Dodaj do ulubionych

i juz po wynikach egzaminow...

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 19:34
paranoja- dostalem sie na kierunek, na ktory test mi poszedl najgorzej...... 70% nie
wystarczylo ani na europeistyke, ani tym bardziej na stosunki miedzynarodowe, rece opadaja
jakie wysokie byly progi wzgledem minionego roku. nawet nie bardzo wiem co teraz
robic,moze jeszcze sie gdzies wcisne, ale nie bardzo to widze :// cholera.. teraz juz nawet nie
jestem wsciekly,bardziej rozgoryczony. a jak innym poszlo? klymenystra,kriss? pochwalcie
sie;P
Obserwuj wątek
    • Gość: kati_p Re: i juz po wynikach egzaminow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 19:42
      Ja się nie dostałam na geografię na UJ,
      za to dostałam się na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną na AP
      a trzeci egzamin piszę w środę- na filang na AP
      • Gość: 7 Re: i juz po wynikach egzaminow... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 19:55

> Ja sie nie dostalam na geografie na UJ,
        10 kandydatow na miejsce... nawet chcialem isc,ale jak zobaczylem taka liczbe to
        zrezygnowalem

> za to dostalam sie na pedagogike przedszkolna i wczesnoszkolna na AP

no to gratuluje,jesli oczywiscie ci na tych kierunkach zalezalo,ja sie dostalem na administracje
        na uj, a wcale mnie to nie cieszy. moze jestem dziwny.

> a trzeci egzamin pisze w srode- na filang na AP

no to powodzenia i daj znac jak ci poszlo:))

• longwehicle Re: i juz po wynikach egzaminow... 08.07.04, 19:57
      7: sobota 16.00 Kolanko!!!/obecność obowiązkowa!!/
    • wodnik74 Re: i juz po wynikach egzaminow... 08.07.04, 20:03
      a wyniki na stossunki juz są???? Mialy być w sobotę jeśli się nie mylę...
      • Gość: 7 Re: i juz po wynikach egzaminow... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 20:06
        tak,mialy byc w sobote,ale wywiesili juz dzisiaj
        prog- 151 (!!!!) na 200
        • wodnik74 Re: i juz po wynikach egzaminow... 08.07.04, 20:07
          no słyszałam, że egzamin był ogólnie porażkowy
          • Gość: 7 Re: i juz po wynikach egzaminow... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 20:14
            tak.. ale testy na stosunki chyba zawsze byly takie odjechane, ten nawet wydawal sie latwiejszy
            niz poprzednie, ale w efekcie prog jest o wiele wiele wyzszy. zreszta juz sama formula testu jest
            dosc smieszna, 18 sec na jedno pytanie, po prostu brak mi slow.. trzeba miec duzo szczescia
            zeby sie dostac albo ryc na pamiec przez pol roku kilka podrecznikow. teraz zaluje ze tak nie
            zrobilem,hehe
            • wodnik74 Re: i juz po wynikach egzaminow... 08.07.04, 20:15
              no :)))
              • jottka iii 08.07.04, 20:44
                co sie przejmujesz, na najbardziej konkretny kierunek sie dostałeś, a wszelkie
                modnie brzmiące euro-między-inter-unie i tak sensowniej jest załatwiać w
                postaci studiów podyplomowych albo praktyk w trakcie

lepiej sie zajmij dokształtem językowym w czasie przyszłych nauk i rozglądaj za
                stypendiami, a teraz masz wakacje :)

• Gość: 7 Re: iii IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 20:48
                  ale ja naprawde nie wiaze przyszlej pracy z tym co bede studiowal- moze ale niekoniecznie.
                  dlatego administracja mnie nie jara!! a stosunki/europeistyka to bylby fajny kierunek do
                  studiowania a i moznaby troche pojezdzic po europie,gdyby sie dobrze ustawic. na tym wlasnie
                  mi chyba najbardziej zalezy.. a zreszta sposrod 200 osob na tym kierunku nie znam NIKOGO,
                  na samych stosunkach kilka jak nie kilkanascie osob.,.
                  • Gość: seven do potęgi Re: iii IP: 195.150.89.* 08.07.04, 20:54
                    masz rację, administracja jest bez sensu, będziesz sie uczył co to jest
                    stosunek administracyjny, podmioty prawa administracyjnego, administracja
                    zespolona, niezespolona, złożona etc.
                    stek bzdur...,
                    żal mi cie...
                    jedyne co fajne, to tewn budynek na Brackiej
                  • anula36 Re: iii 08.07.04, 20:55
                    ale problem,ze nei znasz nikogo, to poznasz:)
                    Z jezdzeniem fakt, jedyne co ci moga zaoferowac to bezplatne praktyki w
                    Urzedzie miasta.
                    • jottka Re: iii 08.07.04, 21:06
                      anula36 napisała:

> ale problem,ze nei znasz nikogo, to poznasz:)

to słuszna uwaga :)

> Z jezdzeniem fakt, jedyne co ci moga zaoferowac to bezplatne praktyki w
                      > Urzedzie miasta.

a to bez sensu :( ogłoszeń o stypendiach pełno w sieci, w prasie, konkursów
                      różnych od cholery, ogłoszenia o stypendiach kierunkowych na tablicach ogłoszeń
                      wiszą, a rzadko kto daje stypendium 'dla studenta europeistyki', z reguły
                      stypendium przyznawane jest studentowi typu nauk

a wymianę czy praktykę to sie sobie samemu załatwia, niekoniecznie w pcimiu :)
                      • seven Re: iii 09.07.04, 00:29
                        jottka napisala:

> anula36 napisala:
                        >
                        > > ale problem,ze nei znasz nikogo, to poznasz:)
                        >
                        > to sluszna uwaga :)

no taak, wielki problem to nie jest.. ale jak dla mnie to dobry powod, zeby probowac dostac sie
                        gdzie indziej..

>
                        >
                        > > Z jezdzeniem fakt, jedyne co ci moga zaoferowac to bezplatne praktyki w
                        > > Urzedzie miasta.
                        >
                        > a to bez sensu :( ogloszen o stypendiach pelno w sieci, w prasie, konkursów
                        > róznych od cholery, ogloszenia o stypendiach kierunkowych na tablicach ogloszen
                        >
                        > wisza, a rzadko kto daje stypendium 'dla studenta europeistyki', z reguly
                        > stypendium przyznawane jest studentowi typu nauk
                        >
                        > a wymiane czy praktyke to sie sobie samemu zalatwia, niekoniecznie w pcimiu :)

no mimo wszystko uwazam, ze latwiej sie zahaczyc na wyjazd na zachod na europeistyce, czy
                        stosunkach niz na administracji. poza tym na europeistyce byloby tak TROCHE latwiej sie
                        zalapac na cos takiego, bo studentow jest 3x mniej. i nie pisz mi, ze wystarczy sila przebicia;)
                  • jottka Re: iii 08.07.04, 20:55
                    jezuuuu, a tobie sie wydaje, że na tych wszystkich europeistykach to wszystko
                    takie fascynujące i nowoczesne??? znakomita większość tworzona z powodu mody, a
                    wielu panów i pań drdoc też sobie musi pensum nabić

poza tym liczy sie fakt studiowania dziedziny konkretnej społecznie (nieważne
                    czy będziesz potem chciał zostać panem naczelnikiem), bo z tego tytułu możesz
                    sobie sporo ciekawych stypendiów załatwić - również europejskich, unijnych i
                    jakichkolwiek jeszcze. i tak przede wszystkim decyduje znajomość języka i
                    projekt przyszłego stypendysty (tzn. jak chce czas na stypendium wykorzystać),
                    a czy studiuje adm, prawo czy stosunki to już bardzo dalszy problem.

poza tym weź sie zastanów, jak sie już dostałeś, to możesz np. na 2., 3. roku
                    postudiować tę samą dziedzinę np. na viadrinie, rozszerzasz sobie cv,
                    możliwości stypendiów itp. jeszcze szersze - poza tym zawsze można zacząć
                    2.kierunek, no w ogóle możliwości jest mnóstwo i tylko od ciebie zależą -
                    pokonałeś magiczny próg, reszta naprawdę łatwiejsza :)
                    • ferla Re: iii 08.07.04, 21:01
                      Jottka ma rację :))
                      ja pewnie teraz, zamiast stosunków, wybrałabym jakis bardziej "konkretny"
                      kierunek, np. prawo....

A to 18 sec na egz wstępnym to przyzwyczajanie do przyszłych egz w normalnej
                      sesji, zwłaszzca u pewnego profesora na 3-cim roku...

pozdr :)
                    • seven Re: iii 09.07.04, 00:43
                      jottka napisa?a:

> jezuuuu, a tobie sie wydaje, ze na tych wszystkich europeistykach to wszystko
                      > takie fascynujace i nowoczesne??? znakomita wiekszosc tworzona z powodu mody, a
                      >
                      > wielu panów i pan´ drdoc tez˙ sobie musi pensum nabic

noo wygladalo niezle, jak tam bylem te pare razy. administracja sie chowa jesli chodzi o
                      wrazenie (nie tylko wizualne;P).

>
                      >
                      > poza tym liczy sie fakt studiowania dziedziny konkretnej spolecznie (niewazne
                      > czy bedziesz potem chcial zostac panem naczelnikiem), bo z tego tytulu mozesz
                      > sobie sporo ciekawych stypendiów zalatwic - równiez europejskich, unijnych i
                      > jakichkolwiek jeszcze. i tak przede wszystkim decyduje znajomosc jezyka i
                      > projekt przyszlego stypendysty (tzn. jak chce czas na stypendium wykorzystac),
                      > a czy studiuje adm, prawo czy stosunki to juz bardzo dalszy problem.
                      >

e tam, znajomosc jezyka na stypendium w urzedzie skarbowym, jak ktos wyzej napisal? ja to
                      tak widze,hehes, chcialbym sie mylic. niestety jakos nie widze na forumie studentow
                      administracji, ktorzy mogliby napisac jak jest naprawde:)

>
                      > poza tym wez sie zastanów, jak sie juz dostales, to mozesz np. na 2., 3. roku
                      > postudiowac te sama dziedzine np. na viadrinie,

na czym??

rozszerzasz sobie cv,
                      > mozliwosci stypendiów itp. jeszcze szersze - poza tym zawsze mozna zaczac
                      > 2.kierunek, no w ogóle mozliwos´ci jest mnóstwo i tylko od ciebie zaleza -
                      > pokonales magiczny próg, reszta naprawde latwiejsza :)

ok, wg ciebie administracja to bardziej "zyciowy" kierunek i daje lepsze mozliwosci niz rozne
                      euro-stosunki (slyszalem okreslenie "fabryki bezrobotnych":P), ale ja w ogole nie liczylem sie z
                      tym, ze dostane sie tylko tam. wlasciwie to niczego nie oczekiwalem po tym kierunku i
                      przyznam, ze nie wiem po co na niego szedlem (na wszelki wypadek?) i nie mam zielonego
                      pojecia czego sie po nim spodziewac. nawet nie wiem co sie tam studiuje, jakie sa perspektywy
                      wyjazdow itd. nic nie wiem o tym kierunku i to mnie najbardziej zniecheca.
        • kati_p Re: i juz po wynikach egzaminow... 09.07.04, 09:36
          ode mnie z byłej klasy się dostały aż 4 osoby na stosunki (na 4 startujące) ;)
    • milenna5555 Re: i juz po wynikach egzaminow... 08.07.04, 21:32
      Gościu 7, ja też studiowałam administrację przez dwa lata, potem przeniosłam
      się na prawo. Nie żałuję swoich "przenosin", ale Ci powiem, że tak wspaniałych
      ludzi, którzy studiowali administrację, nigdy nie spotkałam. I powiem Ci
      jeszcze, że studia nie są wcale nudne. Studiując administrację poznajesz
      głównie prawo, więc ze zmianą kierunku nie masz kłopotu. Ciesz się z sukcesu,
      bo jest duży. Zobaczysz, że będziesz zadowolony. Pozdr.
      • seven Re: i juz po wynikach egzaminow... 09.07.04, 00:54
        heh dzieki za podniesienie na duchu. ludzie jacy beda to sie okaze, chyba wsrod 200 osob
        znajdzie sie przynajmniej pare sensownych.. jak mowisz, ze studia nie sa nudne to tym lepiej,
        moze nie zrezygnuje po roku;) a dawno zmienilas kierunek? jak studiowalas to na co kladlo sie
        najwiekszy nacisk? wlasnie na prawo?
    • Gość: kambodza Re: i juz po wynikach egzaminow... IP: *.dyn.optonline.net 09.07.04, 00:37
      gratulacje!!! Nie narzekaj Mikolajku! Teraz odpoczywaj, a we wrzesniu trzeba
      bedzie zakasac rekawy i do boju...tego towarzyskiego tez.
      U mnie do przyjazni studenckich doszlo dopiero na trzecim roku, wiec na
      wszystko przyjdzie tajm.

ps. bardzo ciezko mi wyjechac ze stanow, te dzike bestie krajowe robia wszystko
      zeby nas przekonac do pozostania, niektorzy szefowie nawet przekupuja:(
      Mowia, ze w polsce jest sporo miejsca pod Mostem Debnickim gdzie oferuja chleb
      ze smalcem, a przy dobrej pogodzie z dzemem:) ( jak to uslyszalam, to skarpety
      mi opadly)!
      POZDRAWIAM.
      • seven Re: i juz po wynikach egzaminow... 09.07.04, 00:50

> gratulacje!!! Nie narzekaj Mikolajku! Teraz odpoczywaj, a we wrzesniu trzeba
        > bedzie zakasac rekawy i do boju...tego towarzyskiego tez.
        > U mnie do przyjazni studenckich doszlo dopiero na trzecim roku, wiec na
        > wszystko przyjdzie tajm.

Moniczko, piekna wizja, mam nadzieje, ze bedzie to wygladalo troche lepiej:)) ale ty jestes
        trudnym dzieckiem to moze dlatego,hihihi
        a gratulowac byloby czego jakbym sie dostal na bardziej oblegany kierunek- ja na tescie na
        adm. nie mialem nawet 50% pkt!!

>
        > ps. bardzo ciezko mi wyjechac ze stanow, te dzike bestie krajowe robia wszystko
        >
        > zeby nas przekonac do pozostania, niektorzy szefowie nawet przekupuja:(
        > Mowia, ze w polsce jest sporo miejsca pod Mostem Debnickim gdzie oferuja chleb
        > ze smalcem, a przy dobrej pogodzie z dzemem:) ( jak to uslyszalam, to skarpety
        > mi opadly)!

most debnicki to niedaleko mnie.. jak juz sie tam zadomowisz, to bede cie czasem odwiedzal,
        rzuce ci czasem jakies jablko czy cos, zebys sobie diete urozmaicila, hehe
        a myslalas o tym w ten sposob, ze bedziesz miala wisle pod nosem, to jak jedna wielka
        wanna,hahaha
        to kiedy wracasz?:)

> POZDRAWIAM.

no ja rowniez.
        • Gość: kambodza Re: i juz po wynikach egzaminow... IP: *.dyn.optonline.net 09.07.04, 01:05
          a mi sie "na ten przyklad" podoba bardziej pod Mostem Grunwaldzkim ..i co???
          hehe, zreszta co ty tu wypisujesz jaka wanna, jakie jablko,OSZALALES DO
          RESZTY???:) Mi dzwony produkcyjne bija, czas pomyslec o kolysce, zreszta musze
          pomoc naszemu narodowemu przyrostowi naturalnemu.NO!
          Kiedy wroce??? Wroce, wroce!!Moze za rok?hmmm...
    • Gość: kambodza Re: i juz po wynikach egzaminow... IP: *.dyn.optonline.net 09.07.04, 00:40
      errata:
      rabnelam sie z miesiacem rozpoczecia boju, oczywiscie chodzilo mi o
      pazdziernik:)
    • peteen Re: i juz po wynikach egzaminow... 09.07.04, 09:01
      gratuluję, studenciku...
      ;c)

ps. no, teraz dopiero się zacznie...
    • dreamlover Re: i juz po wynikach egzaminow... 09.07.04, 09:58
      Gratuluję :)
      I nie martw się! Najważniejsze, że się dostałeś :)
      Po pierwszym roku, a czasem nawet semestrze ludzie
      się przepisują, wypisują, przenoszą, totalne roszady :)
      Głowa do góry! A teraz... Wakacje! :)))
    • Gość: Antypod Re: i juz po wynikach egzaminow... IP: *.nsw.bigpond.net.au 09.07.04, 13:00
      chcesz podrozowac... minimum to naprawde biegle opanowac jezyk obcy plus miec w
      kieszeni dyplom w zawodzie, na ktory jest w Swiecie zapotrzebowanie (to taki
      dyplom, ktory po przetlumaczeniu na jezyki obce jest wciaz zrozumialy dla
      tamtejszego spoleczenstwa), a wyjazd zalatwiasz sobie sam... europeistyka i
      stosunki miedzynarodowe brzmia moze i dobrze w Polsce (w tej chwili), ale gdzie
      indziej beda wybaluszac oczy
    • klymenystra Re: i juz po wynikach egzaminow... 09.07.04, 15:28
      :)mi sie udalo- na pierwszym miejscu na wymarzona od 8 lat romanistyke na
      uj :))) a Ty sie nie wsciekaj- bo moze wlasnie tak mialo byc i jeszcze bedziesz
      sie cieszyc ? :)))))))))))) jaki to kierunek?
    • Gość: 7 Re: i juz po wynikach egzaminow... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 15:42
      ide jutro potwierdzic, ze bede chodzil na ta cala administracje, jestem mocno podqrwiony, bo juz
      myslalem, ze nie bede musial, a tu taka siurpryza...ech:(((
      • m.in Re: i juz po wynikach egzaminow... 14.07.04, 20:08
        dobrze jest
        wazne ze sie dostałeś
        ale jak nie wiesz co to viadrina to nie dziwota ze sie na europeistyke nie
        dostałeś
        powinienies wiedzieć, serio
        co do stypendiów: wiesz ze bardzo wypasione stypendia bosza sa własnie dla
        urzedasów :))
        • seven Re: i juz po wynikach egzaminow... 14.07.04, 22:06
          ani europeistyka ani administracja to nie byly docelowe kierunki, szedlem na egzamin bo
          material mial byc podobny jak na stosunki... pytania o viadrine nie bylo, a gdyby bylo to bym
          najwyzej strzelal
          • m.in Re: i juz po wynikach egzaminow... 14.07.04, 22:15
            jejku
            no to co ze nie było?? a jak na ezaminie z angfielskiego nie bedzie pytania
            o "fak ju" to co? nie warto wiedziec co to znaczy? :)
            jesli ktos sie interesuje stos. międz. i tym podobnymi tematami to musi
            wiedzieć co to jest viadrina
            • Gość: 7 Re: i juz po wynikach egzaminow... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 22:18
              kurfa cozescie sie tak do tego przyczepili!!! ja piernicze jest od cholery innych zwrotow, ja tego
              akurat nie znam i wielkie halo, dajcie mi swiety spokoj
              • m.in google masz?? :) n/t 14.07.04, 22:41

• an_nah Re: i juz po wynikach egzaminow... 15.07.04, 09:57
        Echh..... Ja też zaczynam teraz od pierwszego roku, więc dzielimy ten sam los.
        Może się będziemy nawet widywać? :)
        • Gość: 1 rok Re: i juz po wynikach egzaminow... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 00:17
          nie sadze
    • an_nah Re: i juz po wynikach egzaminow... 14.07.04, 21:16
      Nie przejmuj się Mikołajku!!
      • Gość: mikolaj7 za indeks zrobie wszystko...no wiecie... IP: *.swipnet.se 14.07.04, 22:35
        ja 7
        • Gość: 7 Re: za indeks zrobie wszystko...no wiecie... IP: *.skane.se 15.07.04, 22:29
          7
          • Gość: WujekDobraRada Re: za indeks zrobie wszystko...no wiecie... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 00:16
            bujaj sie stad pedrylu, bo cie pogonie po forach jak ostatnio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka