać takiego durnego buraka w Krakowie.

Inicjatywa OKPP jest niesłychanie gó...arska i dziecinna jednocześnie (to nie synonimy). Ponadto łatwo jest ustalić, której z orientacji politycznych jest ona na rękę. Bo to , że jest na rękę, to chyba jasne. Nawet dla takiego światowca bywałego w świecie polityki (podhalańskiej) - jak Ty. Baco.
            Żeby to jednak zobaczyć (lub może NAWET zanalizować) to trzeba wiedzieć cokolwiek więcej ponad to, jaki szyk winny mieć wyrazy w polskim zdaniu.
            Ty nie wiesz nawet tego.

Idź sobie.
            • Gość: imd Re: Jasność widzenia spraw IP: 82.177.125.* 13.10.10, 16:50
              Mocne! he,he: nie musisz popierać żeby widzieć, a widzisz rozumem...dobre!
              Oczywiście, że peło wygra. Pod przywództwem pana Jacka porządzi sobie w Krakowie. I będzie fajnie: bo będzie metro i zabudują bulwary nad Wisłą. Będzie po prostu pięknie, tak jak w całym naszym kraju. A gó...arskie inicjatywy? do piachu i spokój.
              • Gość: AK-47 Ale niechże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 11:40
                się dziecinne inicjatywy rozwijają do woli. Ja im tego przecie nie zakazuję, ani nie zabraniam.
                Ja tylko szacuję, jak to się mówi - studium wykonalności projektu.

Otóż z pkt widzenia praktyki politycznej hasło, by odebrać Kraków Partiom politycznym jest dziecinne niezwykle.
                Bo Polacy przenoszą się do miast i to właśnie w miastach - szczególnie dużych, gdzie łatwiej jest motywować dyscyplinę świadomych - rozgrywa się, i nadal będzie się rozgrywać polska polityka.
                Jeśli ktoś jest szurniętym anarchistą, to niechże sobie poczyta,jaki wpływ miał anarchizm na Europę przez ostatnie 100 lat.
                To jest przyjemna zabawa dla dobrze odżywionych dzieci bogatych grubasków.
                I dla pogubionych młodzieńców, którzy obecny obraz świata uważają (w całości) za pomyłkę.
                I dla osób tak zniechęconych do praktyki politycznej, że chcieliby od początku zrobić sobie NOWĄ praktykę polityczną.

W takich chwilach myślę sobie o superbohaterach, którzy w locie przesiadają się z jednego samolotu do drugiego.
                Może zwolennikom Odebrania Krakowa życie pomyliło się z kreskówką?
                Nie wykluczam.
                Odbierzmy.
                Odbierzmy? Aha. A tylko Kraków (wyspa po środku morza partii politycznych) czy inne miasta też (c:?
                A tylko Kraków, może TarnówMiechówZakopaneOświęcimChrzanówMyśleniceSłomnikiBochnęBrzeskoCzchówTęgoborzeNowySączStarySączPiwnicznąMuszynęKrynicęKalwarięAndrychówKęty też?

I czy zaraz - czy możemy poczekać do popołudnia?
                Przyjemnie się bije pianę na okoliczność odpartyjnienia milionowego miasta. Kłopot w tym, że ludzie doświadczeni i przygotowani do kręcenia tak dużymi projektami jak miasto są w BIZNESIE, bo to właśnie tam idą najzdolniejsi. Ludzie z biznesu nie przeniosą się do polityki, chyba , że mają w tym chwilowy interes.
                Z akcentem na "chwilowy"
                • Gość: imd Re: Ale niechże IP: 82.177.125.* 14.10.10, 16:55
                  cóż, walki z wiatrakami zawsze budziły śmiech i drwiny. Co do tego pełna zgoda. A że przy okazji czasem walczący coś ugrał, choćby tylko spokój sumienia. Widać są tacy którzy to wolą zamiast przepychanki po listach i skarżypyctwa do Warszawy. Ot, taka dziecieca niesforność.
            • Gość: krakowianin 30 > Idź sobie. IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.10, 20:51
              Podoba mi się zakończenie Twojego wpisu. Widać, ze się marnujesz i frustracją Cię zżera, a nie masz alternatywy. Jednocześnie nie okazujesz wyraźnie poglądów politycznych wszystko krytykując. Inicjatywę , która OKPP chce zmienić sposób myślenia społeczeństwa z góry krytykujesz jakbyś zjadł wszelkie mądrości. Najwygodniej jest okopać się za monitorem i wszystko negować. Może jesteś jeszcze przykładowo z prawicowców ob kandydata Boronia, bo tak wyżywasz się na Dudzie. Kto wie? Teraz sobie to przemyśl i spróbuj być konstruktywnym. Jeżeli masz lepsze rozwiązania na pozytywne zmiany w Krakowie niż inicjatywa OKPP, to je zaprezentuj i chociaż jakiś szczątkowy program do tego. Życzę powodzenia w działaniu.
              • Gość: AK-47 Dobrze przynajmniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 11:54
                , że zakończenie Ci się podoba.
                Krakowianinie 30, czy Ty jesteś (przepraszam) przygotowany do rozmów o tym mieście?
                Ja naprawdę nie muszę mieć przypisanych poglądów politycznych, żeby jasno widzieć sprawy tego świata.
                Zrozumże to.
                Ja nie krytykuję wszystkiego, ale trzy rzeczy. Trzy rzeczy pomyliły Ci się ze wszystkim. Tymczasem to tylko w katolicyzmie trzy rzeczy są wszystkim. Na zewnątrz już nie.
                Ja nie zjadłem wszystkich mądrości, tylko jestem od Ciebie zwyczajnie o wiele lat starszy i - co czasem idzie w parze - bardziej doświadczony.
                Dudą się nie zajmujmy , bo to jest nikt. Proszę...

Prosiłbym też, byś sobie rozważył w zaciszu biura takie pytanie:
                Czy naprawdę wyobrażasz sobie, że to forum, pełne nieopisanych bzdur, braku podstawowej edukacji (z ortografią na czele) i żenująco niskich tez jest jedynym miejscem, w którym ja cokolwiek robię?
                Moje programy są uważnie czytane tam, gdzie należy. Ale przecież nie tu, NA BOGA, nie tu...

Co mnie jakiś Boroń obchodzi? Mnie obchodzi długofalowy interes miasta, a nie jakiś Boroń czy inny piernik. Boronia jutro nie będzie, a Kraków musi pozostać.
    • Gość: ala Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 22:48
      Jakieś dwa tygodnie temu Duda lansował się w kościele na Wzgórzach Krzesławickcih podczas przedpołudniowej niedzielnej mszy.
      • Gość: obserwator Re: Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 07:32
        Co ty nie powiesz. Juz nie pamietacie jak bronkożyrandol klękał w Licheniu w czasie kampani prezydenckiej z sołtysami .
        • Gość: ala Re: Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 15:09
          Co innego brać udzial we mszy, a co innego występować przed wiernymi jako gość specjalny.
          • Gość: zadowolony Re: Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusj IP: *.chello.pl 12.10.10, 18:07
            Nikt nie kazała tobie tego oglądać,to było po mszy świętej
            • Gość: fox Re: Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 22:07
              Czyzby kościół był odpowiednim miejscem do uprawiania polityki? Gdy proszono biskupów o przeniesienie krzyża spod Pałacu Prezydenckiego, wykręcali się, że to nie ich sprawa.... A jeżeli chodzi o Dudę, to kilka dni temu w nowohuckiej Arce czytał Pismo Święte w trakcie mszy. Szkoda, że na prezydenta Krakowa nie startuje pani Senyszyn. Poparłbym ją wraz z całą moją rodziną.
    • wezyr17 Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusji 11.10.10, 22:53
      A ja głosuję na Pana Dudę. Młodość, doświadczenie, kompetencje, kultura.
      • leartios Re: Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusj 12.10.10, 06:31
        Oczywiście. Kompetencje zdobywał w ZSMP (dla niewtajemniczonych Związek Socjalistycznej Młodzieży Polskiej)
        • Gość: piokuk Re: Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusj IP: *.tktelekom.pl 12.10.10, 10:48
          Pieprzysz głupoty. Przeinaczanie rzeczywistości jest jednak standardem wśród koszerniaków.
      • Gość: AK-47 Na Pana Dudę - chyba w miech... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 08:50
        Młodość, doświadczenie, kompetencje, kultura

Gówniarstwo, podkopy, bełkot bzdurny, śliskość mydlana, wliz-prezes

Zamach stanu. Chyba stanu umysłu.
        No ale w tej Hucie, to wszystko możliwe.
        • Gość: fox Re: Na Pana Dudę - chyba w miech... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 22:17
          Gość portalu: AK-47 napisał(a):

> Gówniarstwo, podkopy, bełkot bzdurny, śliskość mydlana, wliz-prezes

Nie wiem, czy oglądałeś serial "Ranczo". Jedną z postaci był tam niejaki Duda, młody asystent wójta, niewiarygodny lizus bez godności i honoru. Zbieżność nazwisk wydaje się nie być przypadkowa.
          • Gość: AK-47 Od TiVi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 11:20
            szczęśliwie trzymam się z dala. Ale jeśli to postać grana przez p. Artura Barcisia,to znam z opowiadań. Podobno wyborny. (c:
    • Gość: kostal to nie jest zbyt dobry pomysl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 23:30
      ...zeby kampanie opierac na przyblaklej juz masowej psychozie smolenskiej - w ten sposob przegra na wlasne yczenie
      • Gość: AK-47 Cała zabawa pisiorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 08:52
        ... jest ustawiona na poparcie Majchrowskiego. To chyba jasne.
        Ciekawe, co im obiecał. Pewnie posadki.

Bo ten Du...da to jakiś przegrany figurant. Nikt go chyba poważnie nie traktuje.
        • Gość: i tyle > Bo ten Du...da to jakiś przegrany figurant. IP: 80.50.135.* 14.10.10, 15:17
          Coś w tym jest. Przecież już ma alternatywę jak przerżnie wybory - partia zabezpieczyła mu fuchę w Radzie Miasta.
    • jimir Kandydat PiS -oszołom wieśniak 12.10.10, 09:24
      S P I E P R Z A J !!!!!!!!!!!
    • Gość: conchis tylko bez Kaczyzmu i krzyży, w Krakowie tego nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 09:36
      chcemu, żadnych pomników niby wodza, również bez obłudy pana prezesa, a tak w ogóle, to Kraków nie miejscem dla Pisowców!!!
    • Gość: kruk Z chęcią podyskutuję o umowie radnego Kosiora IP: *.webbycart.com 12.10.10, 21:02
      Ja bez wahania zagłosuję na pana Dudę. Mam nadzieję, że on wyjaśni sprawę dziwnych umów radnego Bolesława Kosiora, bo prezydent Majchrowski tego nie zrobił.
      Wpiszcie w wyszukiwarkę „Radny Kosior i dziwna umowa” to dowiecie się o jaką sprawę chodzi.
    • ludwik_7125 Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusji 12.10.10, 22:06
      Żeby tylko Andrzej Duda nie zaczął opowiadać podczas swojej kampanii takich farmazonów
      jak jego prezes. Niby odmieniony, taki do rany przyłóż.
    • Gość: imd Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusji IP: 82.177.125.* 12.10.10, 22:22
      nie wiem czemu ale jakoś nie wierzę partyjnym kolesiom..ani z prawa, z przeproszeniem, ani z lewa ani też ze środka.
    • Gość: fiona Kandydat PiS pisze list i zaprasza do dyskusji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 16:10
      A ja osobiście mam problem i nie mogę się do pana dostać,wiem że ma pan doradców.Jednak aby głosować to trzeba poznać jego poglądy a nie tylko widzieć zdjęcie i poczytać komentarze.
      Ludzie lubią na żywo pogadać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka