bardzo2002 17.08.05, 07:26 W jaki sposob mozna się pozbyć starych, niepotrzebnych mebli, które tylko zajmują miejsce i do niczego się już nie nadają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goesha Re: niepotrzebne meble IP: *.alan.krakow.pl 17.08.05, 09:20 co jakis czas kazda dzielnica robi tzw. akcje wystawka wiec mozna sprobowac zapytac w radzie dzielnicy kiedy mozna takie cos wystawic przed dom i mpo przyjedzie i zgarnie Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo2002 Re: niepotrzebne meble 17.08.05, 11:45 tak, znalzłam taka informację na stronach MPK; jak zwykle bardzo ogólna, ale od czego telefon................ Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo2002 Re: niepotrzebne meble 17.08.05, 11:47 do komisu toto się nie nadaje; nawet za bardzo na podpałkę nie; bo mozna połamać szafki, ale gorzej ze starą kanapą i wersalką -już widzę te fruwające gabki i zwierzątka w domu Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: niepotrzebne meble 17.08.05, 11:48 Byś się zdziwiła, co można w takich komisach kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo2002 Re: niepotrzebne meble 17.08.05, 11:58 pewnie tak; dzwoniłam do wspólnoty EMAUS w Hucie, która podbno (jak piszą) bierze wszytskie meble i odnawia - ale jak panowie przyszli to pokręcili nosami i powiedzieli, że "oni takich mebli nie biorą". I po zawodach............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: niepotrzebne meble IP: *.netcontrol.pl 17.08.05, 14:07 Tez kiedys probowalem cos przekazac do Emaus. Ale najpierw nie mieli ludzi, potem miejsca w magazynie. A na koniec samochod byl wolny tylko przez godzine. Tak feralnie, ze ja wtedy pracowalem. Od tej pory wole cos wyrzucic niz uzerac sie z tak zwanymi biednymi, ktorzy byle czego to nie wezma... Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo2002 Re: niepotrzebne meble 17.08.05, 14:42 dokładnie tak jest. Najchętniej to by wzięli świeżo zamontowaną kuchnię i sprzedali jako odnowioną przez siebie. Wkażdym razie dokładnie wyleczylismy się z oddawania rzeczy "biednym" ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś