Gość: mtq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 20:07 ...a redaktorem pewnie montenuovo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach IP: *.dialup.tiscali.it 01.05.06, 20:24 A kto czyta ten wasz Dziennik ??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 20:25 500 000 ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 21:20 aksąd! baedekerem będzie zaś ten dodatek - przednia sprawa - uwaga moja skupiona na drukiem wydanym kompedjum. wreszcie coś idealnie pasującego do mnie czyli targetu jednoosobowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 21:47 sevena kupili filmem na DVD, montiego kompendium o lekach... Ciekawe, kto następny padnie ofiarą marketingowców Dziennika ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 21:51 Ja czekam na coś o blondynkach. Aby bogato ilustrowane...! Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 21:58 A wiesz Secesjo, że jeszcze w 1919 była kafeteria pod nazwą Secesya przy ulicy Świętej Anny pod numerem trzecim? Dość powiedzieć iż mam reklamę tego lokalu. "Dobra a fachowa kawiarnia, uczciwe menu by spokojna nieśpieszna konsumpcja była". Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:00 >Dość powiedzieć iż mam reklamę tego lokalu. Już wtedy zbierałeś ulotki? Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:06 Dość powiedzieć, ze tak. Od roku 1913 Medyk Dundaczek Bolesław - dentysta pod numerem czwartym przyjmował na Św. Anny. Więc jakoś blisko z Secesyi na fotel. Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:08 W przypadłościach stomatologicznych też gustujesz? Mnie się one wyadają raczej nudne bo trudno byłoby na nie umrzeć więc szkoda sobie głowę zawracać. Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:12 Nieznośny ból zęba potrafi niejednego oderwać od innych zajęć wcale ciekawych. Pamiętam jak kiedyś... - STOP! A umrzeć można na samą myśl o dentyście i odgłosach z gabinetu. Toż to śmierć! Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:14 Nie przekonałeś mnie. Dentysta zupełnie mnie nie kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:20 A zapach u dentysty + dźwięk bormaszyny + pompa odsysająca w paszczy + słynna fraza stomatologa "teraz może trochę boleć"? Czyż to nie jest kul? Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:23 Jeśli szepcze takie rzeczy w trakcie to owszem, kul. Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:32 ech. mówi - normalnie mówi a nie szepce - do djaska - ale poza tym zawsze jak boruje to dzwoni telefon. ech. Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:33 No co se wyobrazić nie mogę? Nie riunuj mi marzeń, dobra? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:35 ok. ok. szepce. Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:35 No... Ja Ci nie mówię, że jesteś zdrowy więc zachowuj się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:45 Montenuovo: ale ja jestem całkiem normalny! Lekarz: każdy TU tak mówi Lekarz do pielęgniarzy: Pasy! Kto mu poluzował pasy!? Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 21:53 kupili oj kupili - gdyby dodali film na dvd "Cie choroba" to już bym leżał szczęśliwy i cd "Jesteś lekiem na całe zło" oj oj oj oj. Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 21:54 Jeśli chcesz to mogę Ci dać leksykon leków część I. Leki na literę "A". Bardzo atrakcyjna publikacja, zaręczam.. Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:01 Mam to w małem palcu. Wkuwam już literę "Ł" np. znany płyn na czyszczenie gardła - Ług. Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:03 A nie potrzebujesz sobie skóry wybielić? Wredny staruch szorował mi dzisiaj dywan jakimś specyfikiem i tak mu się karnacja zmieniła na rękach, że nie do poznania.. Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:09 Sredny Waruch na kolanach? Wreszcie. Utrwalone to na kliszy? Żądam dowodu owego szorowania. Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:12 > Sredny Waruch na kolanach? Wreszcie. Wyczuwam pewne pokłady sadyzmu w Twojej wypowiedzi ;) > Utrwalone to na kliszy? Żądam dowodu owego szorowania. Niestetety nie utrwalone, ale jutro pomalujemy sufit to zrobię zdjęcia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:18 Sredny Waruch na kolanach mi się marzy (na moich nawet). Ale na podsufitce zdjęcie Warucha na drabinie zrobione rybim okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:19 Co za perwersje... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.staruch Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:20 montenuovo napisał: > Sredny Waruch na kolanach mi się marzy (na moich nawet). nie ma takiej możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:23 A ja na takie dictum odpowiem responsem z klasyka: "jes jes jes". A dodam od siebie jako złotousty: "Kto na kolanach szoruje musi liczyć się z konsekwencjami swego upadku choćby trwał on moment". Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:24 Ej weź Ty mi go nie zniechęcaj! Chce mieć czystą podłogę... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.staruch Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:29 montenuovo napisał: > A ja na takie dictum odpowiem responsem z klasyka: "jes jes jes". > A dodam od siebie jako złotousty: "Kto na kolanach szoruje musi liczyć się z > konsekwencjami swego upadku choćby trwał on moment". poczułem się upadłym... (aniołem?) Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:33 dziś na kolanach jutro u sufitu jak Tyson. Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:34 Raz na wozie raz pod wozem... Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:37 Czyli Echte Mensch. Tylko dlaczego ja zawsze muszę mieć motto" raz pod wozem raz nawozem" Odpowiedz Link Zgłoś
wredny.staruch Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:35 montenuovo napisał: > dziś na kolanach jutro u sufitu > jak Tyson. u sufitu to raczej pajęczyny Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Zwierzę się Wam... 01.05.06, 22:27 Od kilku dni słucham po nocach emeryckich przebojów w radiu wanda i vox fm i wyobrażam sobie jakby to było pięknie pojechać do zdroju i przetańczyć całą noc na dancingu w starym domu zdrojowym (chociaż w continentalu są lepsze nie mówiąc o wiśle gdzie pan śpiewa na żywo...) Ech... Do lipca tak daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 22:43 A tu Cię mam! Wróciwszy z Mazur - a bywa się w świecie, choć niebezpieczeństw wiele - muszę powiedzieć że bylem w jakimś takim bylejakim ośrodku gdzie ciepła wódka lała się do gardeł młodzieży rocznik 1945 - i zespół grał big bit i proszę Pani z wódkę szły zakąski i parkiet stawiany za tow. Edwarda był pełen par tańcujących. To dopiero szyk. Byłem - przeżyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 22:48 Ale Ci zazdroszczę! Ostatecznie jeśli nie klasyczny dancing to wiejskie disko też może być, ale bez tej takiej błyszczącej kuli pod sufitem to nie ma zmiłuj... Jest taka restauracja w (chyba?) ośrodku kultury nad jeziorem Żywieckim. Jakie tam hity lecą! A jakie kelenerki. Takie daszki z siateczki mają i fartuszki białe z niebieskimi elementami. Obrusy z ceraty, plastikowe kwiaty. Tak wygląda raj mój drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 22:53 Nic nie dodam, wszelki komentarz zabije ducha. Jedynie co to wskażę to że herbata musowo będzie podawana w postaci szklanki z wrzatkiem i szmacianym kwadratem z herbatą. do tego aluminiowa łyżeczka. Płatna szatnia (nie pilnowana) no i WC płatne na talerzyk. Dens dens dens. A w tle słychać śpiew: "łejk mi ap bifor ju gołgoł" Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:02 Anglojęzyczne przeboje raczej nie... Chociaz nigdy nie zapomnę pana, który śpiewał piosenkę Celiny z titanika. Muzycznie to częściej raczej "za taką noc chętnie oddam pięć najpiękniejszych lat/to co dał nam świat niespodzianie zabrał los/dziewczyny które mam na myśli powychodziły za mąż już/popłyniemy białym latawcem - on przyrzeka ona mu wierzy" i wiele wiele innych... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:05 a i tak się nie przyznam że beavis & butthead wciąż mnie śmieszą do łez. jestem sobą załamany. Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:09 oraz hit weselnych densów: "życie życie jest nowelą, coś tam coś tam, coś tam, dzisiaj biały bieły welon jutro białe białe włosyyy" Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:13 Hmm, na weselach to są chyba inne. Coś o kaczuszkach.. Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:16 muszę się rozmyć w mroku - pies mój każe mi stawić się z nim na błoniach. pozdrawiam mntenvo. Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:21 jak mu rzucę sprytnie kamola tak aby leciał (kamol nie pies) po trawie to canis canis myśli że to jakieś zwierze mu ucieka i goni za skałą aż do cichego kącika. a ja wtedy już przy focha mogę spokojnie sobie postać zanim mnie mój pupil znajdzie minie chwila. i tak: pies-kamień-pies rano w południe i co wieczór - czy można zatem być normalnym? Odpowiedz Link Zgłoś
secesja2005 Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:22 Nie ubiłeś kiedy jakiego przechodnia przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 03.05.06, 22:40 raz jedeny jedyny i był to mój kolega z liceum. nic mu się nie stalo - guza mial Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Dziennik jest do Bani...... 01.05.06, 23:03 Kupilem tylko raz i to byl ostatni raz i zadne gadzety mnie nie zacheca do kupienia Dziennika wole wyborcza lub jakis brukowiec !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Dziennik jest do Bani...... 02.05.06, 13:39 telewizyjna maja niegorsza niz gazeta, reszta raczej kiepska, sport mnie zalamal jak zobaczylem, ze felietonista jest niejaki zarzeczny =P Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Dziennik jest do Bani...... 02.05.06, 13:43 Farba tego"Dziennika" szwabsko śmierdzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: Dziennik jest do Bani...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:51 nie wąchałem.. Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: Dziennik jest do Bani...... 03.05.06, 23:00 To jutro kup i powachaj :) Przynajmniej zarobia na tobie bo na mnie napewno nie :) Odpowiedz Link Zgłoś