Gość: ello IP: *.76.classcom.pl 11.03.05, 23:06 kolejna kpina......... basen i bieznia + po 500 zeta temu kogo studenci wskaza w ankiecie. mysle ze i to z gory bedzie ustalone Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nie Program nad programy IP: 158.194.194.* 12.03.05, 11:06 Gdyby w tym programie pojawil sie postulat rozwiazania senatu to mozna by go pomylic z programem SLD przed ostatnimi wyborami: zreorganizowac, naprawic, wybudowac, usprawnic (po stronie wydatkow) - dostac (po stronie wplywow). Mozna oczywiscie zapytac, jak UJ chce sie wlaczyc w walke o pieniadze z UE. Jak chce sie budowac uczelnie o renomie europejskiej, jesli w sondach przeprowadzonych wsrod polskich studentow UJ wypada tak fatalnie? I pomyslec, ze to wszystko jest plane, na trzyletnia kadencje - mozna sie wrecz wzruszyc i poplakac: juz niedlugo UJ bedzie kraina mlekiem i miodem plynaca. W sekreteriatach zapanuje powszechny lad i szcunek dla studenta, sale beda tak swietnie wyposazone, ze juz beda potrzebni wykladowcy, nawet w bibliotece bedzie mozna pozyczyc ksiazki. Nowy wspanialy swiat jednym slowem. Trzymam rektora - elekta za slowo i zycze elektorom, by ich dzieciece marzenia o wspanialym poteznym UJ sie spelnily. Jak nie w tym zyciu, to w nastepnym. Odpowiedz Link Zgłoś
fafik_wielki Re: Program nad programy 12.03.05, 11:43 no dobrze, łatwo to wyśmiać, bo brzmi idiotycznie... ale szkoda, że GW nie cytuje wypisów z programów kontrkandydatów Odpowiedz Link Zgłoś
eminencja.szara Re: Program nad programy 12.03.05, 15:27 a moze na pocztaku trzeba by sprawdzic jakos dydaktyki na Uj? moze trzeba by zobaczyc kto i jak uczy - pozwolic na ocene pracownikow naukowych i naukawych przez studentów.. przeciez do nich jest kierowana oferta dydaktyczna i za nimi ida MOJE pieniadze z buzdetu panstwa. Moze czas skonczyc z utrzymywaniem darozjadow z tytułami dr i prof lub rozniastymi tytułami uczelniami nadawanymi przez towarzystwo wzajemnej adoracji. to w ogole jest dziwna sprawa za kumpel kumplowi daje tytul prof uczelnianego... no coz wtedy sie kase podnosi co miesieczna. Mnie krew zalwewa jak widze ze za 4 dni w miesiacu prof otrzymuje ponad 3000 zł albo i wiecej. czy to jest normalne????? czym on sobie załuzył? tym ze w PRL sie wykazywal? tym ze jeden z drugim napisal kilka rzeczy - niekoniecznie przydatnych? Moze czas to wszystko zweryfikowac. Poza tym dekomunizacja - tego brakuje naszej nauce. Ciekwe ilu "szacownych" prof z Uj by okazło sie nie dokonca moralnie krystalicznych jak łza. Ilu nie przeszłoby lustracji. Wartos ie nad tym zastanowic a dopiero potem startowac w rankingach na najlepsza uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Wyjątki z programu nowego rektora 12.03.05, 15:46 Ogólniki przemieszane z żartami. Strach się bać, jak wygląda ta "większa całość"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontest Re: Wyjątki z programu nowego rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 10:20 Niezależne Forum Akademickie krytycznie wobec Prawa o szkolnictwie wyższym i rektorom www.naukawpolsce.pap.pl/cgi-bin/index.pl?id_depeszy=PAP20050309W05517&polecenie=info&k=0 Więcej: www.nauka-edukacja.p4u.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juriusz Re: Wyjątki z programu nowego rektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 01:11 Śliczny ten program, a jaki konkretny! No nic, mnie już bliżej niż dalej do końca współpracy z UJ, już się przyzwyczaiłem jak jest i dawno straciłem wiarę, że coś się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś