Dodaj do ulubionych

kiedy porządek pod Urzędem Skarbowym ?

IP: *.comnet.krakow.pl 04.11.04, 15:24
przy ul. Krowoderskich Zuchów . To co tam się dzieje jest zgrozą ,samochody
stoją wszędzie ,na zieleńcach, chodnikach, przystankach, blokują wjazdy i
wyjazdy. Dlaczego tak bogata instytucja jak Urząd Skarbowy nie kupi terenu
pomiędzy torami tramwajowymi a swoim budynkiem i nie wybuduje tam duzego
parkingu. Jak wiem to mieszkający po sąsiedzku właściciel tego terenu chce
sprzedać tą działkę. Rada dzielnicy IV nie reaguje na dewastacje jakiej
dokonują petenci US, powinna zażądać rekompensaty za naprawę zdewastowanego
terenu. Gdzie Policja i Straż Miejska ?
Obserwuj wątek
    • skks Re: kiedy porządek pod Urzędem Skarbowym ? 04.11.04, 15:34
      Drogi H56 Urząd Skarbowy jest bogaty pieniędzmi Moimi, Twoimi a ja sobie nie
      zyczę by Państwo kupowało w moim imieniu cokolwiek!!!!! A zwłaszcza jakieś
      parkingi!!
      Obok US Krowodrza, Śródmieście i Prądnik jest zajebisty parking na którym
      Wszyscy mogą stać!! ale za kasę:)
      Jednoczesnie informuję, że mam firmy w Śródmieściu i często zajeżdzam na ten
      parking!!
      A do egzekwowania prawa jest policja i straż miejska!! Jeżeli tego nie robię
      to.... pewnie nie umieją!!
      • Gość: H56 Re: kiedy porządek pod Urzędem Skarbowym ? IP: *.comnet.krakow.pl 04.11.04, 16:10
        to też prawda, ale nie wiadomo jak długo będzie on funkcjonowałał, bo
        prawdopodobnie wkrótce zacznie się budowa, a właściciel terenu nie bedzie
        zainteresowany prowadzeniem parkingu dla klientów Urzedu Skarbowego. Urzedasy
        swoje samochody trzymają wewnątrz to dlaczego nie mogą robić tego petenci
        przecież to nie jest teren prywatny.
        • zielonki Re: kiedy porządek pod Urzędem Skarbowym ? 04.11.04, 16:25
          A cóś będą budować na terenie Giganta ?
          Jakiś może meczet ?
          Wszak brakuje takowych w Kraku.
          • zielonki Re: Chciałem powiedzieć: 04.11.04, 16:41
            Wszak jesteśmy w Uni Europejskiej.
      • trudny2002 Re: kiedy porządek pod Urzędem Skarbowym ? 04.11.04, 19:05
        Kiedy POD , to zajmuje mnie mało, natomiast życzę i sobie i innym aby był
        porządek W urzędzie o jakim wspominasz....
        trudny
    • zielonki Re: Zakrawa to wszystko na hipokryzję. 04.11.04, 17:14
      Wraz z wprowadzeniem ustawy o swobodzie działalności lansowane było przy okazji
      hasło "urzęd przyjazny dla podatnika". Tak po soviecku wygląda realizacja.
      Parking jest tylko dla pracowników, swołocz niech się buja.
      Notabene warto sie przyjrzeć na bryki urzędników.
      • Gość: H56 Re: Zakrawa to wszystko na hipokryzję. IP: *.comnet.krakow.pl 04.11.04, 17:45
        Proponuję zacząć od prokuratorów ,sędziów z Mosieżniczej .
        • trudny2002 Sędziowie? 04.11.04, 21:02
          No a niby czym ma dojeżdżać do cieżkiej pracy sędzia czy prokurator?
          Nie pojmuję tego dziwnego zadziwienia , ba nawet nie wydaje mi się aby było
          poprawnym spoglądanie zazdrosnym okiem w kierunku podjezdżających...inna sprawa
          że ciekawe skad to niby mam wiedzić sędzia to czy oskarżony ( z wolnej
          naturalnie stopy...) właśnie parkuje u bram temidowego pałacyku...
          trudny
          Urzędnicy to nie są jacyś Jasie Kowalscy...powiedziałbym trawestując myśl złotą
          wąskookiego Leszka gdy pzyszło mu wyjaśniać sprawę posiadania palnej broni nie
          posiadając na ową zezwoleń stosownych.
          • broton Re: Sędziowie? 04.11.04, 21:15
            ... jakoś zdaje mi się , iż problem jest trochę inny - sytuuje się gdzieś w
            mieście banki , urzędy , instytucje ... wiadomo , iż wymagają one możliwości
            dojazdu i zaparkowania - aby sprawę załatwić i "spadać" ... ale tym nikt się
            nie przejmuje ... przyleć petencie na miotle ...

... kiedyś pożarłem się ze strażnikiem miejskim ( rozsądny był - przyznał mi
            rację ) - muszę załatwić sprawę w tej instytucji - muszę dojechać i zaparkować -
            mamy XXI wiek i chyba nie każe mi dymać trzy godziny na piechotę ...

... wszelkie urzędy , instytucje , firmy , funkcjonujące w zabudowie miejskiej
            muszą zapewnić dojazd i parkink swoim petentom / klientom .

... to powinien być obowiącek przy uzyskaniu pozwolenie na budowę ...
            • zielonki Re: parkingi? 05.11.04, 10:36
              Dokładnie.
              • Gość: H56 Re: parkingi? IP: *.comnet.krakow.pl 05.11.04, 10:50
                prominenci wokół instytucji stawiają znaki zakazu parkowania, sobie oczywiście
                wystawiają przepustki a parkingi obstawiają Strażą Miejską która pilnuje im
                samochodów i miejsc postojowych. Pytam więc, jaki urzędas dostrzeże problemy z
                parkowaniem zwykłych ludzi ,skoro jego to nie dotyczy ? Robią to bezprawnie, a
                problem powinny poruszyć w końcu media.
    • zen16 Celem US jest doprowadzenie podatników do sytuacji 05.11.04, 12:28
      że nie będzie ich stać na samochód. Zatem ten bałagan to okres przejściowy.
      Problem sam sie zlikwiduje dzięki wzorowej pracy urzędu.
      • Gość: broton Re: Celem US jest doprowadzenie podatników do syt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 20:41
        ... takich mamy radnych - zamiast zająć się problemami - stwarzają problemy -
        by wspomnieć o niechcianym placu regana w NHucie - mamy tu tera ameryke ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka