Gość: Kuba bez Fidela Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 17:11 Gazeta Michnika zagrożeniem dla ministra Ziobry, czy odwrotnie? Może wybierzecie paru bandziorów na obiadek do redakcji - macie takie zdolności w brataniu się z gzresznikami. Maleszce nie będzi smutno, a i Kiszczak się ucieszy. "Honor" jest w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khmer Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 27.02.06, 17:35 Gość portalu: pająk napisał(a): > Czy naprawdę posiadamy, aż tak ubogi w określenia język(...)? posiąść to można umiejętność posługiwania się językiem ale żebyśmy "posiadali" ubogi język? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinove Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.stanet.pl / *.stanet.pl 27.02.06, 17:39 juz nie slysze,by p/Ryniak walczyla o sprawiedliwosc dla bandziorow.pewnie juz dawno synek za pieniazki podatnikow mieszka sobi za granica...a Ziobro.coz coraz bardziej brzydze sie,ze mieszkam w tym kraju.na dokladke jeszcze "posel" Bosak....dramat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.R. Oniczny Mieszkańcy Nowej Huty IP: *.chello.pl 27.02.06, 17:39 uczestniczą we froncie obrony przstępców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Z. Nie ma czegoś takiego jak czarny PR! IP: 195.205.251.* 27.02.06, 17:43 Kto używa terminu "czarny PR" nie ma pojęcia co to jest public relations. Brednie redaktor pisze. Nieuctwo wychodzi ze studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
yoorko Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi 27.02.06, 18:11 To jest plan dla IV RP.Plan dostał kryptonim "AKCJA WISŁA". W skrócie założenie jest takie "pogłębiamy dno i trzymamy się koryta." Odpowiedz Link Zgłoś
polisy_pzu Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi 27.02.06, 18:23 PiS łapy precz od Nowej Huty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Po trupach do celu IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.06, 18:25 A celem jest Orwellowski rok 1984 . Stalin nie mial takiej wyobrazni jak pisuary . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus [...] IP: *.adsl.alicedsl.de 27.02.06, 18:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 18:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 18:32 Przepraszam, że jestem taki debil, ale co to jest PR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: 87.207.39.* 27.02.06, 19:01 A gdzie jest bezpiecznie? Szukam mieszkania, byłam w kilku miejscach. Blokowiska w Kurdwanowie, na Woli Duchackiej czy Azory nie napawają mnie optymizmem. Huta też mnie nie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas bula Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.server.ntli.net 27.02.06, 19:07 Szanowni mieszkancy Nowej Huty. Nie organizujecie protestow, bo nikt ich nie uslyszy ani nie odpowie. Ta wladza slyszy tylko sama siebie. Ogloscie tepego ministra o nazwisku Ziobro persona non grata w Nowej Hucie. To zaboli. Nie uslyszy, ale poczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.crowley.pl 27.02.06, 19:27 To prawda w Hucie to same obijboki wsród młodzierzy,nie uczy się to ani nie pracuje. Chodzą całymi bandami, klatki popisane.A gdzie rodzice. Dlaczego ta młodzierz sie nie uczy, kończy jak to mówia zawodówe i na osiedle. A dajcie rodzice im zajecie,wyslijcie do szkoły i będzie lepiej.Dlaczego w Krakowie tego nie ma. Młodzi sa zupełnie inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popsy Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 19:51 Dlaczego tak uogolniasz?iwszytskch jedna miara mierzysz?wyobraz sobie(zapewne cie to zaskoczy)ale sa ludzie ktorzy ukonczyli studia sa mgr a nawet zdobywaja coraz to wyzsze tytuly...wiec nie mow ze mlodzi ludzie sie nie ucza bo to kompletna bzdura!pozatym chcialbym zauwazyc ze krakow to rowniez nowa huta wiec nie rob granicy miedzy nowa huta a krakowem bo tak bylo za dawnych czasow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Hucianka Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.veranet.pl 01.03.06, 01:09 A ja rozumiem, że w pozostałych dzielnicach: Kurdwanów, Prądniki, Bieżanów, Prokocim, Azory, Ruczaj itd. to wszyscy mają pracę, każdy ma ukończone wyższe studia i kilka dodatkowych fakultetów, każdy młody człowiek mówi przynajmniej dwoma obcymi językami no a wolny czas to spędza w wysokiej klasy centrach sportowo- rozrywkowych, których jak mniemam, jest tam bez liku. Poza tym w tych dzielnicach, które przecież w ogóle nie są blokowiskami - tylko dzielncami ekskluzywnych domków jednorodzinnych lub enklawą skyscraper'ów, gdzie jest czysto, bezpiecznie - no bo mieszkają sami bogaci - więc oni nie kradną i nie mordują, jest totalny high life. No to tylko pozazdrościć Krakowowi, a Nową Hutę zutylizować. Jeśli choć co drugi"Krakus" jest co najmniej tak mądry jak Pani - to.. (baz komentarza). Ja sama mieszkałam w Hucie - idealnie to tam nie jest - ale bez przesady w drugą stronę. A co do wykształcenia ludzi z Huty. Skończyłam studia, mówię trzema obcymi językami, pracuję w znaczącej zachodniej korporacji - ale niestety, ów zabytkowy i dumny Kraków nie dał mi aż tak gruntownej wiedzy (mimo ukończenia Uniwersytetu) i przy nostryfikowaniu dyplomu w Kalifornii - na tle grupy wyglądałam tak sobie. To nawet Rosjanie byli lepsi. Niestety nasz Uniwersytet mimo wspaniałej wiedzy teoretycznej - nie przekazuje wiedzy praktycznej, bo jest biedny i nie ma np. laboratoriów badawczych - więc uczymy się na sucho. Reasumując - proszę nie obrażać i nie generalizować ludzi z Huty, bo to tylko śwadczy o ludzkiej głupocie i prostactwie. Proszę mi wierzyć, że nikt, nidy na świecie nie wytknął mi że jestem z Huty (czytaj gorsza) - to tylko słyszałam od "Krakusów". A więc jakieś kompleksy lub chęć zatuszowania własnej nieudolności. Jak to mawiają -NAJLEPSZĄ OBRONĄ JEST ATAK. POZDRAWIAM LUDZI Z HUTY, KTÓRZY SĄ TAK SAMO WARTOŚCIOWI JAK W INNYCH DZIELNICACH. A tak na marginesie, ciekawa jestem, gdzie Pani mieszka i czy jest Pani Krakusem z rodowodem - a więc czy trzy pokolenia wstecz z Pani rodziny tu się urodziły? Często niestety jest tak, że dwadzieścia, czy piętnoście lat temu lub wcześniej ludzie przyjechali do miasta, dostali mieszkanie z zakładu pracy np. na Kurdwanowie, Bieżanowie, Ruczaju lub na Olszy (sama mam ciotkę, któa w latach 60 przyjechała do Krakowa Z Mszany Donlej, dostała miszkanie na Olszy i tak stała się Krakowianką) i to zazwyczj Ci ludzie są największymi Krakusami pod słońcem i najgłośniej wrzeszczą - chcąc prwdopodobnie zatuszować swoje pochodzenie. Życząc Pani więcej rozumu - pozdrawiam sserdecznie. Była Hucianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: 62.29.157.* 27.02.06, 19:39 to dlaczego za małe mieszkanie na Kordwanowie w Nowej Hucie kupie 3x większe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.utc.com 27.02.06, 19:41 Czy w koncu ta skorumpowana Polske uda sie uzdrowi? Przeciez ci ktorym nie podoba sie porzadkowanie to wlasnie sie tego boja. Miedzy innymi pan Michnik pisze takie bzdurne artykuly bo nie ma do czego sie juz doczepic. Tak malo jest czystych ludzi a tak wielu zlodzieji i bandytow. Sam bylem wielokrotnie okradziony i oszukany. Nic bez lapowki nie mozna zalatwic. Panie Michnik czy panu na reke zeby bylo tak zle w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe-he Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.sdb.lublin.pl 27.02.06, 19:48 a co to jest PR? Naprawdę nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi 27.02.06, 19:58 To jest takie krótsze Prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! skierowane do konia, który ciagnie wóz z Endrju L. W sumie chodzi o zatrzymanie fury. hi, hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grol Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.compower.pl 27.02.06, 20:18 Welcome Ziobro w nowej hucie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Huzia na Ziobre! O czym on w ogole mowi. W Polsce IP: *.mgmt.umb.edu 27.02.06, 20:19 przeciez jest bezpieczniej niz w Luksemburgu. A ci co siedza, to glownie za niewinnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UczeńPrawdŚwiatła a może tak?? IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 27.02.06, 20:33 Hmmmm...Zaostreznie kodeksu karnego spowoduje tylko i wyłącznie zwiększenie wydatków na utrzymanie danego delikwenta w zakładzie karnym..Państwo zamiast płacić na niego 2 lata - będzie płacić lat 10...Czy dzięki temu zwiększy się wykrywalność??nonsens - nic z tych rzeczy..Czy aby napewno te 8 lat sprawi iż taki człowiek będzie myślał inaczej?? bzdura - to są jednostki trudno reformowalne - co najwyżej "nauczy się więcej".. Jedyne co może "odstraszyć" potencjalnego napastnika - to świadomość iż jego występek może zostać wykryty. Więc dlaczego Państwo - zamiast wydawać pieniądze na wprowadzenie monitoringu do najniebezpieczniejszych dzielnic i realnie przyczynić sie tym do zwiekszenia wykrywalności przestepstw oraz wdrukowania poczucia "zagrożenia karą" - które ma większą moc prewencyjna niż sama kara - będzie wydawać je na wieloletnie utrzymanie takiego "nieproduktywnego delikwenta"?? Brawo ministrze Ziobro..Brawo!!! Kraków gratuluje krótkowzroczności.. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia jak zwykle artykuł o niczym 27.02.06, 20:36 w dodatku tradycyjna już gazetomowa: >To nie pierwszy przypadek politycznego wykorzystania przez PiS czarnego mitu o Nowej Hucie. We wrześniowych wyborach parlamentarnych z ostatniego miejsca na liście tej partii do Sejmu weszła Monika Ryniak. Swoją popularność zawdzięczała akcji "Przeciw przemocy", którą organizowała po tym, jak we wrześniu 2004 r. na jednym z nowohuckich osiedli ciężko pobito jej syna Kamila. To albo niebezpieczeństwo to mit, albo faktycznie pobito jej syna co spowodowało głosowanie na p. Ryniak ludzi, którzy także czują się niebezpiecznie. Chyba na tej polonistyce którą kończyła autorka nie było zajęc z logiki, bo przecież zarzucanie Autorce naciągania faktów w celu pomówienia kogoś byłoby nadużyciem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rade zły i dobry - definicja PIS(S) IP: *.gdynia.mm.pl 27.02.06, 20:36 zła jest Nowa Huta, geje, żydzi i kolorowi... aja są emeryci, dziecioroby oraz Młodzież Wszechpolska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek LA Re: histerycy IP: *.hrl.com 27.02.06, 20:48 w Polce mamy do czynienia z histeria polityczna, nadwrazliwoscia spoleczenstwa oraz arogancja i manipulacja dziennikarska wlacznie z brakiem wiedzy , brakiem etyki zawodowej i prostej uczciwosci. Jezeli w Nowej Hucie morduja , bo miasto jest siedliskiem bandytow, to trzeba z tym cos zrobic ,a nie mowic ze jest cacy.Polska generalnie jest bandyckim krajem, gdzie nie warto mieszkac, wlasnie z tego powodu, zawsze jak wyjezdzam z Polski do siebie do domu, do bardzo bezpiecznego Los Angeles, odczuwam ulge, tutaj nie boje sie popatrzec na czlowieka , natomiast w Polsce kilkakrotnie spojrzalem na kogos to reakcja byla 'i co sie ku.. patrzysc, chcesz wpie.., dziekuje za taka atmosferke Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert brawo zioberek! 27.02.06, 20:58 im więcej głupot gada tym lepiej dla wszystkich. Za 4 lata PiS dostanie 5% głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk1924 Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi 27.02.06, 21:10 Pan Źiobro postępuje zgodnie z minionym okresem - najpierw dołowali,aby w odpowiednim czasie ogłosić poprawę i wystawić "pirwsi"do medalu.Sprawdzona metoda,choć świńska, ale efektywna. Zawsze ktoś się nabierze ale najważniejsze że mieszkańcy Nowej Hhuty do takich nie należą!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luga zupelna ignorancja IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 21:22 Ziober powinien zdawac sobie sprawe,ze mowiac tak nie tylko szkodzi opini,ale wplywa tez posrednio na takie sprawy jak ceny mieszkan, czy wynajmu w nowej hucie. i na wiele innych spraw. wstyd mi,ze ten gosc jest z krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria97 Nie jedź chłopcze do Nowej Huty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 21:27 Co wraca? Ważykowa ironia...? No chyba jest gorzej! Odpowiedz Link Zgłoś