Gość: s_t IP: 195.136.33.* 20.05.04, 11:46 Cherlawy student szuka dobrej silowni i kogos, kto pokaze jak zaczynac. Co poradzicie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabbina Re: SIŁOWNIA - jak zacząć? 20.05.04, 11:56 raczej bez sensu pchać się od razu do siłowni ! naj[pierw trzea się ogólnie wzmocnić, nabrac trochę masy ! proponuję Ci 3- 4 razy w tygodniu Basen popołudnie wieczór - są wone godziny na basenie Korona i Wisła, a lada chwila otworzą otwarty basen na Eisenbergo (woda podgrzewana), po basenie mączny pokarm i 2- 3 piwa, po 3- ech miesiącach takich treningów ogólne wzomocnienie i dopiero wtedy wybieraj się na siłownię ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo_krk Re: SIŁOWNIA - jak zacząć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 12:01 na krakowskiej "multifitness" chodze od paru lat czysto trenerzy poswieca ci kupe czasu oswoja z zelastwem poinstruja o technice cwiczen, pogadaj z bartkiem fajny i sympatyczny facet powiesz co chcesz osiagnac i jakie masz warunki fizyczne ustala ci program - przynajmniej ja tak w to wszedlem wiec polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_t Re: SIŁOWNIA - jak zacząć? IP: 195.136.33.* 20.05.04, 12:22 dzieki wielkie, zaczne od basenu (akurat wakacje), a potem silownia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: SIŁOWNIA - jak zacząć? IP: *.crowley.pl 20.05.04, 15:52 Doskonała siłownia jest na ul. Cystersów, Body relax club. Bardzo bardzo bardzo gorąco polecam! Sama tam chodze i jestem cholernie zadowolona. www/relax.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: SIŁOWNIA - jak zacząć? IP: *.crowley.pl 20.05.04, 15:53 oczywiscie: www.relax.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: SIŁOWNIA - jak zacząć? 20.05.04, 15:57 ZDECYDOWANIE ODRADZAM TĄ SIŁOWNIĘ ! KIEDYŚ ŻONĘ MOJEGO NIECO STARSZEGO KUMPLA CO MA KILKA HURTOWNI ALKOHOLI WŁASNIE SPOD TEJ SIŁOWNI PORWALI TAM NIE MA ŻADNEJ PROFESJONALNEJ OCHRONY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_t czekam IP: *.sebastiana.ceti.pl 20.05.04, 16:09 moze ktos jeszcze cos doradzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: SIŁOWNIA - jak zacząć? IP: *.crowley.pl 20.05.04, 16:17 porwac ja mogli zewszad. A silownia jest bardzo profesjinalna! Zreszta samo nazwisko Furmanet mysle ze robi niezla reklame... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: SIŁOWNIA - jak zacząć? IP: *.crowley.pl 20.05.04, 16:18 sory ale pisze kilka rzeczy na raz:) Furmanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_t Re: SIŁOWNIA - jak zacząć? IP: *.sebastiana.ceti.pl 20.05.04, 16:45 czekam na inne propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_t moze ktos jeszcze cos podpowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 17:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_t Re: SIŁOWNIA - jak zacząć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 17:18 moze ktos jeszcze cos podpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
greggorek Wskazówki 22.05.04, 16:25 Ćwiczenia na siłowni można zacząć w każdej chwili, bez żadnego wcześniejszego przygotowania i wzmacniania się. Na siłownię chodzi się właśnie po to, żeby się wzmocnić. Na początku trzeba po prostu brać małe obciążenia. Moje wskazówki: 1) Po pierwsze musisz być pewny, że jesteś zdrowy (głównie chodzi o serce), w przeciwnym razie obciążenia siłowe mogą być groźne dla zdrowia. 2) Na początku program ćwiczeń powinieneś ustalić z instruktorem, prawie na wszystkich siłowniach jest instruktor. 3) Wszystkie siłownie mają plusy i minusy - bardzo fajna siłownia jest w Aquaparku (nowy sprzęt, dużo miejsca, ale droga i często zatłoczona), do przyjęcia jest siłownia w hotelu Ibis przy Rondzie Mogilskim, Multifitness na Krakowskiej ma bardzo miłą obsługę, dużo sprzętu i jest tani, ale bywa strasznie zatłoczony, Relax na Mogilskiej jest przereklamowany - mało sprzętu, mało miejsca, dużo ludzi i pretensjonalność, ja osobiście nie czuję się tam dobrze. Może na początek to rzeczywiście ten Multifitness na Krakowskiej - nie zapłacisz dużo, a obsługa pomoże ci w ustaleniu początkowych ćwiczeń (no chyba, że coś się zmieniło - dawno nie byłem). 4) Czasopisma - poczytaj coś. Wiele czasopism daje wskazówki jak zacząć (Mens’ Health, Fitness itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Re: Wskazówki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 22:52 Można pójść do jakiejkolwiek siłowni. Odpowiedz Link Zgłoś