11.01.05, 16:15
Witam,
może to trochę przedwczesne pytanie, ale może
są osoby lepiej zorientowane: do kogo (lub jakiej firmy)
można się zwrócić (lub można będzie się zwrócić) z wnioskiem
o założenie kablówki i internetu ?
Zaniepokoiła mnie swego czasu informacja, że w 'Londynie'
do tej pory nie ma telewizji kablowej.
Czyżby Novo-Maar serwował nam obietnice bez pokrycia ?
Mam nadziję, że się mylę :(

Pozdrawiam! Jasper
Obserwuj wątek
    • xed Re: kablówka 11.01.05, 16:26
      W Londynie slychac co następuje:

- od wiosny 2004 dzialala tutaj firma KIM, ktora przekazala klientow firmie
      www.zax.pl. Jest/byl to DSL 1 MBit dostarczony przrz TPSA i rozprowadzony po
      osielu jako siec prywatna (NAT) - kosztowalo to o ile pamietam okolo 42 PLN

- miesiac temu uruchomina zostala telewizja kablowa UPC, w jej ofercie znajduje
      sie usluga Chello.(www.chello.pl). Wybralem opcje telewizja + internet chello
      light (512kBit,limit ruchu 15GB miesiecznie, publiczny adres IP, i dzialający
      naprawde helpdesk)

Pozdrowienia
    • monia995 Re: kablówka 11.01.05, 16:26
      rozmawiałam z administracją na ten temat, powiedziano mi że kablówka będzie
      najprawdopodobniej UPC (niestety obawiam się że nie mamy możliwości wyboru
      operatora :(
      pytałam równiez o to dlaczego w Londynie jeszcze nie ma i jasnej odpowiedzi nie
      otrzymałam, mówili coś o problemie z przyłączami-ale podobno to rozwiązali.
      Dziwne,że pani administratorka pioinformowała nas o regulaminie, który zabrania
      montowania na balkonach anten satelitarnych (?)
      W Londynie jest ich kilka i wcale sie nie zdziwię jak pojawi się ich jeszcze
      więcej :)
      • magueen Re: kablówka 12.01.05, 19:30
        Kablowka w Londynie jest.
        Co prawda dopiero od wigilii, ale jednak ;)
      • rrover Re: kablówka 13.01.05, 22:11
        ja tam mam antenkę bo nie mogłem się doczekac ... do tego dobry dekoder i grubo
        ponad 1000 programów - w sam raz do przeskakiwania ... :) idealne zajęcie na
        nudny wieczór... albo na bezsenność :)

monia995 napisała:

> rozmawiałam z administracją na ten temat, powiedziano mi że kablówka będzie
        > najprawdopodobniej UPC (niestety obawiam się że nie mamy możliwości wyboru
        > operatora :(
        > pytałam równiez o to dlaczego w Londynie jeszcze nie ma i jasnej odpowiedzi
        nie
        > otrzymałam, mówili coś o problemie z przyłączami-ale podobno to rozwiązali.
        > Dziwne,że pani administratorka pioinformowała nas o regulaminie, który
        zabrania
        > montowania na balkonach anten satelitarnych (?)
        > W Londynie jest ich kilka i wcale sie nie zdziwię jak pojawi się ich jeszcze
        > więcej :)
    • nawoja Re: kablówka 11.01.05, 16:29
      w naszej klatce nr 2 wisi ogłoszenie UPS z namiarem na ich stronę internetową i
      telefon komórkowy przedstawiciela.Pakiet podstawowy kosztuje około około 59 pln,
      interenet - ok.60,- pln
    • jasper_n Re: kablówka 11.01.05, 16:33
      Serdeczne dzięki Wszystkim za informacje.
      Widzę, że nie wygląda to źle :)

Pozdrawiam, Jasper
    • muffinkakr Re: kablówka 11.01.05, 16:43
      Cześć,
      Mam pytanie do osób, które mają już internet. Czy jest tylko w dużym pokoju z
      aneksem kuchennym, czy również w innych pokojach? A jeśli w innych pokojach
      też, to jak to zrobiliście?
      Pozdrawiam
      • xed Re: kablówka 11.01.05, 16:49
        jeszcze na etapie wykańczania mieszkania elektrycy Warbudu zbudowali
        okablowanie strukturale, wogole wprowadzilem sporo zmian w projekcie przy
        okazji łączenia mieszkań. Słyszałem, ze NovoMaar wycofal sie teraz z
        takich 'uslug'.

Moze siec bezprzewodowa ???
        • konkurs_pk Re: kablówka 11.01.05, 20:13
          ja ostatnio slyszalem ze w rzymie dawali po dwa gniazdka (podobnie z telewizja).
          jak bedzie w barcelonie - nie wiem
      • magueen Re: kablówka 12.01.05, 19:32
        Pociagnelismy kable we wlasnym zakresie po podloga. Ale to bylo rok temu. Teraz
        pewnie zdecydowalibysmy sie na siec bezprzewodowa...
        Pozdrawiam
    • europejskie Re: kablówka 11.01.05, 23:06
      ja tam narazie nie potrzebuje internetu i kablówki
      nowe mieszkanko to nowe wyzwania z żoną
      napewno jak sie skończą remonty w mieszkaniach to będzie i kablówka i internet
      • muffinkakr Re: kablówka 12.01.05, 16:32
        Cześć,
        Dzięki za pomoc, ale zapomniałam dodać, że mam mieszkanie w Paryżu. Chyba udam
        się do zarządcy z prośbą o dokładne plany instalacji w moim mieszkaniu.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka