Dodaj do ulubionych

Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj

IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 11.01.06, 00:47
Wie ktos moze cos nowego na temat ul Norymberskiej - czyli Kamieniarskiej
tzn. Ruczaj. Bo ulica ma trzy nazwy, zaleznie od mapy. Kiedy rusza budowa
drogi szybkiego ruchu pod oknami - okolo 25metrow?
Chetnie poznam przyszlych sasiadow.

Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.chello.pl 15.01.06, 13:23
      Mowisz o inwestycji Przedsiebiorstwa Rewaloryzacji Zabytkow? Mam tam rezerwacje,
      natomiast niewiele wiem o samym developerze.
      • Gość: Krzysiek Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 15.01.06, 20:48
        Mialem tam rezerwacje dopuki nie zobaczylem planow zagospodarowania
        przestrzennego. Najlepsze to ze nie tego obszaru, ale kampusu UJ. Jest tam
        dokladnie narysowana czteropasmowa droga szybkiego ruchu na wprost okien gdzie
        mialem mieszkac. Jezeli masz mieszkanie schowane to wszystko OK, moje bylo
        maksymalnie na zachod. Za pozno zauwazylem ta oferte i z tych co mnie interesuja
        (51m) zostal tylko parter. Teraz czekam na drugi etap norymberskiej, pewnie
        bedzie drozej ale bede mial lepszy wybor.
        Pozatym Krakoin podobno bedzie tam budowal, male szeregowki - na razie sie nie
        przyznaja do tego i nie zaprzeczaja.
        Co do samego developpera to z internetu wiem ze te inwestyjce z zabytkami sa
        prawdziwe a 50 dzialalnosci daje jakies doswiadczenie.
        Moj Tata jak zoabczyl zdjecie to powiedzial "Wagony" ;)
        pewnym plusem jest planowana odnoga Wisly w poblizu.
        Pozdrawiam
        • Gość: Krzysiek Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 15.01.06, 20:51
          i ta droga szybkiego ruchu to z wiaduktem przez grota-roweckiego - czyli
          wzniesienie bedzie na wysokosci nawet I pietra - dla mnie za glosno i swiatla w
          oknach.
          • Gość: hm Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: 81.219.149.* 15.01.06, 22:27
            a skąd wiesz, że tam będzie wiadukt?
          • Gość: Irek Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.ghnet.pl 15.01.06, 23:01
            Skad wziales ten wiadukt? Czytalem miejscowy plan zagospodarowania
            przestrzennego dla obszaru "III Kampus UJ - Wschod" i nic tam nie ma. Moze
            jakis link? pozdro
            • Gość: gs Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.ghnet.pl 15.01.06, 23:49
              www.bip.krakow.pl/zalacznik.php?zal_id=1688
              Przyglądnij się DOKŁADNIE rysunkowi skrzyżowania Grota z nową trasą - od strony
              północnej widać rozdzielenie dróg na wprost i tzw. wymiany ruchu. Ta główna, w
              środku nie może przebiegać inaczej jak po wiadukcie.

Zresztą - jeżeli ma to być "obwodnica wewnętrzna" musi być maksymalnie bezkolizyjna.
              • Gość: Krzysiek Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: 149.156.121.* 10.02.06, 12:34
                Witam przyszłych sąsiadów.
                Co do odnog Wisly - Ulgi to dowiedzialem sie ze w planach zagospodarowania
                przestrzennego jest ona od przeszlo 100 lat, jeszcze za zaborow ja tam
                umiescili.
                Kiedy bedzie podpisywanie umow?
                Moze zrobimy jakas stronke z postepami z budowy?? - bo na PRZ jakos nie licze w
                tej dziedzinie.
                Co do samej PRZ S.A. to chodzi mi o to S.A. gdzie mozna zobaczyc jej notowania
                gieldowe? - a moze nie mozna ? nie znam sie na spolkach akcyjnych ale stronie
                gieldy warszawskiej nie ma tej firmy (nie ma tez wielu, wielu innych)
                • Gość: Gosc Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.ssh.dal.wayport.net 11.02.06, 02:17
                  Nie kazda spolka akcyjna musi byc notowana na gieldzie... A co do stronki to na
                  razie nie ma co dokumentowac bo PRZ nie ma pozwolenia na budowe (no chyba, ze
                  sie cos zmienilo w tej kwestii a ja o tym nie wiem).
              • Gość: Mada Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.prz.com.pl 14.02.06, 14:11
                jest dokładnie odwrotnie niż mówizs. popatrz dokładnie na skrzyżowanie i
                dojazdy do dwupasmówki. To Grota Roweckiego idzie górą a nie ta nowa w kierunku
                północnym. Te boczne odnogi rozdzielenia ruchu to wyjazdy na Grota która jest u
                góry. w dodatku widac na samym skrzyżowaniu dwa łuki które pokazują że nowa
                droga idzie spodem.
                • Gość: Krzysiek Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.elektro.agh.edu.pl 14.02.06, 15:47
                  Pani architekt z PRZ na pewno ma racje ;) w końcu jest architektem...
                  Nie wiem czy dobrze rozumiem: skoro na poziomie ul grota roweckiego bedzie duze
                  skrzyzowanie a ulica ruczaj-rostworowskiego nie bedzie na wiadukcie, to oznacza
                  ze bedzie pod spodem, w tunelu. super. Wlasciwie to tak nawet bedzie teniej do
                  wykonania. ma sens.
                  pozdrawiam
                  • Gość: Mada Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.prz.com.pl 23.02.06, 13:12
                    Nie do końca tak. Napisałam że Grota idzie góra to wcale nie znaczy że kierunek
                    Ruczaj-Norymberska idzie w tunelu. Oznaczo to tyle, że jest to skrzyżowanie
                    dwupoziomowe o takim usytuowaniu poziomów dróg jak podałam. Oczywiście podstawą
                    wypowiedzi jest tylko plan miejscowy III kampusu, by mieć pewnosć trzeba by
                    mieć dokładny projekt inwestycji liniowej i skrzyżowania.
                    Pozdrawiam
                • Gość: Gosc Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: .1P1D* / 151.193.220.* 14.02.06, 20:01
                  Ooo, skoro mamy na forum kogos z PRZ wiec moze sie dowiemy jak wyglada sprawa
                  pozwolenia na budowe? Wiadomo kiedy bedzie?
                  • Gość: Krzysiek Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 14.02.06, 21:28
                    i co z roletami na parterze... podobno zarząd firmy mial cos w tej sprawie
                    postanowic...
                    • Gość: Gosc Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: .1P1D* / 151.193.220.* 15.02.06, 00:24
                      > i co z roletami na parterze... podobno zarząd firmy mial cos w tej sprawie
                      > postanowic...

Uwazajmy, bo jak zasypiemy Pania z PRZ masa pytan to sie moze juz nie odezwac ;-)
                • Gość: gs Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.ghnet.pl 14.02.06, 22:17
                  Z tego planu to nowa droga równie dobrze może przebiegać wiaduktem, jak i
                  tunelem. Ale jedno jest pewne - skrzyżowanie będzie dwupoziomowe, z wymianą
                  ruchu na poziomie Grota. Napisałem zaś że nowa droga pójdzie wiaduktem bo MSZ
                  nie sądzę żeby w takim miejscu opłacało się kopać taki długi tunel - ile mamy
                  takich rozwiązań w Krakowie? A ile wiaduktów?
                  Ale mogę się mylić.

Zresztą jak ktoś jest bardzo zainteresowany może wybrać się na Zgody - widziałem
                  jakiś czas temu już dość zaawansowane projekty rozwiązań Trasy Łagiewnickiej.
                  Można osobiście sprawdzić. Sam się dokładniej nie przyglądałem, zauważyłem tylko
                  przy okazji załatwiania innych spraw.
                  • Gość: Gosc Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: .1P1D* / 151.193.220.* 15.02.06, 00:21
                    > Z tego planu to nowa droga równie dobrze może przebiegać wiaduktem, jak i
                    > tunelem. Ale jedno jest pewne - skrzyżowanie będzie dwupoziomowe, z wymianą
                    > ruchu na poziomie Grota. Napisałem zaś że nowa droga pójdzie wiaduktem bo MSZ
                    > nie sądzę żeby w takim miejscu opłacało się kopać taki długi tunel - ile mamy
                    > takich rozwiązań w Krakowie? A ile wiaduktów?

No wlasnie, ile mamy tuneli i wiaduktow? Niewiele.
                    MSZ w takim miejscu nie ma sensu robic skrzyzowania dwupoziomowego, przynajmniej
                    na razie. Dopoki nie ma mostu i tunelu pod kopcem budowa tej drogi (odcinka od
                    Grota do Tynieckiej) nie ma wiekszego sensu... Dlatego nie boje sie o wzmozony
                    ruch na tej drodze, przynajmniej w ciagu najblizszych 10 lat. Szkoda tylko, ze
                    taka droga ma powstac w najblizszym otoczeniu zakrzowka...
                    • Gość: gs Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.ghnet.pl 15.02.06, 09:32
                      > No wlasnie, ile mamy tuneli i wiaduktow? Niewiele.

Tunel od kiedy pamiętam jeden (ma powstać nowy pod Krakiem, ale tylko dlatego że
                      są tam potrzebne trzy poziomy). Wiadukty przybywają a kolejne są w planach.
                      W jednym masz rację - wielce prawdopodobne, że na początek nie będzie wiaduktu.
                      Tak jak było na Opolska-Lublańska/29 Listopada. Tak jak jest teraz koło Tandety.
                      Ale prędzej czy później powstanie. A biorąc pod uwagę, że pierwszy etap budowy
                      ma się zakończyć na Grota (Witosa-Grota) to tym bardziej będzie to wiadukt, bo
                      łatwiej i taniej jest go później dostawić (niż rozwalać i zamykać całe
                      skrzyżowanie żeby kopnąć tunel).

> Dlatego nie boje sie o wzmozony
                      > ruch na tej drodze, przynajmniej w ciagu najblizszych 10 lat.

Tak. A za 10 lat zaczną się protesty, że budowana droga nie uwzględnia zmian
                      jakie zaszły w tym rejonie i mieszkańcy którzy wyłożyli ciężkie pieniądze na
                      mieszkania w tym dotychczas uroczym miejscu nie zgadzają się na jej budowę.

Ja już się spotkałem z takimi tekstami jak się niektórzy sąsiedzi obudzili z
                      ręką w nocniku że będą mieć 10 metrów od okien nową drogę. Tak. Była w planach
                      jak kupowali. Nie. Nie sprawdzili planów, bo przecież w takim uroczym i cichym
                      miejscu nikt nie wybuduje drogi.
                      • Gość: Gosc Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.ssh.dal.wayport.net 16.02.06, 04:59
                        > Tak. A za 10 lat zaczną się protesty, że budowana droga nie uwzględnia zmian
                        > jakie zaszły w tym rejonie i mieszkańcy którzy wyłożyli ciężkie pieniądze na
                        > mieszkania w tym dotychczas uroczym miejscu nie zgadzają się na jej budowę.

Moje mieszkanie bedzie oddalone od drogi wiec halas nie powinien mi dokuczac, a
                        o planowanej drodze pani z PRZ mnie uprzedzila wiec nie jest to dla mnie
                        niespodzianka. A co bedzie za 10 lat to pewnie nikt nie wie (czy ktos
                        przypuszczal 10 lat temu, ze Ruczaj bedzie dzis tak wygladal?)

> Ja już się spotkałem z takimi tekstami jak się niektórzy sąsiedzi obudzili z
                        > ręką w nocniku że będą mieć 10 metrów od okien nową drogę. Tak. Była w planach
                        > jak kupowali. Nie. Nie sprawdzili planów, bo przecież w takim uroczym i cichym
                        > miejscu nikt nie wybuduje drogi.

Jesli urzednicy zgodzili sie na wybudowanie domow w odleglosci mniejszej niz
                        okreslona przepisami od planowanej drogi to mieszkancy maja prawo protestowac.
    • Gość: Krzysiek fajny link - widoki zakrzowka IP: *.elektro.agh.edu.pl 14.02.06, 14:07
      Wlasnie kolo tego zalewu bedzie moje mieszkanko, tramwaj, autobus, szybka droga
      dojazdowa do AGH, odnoga Wisly

www.zakrzowek.com/galeria/WIDOKIZAKRZWKA/index.html
      • Gość: Gosc Re: fajny link - widoki zakrzowka IP: .1P1D* / 151.193.220.* 14.02.06, 19:59
        Prawde mowiac juz sie pogubilem. To ty jestes tym Krzyskiem, ktory zrezygnowal z
        rezerwacji? Zmieniles zdanie czy znalazles inna inwestycje w okolicy zakrzowka?
        • Gość: Krzysiek Re: fajny link - widoki zakrzowka IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 14.02.06, 21:23
          Juz wyjasniam.
          Na poczatku zarezerwowalem, potem jak sie dowiedzialem o tej drodze szybkiego
          ruchu to zrezygnowalem, nastepnie zdecydowalem sie na inne, troche wieksze.
          Zrezygnowalem z tego po zachodniej stronie inwestycji, chociaz jak Pani
          architekt wytlumaczyla ze nie bedzie wiaduktu to argument padl...
          Poki co jestem zadowolony ;)
          • Gość: Gosc Re: fajny link - widoki zakrzowka IP: .1P1D* / 151.193.220.* 15.02.06, 00:25
            W takim razie pozdrowienia dla sasiada!
      • emrg Re: fajny link - widoki zakrzowka 15.02.06, 20:53
        Może to spodoba ci się jeszcze bardziej:)
        homepage.ntlworld.com/wame.egnat/uj/lot3-2.jpg
        --
    • Gość: Krzysiek Dla Magdy IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 18.02.06, 22:45
      no az tak zle to chyba nie jest...
      ta droga bedzie, to fakt, okolo 25 metrow od najblizszego mieszkania- chyba ze
      zmienia jej trase, ale w koncu jest to miasto a nie cicha wies.
      Plusem i to sporym jest park Skałki Twardowskiego w odleglosci okolo 100m od
      blokow. po sasiedzku osiedla domkow jednorodzinnych lub szeregowki. Do tego
      jeszcze w planach zagosp. przest. jest odnoga Wisly (nazwy: Kanał Krakowski,
      Ulga, ujście Wilgi) o szerokosci okolo 100m, zanim ja wybuduja najpierw musi
      zatopic Krakow bo narazie nie ma na to pieniedzy. ja mam tam zarezerwowane. Co
      do firmy to jest to chyba jedyna dzialajaca od przeszlo 50 lat na rynku.
      Obsluga mila i cierpliwa - siedem razy rozmawialem z Pania architekt zanim
      podpisalem rezerwacje. Co do jakosci developera to nie wiem, ale po sasiedzku
      do dzialki jest szeregowka ktora oni budowali. mozna poogladac, albo zapukac do
      kogos i sie zapytac (prosze na pisac na forum) ;)
      Pozdrawiam
      • Gość: Gosc Re: Dla Magdy IP: *.ssh.dal.wayport.net 19.02.06, 03:28
        Ja rozmawialem z mieszkancem sasiednich szeregowek. Nie mial zadnych zastrzezen
        co do PRZ ani jesli chodzi o jakosc ani termin oddania mieszkania do uzytku.
      • Gość: Mada Re: Dla Magdy IP: *.prz.com.pl 23.02.06, 13:22
        Dziekuje za mile slowa, czasem widac uda sie wykonac przyzwoicie swoje
        obowiazki :)
        Co do PRZ na forum to praktycznie jestem juz jedna noga poza firma (zmieniam
        sztandar) wiec nie mam zadnych powodow by sledzic opinie o firmie. Ot takie
        zwyczajne i ludzkie skrzywienie zawodowe, jesli sie cos lubi to z reguly sie
        tym czlowiek interesuje.
    • Gość: Krzysiek skalki twardowskiego IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 23.02.06, 02:04
      Przeczytajcie:
      nasz prezydent na odchodne zrobil niezle odchody:
      krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/571959.html
      krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/572435.html
      • Gość: Krzysiek Juz tyllko 16 mieszkan IP: *.elektro.agh.edu.pl 28.02.06, 10:29
        pozostalo.
        Jak ktos nie zauważył to zniknęło jedno pietro w dwuch wschodnich blokach.
        teraz wszystkie budynki beda mialy ta sama wysokosc
    • Gość: luga Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:45
      witam. ja mam zarezerwowane mieszkanko od ulicy wlasnie i byl to moj swiadomy
      wybor. jesli nie ma od strony ulicy sypialni to osobiscie nie widze problemu.
      ja akurat nie chcialem miec z "obu" stron widoku do mieszkania sasiada:) a
      lokalizacja wydaje mi sie bardzo fajna (Zakrzówek, Skałki), chciaz bardzo juz
      sie przyzwyczilem do polnocego krakowa. nie chce zapeszac, ale PRZ wydaje sie
      porzadna firma i mam nadzieje, ze unikniemy wiekszysz problemow. bo jesli
      inwestycja opozni sie o pare miesiecy to nie jest problem. zreszta, czytajac
      wypowiedzi na forach to odnosze wrazenie, ze jest to takie nasze typowe polskie
      pieniactwo (chociaz takie jazdy jakie robi np uniwers to sa jaja po prostu), bo
      ceny w krakowie sa jakie sa, i jesli ktos za 3500/m2 chce miec centrum, cisze,
      wszystko super, to polecam np. suwalki. tez bym chcial miec apartament z
      widokiem np. na wawel,ale mnie po prostu nie stac i nie placze z tego powodu.
    • Gość: Krzysiek Termin umowy przedwstępnej. IP: *.elektro.agh.edu.pl 27.04.06, 10:14
      Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z terminem umów przedwstępnych i
      pozwoleniem na budowe?
      a może ktoś już widział ta umowę i mógłby udostępnić?
      • Gość: gosc Re: Termin umowy przedwstępnej. IP: .1P1D* / 151.193.220.* 27.04.06, 10:59
        w najblizszych dniach powinienes dostac list z aneksem do umowy. Jaki bedzie
        nowy przewidywany termin rozpoczecia prac nie wiem, wkrotce sie dowiemy...
        • Gość: Krzysiek Re: Termin umowy przedwstępnej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 20:28
          Jakos moja poczta sie opoznia. Moglbys napisac o tresci aneksu - czego dotyczy?
          Z gory dziekuje
          Krzysiek
          • Gość: gosc Re: Termin umowy przedwstępnej. IP: *.amplus.net.pl 29.04.06, 22:19
            Ja tez wciaz czekam. Nie ma pozwolenia na budowe wiec pewnie bedzie mowa o nowym
            terminie podpisywania umow przedwstepnych
          • Gość: Krysiek Re: Termin umowy przedwstępnej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 00:30
            Jest nowy termin podpisywania umow przedwstepnychL: 10 czerwca
            • Gość: Paweł Re: Termin umowy przedwstępnej. IP: *.raster.krakow.pl 11.05.06, 14:24
              Witam, dołanczam go grona forumowiczów - również mamy z Narzeczoną zarezerwowane
              tam mieszkanko - okna będą wychodzić na dziedziniec - więc droga raczej nie
              będzie przeszkadzać, dzisiaj telefonicznie poinformowało mnie PRZ ze dostali
              pozwolenie na budowę i czekają na uprawomocnienie. Pozdrawiam i od dziś
              aktywniej w dyskusjach :)
    • Gość: misqu Czy ktoś wiec coś więcej o planowanej drodze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:00
      Witam za niedługo zamieszkam na Europejskim w związku z tym zainteresowałem się
      droga o której mówicie. Mógłby mi ktoś przybliżyć w jakich okolicach będzie
      przebiegać ta wewnętrzna obwodnica, interesuje mnie nie tylko ruczaj ale dalej.
      Czy jest jakiś plan całej trasy, jakiie terminy etc. Może bedzie przez to
      lepszy dodajzd np. na lea bądź na północ Krakowa.
      • emrg Re: Czy ktoś wiec coś więcej o planowanej drodze 11.05.06, 18:37
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24990&w=40068209&a=40068209
    • Gość: Iwona Ile płaciliście za metr w I etapie? IP: *.ghnet.pl 11.05.06, 21:51
      Jestem bardzo ciekawa jakie ceny będą w II
      • Gość: gosc Re: Ile płaciliście za metr w I etapie? IP: *.chello.pl 12.05.06, 00:26
        4000-4500 brutto
    • Gość: orchidea22 garaże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:26
      napisałam to już, ale na innym forum. Zwalniamy dwa zamykane garaże pod spodem,
      cena bodaj 25000 brutto sztuka, moze ktoś będzie chciał, to wkrótce do
      wzięcia :) Pzdr
      • Gość: Paweł Re: garaże IP: *.raster.krakow.pl 12.05.06, 15:28
        2 pytania - ale które garaże? Bo mnie się wydaje że tam jest parking poziemny
        planowany a nie garaże - po za tym kwestia miejsc na tym parkingu ma być dopiero
        ustalana przy podpisaniu umowy przedwstępnej. Czy ja coś przeoczyłem?

PS możesz podac adres innego forum przyszłych mieszkańców bloków budowanych przy
        Norymberskiej przez PRZ?
        • Gość: orchidea22 garaże i wodociągi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 09:06
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=41514819&v=2&s=0
          to nie forum, ale inny wątek po prostu. Tak, pod spodem maja byc miejsca
          parkingowe, jak napisałam, ale tylko trzy garaże zamykane, indywidualne, na
          wprost wjazdu. Rezerwowaliśmy mieszkanie tylko pod warunkiem tych garazy i
          wpisano nam to w umowę, rezygnację już wysłaliśmy, jak kogoś to interesuje
          radzę od razu załatwiać. Był tam problem jesczze z bramami do tych garaży, PRZ
          miał pomysł, żeby wszystkie trzy otwierane były z jednej bramy, bzdura
          oczywiście, ale to wszystko na razie do ustalenia.

Poza tym jeszcze coś: od sąsiada działki wiem, że pozwolenie kubaturowe, które
          właśnie dostał PRZ to jeszcze niewiele, główny problem jest z infrastrukturą,
          tj z wodociągami. Jest jakiś nowy - podobno idiotyczny - przepis, który
          nakazuje na wodociągi na swojej nawet działce miec zezwolenie z ochrony
          środowiska. A ochrona z sanepidem się konsultuje i z tym i z tamtym i to trwa.
          De facto więc nie wiadomo, kiedy PRZ do pracy przystąpi. Ale - podkreślam -
          wiem to od sąsiada, nie musi to być wiarygodna informacja, choć nie mam powodu
          w nią watpić
          • Gość: Krzysiek Re: garaże IP: *.elektro.agh.edu.pl 16.05.06, 13:27
            Dzwonilem do PRZ oficjalna wersja jest taka: "nie ma garazy na sprzedaz"
            i koniec
    • Gość: Krzysiek Piwnice cena IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 13.05.06, 22:43
      Witam, Wie ktoś moze jaka jest cena piwnicy (komorek )? Bo na stronie
      www.krn.pl/rynek-pierwotny-6/Norymberska-I-etap-246.html
      jest napisane, że do mieszkań przynależą piwnice, ale nie ma ich w cenie
      mieszkania.
      • Gość: Paweł Re: Piwnice cena IP: *.raster.krakow.pl 15.05.06, 08:39
        Niestety nie zwróciłem na to uwagi - ale się zastanawiam jak to z tymi
        piwnicami/komórkami będzie - dostęp z poziomu parkingu podziemnego czy jak ??
      • Gość: gosc Re: Piwnice cena IP: .1P1D* / 151.193.120.* 15.05.06, 11:59
        1600 zl za metr
    • Gość: Krzysiek Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.elektro.agh.edu.pl 16.05.06, 13:35
      Sa moze juz plany wykonawcze mieszkan ? tzn takie dokladne a nie jak w
      prospektach. Trzeba by sie z nimi zapoznać i naniesc ewentualne zmiany:
      instalacja elektryczna (gniazda, wlaczniki, oswietlenie)
      internet
      RTV
      moze naglosnienie i alarm (przynajmniej druty)
      wysokosc podlogi (rozna dla parkietu, paneli i płytek)
      sciany dzialowe.
      Instalacja sanitarna
      ma ktos jeszcze jakies pomysly co do zmian ktore mozna wprowadzic teraz a
      pozniej zaoszczedza pieniedzy i pracy ?
      • Gość: Paweł Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.raster.krakow.pl 17.05.06, 09:22
        Mnie interesuje rozdzielenie łazienki i WC - ale nie wiem czy to nie
        doindywidualnych uzgodnień odnośnie mieszkań będzie. Dołożyłbym jeszcze
        instalację videodomofonu - bo koszt identyczny jak domofon, a docelowo można by
        widzieć ewentualne osoby, ktore będą chcialy przyjść w odwiedziny lub w innej
        sprawie.

PS. Może by pomyślec o zrobieniu jakiegoś "lepsiejszego" fora dyskusyjnego?
        • Gość: Krzysiek Prawomocne pozwolenie na budowe IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 31.05.06, 21:04
          Bylem u PRZ, od tygodnia jest prawomocne pozwolenie na budowe - przynajmniej
          tak twierdzila nowa pani od sprzedazy mieszkan. Teraz tylko patrzec jak koparka
          wjedzie na dzialke.
          Teraz czekamy na wzor umowy przedwstepnej. Sprawdzona przez prawnikow (z PRZ)
          Pani obiecala ze wysle mailem jak tylko szef podpisze, podpisuje juz drugi
          tydzien.
          Jezeli ktos nie widzial planu budowlanego to informuje ze nieco sie rozni od
          tego w prospektach. W moim mieszkaniu zamiast okna i drzwi balkonowych zostalo
          jedno okno, za to wieksze.
          Jak ktos wie cos nowego to prosze o info na forum.
          • Gość: Paweł Re: Prawomocne pozwolenie na budowe IP: *.raster.krakow.pl 01.06.06, 08:45
            Chwila, chwila... czy mówisz że jest szansa iż wszystkim pozmieniali coś w
            mieszkaniach ? Wczoraj telefonicznie mi powiedziano że umowę musi zaakceptować
            Zarząd i dopiero prezes podpisze i wtedy wyślą mailem. Od razu mam prośbę -
            abyśmy tutaj uzgodnili treść jakichś niejasnych bądź "nieatrakcyjnych" zapisów -
            wszystkie zagrozenia jakie wyłapiecie w umowie.
            • Gość: gosc Re: Prawomocne pozwolenie na budowe IP: .1P1D* / 151.193.220.* 01.06.06, 09:35
              Mysle, ze zmiany, jak juz beda, to raczej kosmetyczne...
              Dajcie znac jak dostaniecie umowe
            • Gość: Krzysiek Re: Prawomocne pozwolenie na budowe IP: *.elektro.agh.edu.pl 01.06.06, 11:23
              nie wiem czy wszystkim, u mnie na pewno. zaoszczedzili bo male okno + drzwi
              balkonowe jest drozsze niz jedno duze okno. Tyle tylko ze mi to odpowiada.
              chociaz moze warto by sie potargowac o kilkaset zlotych bo oni beda miec nizsze
              koszty (wiem ze to smieszna kwota w relacjji do calego mieszkania ale tych
              smiesznych kwot zbiera sie sporo).
              jeszcze druga kwestia, do umowy rezerwacyjnej dołączony jest rysunek
              mieszkania, czy zmiana tegoz rysunku(planu) nie jest jednoznaczna ze zlamaniem
              umowy (aneksy podpisywane przez obie strony)??
              Pozdrawiam i jakby ktos byl na Norymberskiej to napiszcie co tam sie dzieje.
              • Gość: gosc Re: Prawomocne pozwolenie na budowe IP: *.chello.pl 01.06.06, 21:23
                Na razie nic sie nie dzieje...
    • Gość: gość Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 12:40
      a czy ktoś zadał PRZowi pytanie KIEDY KONKRETNIE wbije się pierwszą łopatę w
      ziemię? Może jednak te plotki z Krakoinu o infrastrukturze nadal nie
      rozwiązanej to prawda i łopatę wbije się na świętej dygdy. Bo jak na razie tak
      to wygląda. Szczere pole i ZERO RUCHU. Ciekawe czy dotrzymają terminu. A może
      już przesunęli????
      • Gość: Paweł Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.raster.krakow.pl 02.06.06, 13:10
        Ja zadałem - poinformowano mnie że pod koniec czerwca rusza budowa, oprócz tego
        wczoraj bylem u mojego agenta kredytowego, który już sprawdzil wszystkie papiery
        dotyczące budowy - i wszystko ok, są 2 wpisy w księdze wieczystej, ale właśnie
        są wymazywane czy jak to się tam nazywa i pod względem dokumentacji będzie już
        wszystko ok.
        • Gość: Krzysiek jest umowa przedwstepna IP: *.elektro.agh.edu.pl 02.06.06, 16:25
          dostalem mailem,
          1.3. dodatkowe 4280 do zaplacenia za droge o czymnie bylo wczesniej mowy
          1.5. wzrost cen wskaznika produkcji budowlano-montarzowej powyzej 3% - jezeli
          takowy sie zdarzy to mam za to zaplacic. Biorac pod uwage obecne braki
          fachowcow w budownictwie na pewno sie zdarzy wiec do zaplaty bede mial 10000
          wiecej.
          www.stat.gov.pl/wyniki_wstepne/ceny_prod_sprzed/2006/04/04.pdf
          7.4. Ogrodzenie osiedla sie przewiduje i na tym koniec.
          8.1. termin odania 30 pazdziernika 2007
          9.1. do powierzchni mieszkania wlicza sie powierzchnie tynku o grubosci 1,5 cm.
          W moim 64 metrowym mieszkaniu to bedzie jakis 1m2 wiecej czyli 4200zl dodatkowo
          do zaplaty za powierzchnie ktorej nie ma.
          10.1.3 przylacza instalacyjne sa do budynku a nie do mieszkan
          11.1.b. miesieczne raty - jest miejsce na 9 a budowa ma trwac 16 miesiecy.
          Najgorsze jest to ze pieniadze trzeba bedzie wplacic bez wzgledu na
          zaawansowanie robot ktore nastepnie skutkuja przesunieciem terminu oddania( tym
          pozniej)
          11.9 przerwa w prowadzeniu robot nie jest mozliwa do udowodnienia przez
          kupujacego.
          12.2. termin usuniecia szkody - uzgodniony przez strony - na gebe? powinno byc
          dodane "nie dluzszym jednak niz 14 dni roboczych".
          12.4. czytaj: nie podpisuj odbioru dopuki choc jedna usterka jest
          nienaprawiona, (wklesle//krzywe sciany podlogi)
          13. ten a paragraf a 1.1 PRZ ustala komu i ile mamy dodatkowo zaplacic.
          zapewniam ze ceny notariuszy moga sie roznic nawet trzykrotnie.
          14.1. zwloka sprzedajacego, co oznacza zwrot " części przedmiotu umowy" i kto
          ja okresla ? dlaczego nie jest po prostu "od zaplaconej kwoty"
          15.3. kwota umowna nie odzwierciedla kosztow sprzedazy mieszkania.
          17.1. powinno byc "Z dniem przejęcia lokalu przez Kupującego lub po
          bezskutecznym upływie terminu odbioru zakreślonego przez Sprzedającego /z winy
          kupujacego/, "
          No to chyba tyle, jest jeszcze pare bledow rzeczowych ale korzystnych dla nas
          wiec nie bede o tym pisal, błedy ortograficzne tez sie zdarzaja.
          Teraz nalezy odszukac spis klauzul niedozwolonych i porownac z umowa.
          pozdrawiam
          Krzysztof Boroń
          • Gość: gosc Re: jest umowa przedwstepna IP: *.chello.pl 02.06.06, 19:42

Moglbys mi podeslac te umowe na adres: paula12101@yahoo.fr?
            Dzieki!
            • Gość: Krzysiek Re: jest umowa przedwstepna IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 02.06.06, 20:36
              Jakby ktos chcial wzor umowy sprzedazy to piszcie na maila krzysboron@poczta.fm
          • Gość: gosc Re: jest umowa przedwstepna IP: *.chello.pl 03.06.06, 13:59
            1.3 - ta droga to rzeczywiscie przegiecie, poza tym nie rozumiem dlaczego ma byc
            1/210 skoro mieszkan jest 95 (albo i mniej)?
            1.5 - chyba nie bedzie tak zle, ja to rozumiem, ze mamy zaplacic "nadwyzke
            wzrostu ponad 3%" wiec jesli wzrost bedzie o 4% to my bedziemy placic 1% wiecej
            7.4 - rzeczywiscie troche malo przecyzyjne sformulowanie, choc w 10.1.1 tez jest
            mowa o ogrodzeniu
            9.1 - wiekszosc developerow stosuje taka metode
            10.1.3 - o instalacjach w mieszkaniu jest punkt 7.1
            10.1.b - rzeczywiscie chyba lepiej by bylo aby wplaty byly uzaleznione od
            postepu prac
            13 - umowa tylko precyzuje za co masz zaplacic a nie komu
            14.1 - wg mnie jest to po prostu cena mieszkania/garazu/piwnicy, w zaleznosci od
            tego co nie zostalo oddane w terminie. Podobna kara powinna byc w przypadku
            opoznienia podpisania umowy przyrzeczonej (punkt 4)
            15.3 - w tej postaci jest to klauzula niedozwolona, powinno byc "jednak nie
            pozniej niz..."
            16.1 - tu tez przydaloby sie "jednak nie dluzej niz rok" na przyklad...
            17.1 - zgadzam sie, powinna byc mowa o winie kupujacego, ponadto koszt wywozu
            odpadow rowniez powinien byc proporcjonalny do udzialu w nieruchomosci wspolnej
            • Gość: Krzysiek uwagi do umowy przedwstepnej ciag dalszy IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 03.06.06, 22:42
              1.3. 1/210 poniewaz inwestycja sklada sie z dwóch etapow, w sumie ma byc
              wlasnie tyle mieszkan. Natomiast 4280 *210 = 898 800 zl za to powinni zrobic
              droge z marmuru, na podkladzie zelbetowym.
              1.5. rzeczywiscie masz racje, niedoczytalem. Jednak wciaz nie rozumiem dlaczego
              to ja mam byc firma ubezpieczeniowa.
              7.1. brakuje jeszcze instalacji internetowej, a byla taka w reklamowkach
              13. na samym poczatku umowa precyzuje komu mam zaplacic (nazwisko notariusza w
              1 paragrafie) chociaz z drugiej strony bezsensu by bylo gdyby z PRZ musieli
              jezdzic po 20 roznych notariuszach, mam nadzieje ze nie bedzie drogo.
              Gdzie w inwestycji ma byc "wozkownia"
              Do mieszkan na parterze: co z ociepleniem stropu pod parterem / nad garazem?
              Miał byc styropian 10 cm, w umowie nic o tym nie ma.
              Do mieszkan z antresola: bez okien?
              W paragrafie 6.1 brakuje kropek na koncu zdania.
              W paragrafie 14.1 jest "nie przekazanych" a powinno byc "nieprzekazanych"- nie
              jestem polonista ale to raczej przymiotnik (w office jest błąd). To glupi blad,
              moze sie czepiam, ale umowa byla sprawdzana przez prawnikow i szefow PRZ przez
              dwa tygodnie.
              • Gość: Agnieszka Re: uwagi do umowy przedwstepnej ciag dalszy IP: *.prz.com.pl 06.06.06, 09:23
                1.3- 1/210 poniewaz inwestycja bedzie sie składac z dwoch etapow, jak słusznie
                zauwazył Pan Krzysiek; drogi z marmuru jednak raczej nie bedzie;
                7.1- instalacja internetowa nie jest uwzgledniona w umowie- nie przewiduje sie
                jej w inwestycji;
                13- umowy notarialne podpisujemy z jednym notariuszem, gdyz on posiadac bedzie
                komplet niezbednych dokumentow w oryginalach- w przypadku kazdorazowej zmiany
                notariusza, trzeba by te dokumenty przenosic, co znacznie by utrudniało i
                opoznialo proces podpisywania umow.
                Co do wozkowni- nie ma jej, pomylka we wzorze, gdyz wstepnie w projektach byla
                wozkownia. Poprawki sa juz naniesione. Kropki na koncu zdan, literowki, inny nr
                konta- prosze o wyrozumialosc w imieniu Zarzadu. Wersje robocza wzoru
                udostepnilam Panstwu, bo wiem, ze niektórym osobom bardzo zalezalo na czasie. W
                razie jakichs watpliwosci, prosze pytac- postaram sie zagladac tu regularnie,
                na maile rowniez chetnie odpowiem.
                • Gość: Krzysiek Re: uwagi do umowy przedwstepnej ciag dalszy IP: *.elektro.agh.edu.pl 06.06.06, 11:00
                  Co do internetu to bardzo nieladnie. Juz czuje sie oszukany. Przeciez w ofercie
                  na dominium.pl był internet (strona zostala skasowana). Wciaz dostepna jest
                  strona : (zapisalem sobie na dysku)
                  www.krn.pl/rynek-pierwotny-6/Norymberska-I-etap-wykonczenie-mieszkan-246_4_18.html
                  Moze warto sie zastanowic nad instalacja internetowa (bedącą własnością
                  mieszkańców a nie zewnętrznej firmy). Przeciez PRZ to porzadna firma przeszlo
                  50 lat dzialalnosci, taka tradycja. Fakt ze od czasu zlozenia oferty podniosl
                  cene (bo czym innym jest dodatkowa zaplata za droge?) chociaz TŁUSTYM drukiem
                  napisano: "Cena gwarantowana od umowy rezerwacyjnej"
                  www.krn.pl/rynek-pierwotny-6/Norymberska-I-etap-finansowanie-246_4_20.html
                  Fakt ze pierwszy termin termin podpisywania umow minal 30 kwietnia poniewaz PRZ
                  zlozylo niewlasciwy projekt ktory im oddano do poprawy. Kolejny termin 10
                  czerwca tez wydaje sie nierealny poniewaz umowa przedwstepna jeszcze nie gotowa.
                  To nic ze traktuje klientow jako firmy ubezpieczeniowe. Czy to prawda ze
                  aktualny termin jest na koniec czerwca? Moze by tak o tym powiadomic klientow
                  wczesniej a nie w dniu terminu bo przeciez czesc klientow musi pochodzic za
                  kredytem. Dwu miesieczne opoznienie na starcie zaowocowalo czteromiesiecznym
                  planowanym opoznieniem koncowym.
                  Moze by jednak szanowna firma PRZ okazała się bardziej honorowa i raz dane
                  obietnice wprowadzała w życie.
                  Aż mi ulżyło ;)
                  • Gość: Krzysiek Podpisywanie umów przedwstępnych IP: *.elektro.agh.edu.pl 06.06.06, 16:01
                    Witam, dzwoniłem przed chwila do PRZ. Od jutra jest podpisywanie umów
                    przedwstępnych, najbliższy termin na piątek.
                    Nie bedzie instalacji internetowej
                    miejsca postojowe ustalane odgornie
                • Gość: gosc Re: uwagi do umowy przedwstepnej ciag dalszy IP: .1P1D* / 151.193.220.* 06.06.06, 16:04
                  Proponuje, by Zarzad zapoznal sie z nastepujacym dokumentem:

Raport z kontroli wzorców umownych stosowanych na rynku obrotu nieruchomościami
                  www.uokik.gov.pl/download/Z2Z4L3Vva2lrL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kudjAvODYvMS8xL3JhcG9ydF9kZXdlbG9wXzIwMDMucGRm
                  • Gość: Krzysiek Re: uwagi do umowy przedwstepnej ciag dalszy IP: *.elektro.agh.edu.pl 07.06.06, 13:40
                    Ten link do Urzedu Ochrony Konkurencji i Konsumentow jest rewelacyjny ;) tak
                    wlasciwie to polowa umowy zawartej z PRZ bedzie niewazna bo bedzie zawierała
                    klauzule niedozwolone (droga, kara umowna i wiele innych). Czyli podpisujemy
                    umowe i tego samego dnia skladamy (razem zeby taniej wyszlo) umowe do Sądu
                    Ochrony Konkurencji i Konsumentow
                    Pozdrawiam i życzę miłego dnia
              • Gość: max Re: uwagi do umowy przedwstepnej ciag dalszy IP: *.77.classcom.pl 08.06.06, 16:56
                Co do internetu to wystarczy instalacja telewizyjna i ewentualnie dwie puszki w
                mieszkaniu do tej instalacji, ponieważ przewody pójdą i tak tym samym peszlem.
                Problem pojawi się dopiero w mieszkaniu, kiedy będą pojedyncze puszki -
                pozostanie wybór czy chcemy ładne gniazdko telewizyjne czy internetowe.
                • Gość: Igor Re: uwagi do umowy przedwstepnej ciag dalszy IP: *.dsV.agh.edu.pl 08.06.06, 18:03
                  Rozmawialem z Prezesem i powiedzialem mu ze firmy czekaja zeby tylko dac im
                  sygnal ze jest budynek w ktorym trzeba zalozyc instalacje TV i internet bez
                  zadnych kosztow, poniewaz oni i tak na tym zarobia jak mieszkancy podpisza z
                  nimi umowy abonamentowe. Powiedzial ze zainteresuje sie tym tematem i ze nie ma
                  problemu zeby taka firma weszla i polozyla instalacje.
            • Gość: Krzysiek Re: jest umowa przedwstepna IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 04.06.06, 11:58
              w 15.3
              KODEKS CYWILNY
              z dnia 23 kwietnia 1964 Dz.U. z 1964r. Nr 16, poz. 93
              Ogólne przepisy o zobowiązaniach umownych
              Art. 3853

17) nakładają na konsumenta, który nie wykonał zobowiązania lub odstąpił od
              umowy, obowiązek zapłaty rażąco wygórowanej kary umownej lub odstępnego,,

Byly juz podobne sprawy w sadach, wygrywal je kupujacy. W uzasadnieniu wyroku:
              Koszt pozyskania nowego klienta jest niewspolmierny do kary umownej.
              W moim przypadku kara umowna wynosilaby 30 tys
    • Gość: Krzysiek klauzule zabronione IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 03.06.06, 00:07
      polecam stronke:
      www.przetargi.pl/prawo/kodeks_cywilny/?nr=40
      • Gość: Paweł Krzyśku prośba o kontakt IP: *.raster.krakow.pl 05.06.06, 10:14
        Bardzo Cię Kryśku proszę o namiary kontaktowe na maila: pst@r-data.pl, celem
        wymiany informacji oraz uzgodnienia korzystnych dla nas zapisów w umowie.
        Pozdrawiam.
        Paweł
    • Gość: Krzysiek Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.elektro.agh.edu.pl 07.06.06, 15:21
      www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/niedozwolone_klauzule/rejestr_klauzul_niedozwolonych/page1.html
      w okienku "wybierz branżę" trzeba klikac "nieruchomosci" na kazdej z 4 stron.
    • Gość: Krzysiek Umowy przedwstepne IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 13.06.06, 10:35
      Mozecie napisac jak tam idzie podpisywanie umów przedwstępnych? decydujecie sie
      na umowe przedwstepna u notariusza ?
      • Gość: gosc Re: Umowy przedwstepne IP: .1P1D* / 151.193.220.* 19.06.06, 16:43
        Podpisal juz ktos umowe?
        • Gość: Krzysiek Re: Umowy przedwstepne IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 20.06.06, 00:32
          Wiele osob podpisało, podpisują już trzeci tydzień. Tylko jakos forum ostatnio
          przycichło. Ja ide jutro, napisze jak było.
        • Gość: Szczypiorek Re: Umowy przedwstepne IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 20.06.06, 13:00
          My przed chwilką podpisaliśmy!!! Niestety nie da się negocjować, ceny są
          obligatoryjne, wszystkich obowiązuje opłata za drogę, etc A jak się nie podoba
          to zwracają rezerwację i sprzedadzą innym za 20% więcej! Na wiele pytań nie
          dostaliśmy rzeczowej informacji i wiele spraw jeszcze nie wiadomo jak będzie,
          dziś się dowiedzieliśmy np. o windzie do garaży. Ale w umowie nie ma o niej
          mowy. Ech... Jesteśmy trochę zaniepokojeni. PRZ to dobra firma, jak to wygląda w
          złych to nie chcę nawet myśleć... Pozdrawiam przyszłych sąsiadów!
          • Gość: Aga Re: Umowy przedwstepne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:59
            No ja też juz podpisałam. No ale na placu budowy pojawił się wczoraj pierwszy
            barak i robotnicy zaczęli się kręcić, więc może budowa ruszy w końcu.
            Pozdrawiam
            • Gość: Krzysiek Re: Umowy przedwstepne IP: *.elektro.agh.edu.pl 20.06.06, 15:01
              Tez juz podpisalem. Nic konkretnego nie udalo sie zmienic choc rozmawialem z
              wiceprezesem poltorej godziny. Jak doszliśmy do wygorowanej kary umownej
              dotyczacej jednej strony i przytoczyłem klauzule zebronione z UOKIK to
              powiedział, że skontaktuje się z radcą prawnym ale umowy zmienic się nie da -
              jak nam nie pasuje to nie musimy podpisac umowy.
              Pozostaje modlitwa żeby wszystko dobrze poszło.
              • Gość: gosc Re: Umowy przedwstepne IP: *.chello.pl 20.06.06, 20:33
                Ja tez dzis podpisalem.
                Pozdrowienia dla przyszlych sasiadow!
                • Gość: Paweł Re: Umowy przedwstepne IP: *.raster.krakow.pl 21.06.06, 09:52
                  My podpisujemy w poniedziałek, pozdrawiamy
    • Gość: gość Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 09:26
      a może spróbujcie u notariusza podpisać przedwstepną? Podejrzewam, że bubli
      prawnych by wam nie przepuścił. Bo co to za monopol w rodzaju: klauzule
      zabronieone a "umowy zmienić się nie da"? Co to za podejście "pozostaje modlić
      się"? Pewnie wszystko będzie dobrze, ale jak nie? Przemyslcie notariusza, z
      tego co wiem, jak się podpisuje dwie umowy to w efekcie wychodzi nieco drożej
      niż jedną, więc nie jest to problem kosztów, a macie mocniejszy papier w razie
      problemów. Pzdr
      • Gość: Paweł UWAGA - powstało forum dyskusyjne dla nas! IP: *.raster.krakow.pl 23.06.06, 13:51
        Powstało :-)
        adres: www.norymberska.i365.eu
        Zapraszamy do rejestrowania się i dalszego uczestnictwa w rozmowach już na nowym
        forum. Chodziło nam o to by było bardziej przejżyste, była możliwość wklejania
        zdjeć z budowy i... by nowi sąsiedzi mogli się wcześniej zintegrować zanim się
        wprowadzimy do naszych nowych mieszkanek :)

Zapraszamy do AKTYWNEGO uczestnictwa na naszym nowym forum, specjlanie dla nas
        stworzonym :)
        • Gość: Krzysiek Re: UWAGA - powstało forum dyskusyjne dla nas! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 13:33
          na forum www.norymberska.i365.eu sa nowe zdjecia z budowy, polecam
          • loveandpeace Re: UWAGA - powstało forum dyskusyjne dla nas! 07.07.06, 10:55
            A jak wy bedziecie wjezdzac albo wyjezdzac z tego osiedla? Przeciez Norymberska
            to ta waska uliczka wsrod krzakow, ktora biegnie do Tynieckiej - jak sie tam
            kilkaset mieszkan zbuduje, co oznacza mniej wiecej kilkaset samochodow, to
            Norymerska sie kompletnie zapcha. Czy ktos mowil wam o jakims rozwiazaniu tego
            problemu? Czy chociazby o poszerzeniu Kamieniarskiej?

Pozdrawiam serdecznie

• Gość: Krzysiek Re: UWAGA - powstało forum dyskusyjne dla nas! IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 22.08.06, 23:24
              mieszkan przybedzie o okolo 200, nie bedzie cicho jak w puszczy białowieskiej
              ale to nie jest duza liczba.
              Poszerzenie kamieniarskiej - a na ktora mape patrzysz? bo na mojej ta ulica
              jest ślepa i nic mi do niej,.
              Wyjaz będzie ulicą Pychowicką w stronę centrum - bo norymberska wśrod krzaków w
              ciągu następnych kilku lat zamieni się w czteropasmową przelotówkę i niestety
              jest wielce prawdopodobne ze nie nie bedzie na nią wjazdu od strony osiedla...
              Pozostaje jeszcze św. Jacka która ma być poszerzana wbrew woli okolicznych
              mieszkańców.
              pozdrawiam i zapraszam na nowe forum o inwestycji wykonywanej przez
              Przedsiębiorstwo Rewaloryzacji Zabytków w Krakowie.
              www.norymberska.i365.eu/
              • Gość: Krzysiek Re: UWAGA - powstało forum dyskusyjne dla nas! IP: *.uci.agh.edu.pl 18.09.06, 00:18

Stare forum padlo, staram sie zalozyc nowe.
                Tymczasowo aby utrzymac kontakt forum jest na stronie:
                www.i365.eu/norymberska/index.php
                • Gość: Krzysiek Forum Dyskusyjne - Wpisywać się. IP: *.uci.agh.edu.pl 24.09.06, 13:00
                  Witam, poprzednio na naszym forum bylo 20 osob, teraz są 3. Robimy kopie
                  zapasowe więc juz tak łatwo forum nie padnie.
                  Kto jest zainteresowany - wpisywać się. W kupie siła.
                  www.i365.eu/norymberska/index.php
                  • Gość: Paweł Forum Dyskusyjne - mała zmiana adresu!! IP: *.raster.krakow.pl 29.09.06, 11:14
                    Uwaga nastąpiła mała zmiana adresu z: www.norymberska.i365.eu na:
                    www.i365.eu/norymberska - wykasować stary adres z ulubionych i na nowym
                    się logować.

PS. Niestety w wyniku awarii serwera straciliśmy poprzednią bazę danych -
                    dlatego uprasza sie o powtorną rejestrację.
    • Gość: Krzysiek Re: Norymberska, Kamieniarska, Ruczaj IP: *.uci.agh.edu.pl 14.10.06, 23:49
      Podbijam temat.
      sa nowe zdjęcia na naszym forum:
      www.i365.eu/norymberska
    • Gość: Krzysiek Norymberska 2 etap IP: *.uci.agh.edu.pl 26.10.06, 20:29
      na tej stronie
      dominium.pl/inwestycje/?id=3&inw=707#Scene_1
      cena mniej wiecej o 50% wieksza niz niecaly rok temu
      • Gość: Krzysiek Inwestycja Krakoin IP: *.uci.agh.edu.pl 21.11.06, 21:37
        po sasiedzku do ulicy norymberskiej rozpoczela sie nowa inwestycja firmy
        Krakoin, mieszkania i domy w zabudowie szeregowej. Wie ktos moze po ile ?
        • Gość: bob Re: Inwestycja Krakoin IP: *.ghnet.pl 21.11.06, 22:29
          po 7,2k netto
      • Gość: gość Re: Norymberska 2 etap IP: *.elektro.agh.edu.pl 10.01.07, 13:45
        kupił ktoś może mieszkanie na norymberskiej w drugim etapie ?
        • Gość: Salsero Re: Norymberska 2 etap IP: *.raster.krakow.pl 23.01.07, 10:53
          sprawdź bezpośrednio na forum przyszłych mieszkańców: www.i365.eu/norymberska
          • Gość: Admin forum Aneks do umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 17:18
            Przedsiębiorstwo Rewaloryzacji Zabytków S.A. w Krakowie - PRZ wysłał do klientów
            aneks o przedłużenie terminu inwestycji. Podpisanie aneksu wiąże się z utratą
            odsetek ustawowych przewidzianych w umowie.
            Wejdź na stronę
            www.i365.eu/norymberska
            www.i365.eu/norymberska/viewtopic.php?t=59
            poczytaj, podyskutuj.

• Gość: Krzysiek Nowy adres forum norymberska IP: 149.156.121.* 07.11.07, 10:27
              Strona www.i365.eu przestała działać poprawnie. W związku z tym założyłem forum
              na stabilnym serwerze google

groups.google.pl/group/norymberska
              Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka