11.10.14, 15:57
Jak LEGALNIE wyegzekwować od klienta zapłatę za wykonaną usługę?
Faktura na przelew jest podpisana, przelewu "nima" ... Kwota jest niewielka w prawdzie, ale "płatnik" jest ... delikatnie mówiąc, bezczelny, więc chciałbym mu dać "nauczkę" ...
Nie wiem, czy np. wpis do rejestru dłużników jest możliwy w przypadku tak nikłej kwoty, ale jeśli nie tak, to jak?
Obserwuj wątek
    • peteen Re: Dłużnik 11.10.14, 17:00
      wyślij pozew do e-sądu w Lublinie, będzie kupa zabawy...
      • kocinos Re: Dłużnik 11.10.14, 17:27
        Ta "kupa zabawy" to będzie dla mnie, e-sądu, czy (nie daj boże) dłużnika?
        Nie muszę chyba klikać, że wariant 2 i 3 mnie nie satysfakcjonuje ...?
        • bombullo Re: Dłużnik 11.10.14, 18:05
          Wyslij katabasa-Plebana niech go przestraszy ogniem piekielnym.
          Powaznie jednak.Nie masz "kocinosie" jakiegos duzego,ysego w czarnych okularkach kumpla?
          • kocinos Re: Dłużnik 11.10.14, 19:15
            Katabasów i łysych "z wyboru" unikam ze względów estetyczno-etycznych ...;) Jak by mnię ktoś zmusił do słuchania RM 24/dobę, to pewnie wyegzekwowałbym dług sam ... - wyłysiałbym i kły by mi urosły ...;)
            Ale serio - nie chcę wdawać się w szczegóły, ale rozwiązanie "siłowe" odpada. To trochę tak by było, jakbym spuścił łomot emerytce ... Jakoś "nie po mojemu" ... Z resztą nie o emeryta tu chodzi ... Tylko "legal" ...
            Parafrazując Shakespeare'a - w tym cały urok, by machinator od własnej zginął machinacji ...
    • krzychut Re: Dłużnik 11.10.14, 18:18
      Ja bym gnidzie odpuścił, szkoda nerwów i czasu.
      Okazja do rewanżu kiedyś się nadarzy.
      • kocinos Re: Dłużnik 11.10.14, 19:19
        SUN TZU? Może mi zabraknąć czasu na okazję do "rewanżu" ;)
        Chciałem raczej "dla zasady" ...
        • krzychut Re: Dłużnik 11.10.14, 20:19
          Nie wiem o jaką sumę chodzi.
          Ja też mam takiego cwaniaczka, który nie zapłacił mi za usługę 700 zł.
          Mam wszystkie jego namiary i cierpliwie czekam.
          • szto_tawariszczi Re: Dłużnik 12.10.14, 07:44
            Nu tak jest standardowa metoda.

Nieznani sprawcy przywiązują go w lesie do drzewa i nad
            głową przybijają pinezką tarczę strzelniczą i sobie robią zawody z strzelania, albo co...
          • kocinos Re: Dłużnik 12.10.14, 13:00
            Nawet nie o taką kwotę - w moim przypadku - chodzi, tylko o to "cwaniaczenie" ...
            Jest jakaś "dolna granica" w tym e-sądzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka