IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 14.12.02, 16:58
Witajcie Krakowianie!
Nie jestem z Krakowa ale interesuje mnie czy stadion Wisly w najbilzszym
czasie doczeka sie przebudowy. Wiem ze w Poznaniu i Warszawie cos zaczyna sie
dziac, mam nadzieje ze w Krakowie rowniez. Napiszcie prosze jezeli cos wiecie.
Moze gdzies w necie jest projekt?
Dziekuje za wszystkie wiadomosci.
Obserwuj wątek
    • acur_ Re: Stadion 17.12.02, 17:32
      Zaczynam w to wątpić, choć znaki na ziemi i niebie mówią, że jednak coś w tym
      temacie sie działo będzie. Właściciel klubu wykłada część kasiory, druga część
      pochodzić będzie od miasta, podobno już czeka odłożona(!) na... spółkę, która
      musi być powołana do realizacji inwestycji. Zgodnie z zapewnieniami na dniach
      (miesiącach) robota ruszy pełną parą...
      Jak znajdę zdjęcie to podeślę adresik.

...

• Gość: merphy Re: Stadion IP: *.krakow.tdci.pl 17.12.02, 17:47
        ja mam zdjęcie w domu projetku ale w necie nei wiem czy gdzieś jest ... po
        2 .. raczje nei wygląda że w ciągu najbliższych 2 miesięcy .... nawet nei
        wygląda że przed wakacjami ..
        po 1 na mecz z Lazio plonowane jest wybudowanie prowizorycznych trybun .. dla
        kibiców Wisły ...
        po 2 raczje wątpie że ruszą z budową jak trwa liga .. pewnie jak wakacje się
        zaczną wtedy budowa ruszy :) ...pozdro
        • Gość: bbb Re: Stadion IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 22.12.02, 15:25
          Dzieki serdeczne za informacje.Mam nadzieje ze w Krakowie stanie wspanialy
          stadion.
          Wesolych Świat Forumowicze ! :)
          • Gość: merphy Re: Stadion IP: *.krakow.tdci.pl 22.12.02, 15:35
            Dzięki nawzajem :) ale się myliłem stadion zaczną najprawdopodobniej budować w
            styczniu :)))))))) pozdro
            • Gość: bbb Re: Stadion IP: *.smlw.pl / 10.1.8.* 25.12.02, 14:52
              Przepraszam ze tak was mecze ale mam jeszcze kilka pytan : jaka bedzie
              pojemnosc stadionu?, czy bedzie zadaszony? ,czy trybuny beda blisko plyty
              stadionu?, kiedy jest planowane zakonczenie inwestycji? Dzieki ogromne za
              przyszle odpowiedzi!:)
              • Gość: PiotrKo Re: Stadion IP: 213.25.103.* 25.12.02, 16:12
                Gość portalu: bbb napisał(a):

> Przepraszam ze tak was mecze ale mam jeszcze kilka pytan : jaka bedzie
                > pojemnosc stadionu?,
                21760 z mozliwoscia powiekszenia do 28560 ze wzgledu na nie zabudowane
                narozniki stadionu.

czy bedzie zadaszony?
                Tak - stadion na całej powierzchni trybun bedzie zadaszony.

,czy trybuny beda blisko plyty
                > stadionu?,
                Raczej tak.

kiedy jest planowane zakonczenie inwestycji?
                Wszystko powinno sie skonczyc w 2005 roku.

Jeszcze dodatkowo ze swojej strony dorzuce, ze na ostatnim spotkaniu z
                dziennikarzami prezydent Krakowa, Jacek Majchrowski, zapewnil, ze pieniadze na
                inwestycje sa zarezerwowane w budzecie miasta, a sama inwestycja ruszy, gdy
                Wisła bedzie miala wieksze prawo do dysponowania terenem. Taka zgoda ma byc
                wydana na poczatku przyszlego roku.
                Prace nad przebudowa stadionu moga sie odbywac w trakcie sezonu pilkarskiego,
                bo na samym poczatku budowane beda brakujace obecnie trybuny za bramkami.
                Pozniej przebudowane beda dwie istniejace.

Dzieki ogromne za
                > przyszle odpowiedzi!:)

Nie ma za co
                Pozdrowionka
                • Gość: tomekw74 Re: Stadion IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 25.12.02, 16:45
                  Gość portalu: PiotrKo napisał(a):

> Gość portalu: bbb napisał(a):
                  >
                  > > Przepraszam ze tak was mecze ale mam jeszcze kilka pytan : jaka bedzie
                  > > pojemnosc stadionu?,
                  > 21760 z mozliwoscia powiekszenia do 28560

No tak, gigant to to nie będzie...

>ze wzgledu na nie zabudowane narozniki stadionu.

Dlaczego właściwie nie zabudowac ich od razu?

> czy bedzie zadaszony?
                  > Tak - stadion na całej powierzchni trybun bedzie zadaszony.

Czyli w sumie standard sprzed dwudziestu lat. Dziś buduje się już zadaszenia
                  nad całymi stadionami.

> Jeszcze dodatkowo ze swojej strony dorzuce, ze na ostatnim spotkaniu z
                  > dziennikarzami prezydent Krakowa, Jacek Majchrowski, zapewnil, ze pieniadze
                  na
                  > inwestycje sa zarezerwowane w budzecie miasta, a sama inwestycja ruszy, gdy
                  > Wisła bedzie miala wieksze prawo do dysponowania terenem. Taka zgoda ma byc
                  > wydana na poczatku przyszlego roku.
                  > Prace nad przebudowa stadionu moga sie odbywac w trakcie sezonu pilkarskiego,
                  > bo na samym poczatku budowane beda brakujace obecnie trybuny za bramkami.
                  > Pozniej przebudowane beda dwie istniejace.

Noo, czyli z gruntami też jeszcze nie wszystko ustalone. To może potrwać.

W sumie - myślałem, że zbudują coś super. A tu mi wychodzi, że coś nowego to-
                  to bedzie, ale bez rewelacji. Wiem, wiem, może jestem malkontentem, ale marzy
                  mi się coś naprawdę nowoczesnego...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka