Dodaj do ulubionych

Autobus nocny.

19.03.06, 14:15
Obserwuj wątek
    • kubus_ek Re: Autobus nocny. 19.03.06, 14:18
      co sadzicie na temat pomyslu przedluzenia linii 609 do nas na petle. Chcialem sie dowiedziec czy ktos by korzystal z takiej linii. Co o tym myslicie. Piszcie swoje opinie. Jezli bedzie ich troche to byc moze zaczne cos dzialac w tym temacie:)
      • innylogin Re: Autobus nocny. 20.03.06, 12:59
        zgadzam sie co do 124.
        pal licho nocne autobusy. nie imprezuje sie znowu codziennie. mozna w taksowke
        zainwestowac raz za czas (dla oszczednych nocny pod tesco albo na pętlę i
        dopiero stamtad taxi)

Lepszy byłby dzienny autobus do centrum bez przesiadek. to by wszystkim
        ułatwiło życie.
      • rudy83 Re: Autobus nocny. 20.03.06, 14:51
        hey. ja jestem calkowicie za!!oczywiscie autobus nocny pozwoli zaoszczedzic
        sporo pieniedzy tak jak by dzienny zaoszczedzil nam czasu!! jak masz ochote to
        dzialaj chlopie.

z gory dzieki za starania

pozdr
      • dark-bad Re: Autobus nocny. 20.03.06, 18:46
        Bardzo dobry pomysł,
        przecież powinno być jakieś połaczenie w nocy na to osiedle- coraz wieksze co
        nie powinno przeszkadzac przedłużeniu 124 - który "nie kolidowałby swoim
        rozkładem jazdy "
        pozdrawiam -
        na kobiezrzyńskiej ma być już nowa linia - ludzie osiągneli swoje- jak trzeba
        to piszmy do ZDMU im więcej tym lepiej
    • ferla w kwestii autobusów dziennych - 19.03.06, 14:47
      zdecydowanie bardziej wolałabym, by 124 jeździł do nas...
      • zanoos1 Re: w kwestii autobusów dziennych - 12.04.06, 11:08
        ja jestem za nocnym za przedłużeniem 124 i 128 do nas!!! dziwi mnie ze mpk
        jeszcze sie nie zorientowalo ze wybudowali juz w naszych okolicach kilka-nascie
        nowych blokow i wszystkie osiedla za ruczajem sie rozrastaja.... nazwa
        przystanku tez moglaby byc zmieniona bo coraz wiecej ludzi wysiada u nas i
        szuka kampusu uj....
    • qlka05 Re: Autobus nocny. 12.04.06, 17:24
      na początku chciałam zaznaczyć, że to jest topic o AUTOBUSIE NOCNYM O.o
      tak więc do rzeczy.
      jak ludzie mają imprezować skoro nie ma jak wrócić ?
      osobiscie bardzo by mi taki właśnie autobus pasował.
      nie ma jak ok 4 w nocy pomykać sobie do domu, a jakby to całe 609 dojechało do
      'naszej' pętli to chyba się by nic nie stało .... *^^*
      • maiki79 Re: Autobus nocny. 13.04.06, 09:59
        po pierwsze nocne o 4 juz nie jezdza, mozna poczekac te dwie godziny na dzienny:-)
        po drugie przeciez Ty nie imprezujesz wcale;-))

ale autobusow wiecej to by sie przydalo o kazdej porze bo wydostac sie z tego
        osiedla albo na nie wrocic to masakra...
        • qlka05 Re: Autobus nocny. 13.04.06, 14:01
          to do mnie ?
          3:07 poczta gł. więc o której jest się w domu ? ok 4 jak napisałam, bo co ?
          trzeba !peep! pieszo, więc jak się tu gdziekolwiek wybrać ? do ostatnych
          'dziennych', a taki interes to o dupe rozbic :P

ot: zresztą jak wyobrażacie sobie jeszcze 124 i 128 które przepychają się po
          'naszym' przystanku O.o
          • kubus_ek Re: Autobus nocny. 13.04.06, 18:48
            Narazie MPK nie wyraza checi na puszczenie autobusu 609 do nas. Moze cos pomysla w okresie letnim. 124 i 128 na bank nie przesuna tutaj poniewaz nie moga zlikwidowac linii 114 i 194, ktore jezdza w inne rejony miasta i rowniez sa potrzebne. I nie chodzi o to ze 124 i 114 i 198 jezdza po tej samej trasie. chodzi o to przeciez zeby przewiesc jakos cala mase ludzi po drodze:)(i gadka typu "dajcie nam 124 w zamian za 114 nie wchodzi w gre":)). Pozatym petla jest za mala na az 4 linie autobusowe. MPK na pewno nie zgodzi sie na przedluzenie.

Jedynie na pocieszenie co moge powiedziec iz z moich zrodel wiem ze w przyszlosci bedzie jeszcze jeden autobus tutaj do skotnik najprawdopodobniej(za rondem Czerwone Maki jest na ten cel specjalnie przystanek zbudowany) i jezeli władzaom miasta uda sie dogadac z wlascicielami dzialek przylegajacych do ulicy to powstanie tutaj szybkobiezna linia tramwajowa. Wiec przyszlosc nie wyglada tak zle, gorzej wyglada realizacja tych zalozen. Zycie trwa pozostaje nam czekac na jakis ruch ze strony wladz i mpk:)

Pozdrawiam wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka