Dodaj do ulubionych

niepotrzebne meble

17.08.05, 07:26
W jaki sposob mozna się pozbyć starych, niepotrzebnych mebli, które tylko
zajmują miejsce i do niczego się już nie nadają?
Obserwuj wątek
    • Gość: goesha Re: niepotrzebne meble IP: *.alan.krakow.pl 17.08.05, 09:20
      co jakis czas kazda dzielnica robi tzw. akcje wystawka wiec mozna sprobowac
      zapytac w radzie dzielnicy kiedy mozna takie cos wystawic przed dom i mpo
      przyjedzie i zgarnie
      • bardzo2002 Re: niepotrzebne meble 17.08.05, 11:45
        tak, znalzłam taka informację na stronach MPK; jak zwykle bardzo ogólna, ale od
        czego telefon................
    • mrug Re: niepotrzebne meble 17.08.05, 11:21
      Albo komis.
      • bardzo2002 Re: niepotrzebne meble 17.08.05, 11:47
        do komisu toto się nie nadaje; nawet za bardzo na podpałkę nie; bo mozna
        połamać szafki, ale gorzej ze starą kanapą i wersalką -już widzę te fruwające
        gabki i zwierzątka w domu
        • mrug Re: niepotrzebne meble 17.08.05, 11:48
          Byś się zdziwiła, co można w takich komisach kupić...
          • bardzo2002 Re: niepotrzebne meble 17.08.05, 11:58
            pewnie tak; dzwoniłam do wspólnoty EMAUS w Hucie, która podbno (jak piszą)
            bierze wszytskie meble i odnawia - ale jak panowie przyszli to pokręcili nosami
            i powiedzieli, że "oni takich mebli nie biorą". I po zawodach.............
            • Gość: Andy Re: niepotrzebne meble IP: *.netcontrol.pl 17.08.05, 14:07
              Tez kiedys probowalem cos przekazac do Emaus. Ale najpierw nie mieli ludzi,
              potem miejsca w magazynie. A na koniec samochod byl wolny tylko przez godzine.
              Tak feralnie, ze ja wtedy pracowalem. Od tej pory wole cos wyrzucic niz uzerac
              sie z tak zwanymi biednymi, ktorzy byle czego to nie wezma...
              • bardzo2002 Re: niepotrzebne meble 17.08.05, 14:42
                dokładnie tak jest. Najchętniej to by wzięli świeżo zamontowaną kuchnię i
                sprzedali jako odnowioną przez siebie. Wkażdym razie dokładnie wyleczylismy się
                z oddawania rzeczy "biednym" ludziom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka