Dodaj do ulubionych

Filozofia u prof.Szlachty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:56
cześć !! czy ktoś miał może przyjemność zmierzenia sie z bynajmniej
nietrywialnym egzaminem z filozofii u prof. Szlachty? słyszałam ze jest
bardzo trudny i bez wkucia książeczki Ajdukiewica na pamięć nie ma szans :( a
może ktoś pamieta jakis przykładowe pytania?? pozdrawiam serdecznie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: cracker11 Re: Filozofia u prof.Szlachty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:10
      Egzamin jest trudnawy, rzeczywiscie bez ajdukiewicza nie ma sie raczej co
      wybierac + solidnie wyklady, ewentualnie tatarkiewicz (ale to opcjonalnie).
      Generalnie nawet jak napiszesz dobrze to dostaniesz 3. W porywach 4 :)) 5 jest
      zarezerwowane dla bytu idealnego i absolutu..
    • Gość: m Re: Filozofia u prof.Szlachty IP: *.ists.pl / *.ists.pl 03.02.05, 22:25
      Albo napisz że jesteś monarchistką, lubisz bić dzieci i nienawidzisz gejów, a Szlachta wycałuje Cie po nogach :)
      • Gość: mycha Re: Filozofia u prof.Szlachty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:57
        tak a propos tej konferencji ;)
    • Gość: no tak Re: Filozofia u prof.Szlachty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:03
      dziewczyno! zacznij sie uczyc i nie marudz!!
      • Gość: poziomka Re: Filozofia u prof.Szlachty IP: 5.5R* / *.mtnk.rnc.net.cable.rogers.com 04.02.05, 23:00
        Pan Profesor Szlachta lubi niezalezne myslenie, egzamin jest (a przynajmniej
        taki wydawal sie dla mnie) dlugi w stosunku do liczby pytan. Pisz wiec duzo,
        jesli myslisz, ze masz cos ciekawego do powiedzenia. U mnie byly 3 pytania: dwa
        opisowe (o konkretnego filozofa lub nurt), jedno porownawcze (dwaj filozofowie
        lub nurty).

Sama osobiscie takiego podejscia nie popieram, ale mozna sie "przypodobac"
        chwalac filozofie chrzescijanska, Sw. Augustyna i Sw.Tomasza.

Powodzenia.
    • Gość: fanka_Bagdana Re: Filozofia u prof.Szlachty IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 00:50
      egzamin jest trudny. Ajdukiewicza nie trzeba wykuć, trzeba go co gorsza
      zrozumieć! ja w tamtym roku miałam test wielokrotnego wyboru (koszmarny) i dwa
      pytania otwarte o Kanta oraz Plotyna! A że wiedza ze mnie nie emanowała to na
      poporawce był również Kant oraz porównanie Tomasza z Augustynem! Ale za
      Ajdukiewicza to się radzę porządnie wziąć! Aha i nie zapomnij o apriorycznych
      warunkach a percepcji!!! :-) A Bogdan i tak jest debeściak!
      • Gość: filozofomanka- łee Re: Filozofia u prof.Szlachty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 11:01
        Bogdan jest niesamowity!! jego wykłady sa naprawde niezłe, choć czasmi za
        bardzo zakrecone:) powtórz porządnie wykłady, zrozum ajdukiewicza i nie powinno
        byc źle, przygotuj sie na to ze pytan mozesz nie zrozumiec ( wiem ze swojego
        zeszłorocznego doświadczenia) :) powodzonka
    • Gość: hJkM Re: Filozofia u prof.Szlachty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 20:49
      hej mycha. ja też teraz bede zdawal egzamin u profesora Szlachty (ale na
      ksw,politologia) i nie wiem czego mozna sie spodziewac:(ciezko czyta sie
      ajdukiewicza, a notatki z tego co on dyktuje sa bardzo chaotyczne. masz moze
      jakies sugestie badz typy ?pozdrówka!
      • Gość: mycha Re: Filozofia u prof.Szlachty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:24
        :) ajdukiewicza przeczytałam raz, zrobiłam notatki i mam nadzieje ze to
        wystarczy, najważniejszy jest ten test, jakie pytania... pewnie pojawi sie coś
        w stylu - dowody na istanienie duszy wg Platona, jakie problemy pozostawione
        przez Platona rozwiązali Neoplatonicy, a wypracowanko - porównaj kanta z
        Kartezjuszem .... ale wiesz co sama juz nie wiem co bedzie :( boje sie tego
        egzaminu, no nic zobaczymy juz niedługo
      • Gość: mycha Re: Filozofia u prof.Szlachty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:19
        jak chcesz pytania- prosze o kontakt :) gg 8346301
    • tycia.tycia Re: Filozofia u prof.Szlachty 09.02.05, 21:38
      W ponizszym wątku opisałam jak bylo na egzaminie z filozofii u Szlachty na KSW
      w ubieglym roku :)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=413&w=19988605
      Ale rzeczywiscie, egzaminy u niego do najlatwiejszych nie naleza :)
      Trzymam kciuki! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka