Dodaj do ulubionych

Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie No...

IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 21:19
No i kolejna przydługawa opinia w stylu skapciałego schabowego z odgrzewanymi frytkami. Ani nic ciekawego, ani nic nowego, tylko ponownie narzekania ciągle niezadowolonego z życia typowego przedstawiciela naszego polskiego narodu. Brawo za nudę i ten ciągły bezkonstruktywny negatywizm i pesymizm! Świetnie się wpisuje w nurt grafomańskiego krakowskiego dodatku Gazety budowanego przez lokalne, niedoszłe gwiazdy dziennikarstwa oraz rzesze mało ambitnych stażystów. Centrala może być z ciebie dumna!
Obserwuj wątek
    • Gość: Technesh Re: Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.12, 21:29
      Widzę, że kolega masochista? Bo tak z zamiłowaniem czytać te przynudnawe recenzje...
      Moim zdaniem trafne odzwierciedlenie rzeczywistości - sushi Haiku jest ok, znośne, fajne kiedy nie ma za dużo pieniędzy a chce się posmakować ryby w ryżu z octem ryżowym.
      A swoją drogą - to, co Autor robi dla kuchni krakowskiej jest dla mnie nie do przecenienia. Na początku nie lubiłem jego stylu, mierziły mnie przydługawe, wydumane opisy, ale z czasem się przyzwyczaiłem, a teraz jestem fanem pana Nowickiego. Bo jest ktoś, kto konsekwentnie, rzetelnie i barwnie pisze o kulinarnym obliczu naszego prowincjonalnego (i absolutnie ukochanego) Krakowa. I chwała mu za to.
    • Gość: CK. Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie No... IP: 77.236.26.* 18.02.12, 15:13
      Panie Wojciechu jako fan i stały czytelnik wyrażam żal, że drugi raz z rzędu muszę to samo niela czytać. Wyjdź Pan w miasto albo choć pizze zamów następnym razem jak człowiek. Aha, może pewną nowością byłoby w artykule popełnić jakieś subiektywne porównanie ? Na przykład zabrać głos w nurtującym mnie i mych konfratrów problemie - czy lepsza pizza w Gardenie czy w Mamma Mia ? Albo żeberka gdzie w Krakowie Pan jadł najlepsze, a gdzie najsłuszniejszy schabowy ?
      • filakia Re: Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie 19.02.12, 00:13
        Co do Pizzy Garden to chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości. ;-)

Co do owocowych maków - nie lubię tego połączenia, ale nawet najwyżej cenione bary sushi w Krakowie mają takie propozycje.

A tak swoją drogą - po co Ci takie subiektywne porównanie? Zmieni w jakiś sposób Twoją opinię?
        • Gość: CK Re: Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie IP: 77.236.26.* 19.02.12, 12:29
          Nie zmieni, ale może okazać się, że gdzieś gdzie nie byłem jest lepiej. Wiele osób , które na co dzień nie łażą po knajpach też mogłyby znaleźć pomoc w tego typu tekście.
          • filakia Re: Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie 19.02.12, 12:40
            Jeśli tak, to OK. :-) Ja po prostu wywnioskowałam, że skoro jest to "nurtujący Cię problem", to byłeś w obu miejscach i po prostu nie wiesz, które ocenić lepiej i potrzebujesz do tego jakiegoś autorytetu. ;-)
    • ebe4 Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie No... 19.02.12, 10:50
      No ale to może ktos poleci jakaś miejscowe. Dawno nie jadłem sushi.
      • gaissa Re: Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie 19.02.12, 11:02
        Edo i Kura (chociaż w Kurze dawno nie byłam, ale mam nadzieję, że trzymają poziom).
      • tom.son Re: Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie 21.02.12, 12:41
        ode mnie:

1. Haiku - ja polecam, nie zawiodlem sie nigdy, wzialem na urodziny córki i Sylwestra, bez wtopy

2. Genji - poza sushi polecam Teriyaki cziken - genialny

3. EDO - mimo że nie bylem nigdy w knajpie, katering na imprezie byl ok, a jesli taki byl katering to wybiore sie tam sprawdzic na miejscu.
        • Gość: klient Re: Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie IP: 192.195.106.* 16.08.12, 11:20
          A ja dla odmiany na haiku zawiodłem sie trzykrotnie. Więcej szans nie dostaną. Szczytem były rozklejające sie maki oraz hosomaki, w które wsadzono tylko surowa paprykę! Były jeszcze z rybą - chyba łosoć wędzony był to - tez osobliwa taniocha.
          Podsumowując substytut sushi dla osób, które sushi nie jadają, a chca się przylansować przezd znajomymi.
    • Gość: bork Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie No... IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 11:06
      Brawo, teraz Banolli, a za dwa tygodnie Da Grasso.
      Badziew.
    • Gość: suszyżerca Re: Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie IP: *.r-link.pl 19.02.12, 12:06
      kocopoły pan opowiadasz panie nowicki, haiku sushi ma w ofercie zwyczajne klasyczne dania, bez fajerwerków ale bardzo smaczne - było zamówić jakąś klasykę, a nie spolszczone wydziwiania.
      recenzja niepełna, zupełnie jakby oceniać całościowy repertuar kina po porankach dla dzieci. rozumiem, że płacą za wierszówkę, ale wstęp do oceny jest przerostem formy nad treścią.
      • filakia Re: Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie 19.02.12, 12:38
        Dokładnie.
        • Gość: gastro Re: Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie IP: *.centertel.pl 15.03.12, 22:05
          Nie reklamuj sie tak, bo twoj blog jest na zenujacym poziomie.
          Nie masz kobieto pojecia o jedzeniu wiec sie nie wypowiadaj.
          Zenujaca Ania....
    • aarvedui być może trzeba bylo zamówić klasyki 19.02.12, 18:04
      być może trzeba bylo zamówić klasyki.

chociaż - spodziewać się że dostaniemy w Europie czy USA japońskie sushi ???
      może lepiej sobie pomarzyć o żeberkach z jednorożca i ozorkach z bazyliszka ;p

przecież samo filadelfia sushi to wariacja amerykańska, choć nie tak idiotyczna jak rozpuszczanie wasabi w sosie sojowym, to jednak...

Haiku wydziwia i kombinuje, bo być może ktoś zgłosił takie zapotrzebowanie, albo mają nowego głupiego managera, który chce się wykazać - wiadomo jak to bywa w polskich firmach.

niemniej korzystając z ich usług (już chyba ze 2 lata, albo coś 1,5 roku, nie pamiętam dokładnie), muszę powiedzieć, że w relacji jakość/cena mają zawsze solidną 4, a to lepiej niż większość sushi na wynos i na mieście. wiedząc, że dostawa to 2 godziny, już można sobie zaplanować, więc nie zawsze jest to takie straszne (chociaż w sytuacji "co by tu zjeść.." czekać dłużej niż godzinę łatwo nie można).
      • Gość: marioo Re: być może trzeba bylo zamówić klasyki IP: *.228.pxs.pl 01.03.12, 11:24
        nie dał CI zniżki ?? :) hehe
    • Gość: nig Haiku Sushi. IP: *.ksi-system.net 20.02.12, 20:22
      Hm, to dziwne że Pan Redaktor stwierdził iż w Haiku "nie było pierwszorzędnych produktów"- ja ich sushi uwielbiam właśnie ze względu na to, że (moim zdaniem) jest to najlepsze sushi jakie można w Krakowie zjeść. Nigdy nie trafiłam na ryż, który byłby "źle ugotowany" - ale może każdy ma zły dzień i akurat wyjątkowo gorzej się kucharzowi zrobiło... Osobiście polecam wszystkim znajomym właśnie Haiku i jeszcze nikt nie narzekał. Co do "polskich" smaków, mnie osobiście one baaardzo podchodzą, ale tu rzecz jasna to już jest kwestia gustu.
      • aarvedui Re: Haiku Sushi. 24.02.12, 10:20
        Gość portalu: nig napisał(a):

> Hm, to dziwne że Pan Redaktor stwierdził iż w Haiku "nie było pierwszorzędnych
        > produktów"- ja ich sushi uwielbiam właśnie ze względu na to, że (moim zdaniem)
        > jest to najlepsze sushi jakie można w Krakowie zjeść.

hola, hola. nie najlepsze, ale najlepsze w kategorii jakość/cena.
        w całościowej ocenie kładzie ich tylko czas dostawy....powiedziałbym - bardzo trudny do przewidzenia. raz zdarzyło się wcześniej. przeważnie jednak jest ok 30-60 minut spóźnienia co do czasu deklarowanego i trzeba to brać pod uwagę.
      • Gość: gość Re: Haiku Sushi. IP: *.noc.fibertech.net.pl 16.03.12, 11:39
        opinia p. Nowickiego jest jak najbardziej adekwatna - jak na zamówione sushi w niedużej cenie może być (na bezrybiu i rak ryba!), lecz nie ma porównania do prawdziwego sushi (to jakby porównywać mielonkę do polędwicy). Co ciekawe jednak, można w Krakowie znaleźć sushi dośc zbliżone do oryginału - Kura sushi (obecnie zdaje się zamknięta z powodu remontu budynki) jest taką perełką (na skalę ogólnopolską wręcz bym powiedziała). Można tam zjeść produkty naprawdę dobrej jakości, lub, jeśli oszczędzamy, ciut obniżyć standardy i za ok. 20 zł najeśc się porządnie całkiem porządnymi rolkami:)
        Dobrze również się trzyma (a przynajmniej trzymało rok temu) Edo sushi, w którym zdarza się nigiri z pstrągiem tak aksamitnym jak tuńczyk z targu Tsukiji w Tokio:)
    • susa-66 Re: Haiku Sushi. Świat jest nasz. Wielkie żarcie 09.11.12, 22:32
      A zapraszam do zapoznania się z moją opinią na temat Haiku. Taką studencką i optymistyczną.

Opinie - restauracja Haiku Sushi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka