Dodaj do ulubionych

Zolte bulwary :(

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 17:16
Straszny obraz ukazal sie dzisiaj moim oczom: oto przejezdzajac nieopodal Wawelu zobaczylem, ze trawa, ktora zawsze byla zielona, zmienila kolor na zolty :( Jak 19 wiosen w tym miescie zyje, czegos takiego wczesniej nie widzialem.. Przeciez jest to jedna z najpiekniejszych okolic w Krakowie i chyba miasto powinno wydac troszke pieniedzy na system zraszajacy.
Obserwuj wątek
    • wodnik74 Re: Zolte bulwary :( 05.09.02, 17:22
      Moze to z powodu jesieni???
      • Gość: tomCrac Re: Zolte bulwary :( IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 17:27
        > Moze to z powodu jesieni???

Z tego co wiem to trawa nie zolknie na jesien, tylko gdy nie ma sloneczka (zima) lub, gdy ma go za duzo (lato, susza)
        • kuba203 Re: Zolte bulwary :( 05.09.02, 17:31
          Gdyby kupili system zraszający, zaraz by go jakieś typy
          wieczorem "rozmontowały" :(((
          Ale w takich sytuacjach by się przydał, na szczęście nie zdarza się to aż tak
          często.
        • wodnik74 Re: Zolte bulwary :( 05.09.02, 17:32
          Notak, notak, byćmoże. Ale miasto nie ma kasy, bo ma inne "wewnętrzne"
          wydatki ...
          • Gość: tomCrac Re: Zolte bulwary :( IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 17:43
            > Ale miasto nie ma kasy, bo ma inne "wewnętrzne" wydatki ...

Mnie malo obchodza ich wewnetrzne wydatki, gdy widze cos takiego(za rok okaze sie, ze byla to kampania wyborcza jednego z kandydatow) Przeciez zatrudnienie kilku bezrobotnnych i wypozyczyenie sprzetu nie kosztowaloby fortune.
            • wodnik74 Re: Zolte bulwary :( 05.09.02, 17:50
              Nie no jasne, ale chłodniej patrząc na gorący temat żółtej trawy ;)), to wydaje
              mi się, ze dużo jest takich potrzebnych rzeczy w mieście, jak choćby utrzymanie
              czystości na ulucach ... są okolice gdzie takie pojęcie nie istnieje ...
              • swing Re: Zolte bulwary :( 05.09.02, 17:58
                wodnik74 napisała:

> Nie no jasne, ale chłodniej patrząc na gorący temat żółtej trawy ;)), to
                wydaje
                >
                > mi się, ze dużo jest takich potrzebnych rzeczy w mieście, jak choćby
                utrzymanie
                >
                > czystości na ulucach ... są okolice gdzie takie pojęcie nie istnieje ...

taaaa..., na przykład ul. Szewska w tygodniu ok. 18.30 (ostatnio się załamałam
                wracając z pracy)
                • m.in Re: Zolte bulwary :( 06.09.02, 09:57
                  taaa...
                  a wiecie ILE kosztuje sprzątanie?
                  nigdy sie tym specjalnie nie interesowałem, ale przy okazji omawiania tematu
                  remontu alei róż pani urzedniczka powiedziała
                  troche %#&^#* drogo
                  • Gość: tomCrac Re: Zolte bulwary :( IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 10:06
                    > nigdy sie tym specjalnie nie interesowałem, ale przy okazji omawiania tematu
                    > remontu alei róż pani urzedniczka powiedziała
                    > troche %#&^#* drogo

Czyli dlatego, ze nawadnianie/sprzatanie jest drogie, 850 tys miasto powinno zaniedbywac ta piekna czesc zieleni, na ktorej pewnie kazdy z nas lezal, konsumowal i slyszal przechodzacych turystow: "Patrz jak Krakusy maja dobrze, przeciez czegos tak pieknego nie ma w zadnym miescie woda, trawka i zamek"
    • gph Re: Zolte bulwary :( 06.09.02, 09:59
      a może to wcale nie od braku wody tylko od nadmiaru psich kup i szczochów.
      zresztą nie tylko psich...?
      • m.in Re: Zolte bulwary :( 06.09.02, 10:15
        gph napisał:
        > a może to wcale nie od braku wody tylko od nadmiaru psich kup i szczochów.
        > zresztą nie tylko psich...?

cos w tym jest, ciekawa koncepcja

tomcrac napisał:
        >Czyli dlatego, ze nawadnianie/sprzatanie jest drogie, 850 tys miasto powinno
        >zaniedbywac (...)

absolutnie nie, trzeba wymyślic jak oszczedzić i za te same pieniądze
        posprzątać/nawodnić wiecej!!

panie i panowie: dzielnice płacą 29 groszy za m2 zamiatania!
        na pewno można sprzątać taniej.
    • Gość: holender Re: Zolte bulwary :( IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 06.09.02, 10:46
      Gość portalu: tomCrac napisał(a):

> Straszny obraz ukazal sie dzisiaj moim oczom: oto przejezdzajac nieopodal
      Wawel
      > u zobaczylem, ze trawa, ktora zawsze byla zielona, zmienila kolor na zolty :(
      Moze to spozniona reakcja wladz miasta na wizyte cesarza japonii - pomalowali
      trawe na zolto he,he,he (glupi ten post mi wyszedl ale czasem trzeba ;-)))
      • m.in Re: Zolte bulwary :( 06.09.02, 11:01
        Gość portalu: holender napisał(a):
        glupi ten post mi wyszedl

przynajmniej wiemy, ze jesteś człowiekiem :)))
    • luckystrike Re: Zolte bulwary :( 06.09.02, 11:07
      Prezydent Gołaś odchodzi... kasztany umierają ...trawa
      usycha... zaraz zaczną gołębie popełniać zbiorowe
      samobójstwo bo wielki człowiek odchodzi i nas zostawia;)
      • jottka lucky, 06.09.02, 11:46
        sugerujesz, że trzeba nawodnić prezydenta gołasia i od razu przyroda nam się
        zazieleni???
        • luckystrike Re: jottka 06.09.02, 11:53
          alez skąd!!! jekżeszbym śmiał?! ale może gdyby został
          nadal "ojcem miasta" przyroda by się ucieszyła i zamiast
          zimy nastała by od razu wiosna :) a teraz przyroda
          zaczęła zegnać tego wielkiego człowieka, któremu przecież
          równiez forum zawdzięcza kilka( no moze trochę więcej niż
          kilka) wątków;)
          • gph wszystko na to wskazywało 06.09.02, 11:58

dla mnie osobiście tym, co ostatecznie przekonało mnie o nieuchronnej klęsce
            Andrzeja G. był fakt że pieczarki nie wyrosły na trawniku przed magistratem
            tego roku ..
            • jottka Re: wszystko na to wskazywało 06.09.02, 12:05
              ale może w zamian luksusowe trufle? one w ukryciu rosną, na pierwszy rzut oka
              nie widać!

trzeba wziąć tresowaną świnię i iść pod magistrat, świnia wszystko wywęszy :))
              • gph Re: wszystko na to wskazywało 06.09.02, 12:12

muszę przyznać byłby to widok godzien okładki w wyborczej.
                tresowana świnia szuka trufli na trawniku przed magistratem podczas
                pożegnalnego rautu prezydenta!
              • otreb Re: wszystko na to wskazywało 06.09.02, 13:03
                jottka napisała:

> ale może w zamian luksusowe trufle? one w ukryciu rosną, na pierwszy rzut oka
                > nie widać!
                >
                > trzeba wziąć tresowaną świnię i iść pod magistrat, świnia wszystko wywęszy :))

A malo to swin w magistracie? ;))

Pzdr,
                o.
      • joseph.007 Re: Zolte bulwary :( 06.09.02, 12:13
        A może bulwary żółkną z żalu, że nie staną przy nich łodzie p. Łodzińskiego?
        • wodnik74 Re: Zolte bulwary :( 06.09.02, 12:15
          Jakie łodzie?
        • gph Re: Zolte bulwary :( 06.09.02, 12:17
          gdyby tak było zaułek przy Tomasza przypominałby bujną dżunglę..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka