Dodaj do ulubionych

Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji Jus...

IP: w3cache.* / *.2-0.pl 19.08.05, 22:08
Przeprasz szanownego pana z Justusa, ale odkąd to pracownicy prywatnej firmy
Justus mogą nakazywać komuś opuszczenie publicznego chodnika. Rozumiem
interwencję na terenie sklepu, ale na chodniku z całym szacunkiem to wolno
stać każdemu. Trzeba było aby panowie ochroniarze weszli do sklepu i nie
wpuszczali tych ludzi i wezwali policję aby interweniowała, gdyż picie
alkoholu w miejscu publicznym jest zakazane.
Niestety widząc niektóre interwencje Justa, w której biorą udział bezmózgie
karki to nie dziwię że to tak sie kończy. Kiedyś mój znajomy został dosłownie
wykopany z knajpy bo został oblany piwem przez przchodzącego klienta, a
według pana z Justusa zwymiotował na siebie i za to skopano i wyrzucono.
Obserwuj wątek
    • Gość: ~~ Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: *.blich.krakow.pl 20.08.05, 00:53
      jakos nie mam watpliwosci, kto zawinil.
      kilka lat temu, wraz z kolega, na trzezwo (!) zostalismy mocno poturbowani przez tych niewyzytych quasi-ochroniarzy. co najdziwniejsze, nawet policja nie chciala przyjsc nam z pomoca. temat trafil wtedy do mediow. niestety od tego czasu nic sie u justynek nie zmienia. w ubieglym tygodniu bylem swiadkiem ewidentego naduzycia sily przez nieokrzesanego "ochroniarza" z justusa, ktory wyrzucil ze sklepu mizernego pijaczka, proszacego o papierosy poza kolejnoscia. zostalby obsluzony, poniewaz mialem zamiar go przepuscic (bylem nastepny i zarazem ostatni w kolejce). dla ochroniarza stanowil jednak wyrazne zagrozenie, przez co kloszard wyladowal na bruku.
      a dzialo sie to w delikatesach na rogu kleparza i basztowej.
      biorac pod uwage, ze praktycznie kazdy moze sie czasem lekko sponiewierac i wstapic w takim stanie do sklepu, prawdopodobienstwo dostania po mordzie od pracownika ochrony jest bardzo wysokie.
      • Gość: ii Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 14:27
        Jeden debil z Justusa zamordowal mojego psa - poszczul na niego swojego wilczura
        i tamten go zagryzl
      • Gość: klient Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: 81.219.149.* 20.08.05, 23:48
        Będąc, jak to piszesz "lekko sponiewierany" nie wstępuj do sklepów tylko udaj
        się do domu najkrótszą drogą i nie narażaj ludzi, szczególnie w sklepach na
        swój widok.
      • Gość: ewa wy chyba powariowaliście!!! IP: *.ghnet.pl 23.08.05, 14:09
        Czy normalny człowiek tłucze piwo w sklepie? Rozumiem, że nie stłukł go przez
        pomyłkę. Pracowałam w knajpie i wiem, po co tego typu "spokojni klienci" tłuką
        butelki. Jakby któryś z oburzonych na wykonujących swoją pracę ochroniarzy
        widział, co dzieje się z twarzą człowieka po uderzeniu tzw. "tulipanem", to
        może by nie bradził głupio, a przynajmniej nie obnosił się ze swoim
        bezmózgowiem publicznie! Firmy ochroniarskie to jedyne, co nam zostało do
        obrony przed przestępcami. Gdyby nie one, uczciwi obywatele byliby codziennie
        okradani, a ich mieszkania i firmy plądrowane.
        • Gość: kuba Re: wy chyba powariowaliście!!! IP: *.comnet.krakow.pl 23.08.05, 16:01
          póknij sie w głowe babo masz nasrane wełbie jak baran w torbie
          • Gość: seba Re: wy chyba powariowaliście!!! IP: *.comnet.krakow.pl 23.08.05, 17:40
            ochrona justus jest jebnieta jedzie na speedzie i caly czas nadużywa swojej sily
            szczegolnie w grupie!! jebac ich!!
    • Gość: gnom Bezmózgie karki IP: *.zax.pl / *.zax.pl 20.08.05, 01:47
      Cały ten Justus to spęd wyrzutków po 3 klasie podstawówki.Buty sznuruje im
      mama,koszulę prasuje tatuńcio,pałę przypina dziadzio,a babcia kluski
      gotuje.Stoi łysol przed sklepem,nudzi mu się,więc używa bez pomyślunku swych
      bicepsów wychodowanych na sterydowym,cudownym proszku.Po mordobiciu patrzy
      bezwiednie w dal,tęskniąc za rozumkiem,choć takim jaki ma Kubuś Puchatek,a
      twarze ich to wypisz wymaluj - Prosiaczek !!!
    • Gość: pawel Filip W.s, jezeli dobrze skojarzylem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 07:12
      pijak, diler,zlodziej i paser.
    • obral Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J 20.08.05, 09:08
      wielokrotnie widzialem interwencje justusa. wielokrotnie widzialem jak
      przekraczaja swoje uprawnienia i zdrowy rozsadek. widzialem katowanych ludzi.
      widzialem tez jak po przyjezdzie policji witali sie z policjantami serdecznie i
      po przyjacielsku. to sa zwierzeta.
      wystarczy popatrzec jak jezdza swoimi samochodami. ponad 100/h w centrum
      miasta. to nielegalne.
      inne firmy chroniarskie nie sa lepsze.
    • Gość: ol ochrona moze bic dopiero kiedy sama zostala ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 09:50
      zaatakowana i tacy bandyci to wykorzystuja! dobrze ze dostali wp***. pracuje w markecie to widze co sie dzieje jak tacy podpici debile przychodza i zaczynaja sie awanturowac
      • kermitek1 Re: ochrona moze bic dopiero kiedy sama zostala . 20.08.05, 11:57
        mam dylemat, bo widze racje po jednej i drugiej stronie..
        zniesmaczaja mnie zalozenia ze ochroniarze sa debilami (przepraszam za
        doslownosc) - po pierwsze krzywdzace, a po drugie od razu determinuje iz to oni
        sa winni..
        a co miliby zrobic, gdyby rzeczywiscie tych kilku kolesi zaczelo krzyczec,
        awanturowac sie? stac z zalozonymi rekami?

z drugiej strony kolesie z ochrony nie maja prawa nikogo bic.. czy sie to im
        podoba czy nie..

wyjscie chyba jest jedno - po prostu lepiej nie narazac sie wychodzac na gazie
        po jakies zakupy..
    • Gość: krakowianin W KOŃCU JEST KTOŚ KTO SIĘ GÓWNIARZY NIE BOI IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.05, 11:02
      Bardzo dobrze policja sobie z pijanymi gó..arzami nie daje rady więc ludzie
      wynajmują firmy ochroniarskie ja też tak zrobię. Jak się gó..arzowi powie że
      zadzwonię po policję to się śmieje tylko firm ochroniarskich się boją
      • Gość: tele3 Re: W KOŃCU JEST KTOŚ KTO SIĘ GÓWNIARZY NIE BOI IP: *.sebastiana.ceti.pl 20.08.05, 12:05
        Typowe... Pijani gó..arze dostali "wpier..." więc teraz wszyscy biedaków
        żałują.. oto Polska własnie...
        • Gość: Yanek Re: W KOŃCU JEST KTOŚ KTO SIĘ GÓWNIARZY NIE BOI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 14:06
          Żeby była jasność nie bronię podchmielonych wyrostków którzy jak wynika z opisu
          złamali prawo, ale też nie można dopuszczać sytuacji że ochroniarz jest ponad
          prawem i jeśli pan X zrobi coś nie tak to należy go obezwładnić i wezwać
          policję, a nie zdemolować mu twarz w ten sposób, że czeka go operacja.
          Ciekawym jakbyś się waść zachowywał gdyby to twojemu synowi obili morde za to
          że stał na chodniku i pił piwo? należy się mandat bez dwóch zdań lub
          odwiezienie na izbę wytrzeźwień, a Justus nie ma prawa rządać od nikogo aby
          opuścił chodnik. Dlatego gdybym był szefem tej firmy to pan który wypowiadał
          się do gazety wyleciałby z roboty.
        • Gość: nazi Re: W KOŃCU JEST KTOŚ KTO SIĘ GÓWNIARZY NIE BOI IP: *.comnet.krakow.pl 22.08.05, 22:25
          a ty pajacu to od polski to sie odstaw taki z ciebie polak ze we włsne gniazdo
          srasz
          • Gość: zdziwiona Re: W KOŃCU JEST KTOŚ KTO SIĘ GÓWNIARZY NIE BOI IP: *.crowley.pl 23.08.05, 12:20
            sam srasz w swe gniazdo piszac takie rzeczy... Masakra, po prostu poziom
            obywateli naszego kraju mnie zalamuje. Nie dziwne, ze wszyscy chca stad
            wyjechac, bo tu niezle bajoro bedzie, jak ktos nie zrobi porzadku. Nauczcie sie
            bawic z kultura i zyc normalnie, a bedzie to fajne miejsce, zamiast motlochu
            bandytow.
            • Gość: zdziwiona Re: W KOŃCU JEST KTOŚ KTO SIĘ GÓWNIARZY NIE BOI IP: *.crowley.pl 23.08.05, 12:28
              chociaz fakt, przegieli. Powinni gnojkow zlapac, skuc i oddac policji. A nie lac
              jak w poduszke.... Takie akcje tez mnie denerwuja, bo w sumie, to juz nie
              wiadomo, kogo sie mam mniej bac - pijanych, agresywnych gnojkow, czy ochrony...
              echhhhhh.
      • Gość: aga Re: W KOŃCU JEST KTOŚ KTO SIĘ GÓWNIARZY NIE BOI IP: *.ghnet.pl 23.08.05, 14:11
        Popieram!!!
    • makabi Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J 20.08.05, 12:13
      Dał im przykład poseł-detektyw REutkowski jak zwycięzać mają...
      Przecież tych ludxi uczy się zeby byli szeryfami na dzikim zachodzie
      albokomandosami prywatnej armii, a nie uczy się ich mediacji i szacunku dla
      drugiego człowieka. Z wojska uciekli, do milicji ich nie przyjęli, to
      przynajmniej jako płatni goryle moga się wyładowac.
      Najwyższy czas, żeby ograniczyc dostęp chuliganów i łobuzo do agencji
      ochroniarskich w których tylko legalizuje się ich patologiczne zachowania
    • Gość: Naoczny świadek Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 15:05
      Byłem przy zajściu i widziałem.Szefowie Justusa łżą w żywe oczy.2 chłopaków
      skutych na samochodzie a karki ich okładają pięściami.Policjant który był
      świadkiem bicia po zwróceniu uwagi przez bitego czy nie widzi co się dzieje
      odwraca łeb, trzeci skuty leży zakrwawiony na ziemi bez udzielenia pomocy.Na 3
      kolesi zjechało pół Justusa i urządziło sobie darmowy trening bokserski.
      • Gość: byla_kierowniczka to wszystko przeze mnie IP: *.netcontrol.pl 20.08.05, 18:00
        niepotrzebnie tak podjudzilam ochroniarzy.
        przeze mnie teraz Ci mlodzi biedni chlopcy tak cierpia

heh
        • Gość: justus Re: to wszystko przeze mnie IP: *.comnet.krakow.pl 23.08.05, 16:04
          ty bedziesz nastepna cierpiała pi..
      • Gość: rt Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: 213.25.22.* 21.08.05, 09:38
        To moze zglos sie na policje?
      • Gość: Andrzej Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: *.int.pgd.pl / *.pgd.pl 22.08.05, 11:37
        Jeżeli faktycznie widziałeś zajście - to zgłoś się na policję i zeznawaj. Pamiętaj że jeżeli będziesz cicho udawać że nic się nie stało, to możesz być następny w kolejce.
    • Gość: Paweł Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: 194.150.99.* 20.08.05, 16:00
      Justusom to się w głowach poprzewracało-łyse karki myślą że wszystko im
      wolno,moim zdaniem należy ich ukarać gdyż nie mają oni żadnego prawa aby bić -
      od tego jest policja.Należało by również ukarać przełożonych którzy również w
      jakiś sposób odpowiadają za to co się wydarzyło!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Qwerty Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 19:15
      3 ochroniarzy zostało zaatakowanych przed sklepem przez 7 ludzi z tulipanami z
      butelek po piwie w rekach z haslem "jedziemy z k..wami" na ustach. Miejcie
      troche wyobrazni. Mieli czekac az ich "dojada"? A swoja droga gratulacje dla
      redaktora - rzecznika chuliganow, wzruszajaco przedstawione racje bandziorow
      osiedlowych.
      • Gość: Klocuszek Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 00:40
        Może czytaj dokładnie inne posty.Naoczny świadek napisał przecież, że było ich 3
        a nie siedmiu.Tulipany też sobie z palca wyssałeś.Mój znajomy był przy tym
        zajściu, był trzeźwy bo zaraz po pracy i twierdzi że może i byli trochę zaczepni
        względem ochroniarzy ale to chyba nie powód żeby ich masakrować.Poza tym od
        interwencji w miejscu publicznym, jakim niewątpliwie jest chodnik mamy policję a
        nie prywatną ochronę.
      • Gość: Lecen Nikt nie miał żadnego tulipana.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:23
        Ochrona to idioci ale do cholery wiedzą jak sie bronić.Robia to doskonale czyli
        dezinformują!!
    • Gość: k Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.08.05, 19:35
      kamery CCTV pokazaly co sie na prawde wydarzylo. moze czas zaczac w nie inwestowac ?
    • Gość: Krzysztof K. Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 20.08.05, 20:29
      Prosimy o więcej danych - np. czy pobity był juz karany w przeszłości za
      awantury po pijanemu.
    • eeeee1 Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J 20.08.05, 23:05

sprawdzic czy gowniazeria pochodzi z Huty i jesli tak to pojsc do szpitala i
      jeszcze im nakopać

• Gość: Klocuszek Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 00:43
        Nie, wszyscy pochodzą z okolicy w której było zajście, ale jeżeli wciąż uważasz
        że dzielnica z której się pochodzi może stanowić powód żeby komuś dokopać
        -śmiało, idź i im dokop w tym szpitalu.Liczę, że wtedy do Ciebie obsługa
        szpitala wezwie ochronę z JUSTUSA...
    • Gość: As z rekawa Widziałem co tam się działo IP: *.autocom.pl 21.08.05, 10:13
      Widziałem co tam się stało... Akurat płaciłem za zakupy przy kasie. Ich było jeśli dobrze pamiętam siedmiu. Przyjechało trzech ochroniarzy. Nie wiem o czym rozmawiali, ale po dosłownie krótkiej chwili rozgorzała bójka. Nie trwało to długo. Filip W. jak opisane jest w artykule padł po pierwszym bardzo mocnym ciosie. Widziałem jak jeden z nich opierał się o szklaną ścianę sklepu warzywnego znajdującego sie naprzeciw sklepu SMAK, w momencie zadania ciosu Filipowi W., ochroniarz zaatakował tego opierającego się chłopaka. On nie zdążył się zasłonić, dostał dwa mocne ciosy pięścią na twarz, po czym doszło mocne kopnięcie z lewej nogi na głowe. Zaczął oszołomiony uciekać. Innemu rozszarpano koszulke. Zaczęli wszyscy uciekać. Filipa W. zaczął ciągnąć po ziemi duży ochroniarz (bardzo charakterystycznej budowy) w strone samochodu, został kopnięty, wykręcono mu bardzo mocno ręce, podniesiono i rzucono na maske samochodu. Jego twarz była bardzo mocno obita. Widziałem już kilka rozkwaszonych nosów, ale on wygladał jak rozkwaszony arbuz. Kiedy był przycisnięty do maski nadjechał jeszcze jeden samochód Justusa. Filip W. wyraźnie chciał powiedzieć, że go bardzo boli i zluzowali trochę "przyciśnięcie", podniósł trochę głowę, po czym z samochodu który nadjechał wyskoczył wysoki ochroniarz i "stłumuł: jęki ciosem prosto w lewą część twarzy. Ten ochroniarz był wyraźnie podniecony sytuacją.
      Na prawdę byłem tam i to widziałem. W mojej opowieści nie ma ani grama wyolbrzymienia.
      Co dodam... Kiedy odchodziłem ze sklepu w środek osiedla, widziałem jak przy bloku nr 18 znalazło trzech ochroniarzy Łukasza D. Położył się on pod żywopłotem. Kiedy go podnosili z tamtąd, Łukasz D. otrzymał cios w prawą część twarzy z łokcia (nie wiem dokładnie czy na skroń czy na policzek), w każdym razie upadł na kolana. Ochroniarze postawili go na nogi ciągnąc za ucho. Dodam że ochroniarz byl bardzo umięśniony.
      Następnie znaleziono jeszcze jednego chłopaka, którego opisałem jak został potraktowany opierając się o budkę ze szklaną ścianą.
      Rozumiem, że ochrona ma uspokajać pewne zachowania. Jednak w tym przypadku uważam że zdecydowanie przesadzili, co widać po Filipie W.
      • Gość: Opolska Do świadka zdarzenia !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:17
        Jesli mozesz skontaktuj sie ze mną sylver0@wp.pl lub telefonicznie 0695880722.
        • Gość: stefan do opolskiej IP: *.ghnet.pl 23.08.05, 14:25
          proszę się nie ośmieszać. Jak ktoś się agresywnie zachowuje, powinien liczyć
          się z reakcją.
      • Gość: karol A dlaczego nie odeszli wcześniej? IP: *.ghnet.pl 23.08.05, 14:34
        Może akurat tych siedmiu kupowało warzywa na zupę? Biedaki...
    • Gość: MaziR A czegoś sie spodziewał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:03
      Oni są nienormalni ja nawet z nimi nie gadam tylko dorazu prosze aby wezwali
      policje a jak mnie dotknie to złoże zawiadomienie o popełnieniu przestepstwa
      nienaruszalności osobistej. Oczywiście inna sprawa jest jak ktoś jest lekko czy
      bardzo podchmielony, wtedy sie inaczej mysli. Ale w gruncie rzeczy to olewam
      całe firmy ochroniarskie, bo o ile sie zna prawo to można im o tym powiedzieć i
      oni nic nie mogą zrobić. A za siedzenie na ławce już raz bym został pobity
      (przez ochroniarzy). CHWWD i tyle gadam tylko z tymi za którymi stoi prawo i
      którzy moga mnie wylegitymować ;)
      • Gość: ex-justus Re: A czegoś sie spodziewał IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 22.08.05, 13:38
        gdybys znal prawo to wiedzial bus ze sa okolicznosci w ktorych pracownik
        ochrony moze legitymowac. frajer
    • Gość: Jo Justus i Solid to dziwne firmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:10
      Te dwie firmy potrafily swego czasu skutecznie "pozyskac" klientow do ochrony...
      • Gość: aga sugerujesz, że zyskali zastraszając? IP: *.ghnet.pl 23.08.05, 14:20
        to wierutne bzdury, typowe bajki dla ludzi, którytm firma ochroniarska kojarzy
        się z "wielkim światem" itp. bzdurami Wynajmuję firmę ochroniarską. Powód?
        Notoryczne kradzieże na moim osiedlu. I tyle. Nie jestem mafią, Nie jestem
        gwiazda filmową. Pracuję od - do.
    • Gość: Klaron DO ŚWIADKA ZDARZENIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:20
      Jesli mozesz skontaktuj sie ze mną sylver0@wp.pl lub telefonicznie 0695880722
      Dzięki Tobie można ukrócić tych sterydowych troglodytów!
    • Gość: antyjustynka Szukamy świadków zdarzenia!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:29
      Jesli mozesz skontaktuj sie ze mną sylver0@wp.pl lub telefonicznie 0695880722
      Dzięki Tobie można ukrócić tych sterydowych troglodytów!
    • Gość: sla77 BRAWO JUSTUS !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:18
      tak trzymac....gnoje sie awanturowali to dobrze im tak!!!
      • Gość: subaru Re: BRAWO JUSTUS !!!!!! IP: *.autocom.pl 21.08.05, 21:05
        Oczywistym jest dla mnie fakt ze jestes debilem.Zycze Ci znalezc sie w podobnej
        sytuacji, kiedy skuty kajdankami przyjmujesz buty i piesci. Diametralnie
        zmienisz punkt widzenia.
        • Gość: onufry do subaru IP: *.ghnet.pl 23.08.05, 14:30
          Dla mnie natomiast oczywiste jest, że z Tobą coś nie całkiem w porządku. Czy
          kiedykolwiek zostałeś napadnięty, albo też czy groziło Ci pobicie ze strony
          podchmielonej grupki nastolatków? Chyba nie. Pragnę Ci zatem uświadomić, że oni
          nie uprzedzają swojego ataku, nie mówią "zaraz pana/panią uderzę". Jedyną
          mozliwością obrony ze strony pracowników sklepu było właśnie wezwanie firmy
          ochroniarskiej. czas dojazdu - ok. 15 minut (góra). Policja- około 2ch godzin
          (minimum). Proponuję się nie osmieszać i nie wyzywać innych od debili, bo to
          też karalne.
          • Gość: subaru Re: do onufry IP: *.autocom.pl 23.08.05, 21:37
            Nie na temat.
    • Gość: byly student AGH Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: *.dyn.optonline.net 21.08.05, 19:21
      justusy to prymitywne osilki ktore tylko czekaja na to aby sprawic komus lanie
      te bezmozgi sa od pilnowania porzadku a nie od wymierzania kary
    • kupsztajn gdyby ktoś chciał się mścić 21.08.05, 23:00
      na tych łysych patafianach to proponuję zemstę w stylu weneckim: na ich
      bliskich. To bardziej boli. O oczywiście wszystko w ramach obowiązującego prawa.
      Metod jest wiele. Na rozgrzewkę dobrze było by np. zadenuncjować podchmielonego
      brata lub ojca jadfącego na rowerze itd. itp.
    • Gość: alek JUSTUS TO CIOTY , SA ODWAZNI POD OSLONA PRAWA I ZE IP: *.citynet.pl 22.08.05, 09:56
      SPRZETEM W RECE.
    • Gość: Andrzej Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: *.int.pgd.pl / *.pgd.pl 22.08.05, 11:59
      Inne "sukcesy" Justusa opisane są tutaj - wygląda jakby to była zorganizowana grupa przestępcza:
      www.ochrona.pl/html/porada/przedr_2004_2kw/gazeta/krakow/art/2004-05-17_ochroniarze_justusa_w_krakowie_n.htm
      • Gość: ex-justus Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 22.08.05, 13:52
        nie zaczynaj, nie prowokuj, nie osmieszaj, nie kpij, nie wyzywaj zrob zakupy
        idz w swoja strone napewno nic ci sie nie stanie. postaw sie w sytuacji goscia
        ktory cala noc stoi w tym sklepe a przychodzi jakas grupka podchmielonych
        wyrostkow i zoczepia (wystarcza slowa).kosekwencja jest interwencja grupy i
        skutki sa wlasnie takie. wszyscy ktorzy neguja ta firme powinni zobaczyc swiat
        z drugiej strony.
        • Gość: kuba Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: *.comnet.krakow.pl 22.08.05, 22:10
          ale z ciebie frajeżyna justusowska ! skoro wszystko było tak ok to czemu jestes
          ex -pajacem??
        • Gość: aga do ex-justusa IP: *.ghnet.pl 23.08.05, 14:15
          Całkowicie się zgadzam. Przecież nie moze być tak, że nie ma siły na
          przestępców. Firmy ochroniarskie górą! Sama jestem klientką jednej z nich i
          bardzo sobie chwalę>
    • Gość: ron Re: Policyjne dochodzenie w sprawie interwencji J IP: *.autocom.pl 22.08.05, 12:17
      Moim zdaniem to nie była interwencja tylko bijatyka dwóch grup w tym jedna
      (justus) zorganizowana i ponad prawem a druga to kilku chłopaków którzy w wolny
      od pracy dzień poszli na piwo - tego prawo nie zabrania.Stłukli butelke-
      zapłacili i co najważniejsze zostali wyproszeni ze sklepu i z niego wyszli!!!
      Więc nie można nazwać tego co zrbili ochroniaże akcją interwencyjną, gdyż całe
      zajście odbyło się poza terenem ochranianego sklepu, czyli była to zwykła
      bójka a w takim wypadku co by się nie działo moim zdaniem winni są pracownicy
      justusa ,bo do interwencji poza terenem ochranianym(sklep) to raczej prawa nie
      mają do tego typu interwencji są państwowe służby- policja lub straż miejska.
      Te właśnie służby zostały wezwane tylko sęk w tym ,że przez justusa, jak juz
      było po wszystkim i nasuwa się pytanie dlaczego kierowniczka ,która tak
      sprawnie i szybko wezwała ochronę widząc co ona wyprawia nie wezwała policji?!
      Zresztą jeśli już doszło bójki zadaniem ochrony jest unieruchomienie (kajdanki)
      napastnika i czekanie na policje ! Ewidentnie widać naruszenia prawa przez
      pseudo -ochronę i pozostaje mieć nadzieje że na drodze sądowej chłopaki to
      udowodnia!

a co do samej firmy ochroniarskiej to proponuje szefowi justusa aby tych
      naćpnych panów z oddziałów interwencyjnych ustawił do ochrony na meczach
      piłkarskich w Krakowie tam się nauczą pokory!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka