28.11.10, 16:34
Widzę kolejny nabór kandytadów na stanowisko urzędnicze na krakowskim BIP-ie , przesłanych ofert ponad 300 do konkursu zakwalifikowanych prawie 90 ,ci ludzie znów będą sie przygotowywać i tracić czas bo po raz kolejny jest to szopka pod osobę która juz pracuje w danym wydziale UM tyle że nie została przyjęta w drodze konkursu lecz np na zastępstwo. Słuchajcie czy nie da się czegoś zrobić z tego typu rekrutacyjnym teatrem , to jest robione w białych rekawiczkach no bo w koncu kto podwazy kompetencje osoby która już x czasu pracuje w UM , na pewno ma większe niż reszta z ulicy ale żeby brac za tło dla niej 80 kilka osób to jest chyba przesada ?Nie uwazacie?
Obserwuj wątek
    • nikix Re: Nabór UM 28.11.10, 18:56
      Najzabawniejsze jest wypełnianie ołówkiem karty punktującej rozmowę kwalifikacyjną i zmiana punktów po wyjściu kandydata :)

Chyba tylko media mogą to nagłośnić ale wątpię, żeby coś dało. Nawet mała prowokacja z podstawieniem dziennikarza spełniającym wszystkie kryteria i doświadczeniem "przebijającym" wybraną osobę nic nie da :(. Sprawa ucichnie i dalej będzie po staremu. Trzeba dbać o swoich.
      • carmelax Re: Nabór UM 28.11.10, 19:06
        Coś tu nie halo jest z tym oficjalnym jawnym naborem ,tworzą takie bzdurne przepisy a one sprawiają że odbywa się farsa bo konkurs pod ludzi którzy już w UM pracują. Po cholerę taka fasada?? Przeciez to są dziesiątki ludzi którzy tracą zazwyczaj tylko czas !
    • myszka1609 Re: Nabór UM 28.11.10, 20:23
      Masz fałszywe wiadomości. Nie wiem skąd takie przekonanie. Ale jeżeli uważasz, ze tam tak zle to po co wogóle sie tym interesujesz. Bo jeżeli Ty szukasz pracy to daj sobie spokój. Z taka filozofią życia nie ma tam dla Ciebie miejsca. Zresztą tak jak w wielu innych firmach
      • carmelax Re: Nabór UM 28.11.10, 20:30
        Napisz z reką na sercu , nie istnieje proceder o jakim piszę ? Jeśli jakkolwiek jestes związana z UM doskonale wiesz że to powszechne ,organizowanie konkursów pod ludzi którzy mają umowy czasowe /na zastępstwa
        Jeśli jesteś osobą spoza to gratuluje że takim zaufaniem darzysz administracje samorządową.

• myszka1609 Re: Nabór UM 28.11.10, 20:49
          Nie pracuję w UM. Ale dla mnie jest logiczne , że osoba która pracuje w danej firmie posiada lepsze przygotowanie do pracy, większą wiedzę i umiejętności zachowania. Jeżeli to jest konkurs z wiedzy w danym zakresie to nie wystarczy przeczytanie przepisów i procedur. Trzeba to jeszcze umieć zastosować a tego na sucho się nie nauczysz. Tak jest w każdej większej firmie. Dlatego zawsze osobom które są z zewnątrz będzie trudniej. Zyczę więcej optymizmu i chłodnego wyważenia decyzji a nie koniecznie negowanie czegoś o czym mało wiesz.
          Po przeczytaniu twoich postów muszę przyznać że u nas w firmie też byś nie znalazł ( a) pracy.
          • carmelax Re: Nabór UM 28.11.10, 20:58
            Wybacz ale zdanie " ....negowanie czegoś o czym mało wiesz " jest nie na miejscu w kontekście całej dyskusji , procedury rekrutacyjne UM oraz wszystko co tym idzie poznałam od wewnątrz.
            • myszka1609 Re: Nabór UM 28.11.10, 21:03
              To skąd ta gorycz? Pluć we własne gniazdo? Czy już Cię wyautowali?
              • carmelax Re: Nabór UM 28.11.10, 21:11
                a cóż znaczy w kontekscie dyskusji owo zdanie "sr... we własne gniazdo" ?
                Rozumiem że hasło uczciwość jest dla ciebie abstrakcją ,
                przyzwoitość oczywiscie też wybiega poza twoją wyobraznie.
                • myszka1609 Re: Nabór UM 28.11.10, 21:23
                  Tak jak się domyślałam z taką teorią życia musieli Cię wyautować. Obrażona wygadujesz teraz różne dziwne teorie i oczekujesz zrozumienia. Istnieje jeszcze coś takiego jak samokrytyka, ale może to dla Ciebie obce słowo. Oj ciężko Ci będzie w życiu. Młoda a taka zgorzkniała
                  • carmelax Re: Nabór UM 28.11.10, 21:26
                    :-) rozumiem że obie tam pracujemy , ty jesteś ta lojalna.
    • myszka1609 Re: Nabór UM 28.11.10, 21:35
      Pracuję w samorządzie ale nie w UM. Mówiąc szczerze jest mi Cię żal. Tak się męczysz i nic nie możesz Zmienić.? Zawsze musisz coś udawać. Jakoś trudno w to uwierzyć?
    • carmelax Re: Nabór UM 28.11.10, 21:41
      Wybaczcie ale ten wątek nie miał byc o mnie, chciałam zwrócić uwagę na mało przyzwoite zagrania ze strony UM bo te 300 osób na prawdę istnieje to nie jest Harry Potter ;-)
      Rozumiem że to forum czyta wiele osób związanych z ratuszem ale ostatnie czego chcę to inwektyw pod swoim adresem. Dla mnie te działania rekrutacyjne w UM nie są przyzwoite i tyle. Z góry dziękuje za możliwosc napisania co myślę bez dalszego słuchania ze jestem zgorzkniała czy niedopchana.
      • tezee Re: Nabór UM 21.12.10, 14:42
        No właśnie widzę jak działają.
        Ostatni konkurs do UMK SA wygrały właśnie dwie panie które pracują tam kilka lat , konkurs był dla nich to było już widoczne przy jego ogłoszeniu.Po co do takiego wydziału kierunek marketing i zarządzanie w wymaganiach formalnych ?:-)Tam właśnie było ze 300 chętnych ,nawet chyba salę zmieniali by pomieścić taką liczbę ludzi ,bo było tak duże zainteresowanie. Hehehehehehehe
        • myszka1609 Re: Nabór UM 24.12.10, 19:39
          Miejsca były 3 wybrali 2 osoby a jedno miejsce się zmarnowało, bo poziom na pisemnym był tragiczny. Nik nawet nie zadał sobie trudu by przeglądnąć przepisy.
          • tezee Re: Nabór UM 24.12.10, 23:18
            Taaa ;-)
            Akurat tam nie było mowy o przyjęciu nikogo z zewnątrz.Konkurs był dla szopy bo były laski pracujące od kilku lat tyle że nie przyjęte w drodze konkursu , trzeba było go w końcu zrobić pod nie.
            Dzwiny zbieg okoliczności że jedna z nich miała skończony marketing i zarządzanie.
            Kierunek pasujący tam jak świni siodło a to było w wymaganiach na stronie sam widziałem;-)
            ale ok niech będzie hehehehehehe
          • tezee Re: Nabór UM 24.12.10, 23:40
            Przeczytałem właśnie twoje wypowiedzi w tym wątku i piszesz że nie jesteś z UM
            ciekawe więc te rewelacje o tym kto jak wypadł na jakimś teście
            Widzę że UM nawet tu działa i nie przestaje się wybielać hehehehehe
            • myszka1609 Re: Nabór UM 25.12.10, 17:55
              Wyniki konkursu pisemnego były publikowane na stronie przez 2 dni, 12- 14 pkt na 60 mozliwych to rewelacja!!! Ktoś nawet zdobył 9. Jak byś się przyłożył do pracy też byś się załapał. Ale wybrałeś inną drogę. Wszyscy mają równe szanse. Przyjmowali 3 osoby a tylko 1 pracowała na wolontariacie w UMK. więc nie pisz bzdur
              • tezee Re: Nabór UM 25.12.10, 19:45
                Teraz to mnie serio rozbawiłaś buahahaha zastanawiające dlaczego tak łgasz w żywe oczy jeśli faktycznie mówisz o ostatnim konkursie do Ewidencji Ludności.
                Czemu wam tak zależy żeby ściemniać , to na serio aż śmieszne.
                Napisałabyś chociaż zakamuflowana panno z magistratu że te panie które pracowały miały doświadczenie ( bo w końcu były tam bez konkursu kupę czasu i nie na wolontariacie )jak tak dbasz o PR,ściema że konkursu nie wygrały osoby z wewnątrz UM pokazuje niezłą obłudę.
                Nie rozumiem po co szopa , ja to przyjąłem powyższe jako kolejną ciekawostkę i miałem niezły ubaw.
              • motorufka Re: Nabór UM 26.12.10, 01:55
                Na jakiej stronie są publikowane wyniki? nigdy o tym nie słyszałam i nie widziałam?
                • carmelax Re: Nabór UM 26.12.10, 20:46
                  Owszem na www.bip.krakow.pl są wyniki naboru i podana ilość kandydatów którzy się zgłosili oraz ilość tych która spełniła wymagania formalne , o ilości punktów z testów wszystkich osób które brały w nim udział że niby są podawane do publicznego wglądu to nie słyszałam jak żyję ;)
                  są tam nazwiska osób które zwyciężyły i tyle.niestety konkursy do UMK wyglądają też tak jak napisałam w pierwszym poście to niestety fakty i wiele osób o tym wie jak widać.
                  • barrin Re: Nabór UM 27.12.10, 00:43
                    proszę nie pisać w jednym wątku pod kilkoma nickami pod pozorem robienia sztucznego tłumu. kolejne takie posty będą usuwane.
    • zablokowany-obrazliwy-nick co się podniecacie, 21.12.10, 19:49
      w każdej instytucji państwowej w 99% można dostać tylko po znajomości
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka