Gość: mis IP: *.MIT.EDU 22.06.01, 08:05 Czy ktos moglby opowiedziec jak bylo na wiankach gdyby mial zamiar tam isc w ta sobote? Akurat tak sie zlozylo ze mnie tam nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nocoment Re: Wianki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 00:00 Gość portalu: mis napisał(a): > Czy ktos moglby opowiedziec jak bylo na wiankach gdyby mial zamiar tam isc w ta > > sobote? Akurat tak sie zlozylo ze mnie tam nie bedzie... W Krakowie też obchodzi się Wianki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Re: Wianki IP: *.ds.uj.edu.pl 22.06.01, 00:00 Jak najbardziej. Gawiedz wali nad Wisle gwarna horda i ciepaja te wianki w te wode, ciepaja... Zgielku a harmidru przy tym niemiara, dzieciaki piskaja, stare sie smieja, taki to nastroj, ze niejednego chyta za serce i go trzeba tom reanimacjom do dochtorow wiezc. Ino klechy tedy nasze krakowskie siedzom po nawach i celach ja te wrony czarne a ponure i zebami zgrzytajom, bo to nie po krzescijansku przeca wianki w wode ciepac. Ale jak juz sie wszystkie porozlaza po swech domach, to i klecha przylizie se ciepnonc, ino tak ukradkiem. Bo to ludzkie takie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Wianki IP: 195.117.255.* 25.06.01, 00:00 Najbardziej podoba mi się Kanonicza, która w godzinach szczytu jest senną uliczką (no, trochę wycieczek...), a w Noc św. Jana o 1-2 w nocy walcują tamtędy tysiące luda... Odpowiedz Link Zgłoś