Dodaj do ulubionych

Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S7

IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 08:12
Z oszczędności na przetargach jest już 1,7 mld zł. Wystarczy na dokończenie A2 po chińczykach, nawet na A4 po wyrzuceniu wykonawcy z odcinka Brzesko - Wierzchosławice. Wystarczy również na S7 w Krakowie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: azkr Pieniądze już SĄ!!! IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 08:16
      Z oszczędności na przetargach jest już 1,7 mld zł.
      Wystarczy na dokończenie A2 po chińczykach.
      Wystarczy na dokończenie A4 na odc. Brzesko - Wierzchosławice.
      Wystarczy również na S7 w Krakowie!!! Kosztorys inwestorski opiewa na 916 mln zł. W przetargu może to być 750-800 mln zł. Spokojnie można budować! Dzisiaj będzie jeszcze otwarcie ofert na budowę kolejnego odcinka S8 więc dojdą dodatkowe oszczędności.
      Na co czekasz ministrze Grabarczyk???
    • Gość: pasażer Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S7 IP: 149.156.128.* 27.07.11, 08:18
      Chcecie pokazać niezadowolenie to nie utrudniajcie życia mieszkańcom małopolski. Jeśli chcecie dopiec Grabarczykowi to zablokujcie mu dostęp do biurka albo do koryta.
    • Gość: ttt Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S7 IP: *.ver.abpl.pl 27.07.11, 09:48
      Ja nie wiem, ludzie to wszystko muszą we własne ręce wziąć

A łajzy krakowskie, pożal się Boże "posłowie" to gdzie są, co podkulili ogonki i o stanowiska sie martwią?
      To ich psi obowiązek, żeby od dawna lobbować intensywnie za tą inwestycją.

Oj będziemy pamiętać o ich postawie przy urnach
    • Gość: hoxy krk wjazd o warszawy IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 10:07
      To ostatni dzwonek aby zacząć coś robić, wjazd od wawy to jest dramat, przy 29-go powstaja kolejne bloki i problem narasta lawinowo, przecierz to jest brama wjazdowa która robi raczej złe wrażenie, szczególnie za pierwszym razem. Moze chociaż domknąć obwodnicę do autostrady, wtedy z wawy na zakopiec juz odpadnie dużo samochodów, przede wszystkim tych wielkich
      A MOZE ZROBIMY S7 W CZYNIE SPOŁECZNYM HE HE
    • Gość: KRK Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S7 IP: *.nsystem.pl 27.07.11, 10:15
      popieram akcję i życzę powodzenia ! Gdyby nie obowiązki sam bym pewnie poszedł protestować! Dosyć już mydlenia Krakusom oczu i ciągłego kłamania ! Teraz czas na czyny, czyli na KASĘ NA DROGĘ NA KTÓRĄ JUŻ WYDANO POZWOLENIE NA BUDOWĘ I PRZYGOTOWANO GRUNTY !!! S-7 MUSI POWSTAĆ
    • Gość: Piotr Podpisz petycje !!! IP: *.devs.futuro.pl 27.07.11, 10:26
      Każdemu, kto tkwi w korkach a zależy na poprawie ruchu w KRAKOWIE MUSI podpisać petycję!!!
      Ludzie otrząśnijcie się z letargu! Siedząc i nic nie robiąc - władza zawsze będzie miała nas w ...głębokim poważaniu!
      Ludzie na blokady !!!
      Na złożenie podpisu pod petycją w sprawie budowy S7 - stracicie "minutę" a na stanie przez następne 10 lat w korkach - ile?!
      Petycja do podpisania na stronie:
      www.s7wkrakowie.pl
    • Gość: x połączcie kokotowską z S7 IP: *.play-internet.pl 27.07.11, 10:30
      bo aby jechać z wieliczki do nowej huty to trzeba nieźla nadrabiać w korkach.
      • Gość: krk Trzeba wiedzieć, którędy jeździć ... IP: *.nsystem.pl 27.07.11, 10:57
        Widać słabo znasz topografię regionu. Z Wieliczki kierujesz się na A4 w stronę Rzeszowa i za 2 km zjeżdżasz na węźle Bieżanów, jedziesz nowiutką ekspresówką S7 do węzła Rybitwy i dalej przez nową ulicę Śliwiaka do Półłanki i na most Wandy i jesteś w Hucie. Mi ten dojazd zajmie max. 15-20 minut ... Ale skoro Ty z Wieliczki do Huty jedziesz "przez miasto", czyli Wielicką i dalej Powstańców Wielkopolskich i Nowohucką to nie dziwne, że jedziesz 2x dłużej ...
        • marko.s Re: Trzeba wiedzieć, którędy jeździć ... 27.07.11, 11:39
          Może znasz topografię miasta, ale słabo znasz rzeczywistość na Pułanki / Klasztorna.
          To 15/20 minut to chyba koło północy.
          Normalnie to jest tam korek.
          Życzę tobie przejazdu tą trasą którą podajesz w piątek w godzinach popołudniowych w kierunku dowolnym.
          Co prawda istnieją pewne skróty ale to można traktować jako ciekawostkę a nie jako alternatywę.
          Pozdrawiam.
          • Gość: taak ? Re: Trzeba wiedzieć, którędy jeździć ... IP: *.nsystem.pl 27.07.11, 15:14
            może w piątek po południu są większe korki, nie wiem. Ale od lutego do kwietnia jeździłem 2x w tygodniu trasę Ruczaj-Nowa Huta (os. Zgody) opisaną przeze mnie drogą (różnica taka, że wjazd na A4 w Łagiewnikach) i zajmowało mi to max. 30 minut, ale z reguły 20-25 minut. Z Wieliczki jest bliżej, więc czas będzie krótszy. Oczywiście jak ktoś jedzie jak baba 60 km/h po A4 to będzie jechał 2x dłużej. Korki faktycznie czasem zdarzyły się za mostem Wandy i na Klasztornej, ale to i tak najszybsza i najlepsza droga z południa do Huty.
    • Gość: krakus Przestańce blokować siódemkę... IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 11:33
      Zablokujcie coś w Warszawie - będzie lepszy efekt !!!
    • Gość: skandal Nygusy zablokują "siódemkę", a uderzają w PO IP: *.play-internet.pl 27.07.11, 11:59
      Przed wyborami każda okazja przywaleniu PO jest dobra. Wyborcza to popiera? S7 i autostrady za te pieniądze można kilka razy dłuższe budować, a nie 4 km drogi do Igołomskiej.
      • Gość: empe Re: Nygusy zablokują "siódemkę", a uderzają w PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 17:46
        Żałuję, że nie jesteś "gościu" na moim miejscu, gdy trzęsie sie dom od przejeżdżających tirów.
        Gdybyś żył 24 g w huku - to byłbyś pierwszym "nygusem" protestujacym na przejściu.
        • Gość: skandal Re: Nygusy zablokują "siódemkę", a uderzają w PO IP: *.play-internet.pl 27.07.11, 18:12
          Dlaczego twój prywatny interes ma być ważniejszy niż interes wielu Kowalskich dla których za 900 mln kilka razy więcej km drogi można zbudować? Nie protestujesz przeciw opłatom za jeżdżenie obwodnicami?
          • Gość: grzaniec Re: Nygusy zablokują "siódemkę", a uderzają w PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 21:33
            Dlaczego to jest tylko jego prywatny interes? Wiesz ilu ludziom ta trasa pomoże?
            Ja tu widze jedynie twoj interesik, działeczka, odszkodowanie, szybka reklama przy trasie ...
    • Gość: Bronio Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S7 IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.11, 12:47
      >Wójt Michałowic Antoni Rumian twierdzi, że lokalni mieszkańcy sobie poradzą. Znają objazdy, bo na tej drodze niemal cały czas można spodziewać się jakichś utrudnień. Rumian żałuje natomiast, że protest będzie prowadzony w czwartek i w korku nie staną... kierowcy ze stolicy. <

W czwartki jadą kierowcy ze stolicy ? Antoni Rumian vel Andrzej Lepper to jakaś kuriozalna w takim razie postać. Pachnie prowincją. Utrudnić życie "tym ......... Warszawiakom" , którzy jadą najprawdopodobniej do Zakopanego lub w pobliże. Jak to przeczytają mogą zrezygnować z jazdy na południe i tyle. Gdzie tu sens ? Pan wójt lepiej się poczuje jak komuś uprzykrzy jazdę ?

> Byłaby większa szansa, że o naszym problemie usłyszą politycy. A blokady dróg to w Polsce jeden z najskuteczniejszych sposobów walki o swoje interesy - mówi Rumian.<

Chłop żywemu nie przepuści. Poza tym gdzie tu logika ? W jaki sposób zmniejszy się korek w Michałowicach czy na wjeździe do Krakowa po wybudowaniu odcinka S7 od Rybitw do Igołomskiej ? To raczej sprawa odcinka północnego od trasy warszawskiej do węzła na trasie olkuskiej. Krótszy i mniej kosztowny. Bez mostu przez Wisłę. itd

Przy całym uznaniu, że S7 jest Krakowowi potrzebna to jednak dla samej Małopolski, a także dla całej Polski południowej na pewno jest ważniejszy odcinek A4 do Tarnowa, żeby już w końcu powstał w całości.

• Gość: roko Wybory!!! IP: *.ip.netia.com.pl 27.07.11, 17:01
        >Chłop żywemu nie przepuści. Poza tym gdzie tu logika ? W jaki sposób zmniejszy się korek w Michałowicach czy na wjeździe do Krakowa po wybudowaniu odcinka S7 od Rybitw do Igołomskiej ?
        To jest logika partyjna przeciw PO. Poseł Adamczyk z PiS pewnie tam miesza, bo Gibała coś cichutko działa ostatnio, byc może za powrót na listy partyjne.
        • Gość: Bronio Re: Wybory!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.11, 17:10
          Gość portalu: roko napisał(a):

To jest logika partyjna przeciw PO. Poseł Adamczyk z PiS pewnie tam miesza, bo
          > Gibała coś cichutko działa ostatnio, byc może za powrót na listy partyjne.

Może tak jest. Zakładając jednak , że masz rację trzeba zapytać czy pan wójt Rumian i pan Piekarek są z P i S ?
          • Gość: roko Re: Wybory!!! IP: *.ip.netia.com.pl 27.07.11, 17:30
            Po co zakładać, że są z tej partii? Wystarczy, że działania takie można odczytać jako działanie dla ... i tu sobie można dopisać wszystko oprócz PO. Zamieszanie o 4 km, które jak pisałeś nie rozkorkowuje Krakowa i całej trasy w kierunku Warszawy świadczy o tym, że to krakowianie są wazniejsi niż inne ludzie z innych regionów. A przecież małopolska już dużo dostała kasy z Warszawy na autostradę i obwodnicę. Inny problem niesie za sobą odpłatność za jeżdżenie obwodnicami. Dlaczego przeciw tym opłatom nie protestują. Przeciez przez nie robią się korki w Krakowie.
            • Gość: Piotr Re: Wybory!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 20:15
              Ludzie czy was po.....??!!! We wszystkich działaniach upatrujecie polityki! Chory kraj, chorzy ludzie!!!
              Mam w dupie, czy ktoś należy do PiS PO SLD czy innej popapranej partyjki! Tu chodzi o poprawę komunikacji w Krakowie i na całej trasie S7!

Nikt nie mówi, że odcinek z Rybitw do Igołomskiej udrożni ruch w ...Michałowicach! Ale budowę trzeba kontynuować a obecny odcinek z Bieżanowa do Rybitw jest nie wykorzystywany tak jak powinien bo właśnie jest wąskie gardło na Półanki i Klasztornej.

Po wybudowaniu tego odcinka ruch z kierunku Niepołomic i centrum miasta skutecznie może odbywać się właśnie tym odcinkiem, o który toczy się batalia a później ( oby jak NAJSZYBCIEJ) kolejne odcinki za Kraków i do granic województwa świętokrzyskiego!!!

IM szybciej tym lepiej! Nie pieprzcie mi tu o walce politycznej tylko popatrzcie jak mieszkańcy tego miasta, kraju a nie partyjnie gierki! Mam je w nosie! Ale jak widać na forum mnóstwo politykierów i podjudzaczy!

Chory kraj ludzie wszystkim wszystkiego zazdroszczą! Cieszą się z nieszczęścia innych jakby wygrali szóstkę w totka! BEZNADZIEJA! Szkoda słów!

Podobno w jedności siła tylko nie w tym kraju nie z tymi ludźmi! Szkoda zapału gościa, który walczy o obwodnicę - wielki szacun dla NIEGO!

Może jednak znajdzie się grupa nie POLITYKIERÓW tylko ludzi, którzy chcą zrobić coś dla innych bez żadnych zabarwień partyjnych!???
          • Gość: Piekarek Re: Wybory!!! IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 22:09
            Nie jestem z PiS, nie jestem obecnie w żadnej partii.
      • Gość: grzaniec Re: Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 21:24
        W jaki sposób zmniejszy
        > się korek w Michałowicach czy na wjeździe do Krakowa po wybudowaniu odcinka S7
        > od Rybitw do Igołomskiej ? To raczej sprawa odcinka północnego od trasy warszaw
        > skiej do węzła na trasie olkuskiej. Krótszy i mniej kosztowny. Bez mostu przez
        > Wisłę. itd

Mało wiesz, dużo gadasz. Uderzaj do Wójta Zielonek, tam Ci wszystko wyjasnią.
        Co da 4 km trasy S7? Z 38,5km bedzie o 4 mniej, mało daje?
        To może wiecej..., udrażnia poł Krakowa, pozwala zjechać całemu tranzytowi biegnacemu z kierunku Sandomierza na siec autostrad, omijajac doszczetnie zakorkowane ulice NH i dalej Opolska.
        Jak tacy niedoinformowani laicy beda zabierac głos to sprawa wygrana. Rozkładamy na łopatki w przedbiegach.
        Swoja droga z 916 mln potrzebnych pewnie bedzie z 60% tego , tak wiec niech Grabarczyk nie pitoli głupot tylko weźmie sprawy wrzuci na własciwy tor. Niech ma swiadomosc ze nikt nie bedzie czekał do "powyborów", wczesniej damy mu urlop, mimo że swoja prace wykonuje najlepiej z dotychczasowych, to niech wie ze swoimi wyborcami trzeba sie liczyc i słów na wiatr nie rzucac.
    • Gość: Bastex Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S7 IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 16:33
      Ja na blokadzie będę a WY?
      Bo łatwo jest poprzeć petycję, polecić zablokowanie Warszawy, ale kto to ma zrobić? My, bo innym się nie chce? Zacznijmy pod Krakowem, bo po co blokować mamy Kraków, wjazd do Krakowa to trasa gdzie jeździ dużo przyjezdnych i to oni muszą też wywierać presje. Parę minut w zatorze nikomu krzywdy nie zrobi a zawsze jest wizja na lepszą przyszłość.

A już nie jest 1,7 mld ale 2,240 mld bo dzisiaj kolejna oszczednosć wyszła:
      info : imageshack.us/f/6/oszczednosci27072011.png/

Wiec zróbmy cos dla siebie i innych i wpadnijmy o 11 jutro na blokadę :)
      • Gość: Bronio Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.11, 17:05
        Ładne zestawienia, ale nauczeni przykładem chińskim na A2 weźmy z Twojej tabelki np. S3 z Gorzowa Wlkp. Do autostrady A2 węzeł Międzyrzecze. Niezwykle ważny odcinek dla całego systemu połączeń drogowych w kraju. I co mamy Wybrane oferty na dwa odcinki ( w zaokrągleniu ) 425 milionów 336 milionów podczas gdy kosztorys wynosił kolejno 993 miliony i 606 milionów czyli przeszło 2 razy tyle. Czy będą w stanie dotrzymać takich cen. Czy będzie kolejna awantura i aneksy do umów jak w przypadku A2. Realne moim zdaniem są takie oszczędności jak obwodnica Leżajska lub węzeł inne gdzie różnica wynosi kilka procent, a nie 50 %. Więc oszczędności na przetargach mogą byc o wiele mniejsze.
      • Gość: azkr Pisałam rankiem o 1,7 mld. IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 20:32
        Teraz już jest tak jak piszesz 2,2 mld oszczędności. Też będę jutro na blokadzie! ;-)

Dla nieświadomych:
        Kosztorys inwestorski na II etap wschodniej obwodnicy Krakowa odc. w. Rybitwy - w. Igołomska wynosi 916 mln. Przy przetargu może się okazać, że potrzeba ok. 750-800 mln (a może mniej).
        Dzisiejszy przykład z ofert na piąty odcinek S8 - oszczędność 480 mln.
        • Gość: max Pisałam rankiem o 1,7 mld. IP: *.204.60.27.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.07.11, 22:11
          Troszkę zimnej wody na głowę nie zaszkodzi .. ten fragment S7 jest trudny technicznie ... podwójny wiszący most na Wiśle jest bardzo drogi , sporo estakad .... nie gorączkujmy się przed faktem - bo może trzeba będzie dopłacić , żeby dokończyć .. A cały nowy odcinek S7 w Małopolsce ( Bieżanów - Słomniki ) ma mieć ponad 35 km ... jak na razie zbudowano jakieś 2 km !!!! ... o kolejne 4 km jest wrzawa a trzeba będzie jeszcze 30 km i wtedy to będzie miało sens ...Póki co brakuje nadal minimum 33 km tej drogi i minie bardzo wiele czasu zanim to skończą ...nie wygłupiajcie się z blokadami bo to nie ma sensu , chyba że chcecie ,żeby sąsiedzi widzieli Was w tv ...
          • Gość: roko Re: Pisałam rankiem o 1,7 mld. IP: *.ip.netia.com.pl 27.07.11, 23:08
            > Troszkę zimnej wody na głowę nie zaszkodzi .. ten fragment S7 jest trud
            > ny technicznie ... podwójny wiszący most na Wiśle jest bardzo drogi ,
            > sporo estakad .... nie gorączkujmy się przed faktem - bo może trzeba będ
            > zie dopłacić , żeby dokończyć .. A cały nowy odcinek S7 w Małopolsce ( Bi
            > eżanów - Słomniki ) ma mieć ponad 35 km ... jak na razie zbudowano jakieś
            > 2 km !!!! ... o kolejne 4 km jest wrzawa a trzeba będzie jeszcze 3
            > 0 km i wtedy to będzie miało sens ...Póki co brakuje nadal minimum 3
            > 3 km tej drogi i minie bardzo wiele czasu zanim to skończą ...nie wy
            > głupiajcie się z blokadami bo to nie ma sensu , chyba że chcecie ,żeb
            > y sąsiedzi widzieli Was w tv ...

Bardzo rozsądny głos maxa. Jest tylko jeden problem: Ci ludzie, którzy chcą protestować nakręcają się wzajemnie na różnych stronach www, a medialny rozgłos ich działalności wydaje mi się za priorytet ich działania.
          • Gość: grzaniec Re: Pisałam rankiem o 1,7 mld. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 23:16
            Dobrze wiesz że drogi w szczerym polu inaczej kosztuja niz drogi w miescie. Koszt Szarów - Krzyż jest za 2,6mld a to jest 56km. Tak wiec od Okulickiego powinno isc łatwiej, co nie oznacza ze trzeba przyjac metode "na lenia".
            Napisz lepiej prawdziwe powody dla ktorych ta droga Ci nie pasuje?
            Biznesik przy dk7 bedzie gorzej szedł?
    • Gość: roko Skoro macie już pieniadze, to dlaczego chcecie IP: *.ip.netia.com.pl 27.07.11, 16:57
      utrudnić ludziom życie? Złośliwość, czy działanie partyjne przeciw PO?
      • Gość: zenek Re: Skoro macie już pieniadze, to dlaczego chceci IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 20:33
        Bo nie ma decyzji ministra Grabarczyka. Bez nacisków prawdopodobnie nie będzie jej jeszcze długo.
        • Gość: roko Re: Skoro macie już pieniadze, to dlaczego chceci IP: *.ip.netia.com.pl 27.07.11, 20:42
          > Bo nie ma decyzji ministra Grabarczyka. Bez nacisków prawdopodobnie nie będzie
          > jej jeszcze długo.
          A prawdopodobnie. :) Śmiech na sali. Jeszcze nie wiecie, a juz zamęt siejecie. Na miejscu min. Grabarczyka nauczyłbym was wszystkich moresu i oficjalnie za tę akcję przesunął w dół na liście o 5 oczek. Wtedy otrzeźwiejecie. A w telewizji pokazałbym jak się cieszą ci przesunięci do góry. Politycznie na pewno byłaby to dobra akcja. Nie lubię popatrywania na Samoobronę.
          • Gość: zenek Re: Skoro macie już pieniadze, to dlaczego chceci IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 20:56
            Król Julian powiedziałby: "Hańba Ci".

Tu nie chodzi o żadną Samoobronę i podpatrywanie. Głosowałem na PO. Obiecywali, obiecywali... a ja czekałem na obwodnicę S7. Nawet wtedy, gdy powiedzieli, że nie ma pieniędzy wierzyłem im. Minister obiecał, że jak pojawią się oszczędności to zaczną budować. W tym roku jest już ponad 2 miliardy oszczędności na innych przetargach. Pytam więc ile mamy jeszcze czekać na decyzję skoro pieniądze już są. Nawet największy zwolennik PO jak ja zaczyna się zastanawiać nad szczerością słów ministra Grabarczyka.
          • Gość: grzaniec Re: Skoro macie już pieniadze, to dlaczego chceci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 21:30
            Proste, odpłacimy sie mu przy urnach...
            Co ty myslisz ze nie ma bata na tych chłystków? Jeden z drugim zawdziecza stołek wyłacznie głosom ludu, dostanie garstke głosów od ludzi z otoczenia, środowisko krakowskie niedługo dokładnie bedzie widziało co i kto robił w tej sprawie.

Piszecie że Kraków ma obwodnice... no to po kolei, ciułana jest od 20 kilku lat, z takim skutkiem ze dopiero co wyremontowana zachodnia obwodnica powinna byc remontowana jeszcze raz poszerzajac do 3 pasów, patrzac jaki ruch tam sie odbywa. Wiesz dlaczego ludzi k#$#4 strzela? Bo taaki duży Wrocław z wsią na prawo i lewo po 100km dostaje własnie 2x3 pasmowa drogę na odcinku 1/2 obwodu miasta. Jakies pytania czy udajesz głupiego.
            • Gość: roko Re: Skoro macie już pieniadze, to dlaczego chceci IP: *.ip.netia.com.pl 27.07.11, 21:48
              > Co ty myslisz ze nie ma bata na tych chłystków? Jeden z drugim zawdziecza stołe
              > k wyłacznie głosom ludu, dostanie garstke głosów od ludzi z otoczenia,

Jednak idziecie w ślady Samoobrony, a kto lubi takie postępowanie? Jestem przekonany, że forum przeglądają urzędnicy. Myślicie, że jesteście jedyni godni kasy? Powtórzę zatem, że "Na miejscu min. Grabarczyka nauczyłbym was wszystkich moresu i oficjalnie za tę akcję przesunął w dół na liście o 5 oczek. Wtedy otrzeźwiejecie. A w telewizji pokazałbym jak się cieszą ci przesunięci do góry".

> Jakies pytania czy udajesz głupiego.
              PO co było to pytanie? Poziom dyskusji jest zatrważający. Bałbym się z Tobą spotkać na blokadzie jako kierowca z innymi poglądami niz Ty. Wydajesz mi się na blokersa, który szuka zaczepki.

• Gość: grzaniec Re: Skoro macie już pieniadze, to dlaczego chceci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 23:42
                Po d. dostana w wiekszosci politycy ktorzy w tej chwili reprezentuja małopolske i maja moc sprawcza. Gdyby to była samoobrona tez dostałaby widłami po tyłach. Nie jest to tak trudne do zrozumienia dla przecietnego kowalskiego, ale jak widac jestes nieprzecietny.
              • Gość: grzaniec Re: Skoro macie już pieniadze, to dlaczego chceci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 23:48
                ... Myślicie, że jesteście jedyni godni kasy
                > ? Powtórzę zatem, że "Na miejscu min. Grabarczyka nauczyłbym was wszystkich mor
                > esu i oficjalnie za tę akcję przesunął w dół na liście o 5 oczek. Wtedy otrzeźw
                > iejecie. A w telewizji pokazałbym jak się cieszą ci przesunięci do góry".

Myslimy ze kasa powinna pojsc tam gdzie jest potrzebna, a ta potrzeba ktora staramy sie pokazac jest ponadregionalna i dotyczy conajmniej kilku mln osób, wiec Twoje gdybanie co bys zrobił gdyby babcia miała wąsy... mało kogo obchodzi.
                Założenie jest proste, my wybieralismy polityków jako naszych przedstawicieli w centrali, zawiedli? To czas ich zmienic, niezaleznie jak dużo sie nagadał o potrzebach miast na W., nie reprezentuja nas, wiec nie spełniaja podstawowego zadania do jakiego zostali wyznaczeni.
                • Gość: Bronio Re: Skoro macie już pieniadze, to dlaczego chceci IP: *.devs.futuro.pl 28.07.11, 00:20
                  Gość portalu: grzaniec napisał(a):

> Założenie jest proste, my wybieralismy polityków jako naszych przedstawicieli w
                  > centrali, zawiedli? To czas ich zmienic, niezaleznie jak dużo sie nagadał o po
                  > trzebach miast na W., nie reprezentuja nas, wiec nie spełniaja podstawowego zad
                  > ania do jakiego zostali wyznaczeni.

Tłumaczenie prawidłowe. Jednak pamiętaj, że przedstawiciele są tylko przez nas wybrani, ale do reprezentowania interesów całego kraju przede wszystkim (nie tylko swojego regionu) i niestety choć to banalnie brzmi to muszą widzieć problemy całego polskiego lasu, a nie tylko kilku małopolskich drzew.
                  Wiem , że to mało podkręcające atmosferę i mało medialne, ale tak właśnie jest. Wyobraź sobie, że takie cięcia w inwestycjach są w całej Polsce.
                  • Gość: grzaniec Re: Skoro macie już pieniadze, to dlaczego chceci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 00:36
                    Wybacz ale obwodnica Janek chocby nie wiem jak wielkich mało obchodzi przecietnego krakowianina i nie jest tym interesem całego kraju o ktorym mówisz. Wiec jesli jeden z drugim, swoja indolencję tłumaczy wiekszymi potrzebami takiej miejscowosci wobec milionowego miasta ktore go wybrało to ja takiemu gosciowi podziekuje chocby nie wiem ile ksiazek na tej wiejskiej przeczytał.
                    Kiedys taki interes kraju załatwił sobie Gosiewski, własnie wszem i wobec widac jaki to był interes..., tak wiec interesy mozna modyfikowac pod własne potrzeby, one nie spadaja z drzewa, one są. I tylko kwestia takich ludzi ktorzy beda chcieli je ustawic w odpowiedniej kolejnosci i pilnosci potrzeb. Bo czy drzewo pod Wrocławiem czy Warszawa jest cenniejsze niz pod Krakowem? Własnie problem w tym ze dla "naszych" posłów jest cenniejsze.
    • Gość: bastex Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S7 IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 18:17
      rozpisano przetarg na A4 dzisiaj wiec 19 sierpnia wszystkie przetargi z głównego załacznika bedą zakonczone, czas na decyzje:

www.gddkia.gov.pl/317/powyzej-progow-unijnych/
      info:

a tutaj stanowisko w sprawie s7
      www.s7wkrakowie.pl/media-o-akcji/kolejneoszczednosciwpbdk2011-2015orazstanowiskomiwss7wkrakowie
    • Gość: gosc Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S7 IP: *.home.aster.pl 27.07.11, 19:36
      Widzę, że zapanowala moda na blokowanie dróg.... super :/ .....
    • Gość: VV Mieszkancy Krakowa poznajcie swoich reprezentantow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.11, 19:48

Zapamietajcie ich sobie:

1.posel Fedorowicz (ktory stwierdzil w tv ze przeciez mieszkancy warszawy maja gorzej wiec powinnismy sie dawac kopac w d z usmiechem aby w stolycy zylo sie lepiej)

2.posel Raś (ktory zrobil wszystko aby uniemozliwic start z list PO poslowi Gibale ktory jako jedyny w PO aktywnie dzialal na rzecz S7 w Krakowie. Osobiscie oczywiscie nie zrobil w sprawie obwodnicy NIC w obawie przed utrata stolka i dostepu do koryta.

3. minister Jerzy Miller ktory jeden z najwazniejszych ministrow w rzadzie nie zrobil nic dla S& oprocz tego ze jak stwierdzil "trzyma kciuki". Niebywale zalosne i cyniczne.

4. wojewoda stanislaw kracik ktory aktywnie dziala na szkode miasta np kiedy zablokowal zaplate przez rzad pieniedzy za zorganizowanie pogrzebu kaczynskiego. jednym slowem za pogrzeb zaplacil krakow z miejskiej kasy. Szkoda ze pan wojewoda nie wykazal tyle energii w walce o tak wazna droge dla Krakowa i wojewodztwa malopolskiego.

Jako wyborca PO ktory glosowal na ta partie od poczatku jej istnienia przykro mi ze dalem sie tak oszukac. mam nadzieje ze ludzie przejza na oczy i podziekuja swoim "reprezentantom"

Poznajcie swoich reprezentantow i ocencie co oni zrobili
      • Gość: grzaniec Re: Mieszkancy Krakowa poznajcie swoich reprezent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 21:14
        Dołożyłbym jeszcze posła nieroba J.Gowina, niezwykle zaangażowany we wszystkie sprawy ktrore maja Kraków w d.
        Zapamietamy ich wszystkich, z pewnoscia dostana odpowiednia ilosc głosów...
        Moze te marionetki w koncu zrozumieja kto ich wybrał.
        Panie Fedorowicz?! Janki juz rozkorkowane? Wygodnie wozi sie 4 litery z Warszawy? Teraz niech Janki pana wybiorą!
    • Gość: Bronio Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S7 IP: *.devs.futuro.pl 27.07.11, 22:28
      grzaniec:

>Mało wiesz, dużo gadasz. <
      Wszystkim zarzucasz tylko brak wiedzy i nieznajomość Krakowa.

>Uderzaj do Wójta Zielonek, tam Ci wszystko wyjasnią.<
      Na pewno. Niech również wyjaśnią swoje protesty dotyczące północnej obwodnicy Krakowa. Na którą chcieli co kawałek zjazd i żądali obniżenia jej klasy z autostradowej do zwykłej. Co zakorkowałoby ją i nie odciążyło decydująco Krakowa. (było o tym nie raz w GW)

>Co da 4 km trasy S7? Z 38,5km bedzie o 4 mniej, mało daje?<
      Arytmetykę znasz doskonale. Ale właśnie o to chodzi, że większa szansa byłaby na krótszy odcinek podchodzący do trasy warszawskiej od zachodu.

>To może wiecej..., udrażnia poł Krakowa, pozwala zjechać całemu tranzytowi biegnacemu z kierunku Sandomierza na siec autostrad, omijajac doszczetnie zakorkowane ulice NH i dalej Opolska.<

To akurat prawda, ale jeszcze lepszy efekt jest jak powyżej napisałem. Chyba , że uważasz, że od Sandomierza jest większy ruch niż od Warszawy.
      >
      Jak tacy niedoinformowani laicy beda zabierac głos to sprawa wygrana. Rozkładamy na łopatki w przedbiegach.<

Czyżbyśmy mieli aż taką siłę przebicia ? Przeceniasz nas. Ale oczywiście Wszyscy laicy tylko ty jeden zawodowiec.

>Swoja droga z 916 mln potrzebnych pewnie bedzie z 60% tego , tak wiec niech Grabarczyk nie pitoli głupot tylko weźmie sprawy wrzuci na własciwy tor. Niech ma swiadomosc ze nikt nie bedzie czekał do "powyborów", wczesniej damy mu urlop, mimo że swoja prace wykonuje najlepiej z dotychczasowych, to niech wie ze swoimi wyborcami trzeba sie liczyc i słów na wiatr nie rzucac.<

Takie wygrażania fajne są na forum, ale przy urnach nikt o nich nie pamięta. Ci ci najgłośniej się awanturują nie idą zazwyczaj do wyborów. Zobaczysz jak Krakowianie zagłosują na PO.
      Ubiegłej jesieni czytając to nasze forum można było odnieść wrażenie, że Majchrowski nawet nie wejdzie do drugiej tury.

Powtórzę ci co juz napisałem, jeśli by to ode mnie zależało to najpierw A4 do Tarnowa bo o wiele ważniejsza. A w miarę możliwości S7.

• Gość: grzaniec Re: Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 00:21
        > Wszystkim zarzucasz tylko brak wiedzy i nieznajomość Krakowa.
        Nie wszystkim. Tylko tym co go nie znaja a udaja ekspertów. Jakie mimimum wiedzy wypadałoby posiadac aby zabierac głos. Prawda?

> Na pewno. Niech również wyjaśnią swoje protesty dotyczące północnej obwodnicy K
        > rakowa. Na którą chcieli co kawałek zjazd i żądali obniżenia jej klasy z autost
        > radowej do zwykłej. Co zakorkowałoby ją i nie odciążyło decydująco Krakowa. (b
        > yło o tym nie raz w GW)
        No było. I nie doczytałes że GDKKiA nie sfinansuje drogi w klasie o jaka zabiega wojt Zielonek?

> Arytmetykę znasz doskonale. Ale właśnie o to chodzi, że większa szansa byłaby n
        > a krótszy odcinek podchodzący do trasy warszawskiej od zachodu.
        No rewelacja, patrz pkt wyżej. Masz jakies problemy z logicznym mysleniem. Gddkia chce trasy o klase wyzej niz wójt, niestety to gddkia ma kase a nie wójt i tutaj jest pat zupełny bo to po terenach Zielonki bedzie szła POK. Widzisz rozwiazanie? Postawia Ci pomnik.

> To akurat prawda, ale jeszcze lepszy efekt jest jak powyżej napisałem. Chyba ,
        > że uważasz, że od Sandomierza jest większy ruch niż od Warszawy.
        Trasa S7 jest przewidziana dla ruchu trazytowego i lokalnego pln-pld, to ze na czesci swojego przebiegu zbiera inne kierunki nie jest nowoscia ani odkryciem dla wiekszosci. To że wybudowanie takiego krotkiego choc kosztownego odcinka zapewni, w pierwszej kolejnosci ruch tranzytowy wsch -zach, jest logicznym wynikiem niedokonczenia S7. Nie jest to trudne. POK nigdy nie rozkorkuje miasta tam gdzie ma to zrobic WOK i na odwrót, wiec w chwili gdy jest zupelna bezsilnosc decyzyjna co do POK, wypada skonczyk S7. Nie wiem czy mozna prosciej...

> Czyżbyśmy mieli aż taką siłę przebicia ? Przeceniasz nas. Ale oczywiście Wszysc
        > y laicy tylko ty jeden zawodowiec.
        Polemizowałbym z zawodowstwem, jednak udzielam sie na tematy na ktore minimalna wiedze posiadam. Pisanie na zasadzie, tam bym wolał,mimo to tam nie budują nie zahacza nawet o chęci pozyskania informacji.

> Takie wygrażania fajne są na forum, ale przy urnach nikt o nich nie pamięta. C
        > i ci najgłośniej się awanturują nie idą zazwyczaj do wyborów. Zobaczysz jak Kra
        > kowianie zagłosują na PO.
        > Ubiegłej jesieni czytając to nasze forum można było odnieść wrażenie, że Majchr
        > owski nawet nie wejdzie do drugiej tury.
        Cóz, jest w tym troche prawdy ale temu ma słuzyc ta akcja. Ma przypomniec krakowianom w odpowiednim momencie KTO CHCIAŁ, A KTO UDAWAŁ POMOC W KWESTII S7.

> Powtórzę ci co juz napisałem, jeśli by to ode mnie zależało to najpierw A4 do T
        > arnowa bo o wiele ważniejsza. A w miarę możliwości S7.
        >Zupelnie nierozumiem twojego podejscia, no chcesz by brac Twoje argumenty na powaznie, tymczasem walisz takie babole ze rece i wszystko opada. No A4 własnie sie buduje i nie do Tarnowa a do Przemysla, wiec w czym problem? Czekac z S7 az skoncza A4? W jakim celu?

• Gość: Bronio Re: Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S IP: *.devs.futuro.pl 28.07.11, 00:40
          Przeczytaj sobie co sam napisałeś o GDDKiA i wójcie Zielonek w dwóch miejscach.
          Umiesz tylko rzucać inwektywy. Kończymy dyskusje i Dobranoc.
          • Gość: grzeniec Re: Zablokują "siódemkę", żeby odblokować trasę S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 06:11
            Dobranoc dobry człowieku. Wiem co pisałem , wiec nie musze czytac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka