Gość: Dawid IP: *.devs.futuro.pl 20.12.05, 23:54 Piekna rzecz, piekne zdjęcia, piękna inicjatywa kogoś, kogo mozna nazwac pozytywnym potriotom lokalym. Grzesiu - działaj dalej, tzymamy kciuki ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
admire Re: Nowa Huta obudzona z letargu 21.12.05, 13:58 bardzo mi sie:) blog jest ladny i ciekawy. Czekam na więcej zdjęć! Odpowiedz Link Zgłoś
gregry .... 21.12.05, 23:43 Grzegorz, Rany Boskie, nie boisz się chodzić po Nowej Hucie? Jeszcze Cię tam biedaku gdzieś pobiją Odpowiedz Link Zgłoś
gregry kontrast 23.12.05, 01:36 Niestety, nie wiem, czy jeszcze kiedykolwiek będę miał okazję dotrzymać obietnicy, jaką dałem jakiś czas temu kolegom na forum skyscrapercity. A mianowicie, stworzenie fotograficznego kontrastu: ukazanie Nowej Huty idealistycznie, a czasami i tajemniczo, mistycznie, nowocześnie a Krakowa od tej najgorszej strony, od tzw. kuchni (oficyny), a często i od frontu, niewyremontowane sypiące się kamienice, brak placów zabaw, miejsc parkingowych, dobudówki jak w trzecim świecie. To wszystko dodatkowo bez troski o kadr i możliwości aparatu, celowo w brzydkiej, ponurej pogodzie. Krakowa, nie tylko tego z centrum, ale też tego innego, czasami równie daleko położonego jak Nowa Huta (ale przecież "Krakowa", przez duże K) Myślę że powstałby ciekawy materiał. Takie porównanie oficyny do świeżoodnowionego bloku, położonego w przyjemnym parku, byłoby niewątpliwie przemawiające. Jakkolwiek wcale nie trzeba specjalnie szukać nowego: dobre światło i dobre nastawy potrafią zdziałać cuda Z zachwytem oglądam wszelkie fotki z Nowej Huty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: webAdmin wejścia z Wawy buhahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 11:28 Kochani jeśli chcecie wiedzieć to wejścia z Wawy zdarzają się najczęściej z prostego powodu.... wszystki DSL i inne usługi z telekomu mają numery przekierowania na Wawę, więc stąd te "odwiedziny zainteresowanych Warszawiaków" pozdrawiam z Krakowa a niech ktoś sprawdzi mój IP, zobaczycie że też z Wawy jestem.... polecam stronkę do sprawdzenia www.ip.boo.pl Admin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Nowa Huta Erwache IP: 81.219.149.* 22.12.05, 11:53 Novation Hutte Erwache. Czy tak jest poprawnie?, w każdym razie w czasach Unii, spóżnionej wprawdzie o 66 lat z powodu naszych "patriotów" brzmi to pięknie. A pomyśleć, że bez warunków wstępnych i zabiegów mogliśmy w niej być już w 1939 r. bo sama do nas przyszła. Mogliśmy w niej być bez ofiar i zburzonego Kraju, gdyby nie "bohaterowie" sterujący i judzący z Londynu, którzy jako "prawdziwi synowie i patrioci" pierwsi z walizami sp...lili z Ojczyzny. Po wyzwoleniu Polski z okupacji wrócili i do niedawna, cały czas "sypali piasek w tryby" odbudowywanego Kraju i nagle doznali olśnienia, stali się orendownikami wejścia Polski do Unii. Czują się w niej świetnie, (zawsze przy żłobie) te stanowiska, apanaże, rauty, zupełnie jak przed 1939r. Jak to historia zatoczyła koło a Huta?, jak to Huta - Erwache. Odpowiedz Link Zgłoś