andzjap 02.04.06, 20:49 co myslicie o tej uczelni?jak się studiuję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:07 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewkonia Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:20 a co to w ogóel jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 23:01 Pewnie znów jakies nowe prywatne, o którym nikt nie słyszal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 17:35 szkoda, ze niektorzy państwo nie sa poinformowani czym jest Polih Open University. Uwazam ze jest to bdb szkola prywatna, z pewnoscia bije na glowe Frycza i Tischnera. Mysle, ze jesli ktos chce studiowac dobre zarzadzanie, nie wkuwac niepotrzebnych informacji, ale wykorzystywac wiedze w praktyce, POU jest bdb rozwiazaniem. Pozatym mozna otrzymac 2 dyplomy - polski i angielski. zachwalam bo mam bliska osobe po tej szkole, a sama chce na nia zlozyc papiery jesli tylko psychologia na UJ nie wypali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :> Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 18:15 No popatrz popatrz,to na najpierw jednak składasz na Uj ,a nie na to polish coś...,zarządzanie w praktyce-aha czyli teorii zero ,a zarzadzać bedziecie wlasnymi firemkami albo może zatrudnia was gdzieś juz na umowe zlecenie na 1 roku? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 19:31 Radzę sprawdzic przed wyglaszaniem tego typu komentarzy. Skladam na UJ i tam chce isc najbardziej. To chyba oczywiste. POU to nie jakis Jański czy Frycz. A opinie typu: "wiedzy zero" sa wyglaszane bo to jest powszechna opinia na dodatek w oparciu o inne uczelnie. Ech :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:26 Chodzi o to, ze nikt w praktyce nie jest w stanie nauczyć Cię zarządzania z bardzo prostego względu - nawet jeśli ktos przyjmie Cię na praktykę (która nie trwa na pewno bite 3 lata ciagle) polegającą na zarządzaniu personelem bo są to zbyt odpowiedzialne stanowiska dla osób, które nie psoiadają wcześniejszego przygotowania. Ponadto jak na uczelnie o obcojęzycznej nazwie - strasznie mało języków. Jeden angielski i to w dodtaku tylko przez 4 semestry. Odpowiedz Link Zgłoś
andzjap Re: POU na ul.Głowackiego 22.04.06, 20:05 dzięki Kasiu za info o POU:)dobrze,że jeszcze są domyslni ludzie na tym świecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POU Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.bph.pl 24.04.06, 12:24 polecam! Szkoła która uczy myśleć, analizować ... i dwa dyplomy, wysoki poziom wykładowców, angielski OK! POLECAM mam licencjata i BBA, magistra z tej uczelni, obecnie robię doktorat na AE, nie miałam kłopotów przy rekrutacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :> Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:41 Dwa dyplomy ,jaasne ,pewnie tamtejszej uczelni ( czyli takie english KSW) ale w praktyce nie uznają tego za granicą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.nfb.pl 24.04.06, 21:54 smutny jestes... nie jestem studentem tej uczelni, ale sporo dowiadywalem sie zarowno od ludzi ktorzy tam studiowali jak i informacji uzyskanych z tej uczelni nic nie wiesz o tej uczelni, wysuwasz jakies aprioryczne wnioski wiec po 1: slabe jezyki mowisz co? tak sie sklada ze jezyk angielski na pou jest na dobrym poziomie, na pewno duzo lepszym niz na kazdej uczelni wyzszej w krakowie (a wiem to bo studiuje na UJ ktory dla Ciebie jest pewnie dobrym uniwersytetem choc to delikatnie mowiac nieprawda) no chyba ze dla Ciebie lepiej uczyc sie na boskim UJ czy innym UW przez 4 semestry 2 jezykow gdzie lektoraty stoja na zenujaco niskim poziomie zeby byc zwolnionym z jezyka angielskiego na pou, trzeba posiadac Lcci EFB min. na 2 poziomie - uwierz mi, na uj i innych uczelniach nikt nawet nie wie co to jest a co do brytyjskiego dyplomu - oxford brooks (bo tej uczelni dyplom otrzymuje sie wraz z polskim) 5 razy pod rzad wygrywal w UK ranking szkol biznesowych. ponadto po rozmowie z kilkoma anglikami wiem ze to znana i ceniona szkola biznesowa w uk (to odnosnie twego zarzutu ze to polskie ksw) a propos zarzutu ktory tam gdzies wyzej sie pojawil mianowicie ze praktyki bedziecie miec w swoich firmach jak je zalozycie (or smth) - no coz widac ze zalozenie wlasnej firmy to obciach - jakie to polskie i smutne... tylko prosze nie pisz ze nawet nie potrafie stawiac znakow interpunkcyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * do lol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:01 po 1: > slabe jezyki mowisz co? tak sie sklada ze jezyk angielski na pou jest na dobrym > poziomie, na pewno duzo lepszym niz na kazdej uczelni wyzszej w krakowie (a wie > m > to bo studiuje na UJ ktory dla Ciebie jest pewnie dobrym uniwersytetem choc to > delikatnie mowiac nieprawda) > no chyba ze dla Ciebie lepiej uczyc sie na boskim UJ czy innym UW przez 4 > semestry 2 jezykow gdzie lektoraty stoja na zenujaco niskim poziomie Na AE masz przez 6 semestrów 2 języki na dość wysokim poziomie - jeśli ktoś uważ, ze poziom jest niski, zawsze może sie przenieść do bardziej zaawansowanej grupy. > zeby byc zwolnionym z jezyka angielskiego na pou, trzeba posiadac Lcci EFB min. > na 2 poziomie - uwierz mi, na uj i innych uczelniach nikt nawet nie wie co to j > est Certyfikat języka angielskiego biznesowego, aby być zwolnionym na AE z angielskiego musisz posiadać 3 poziom. Ponadto uczelnia ułatwia zdobycie takowego ceryfikatu poprzez różne dodatkowe kursy. Można także zdobyć odpowiedniki tego certyfikatu np. w języku francuskim bądź niemieckim. > a propos zarzutu ktory tam gdzies wyzej sie pojawil mianowicie ze praktyki > bedziecie miec w swoich firmach jak je zalozycie (or smth) - no coz widac ze > zalozenie wlasnej firmy to obciach - jakie to polskie i smutne... źle zrozumiełeś czyjąś wypowiedz, chodzi o to, ze przedmiotów powiązanych z zarządzniem nie da sie uczyć praktycznie. Można ćwiczyć tworzenie projektów, analiz, ale to jest dalej tylko wiedza. Wiedza, bez której nikt nie będzie umiała zarządzać dobrze w praktyce. > tylko prosze nie pisz ze nawet nie potrafie stawiac znakow interpunkcyjnych No cóż, przez grzeczność nie zaprzeczę, ale byc może brak interpunkcji, to tylko kwestia lenistwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: do lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:33 no tak jesli chodzi o jezyki na ae to z tego co slyszalem sa na niezlym poziomie (niezlym w porownaniu do innych panstwowych krakowskich uczelni) i ae wydaje sie byc sensownym wyborem dla ludzi pragnacych studiowac nauki ekonomiczne ale moim zamiarem bylo zwrocenie uwagi na fakt ze nie mozna stawiac wszystkich uczelni prywatnych w jednym szeregu ze sa zle beznadziejne etc. prawda jest taka ze uczelnie prywatne (przynajmniej te najlepsze a POU do takich sie zdecydowanie zalicza ===> ranking wprost na ostatnie 3 lata) dzieki swym programom nauczania zaczynaja bic na glowe zmurszale metody ksztalcenia na wielkich uniwerytetach-molochach ponadto glowna zaleta pou jest brytyjski modulowy system nauczania o wyzszosci ktorego nad naszym prl-owskim nikogo chyba przekonywac nie trzeba zreszta a propos ae - z tego co wiem to sami studenci na forum ae w swoich opiniach zdaja sie potwierdzac fakt ze wbrew temu co sie mowi nauka tam oparta jest o teorie i nie rozni sie zbytnio od nauczania np. ekonomii na uj ale dobre wiesci sa ponoc takie, ze ponoc zapowiadaja sie zmiany i rowniez na ae ma byc mniej egzaminow mniej wkuwania a wiecej pracy samodzielnej w domu zobaczymy co z tego bedzie bo w tym roku chce zaczac na ae studia jako drugi fakultet (mam nadzieje ze sie dostane) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.nfb.pl 24.04.06, 21:56 aha no i jak moga za granica nie uznawac brytyjskiego bachelor of arts? bo nie bardzo rozumiem... za to z papierem z polskiego uniwerku to sie europe podbija tak?:ffffffffffff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:47 :] mysle ze kolega dosc dobitnie udowodnil pewnemu Panu, ze KSW a POU to nie jedno i to samo. Chociaz takim osobom zwykle trudno przyznac sie do bledu i do konca sa przekonane o swych racjach. Oczywiscie powodow do zachwalania jest sporo... Mysle ze nawazniejsza jest kadra i ta praktyka. I jesli ktos chce sie tym w przyszlosci zajac na powaznie ( a nie pracowac jako asystentka szefa MOK ) jest to z pewnoscia bdb alternatywa nawet dla niektorych publicznych szkol. Nawet dla UJ ktory jakos mnie swoim zarzadzaniem nie przekonal. Ale oczywiscie zalezy to od samego studenta i jego checi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:01 Acha, oczywiscie ze nikt mnie nie nauczy zarzadzania! Ale jesli jakas szkola ma mi dac dobra podstawe merytoryczna, wprowadzi na zajeciach praktyczne symulacje (wymyslane przez ludzi ktorzy sie licza w tym zawodzie, nie tylko w Polsce), ktore dodatkowo pomoga mi w kontaktach z innymi ludzmi to chyba lepiej wybrac ja niz nawet najlepsze zarzadzanie na UJ tylko dlatego ze to jest UJ. Szukajac prawdziwej pracy nikt nie wybierze mnie ze wzgledu na papierek. I nie jestem tez na tyle naiwna zeby wierzyc ze przyjma mnie na szefowa kadr zaraz po studiach. Na to sklada sie wiele czynnikow, o ktore zadbam juz po napisaniu matury i w trakcie studiow. Tak na marginesie marze o byciu headhunterem ;) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: POU na ul.Głowackiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:06 Co do UJ zarządzanie na nim podobnie jak ekonomia rzeczywiście są cieńkie. Być moze jest to tylko moja subiektywna ocena. Odpowiedz Link Zgłoś
andzjap Re: POU na ul.Głowackiego 26.04.06, 11:27 a czy wiecie coś więcej o kierunku reklama i marketing na POU??????????? Odpowiedz Link Zgłoś