Dodaj do ulubionych

Zmiana trasy 502

IP: *.bphpbk.pl 18.09.02, 16:45
Mam pytanie.Czy linia 502 mogłaby kursować z Huty do Centrum ( i z powrotem),
przez Rondo Czyżyńskie-Al.Pokoju-Rondo Kotlarskie-Rondo Mogilskie i dalej po
staremu? Myślę że czas potrzebny na pokonanie całej trasy ulegnie skruceniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pavlack Re: Zmiana trasy 502 IP: *.w-net.pl 18.09.02, 17:29
      Nie wiem czy to dobry pomysl. Na obecnej trasie jezdzi bardzo duzo ludzi, a jak
      ktos chce jechac z Pl.Centralnego do centrum lub na dworzec to ma do wyboru
      tramwaj (np. 22,15,4)
      • Gość: ADAŚ Re: Zmiana trasy 502 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 20:07
        Gość portalu: Pavlack napisał(a):

> Nie wiem czy to dobry pomysl. Na obecnej trasie jezdzi bardzo duzo ludzi, a
        jak
        >
        > ktos chce jechac z Pl.Centralnego do centrum lub na dworzec to ma do wyboru
        > tramwaj (np. 22,15,4)

Popieram kolegę, na jej obecnej trasie jest duży potok pasażerów. Stąd też
        postulat wzmocnienia tych rejonów linią '192' do oś. Oświecenia lub Prądnika
        Czerwonego. Aleję Pokoju natomiast wzmocniłbym dodatkowym taborem '14' (linia
        magistralna),skierowaniem tam ponownym '15' lub wydłużeniem '7' do pl.
        Centralnego - najlepiej trasą dawnej '14' czyli Bieńczycką i Andersa.
        A tak mi przyszło na myśl. Czemu jak się budowało M1, inwestor nie pomyślał o
        budowie nowej pętli tramwajowej dla '7', gdzieś koło hipermarketu?
        • kuba203 Re: Zmiana trasy 502 18.09.02, 21:14
          Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> A tak mi przyszło na myśl. Czemu jak się budowało M1, inwestor nie pomyślał o
          > budowie nowej pętli tramwajowej dla '7', gdzieś koło hipermarketu?

???????????? A dlaczego miał o tym myśleć?
          • Gość: ADAŚ Re: Zmiana trasy 502 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 21:19
            kuba203 napisał:

> Gość portalu: ADAŚ napisał(a):
            >
            > > A tak mi przyszło na myśl. Czemu jak się budowało M1, inwestor nie pomyśla
            > ł o
            > > budowie nowej pętli tramwajowej dla '7', gdzieś koło hipermarketu?
            >
            > ???????????? A dlaczego miał o tym myśleć?

ANO Z MYŚLĄ O POTENCJALNYCH KLIENTACH, KTÓRZY NIE MAJĄ AUT.
            ALE JA SOBIE TYLKO TAK POMYŚLAŁEM. WIESZ, INWESTORZY PRZEBUDOWUJĄ ULICE,
            SKRZYŻOWANIA, PUSZCZAJĄ SPECJALNE AUTOBUSY, WIĘC TYM RAZEM MOŻE TAKI ORYGINALNY
            POMYSŁ.
            • kuba203 Re: Zmiana trasy 502 18.09.02, 21:53

> WIĘC TYM RAZEM MOŻE TAKI ORYGINALNY
              >
              > POMYSŁ.

Chyba zbyt oryginalny, żeby ktoś o tym pomyślał :)))
              • Gość: Yasioo Re: Zmiana trasy 502 IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 18.09.02, 22:13
                Z tego co wiem 7 ma jechać w całkiem niedalekiej przyszłości (po 2004 r.) przez
                Most Kotlarski na os. Lipska. Dlatego nie opłacało się budować nowej pętli koło
                M1, z tego samego powodu nie przeprowadzono remontu pętli na Dąbiu przy
                przebudowie al. Pokoju.
                • Gość: ADAŚ Re: Zmiana trasy 502 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 22:16
                  Gość portalu: Yasioo napisał(a):

> Z tego co wiem 7 ma jechać w całkiem niedalekiej przyszłości (po 2004 r.)
                  przez
                  >
                  > Most Kotlarski na os. Lipska. Dlatego nie opłacało się budować nowej pętli
                  koło
                  >
                  > M1, z tego samego powodu nie przeprowadzono remontu pętli na Dąbiu przy
                  > przebudowie al. Pokoju.

TEŻ TAK OBSTAWIAM, ŻE 7 tam pojedzie. Tylko, czy to będzie JUŻ w 2004 roku.
                  CHMMM
                  • kuba203 Re: Zmiana trasy 502 19.09.02, 21:28

> Tylko, czy to będzie JUŻ w 2004 roku.

Właśnie, też wątpię... :(((
                    • m.in hiperki a tramwaje 20.09.02, 11:44
                      sklepy wielkopowierzchniowe nastwiaja sie na klientów zmotoryzowanych i maja
                      "w głębokim poważaniu" pozostałych klientów. najlepiej widac to przy centrum
                      Zakopiananka, gdzie nie ma przejścia dla pieszych nawet wzdłuż drogi
                      przebiegającej pod zakopianką (tam byłoby to stosunkowo tanie do zrobienia)
                      naiwasem piszac dosyć czesto jeżdżę al pokoju i szcególnych tłumów walczących o
                      miejsce w tramwaju pod M1 nie zauwazyłem...
                      • kuba203 Re: hiperki a tramwaje 20.09.02, 12:41
                        m.in napisał:

> sklepy wielkopowierzchniowe nastwiaja sie na klientów zmotoryzowanych i maja
                        > "w głębokim poważaniu" pozostałych klientów.

Może niektóre, ale na pewno nie wszystkie. Te bezpłatne linie autobusowe do
                        niektórych sklepów, to też objaw "głębokiego poważania"? :)))
                        • m.in Re: hiperki a tramwaje 20.09.02, 12:55
                          tak
                          to reklama
                          • kuba203 Re: hiperki a tramwaje 20.09.02, 16:34
                            m.in napisał:

> tak

No przecież mi chyba nie powiesz, że to objaw olewania niezmotoryzowanych
                            klientów! :)))

> to reklama

Jaką reklamą jest dla sklepu jadący ulicą autobus linii dajmy na to H3 (czy
                            jakiejkolwiek innej)? A autobusy z reklamą sklepów równie dobrze reklamowałyby
                            go na innych liniach.
                            A zresztą, jeśli jak mówisz jest to reklama, to i tak działa głównie na
                            niezmotoryzowanych, "samochodziarze" i tak mają to gdzieś :)))
                            • m.in Re: hiperki a tramwaje 25.09.02, 11:52
                              po to ludzie studiuja marketing, zeby wiedziec takie rzeczy a nie INTUICYJNIE
                              sobie wyobrażać
                              • kuba203 Re: hiperki a tramwaje 25.09.02, 22:16
                                Eeee, nie wierzę Ci :)))
        • malopolanin ADAŚ 25.09.02, 10:49

>
          Aleję Pokoju natomiast wzmocniłbym dodatkowym taborem '14' (linia
          > magistralna),skierowaniem tam ponownym '15' lub wydłużeniem '7' do pl.
          > Centralnego - najlepiej trasą dawnej '14' czyli Bieńczycką i Andersa.

"14" jako magistralna to byłoby dobra myśl, ale przy obecnie słabym
          dofinansowaniu MPK puszczenie "15" przez al. Pokoju to najlepszr i najtańsze
          rozwiązanie. Tym bardziej, że od września przez Jana Pawła II są trzy nowe
          kursy "5" na godzinę.
          "7" do Pl. Centralnego to rozwiązanie tylko połowoczne, bo akurat al. Pokoju ma
          z Grzegórzecką i Pocztą dobre skomunikowanie. Brakuje kursów lub linii na Rondo
          Mogilskie, Dworzec.
    • Gość: jfkjh Re: Zmiana trasy 502 IP: 80.48.253.* 06.11.02, 21:24
      Gość portalu: Krakus napisał(a):

> Mam pytanie.Czy linia 502 mogłaby kursować z Huty do Centrum ( i z powrotem),
      > przez Rondo Czyżyńskie-Al.Pokoju-Rondo Kotlarskie-Rondo Mogilskie i dalej po
      > staremu? Myślę że czas potrzebny na pokonanie całej trasy ulegnie skruceniu.

Zgadzam się w zupeności.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka