Dodaj do ulubionych

Wszyscy winni, tylko nie ja. Majchrowski o długach

21.10.11, 06:37
Problemem nie jest Majchrowski tylko typowe, polskie "piekło" (nie piekiełko !).
Zarówno członkowie Rady jak i Urząd Miasta Krakowa ze swoimi władzami nie są - jak to sie teraz mówi - kompatybilni względem siebie.
Każda opcja, czy to społeczna czy polityczna, ciągnie w swoją stronę.
Każda ze stron sporów jest najmadrzejsza. Szczagólnie po fakcie.
Tak jest na kazdym szczeblu władzy - w calej Polsce.
Brak wizji dobra nas, mieszkanców, przekłada się na kłótnie, spory, awantury wśród których ginie istota sprawy - pomyślność kraju, miasta, obywateli.
Dopóki radnym bedzie przyświecał jeden cel - dowalić prezydentowi, to zawsze czy to bedzie Majchrowski czy inny, skoro tylko nie jest "jednym z nas" dopóty bedziemy świadkami takiej sytacji jak obecna.
Szkoda Krakowa...
Obserwuj wątek
    • Gość: axx Wszyscy winni, tylko nie ja. Majchrowski o długach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.11, 06:52
      Majcher niezle numery wycinal.. przed wyborami jechal na budowe stadionu wisly, odbieral hucznie jakas czesc z przecinaniem wstegi i innymi fajerwerkami. Nastepnego dnia ta czec zostala poddawana kuciu i rozbiorce (byla prowizorka,zeby tylko Majcher mogl sie pokazac i przeciac wstążke) i dopiero zaczynano budowac to jak nalezy..
      • Gość: sksoem Kiedy - pytam się KIEDY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 08:24
        wreszcie zostaną zamknięte niepotrzebne szkoły?
        W budynkach niepotrzebnych placówek mogą funkcjonować inne - potrzebne, tańsze.
        - ul. Syrokomli - dla kogo jest teraz odzieżówka, pytam się. Dla kogo?
        - pl. Matejki - po co żywieniówka w takim miejscu, mamy na Zamojskiego świetną szkołę, a Hucie stoją inne budynki, doskonale wyposażone, z pełnymi ciągami technologicznymi... puste.
        - po co na Krowoderskiej takie LO, obok jest XX!
        - dlaczego gazownicy z ul. Brzezie są nadal jeszcze w budynku prywatnym.

Jest niż - można to wykorzystać, trzeba zracjonalizować, nie można utrzymywać reszty szkół za marne grosze, marnieje baza. Słyszymy, że pożeramy budżet miasta, a jednocześnie szkoły nie sa w stanie funkcjonować za takie grosze, które dostają.

Tu trzeba twardej decyzji, odważnej - dla dobra całej edukacji w Krakowie.
        apeluję, proszę - co mam powiedzieć, błagam? Od 10 lat gadam to samo.

Może trzeba zapytać -" macie wy odwagę Lenina?" (cytat żałosny, jak i cała ta sytuacja)
        • Gość: M Re: Kiedy - pytam się KIEDY IP: *.absystems.pl 21.10.11, 08:39
          sluszne uwagi - trzeba wlodarza z jajami, ale niestety wsrod polskiej 'klasy' politycznej taki osobnik nie istnieje, a majchrowski to koniunkturalista, poplynal na tym, na czym dalo sie zarobic - do swojej kieszeni i swoich 'szwagrow', zrzucanie winy na innych jest w tym miejscu zupelnie na miejscu - przeciez to zaden polityk a tylko i wylacznie karierowicz i dorobkiewicz, gdyby mial choc odrobine godnosci to przyjalby zarzuty i zrezygnowal z tego urzedu, no ale coz, koryto ma duza moc przyciagania,:-)
          • Gość: janek Re: Kiedy - pytam się KIEDY IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 11:27
            rece opadaja. jak za 4 lata zaplanuje znowu dokanczanie tego co zaczal (yyyyy... chyba jeszcze port lotniczy w okolicach jego szkoly zostal do zrobienia) to ta ciemna masa i tak podzie na niego glosowac...
        • Gość: sd Re: Kiedy - pytam się KIEDY IP: *.ghnet.pl 21.10.11, 11:02
          Po co odzieżówka? A po to, żebyś mógł u krawca dopasować albo uszyć garnitur, a twoja żona skrócić lub zwęzić sukienkę. Teraz punktów krawieckich ze świecą szukać.
          Żywieniówka - tanie lokale gastronomiczne znikają. Ile masz teraz barów mlecznych i tanich jadłodajni? Żywieniówka kształci właśnie do takich lokali.
          • Gość: skosem Re: Kiedy - pytam się KIEDY IP: *.gazeta.pl 21.10.11, 15:20
            do tego nie potrzeba ogromnego budynku szkoły, a klas przy innej zawodówce. Są w Krakowie 2 puste odzieżówki. Może by tak jedną... Te osoby nie będą otwierać żadnych punktów krawieckich, gdyż koszty prowadzenia działalności gospodarczej są ogromne.

Jeszcze raz - do lokali gastronomicznych może spokojnie przygotować szkoła na Zamojskiego i dobrze wyposażona szkoła w Hucie.

Przeczytaj ty mojego posta jeszcze raz, albo zapraszam do nas do podstawówki.
            • Gość: dg Re: Kiedy - pytam się KIEDY IP: *.ghnet.pl 21.10.11, 15:41
              Bzdura. Znajoma 2 lata poprawia zakupioną odzież i ma ręce pełne roboty. Koszty? 2 - 3 maszyny i koleżanka do pomocy. To wszystko można otworzyć we własnym garażu. Zawsze te 3 - 4 tysiące na miesiąc wpadną. Ale najpierw trzeba się czegoś nauczyć i skończyc szkołę odzieżową.
              • Gość: skosem Gratulacje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 19:15
                Dla znajomej. Jedna znajoma nie czyni wiosny, może te 4 tysiaki to właśnie nisza Twojej znajomej. Ja nie o tym, czy być, czy nie być krawcową.

Szkolenia krawcowych mogą się odbywać inaczej, na to nie musi być aż 2 ogromnych szkół.

Ryzyko działalności gospodarczej małej firmy - to ryzyko tego, kto się decyduje. Uważam, że się nie opłaca, Ty uważasz inaczej. I dobrze. Mamy swoje 2 odrębne zdania. Koło siebie widzę 3 zlikwidowane punkty krawieckie.
    • big_gadu masz racje - wszyscy winni, tylko nie ja ! 21.10.11, 08:12
      Brak jest wizji miasta i jej realizacji !

Przykład - dwa stadiony piłkarskie i ile kasy na to poszło !
      Drogi i sieć komunikacji na to trzeba kasę i szybkiej realizacji !

Ludzie nauczyć sie muszą że trzeba ze soba współpracować i budować,

a nie latać z krzyżem ręce jako pałką i drzeć pysk:

ja jestem prawdziwym polakiem i głoszę wam prawdę,
      moja prawdę i tylko prawdę !

• Gość: voxpopuli1 Re: masz racje - wszyscy winni, tylko nie ja ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.11, 17:34

Ażeby łatać dziury finansowe podejmuje się nieprzemyślane (a może dobrze przemyślane) decyzje jak ta, że gmina chce przegłosować na najbliższej sesji Rady Miasta (pkt 21) 26 października sprzedaż działki na al. Kasztanowej z decyzją warunki zabudowy na USŁUGI!!! i to krok od Willi Decjusza i Parku wpisanego do rej zabytków
        Skąd ten pośpiech jeśli za chwilę wchodzi w życie plan Modrzewiowa?
    • Gość: st Majchrowski do dymisji. IP: *.ericpol.com 21.10.11, 08:51
      Jak słabym prezydentem trzeba być by ulec kibicom i zamiast 1 porządnego wybudować 2 stadiony. Jak słabym trzeba być by budować niepotrzebną inwestycje za 200mln (ROK) tylko dlatego że prywatne firmy się dołożą. To tylko 2 przypadki niegospodarności. Pewnie jest ich więcej.
    • Gość: Dyzio Wszyscy winni, tylko nie ja. Majchrowski o długach IP: *.centertel.pl 21.10.11, 08:51
      Swiadczy to o Majchrowskim ,ze nie umie wsiąść odpowiedzialności .Jednak ta zła sytuacja nie wzięła się z ostatnich tygodni,a przecież jeszcze niedawno zapewniał nas ,ze wszystko jest w porządku ,ze tylko małe problemy.Teraz widać ,ze to od dawna narastalo.Wiec albo Majchrowski nie wiedział,coznaczy ze nie panuje nad urzędem i daje się wprowadzać w błąd albo wiedział i kłamał , myśląc ze jakoś to będzie, co znaczy ,ze oszukiwał wszystkich. To bardzo złe świadczy o prezydencie .
    • 2berber Podjudzić i myć ręce? 21.10.11, 09:36
      Jako potomek jednej z 10-ciu rodzin wygnanych kiedyś z Krakowa
      za nadmierne wydatki na odzienie, jedzenie i picie stwierdzam:
      Życzę wszystkim polskim metropoliom tak uregulowanego
      rozwoju jak czyni to Kraków.
      Pieniędzy zawsze jest mało, zadłużenie to dzisiaj norma.
      Personalne ataki na Majchrowskiego są pochodną braku
      prawdziwych autorytetów wśród obecnie rządzących krajem.
      Chcecie na prezydenta Kracika?. Może tego Pawkę Morozowa
      jak mu tam, z PiS-u? Możecie jeszcze wybrać Gowina, no
      ale wtedy nawet na balangę nie będę przyjeżdżał do Was,
      bo co to za balanga w kruchcie.
      • Gość: skosem Re: Podjudzić i umyć ręce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 09:55
        Mnie jest obojętne, może być NOWAK albo Nowakowa. ani PiS, ani PO mnie nie interesuje - mnie interesuje moje Miasto, choć nie jestem tu urodzony. Tu poszukałem swojego miejsca.

Mnie chodzi o to, by podjąć decyzje - podjąć śmiałe i ważne decyzje oświatowe. Zmarnowano 10 lat.

Może się bogacić, kto chce - byleby nie kradł.

Nie ograniczać szkołom/przedszkolom więcej na papier toaletowy (tzw. rzeczówka obecnie jest żenująca!!!), na zapłatę za dobrą pracę, ale uszczelnić sieć. Nie marnować więcej pieniędzy.
        Nie wolno zamykać małych szkół podstawowych na skraju miasta - tam są małe dzieci.
        Zrobić trzeba porządek ze szkołami średnimi. Jest niż!

Pani przew.komisji edukacji Patena - niech nie pyta więcej o to, ile dyrektorzy szkół stracili pieniędzy na zwolnienia. A podejmie decyzję.

Pani przew. Rady Miasta, Jantos - ma wolę i twardy osąd sytuacji - trzeba decyzji.
        Nowa Pani Wiceprezydent, Okońska - świeżość.
        Pani Dyrektor Wydziału Edukacji - zna realia.

Baby nie są jakieś inne - potrafią, może mężczyźni sa, jak w tym filmie Koterskiego. Może Panie są z tzw. jajami.

Młodzież do szkół średnich i tak dojeżdża. Będzie dojeżdżać w inne miejsce.
        Niechżeż w końcu ktoś podejmie decyzję - a nie mamrocze o subwencji za małej.

• Gość: radna Re: Podjudzić i umyć ręce? IP: 84.10.151.* 21.10.11, 12:53
          radna Patena i Jantos już dawno się skompromitowały w Edukacji
          jedna trantuje to jako zabawę
          druga jako zaplecze dla prywatnej szkoły

Wydział Edukacji zna realia i co z tego jak nie kontroluje kosztów podległych szkół
          • Gość: skosem Re: Podjudzić i umyć ręce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 20:38
            Ale przecież nie są przyklejone do stołków, czemu ich nie zmienicie.
      • aarvedui Radni - lenistwo czy cwana kalkulacja ? 21.10.11, 14:49
        Radni z Platformy zawsze mieli możliwość storpedowania nierealnych planów czy złych inwestycji.

niestety na głosowania i debaty wysyłali chyba sztuczne kukły do głosowania na tak.

natomiast PO złych decyzjach - radni wpadali w jazgot niczym przekupy z kleparza ?

czy radni są tak bardzo ociężali umysłowo, że to za czym głosowali docierało do nich po fakcie ?
        czy też są zwyczajnymi cwaniakami, z fałszywą troską o Kraków na swoich zakłamanych ryjach ?

RADNI WSPÓŁWINNI !!!
        • Gość: kr A nie próbowali? IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.11, 21:13
          > Radni z Platformy zawsze mieli możliwość storpedowania nierealnych planów czy z
          > łych inwestycji.

A nie próbowali?
          Choćby budowa hali w Czyżynach.
          Prezydent uparł się, żeby budować. Radni byli przeciwni.
          Stanęło na tym, że jak się znajdzie operator hali to będzie zgoda na budowę (i wydatki).
          No i?
          Ludzie powołani przez prezydenta którzy nigdy w życiu nie zajmowali się takimi prawami zgłosili się do "bycia operatorem". Prezydent mówi: jest operator. Co prawda miejski - ale nigdzie nie było powiedziane, że taki nie może być.

W taki lub podobny sposób prezydent wodzi wszystkich za nos - byle swoje wizje zrealizować.
    • Gość: szon Wszyscy winni, tylko nie ja. Majchrowski o długach IP: 20.142.116.* 21.10.11, 09:38
      JESZCZE WIECEJ DAJCIE KOŚCIOŁOWI
    • Gość: zdenerwowany Majchrowski zreformuj swoje myślenie mniej prywaty IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.11, 09:45
      Majchrowski zreformuj swoje myślenie mniej prywaty, wiecej działań na korzyść miasta.
      Już chyba załtwił większość swoich interesów. Wyborców oszukiwał w ostatnich wyborach samorządowych opowieściami jak jest pieknie i jak bedzie jeszcze piękniej. A stado baranów oddało swój głos i władzę nad budżetem miejskim na nastepne lata. tylko ślepi i głusi nie widzieli tego co sie dzieje z budżetem miasta. Na szczęście w tym roku Radni zachowali przytomność umysłu i zablokowali start budowy Hali w Czyżynach. Miasta nie stać na budowę, ani na utrzymywanie później kolejnego pomnika Majchrowskiego.
      Inwestycje stadionowe, okazały się porażką. Obydwa obiekty nie mają parkingów, bo te co mają ledwo wystarczają dla obsługi imprezy i VIP. Przy byle meczu wszystkie chodniki i trawniki są zajęte przez parkujące auta w promieniu pół kilometra .
      To działanie na szkodę mieszkańców, gdyż to oni cierpią przez głupotę administracji miejskiej. Twierdzenie ze winni są wszyscy oprócz Prezydenta Majchrowskiego, począwszy od Brukseli , przez Warszawę, po Radę Miasta, jest niebotycznym oszustwem z jego strony.
    • Gość: balusz Wszyscy winni, tylko nie ja. Majchrowski o długach IP: *.ists.pl 21.10.11, 09:55
      W ubiegłorocznym PICIE " nie da się majchrowski" zarobił ponad 200 tys zł. 1/3 tej kwoty to pensja prezydenta. Pozostałe 2/3 to inne wpływy. Jak widać majchlowski nie ma czasu na zajmowanie się miastem, musi dorabiać do głodowej pensji gdzie indziej. np: na uczelni
    • Gość: bexa nie wszyscy pamiętają, że minister Rostowski IP: 20.142.116.* 21.10.11, 09:58
      dodatkowo wbił przysłowiowego gwoździa do trumny -> zmiana sposobu naliczania długu, oczywiście na niekorzyść miast, a granica zadłużenia pozostała taka sama 60%. Oczywiście dotyczy to nie tylko Krakowa, ale wszystkich w Polsce.
      • kocia_noga Powoli, a systematycznie 21.10.11, 10:04
        PO szykuje stołek katolickiemu Kracikowi. Nie udało się w tym roku, to na pewno przy następnej okazji wepchnie się swojaka, trzeba tylko opinię urabiać.
        • eminey Re: Powoli, a systematycznie 21.10.11, 11:03
          Rozumiem, ze na forum mamy entuzjastow zadluzania sie...
      • Gość: sven Re: nie wszyscy pamiętają, że minister Rostowski IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 13:03
        No jasne, powinien dalej pozwalac sie zadluzac bez konca panu Majchrowskiemu
    • Gość: KRAKUS Wszyscy winni, tylko nie ja. Majchrowski o długach IP: *.60.citypartner.pl 21.10.11, 10:07
      A w tle słychać chichot Macclojkowskiego OJ DURNE wy wyborcy OJ DURNE. Teraz to mi mozecie skoczyć na kant. Chcieliście Bizancjum to macie.A bujać nauczyłem się od naszego Donka. Ten to dopiero mistrz.
    • Gość: lusjola P.Majchrowski trzeba bylo nie budowac tramwaju pod IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 10:18
      swoja szkole a teraz sie pan budzi z reka w nocniku?To nie tylko ta jedna sprawa wszstko w Krakowie robione na pokaz jakies kretynskie spotkania pod patronatem pana prezydenta i wystepy ktorych nikt nie chce ogladac!Na to kasa byla! Ile razy byl pan w Nowej Hucie i pytal ludzi co im potrzebne?!
    • Gość: sabina majchrowski wstydu nie masz! IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 10:30
      twoje wypowiedzi dla dziennikarzy są tak aroganckie, że ttrudno w to aż uwierzyć. MIasto ma powazne problemy. Ludziom zyje sie w Krakowie coraz gorzej a twoja postawa jest taka .....
    • Gość: kura domowa Wszyscy winni, tylko nie ja. Majchrowski o długach IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 10:50
      Rajcy miejscy powinni przed społeczeństwem rozliczyć się z każdej wydanej złotówki pochodzącej z kasy miejskiej!!!!! ŻĄDAJMY TEGO!!!!!!!!!!!
    • Gość: MP Majchrowski do dymisji! IP: *.ghnet.pl 21.10.11, 11:18
      Gdyby Majchrowski miał choćby resztki poczucia przyzwoitości, to podałby się do dymisji! Dopiero co w czasie kampanii wyborczej w tramwajach leciały jego klipy, w których chwalił się dwoma stadionami, chociaż już wtedy było wiadomo, że to czyste marnotrawstwo. Nie wiem gdzie mieli rozum ci, którzy na niego wtedy zagłosowali.
    • Gość: Specjalista d/s Wszyscy winni, tylko nie ja. Majchrowski o długach IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 11:37
      Ja już od wiosny piszę że miasto jest bankrutem !
      Zarząd komisaryczny z energicznym komisarzem jest w stanie miasto uratować.
      Należy podziękować panom i paniom radnym miejskim i dzielnicowym za branie diet na które jak widać ze stanu finansów miasta nie zasłużyli, pogonić z urzędów miasta krewnych i znajomych "królika" to około połowa kadr w tych biurach.
      Za rok możemy być na niedużym minusie, ale ci przy korycie będą tańczyć do końca, bo orkiestra jeszcze gra !
    • cyrix25 to skutek złych rządów PO 21.10.11, 12:09
      w całym kraju.
    • Gość: samorządowiec Wszyscy arogancy dziennikarze ! IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 12:57
      i stronniczy dziennikarze z Krakowskiej GW
      jak im na rękę to jest wspaniale, jak im nie na rękę to będą niszyć bezpodstawnie człowieka który rozbudował Kraków
    • Gość: dafne A to bezwstydna kreatura ! IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 13:02
      Nieudacznik jakich malo, ale skoro go sobie ludzie wybrali to niech teraz pija razem z nim to gorzkie piwo
    • Gość: lucy oj majflowski z sosnowca dlaczeog tam nie zostales IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 13:16
      apel do mieszkańców sosnowca weźcie od nas swojego ziomala!
    • Gość: nigdy radni oszczędzają IP: *.EggDr0p.no-lo.Tumban.con.sus.nukes.ProcesosIRC.org 21.10.11, 13:58
      koniec przywilejów radnych, darmowych przejazdów, stref parkowania
      a jak zwróca radni dzielnicowi z Rasiem na czele pieniądze wraz z odsetkami
      to dziury budżetowj nie będzie

teraz widać ile warci są nasi radni miejscy i dzielnicowi ...
    • aarvedui po nagłówku widać czyją stronę trzyma Gazeta =) 21.10.11, 14:42
      po nagłówku widać czyją stronę trzyma Gazeta =)
      nagłówek jest pisany w pseudo-sensacyjnym stylu bulwarówek.

oczywiście od czasów wspólnie pichconej przez Gazetę i Platformę "afery korupcyjnej" wiadomo po czyjej stronie Gazeta stoi, względnie ilu "utajnionych" ludzi z wywiadu nadal pracuje w prasie.
      bo z obowiązku lustracyjnego zwolnieni są agenci nadal aktywni, a agenci w prasie i kościołach są zawsze najbardziej pożądani przez służby =)

dlatego Gazeta ma prikaz, aby hołubić Platformerskich radnych, choć to oni za każdym razem mieli w radzie wymaganą ilość głosów aby storpedować nierealne plany inwestycyjne typu dwa stadiony czy aneksy do umów.
      za każdym razem radni Platformy głosowali "tak" - a może radni na głosowania w radzie miasta wysyłają kukły, dlatego nic nie wiedzieli, nic nie mówili ?

a, nie, mówili, tyle ze po fakcie, aby nabić sobie punkty wyborcze fałszywą troską o miasto.
      to genialna strategia opozycyjna - najpierw głosujemy za, a potem załamujemy ręce i krzyczymy "łapać złodzieja".
      Car dobry, tylko urzędnicy i ministrowie źli.
      Radni dobrzy, tylko prezydent zły.

RADNI ZASPALI - albo z lenistwa albo z cwanej kalkulacji - w każdym razie radni są współwinni złej sytuacji Krakowa, na równi z Majchrowskim.
      • Gość: fgj Re: po nagłówku widać czyją stronę trzyma Gazeta IP: *.ghnet.pl 21.10.11, 15:45
        Akurat gazeta jest obiektywna. Ty pewnie chciałbyś, żeby zawsze popierała pisiorów, wtedy uznałbyś że jest ok.
        • aarvedui jak kazdy Platfus / Pisior masz 2 komórki mózgowe 21.10.11, 16:17
          jak kazdy Platfus / Pisior masz 2 komórki mózgowe - jeśli ktoś krytykuje Platformę - pewnie jest za PiSem, jeśli ktoś krytykuje PiS - pewnie jest za Platformą.

ot, jak za komuny, debilku, albo za Partią, albo przeciwko niej, co ?

PO-PiS, czyli wymieszane, przetrawione i wyżygane popłuczyny po AWS-UW, to przedstawiciele długiej linii niekompetentnej i nieudolnej polskiej prawicy, reformatołów pokroju Buzka, którzy skazali Polskę na 20-30 lat opóźnienia w rozwoju, dzięki swoim psu na budę potrzebnym "reformom", których skutki odczuwamy do dziś.

ale sięganie pamięcią kilka lat wstecz to zadanie za trudne dla takich dwukomórkowców, jak wyborcy PO-PiSu
          • Gość: M 6 Re: jak kazdy Platfus / Pisior masz 2 komórki móz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 21:05
            Zachowujesz się jak typowy gnojek. Zresztą twoje posty są takie zawsze. Tylko obrażasz i opluwasz innych. Skąd się biorą takie kanalie?
    • Gość: Krakus Wszyscy winni, tylko nie ja. Majchrowski o długach IP: *.n4u.krakow.pl 21.10.11, 16:27
      Ciekawe kto nam "zafundował" stadiony za prawie 700 mln ... ;)
    • Gość: bullock Wszyscy winni, tylko nie ja. Majchrowski o długach IP: *.multi-play.net.pl 21.10.11, 17:17
      Tak to jest gdy się planuje wg wpływów należnych. Ludzie nie płacą. Faktyczne wpływydo kasy są znikome. Czy Rada i Prezydent myślą, że od podwyżek na papierze przybędzie pieniędzy w kasie ?. Tak, przybędzie - szacowanych. Zadłużenie krakowian wzrasta. Ludzie nie płacą, bo nie mają pieniędzy. I znowu plan dochodów należnych na 2012 rok będzie wyższy, ludzie nie będą płacili i zaległości się powiększą. A może by tak planować wg wpływów rzeczywistych ?. Tyle zebraliśmy w 2011 roku, więc tyle można przeznaczyć na wydatki 2012. Logika. Tyle mam - tyle wydam.
    • Gość: asd stasieczek-Ty dupolizie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 10:52
      to majcher rozpieprzył pare miliardów: stadiony,muzea pod rynkiem za 100 melonów , zmiany kostek w rynku na wapienie tureckie , można wymieniać w nieskonczoność, zamiast obniżać czynsze podatki,robić drogi, kanalizacje, nie pozwalać na budow hipermarketów w centrum-to wprost na odwrót!!! tak to jest jak sie niedojebanego cwaniaczka sedziego-profesorka znanego jebake wpusci w zarządzanie miastem, ot i tyle, a to że sie nie przyznaje do tego że jest choć troche winny temu co sie dzieje-to znaczy że mamy szmaciarzy , a nie elity, bez honoru, za to z chorymi ambicjami, wcale sie nie zdziwie, jak ktoś mu nasra na grób w aleji zasłużonych....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka