Dodaj do ulubionych

Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach ;-)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 20:07
...a redaktorem pewnie montenuovo ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach IP: *.dialup.tiscali.it 01.05.06, 20:24
      A kto czyta ten wasz Dziennik ??!!!
    • Gość: o. Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 20:25
      500 000 ludzi
    • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 21:20
      aksąd!
      baedekerem będzie zaś ten dodatek - przednia sprawa - uwaga moja skupiona na
      drukiem wydanym kompedjum.
      wreszcie coś idealnie pasującego do mnie czyli targetu jednoosobowego.
      • Gość: mtq Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 21:47
        sevena kupili filmem na DVD, montiego kompendium o lekach... Ciekawe, kto następny padnie ofiarą
        marketingowców Dziennika ;-)
        • secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 21:51
          Ja czekam na coś o blondynkach. Aby bogato ilustrowane...!
          • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 21:58
            A wiesz Secesjo, że jeszcze w 1919 była kafeteria pod nazwą Secesya przy ulicy
            Świętej Anny pod numerem trzecim? Dość powiedzieć iż mam reklamę tego lokalu.
            "Dobra a fachowa kawiarnia, uczciwe menu by spokojna nieśpieszna konsumpcja
            była".
            • secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:00
              >Dość powiedzieć iż mam reklamę tego lokalu.

Już wtedy zbierałeś ulotki?
              • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:06
                Dość powiedzieć, ze tak. Od roku 1913 Medyk Dundaczek Bolesław - dentysta pod
                numerem czwartym przyjmował na Św. Anny. Więc jakoś blisko z Secesyi na fotel.
                • secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:08
                  W przypadłościach stomatologicznych też gustujesz? Mnie się one wyadają raczej
                  nudne bo trudno byłoby na nie umrzeć więc szkoda sobie głowę zawracać.
                  • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:12
                    Nieznośny ból zęba potrafi niejednego oderwać od innych zajęć wcale ciekawych.
                    Pamiętam jak kiedyś... - STOP!
                    A umrzeć można na samą myśl o dentyście i odgłosach z gabinetu. Toż to śmierć!
                    • secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:14
                      Nie przekonałeś mnie. Dentysta zupełnie mnie nie kręci.
                      • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:20
                        A zapach u dentysty + dźwięk bormaszyny + pompa odsysająca w paszczy + słynna
                        fraza stomatologa "teraz może trochę boleć"? Czyż to nie jest kul?
                        • secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:23
                          Jeśli szepcze takie rzeczy w trakcie to owszem, kul.
                          • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:32
                            ech.
                            mówi - normalnie mówi a nie szepce - do djaska - ale poza tym zawsze jak boruje
                            to dzwoni telefon. ech.
                            • secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:33
                              No co se wyobrazić nie mogę? Nie riunuj mi marzeń, dobra? ;)
                              • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:35
                                ok. ok. szepce.
                                • secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:35
                                  No...
                                  Ja Ci nie mówię, że jesteś zdrowy więc zachowuj się ;)
                                  • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:45
                                    Montenuovo: ale ja jestem całkiem normalny!
                                    Lekarz: każdy TU tak mówi
                                    Lekarz do pielęgniarzy: Pasy! Kto mu poluzował pasy!?
        • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 21:53
          kupili oj kupili - gdyby dodali film na dvd "Cie choroba" to już bym leżał
          szczęśliwy i cd "Jesteś lekiem na całe zło" oj oj oj oj.
          • secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 21:54
            Jeśli chcesz to mogę Ci dać leksykon leków część I. Leki na literę "A". Bardzo
            atrakcyjna publikacja, zaręczam..
            • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:01
              Mam to w małem palcu. Wkuwam już literę "Ł" np. znany płyn na czyszczenie
              gardła - Ług.
              • secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:03
                A nie potrzebujesz sobie skóry wybielić? Wredny staruch szorował mi dzisiaj
                dywan jakimś specyfikiem i tak mu się karnacja zmieniła na rękach, że nie do
                poznania..
                • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:09
                  Sredny Waruch na kolanach? Wreszcie.
                  Utrwalone to na kliszy? Żądam dowodu owego szorowania.
                  • secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:12
                    > Sredny Waruch na kolanach? Wreszcie.

Wyczuwam pewne pokłady sadyzmu w Twojej wypowiedzi ;)

> Utrwalone to na kliszy? Żądam dowodu owego szorowania.

Niestetety nie utrwalone, ale jutro pomalujemy sufit to zrobię zdjęcia ;)
                    • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:18
                      Sredny Waruch na kolanach mi się marzy (na moich nawet). Ale na podsufitce
                      zdjęcie Warucha na drabinie zrobione rybim okiem.
                      • secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:19
                        Co za perwersje...
                      • wredny.staruch Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:20
                        montenuovo napisał:

> Sredny Waruch na kolanach mi się marzy (na moich nawet).

nie ma takiej możliwości
                        • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:23
                          A ja na takie dictum odpowiem responsem z klasyka: "jes jes jes".
                          A dodam od siebie jako złotousty: "Kto na kolanach szoruje musi liczyć się z
                          konsekwencjami swego upadku choćby trwał on moment".
                          • secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:24
                            Ej weź Ty mi go nie zniechęcaj! Chce mieć czystą podłogę...
                          • wredny.staruch Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:29
                            montenuovo napisał:

> A ja na takie dictum odpowiem responsem z klasyka: "jes jes jes".
                            > A dodam od siebie jako złotousty: "Kto na kolanach szoruje musi liczyć się z
                            > konsekwencjami swego upadku choćby trwał on moment".

poczułem się upadłym... (aniołem?)
                            • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:33
                              dziś na kolanach jutro u sufitu
                              jak Tyson.
                              • secesja2005 Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:34
                                Raz na wozie raz pod wozem...
                                • montenuovo Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:37
                                  Czyli Echte Mensch.
                                  Tylko dlaczego ja zawsze muszę mieć motto" raz pod wozem raz nawozem"
                              • wredny.staruch Re: Jutro w Dzienniku kompendium wiedzy o lekach 01.05.06, 22:35
                                montenuovo napisał:

> dziś na kolanach jutro u sufitu
                                > jak Tyson.

u sufitu to raczej pajęczyny
    • secesja2005 Zwierzę się Wam... 01.05.06, 22:27
      Od kilku dni słucham po nocach emeryckich przebojów w radiu wanda i vox fm i
      wyobrażam sobie jakby to było pięknie pojechać do zdroju i przetańczyć całą noc
      na dancingu w starym domu zdrojowym (chociaż w continentalu są lepsze nie
      mówiąc o wiśle gdzie pan śpiewa na żywo...) Ech... Do lipca tak daleko...
      • montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 22:43
        A tu Cię mam!
        Wróciwszy z Mazur - a bywa się w świecie, choć niebezpieczeństw wiele - muszę
        powiedzieć że bylem w jakimś takim bylejakim ośrodku gdzie ciepła wódka lała
        się do gardeł młodzieży rocznik 1945 - i zespół grał big bit i proszę Pani z
        wódkę szły zakąski i parkiet stawiany za tow. Edwarda był pełen par tańcujących.
        To dopiero szyk.
        Byłem - przeżyłem.
        • secesja2005 Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 22:48
          Ale Ci zazdroszczę! Ostatecznie jeśli nie klasyczny dancing to wiejskie disko
          też może być, ale bez tej takiej błyszczącej kuli pod sufitem to nie ma
          zmiłuj... Jest taka restauracja w (chyba?) ośrodku kultury nad jeziorem
          Żywieckim. Jakie tam hity lecą! A jakie kelenerki. Takie daszki z siateczki
          mają i fartuszki białe z niebieskimi elementami. Obrusy z ceraty, plastikowe
          kwiaty. Tak wygląda raj mój drogi...
          • montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 22:53
            Nic nie dodam, wszelki komentarz zabije ducha. Jedynie co to wskażę to że
            herbata musowo będzie podawana w postaci szklanki z wrzatkiem i szmacianym
            kwadratem z herbatą. do tego aluminiowa łyżeczka. Płatna szatnia (nie
            pilnowana) no i WC płatne na talerzyk. Dens dens dens. A w tle słychać śpiew:
            "łejk mi ap bifor ju gołgoł"
            • secesja2005 Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:02
              Anglojęzyczne przeboje raczej nie... Chociaz nigdy nie zapomnę pana, który
              śpiewał piosenkę Celiny z titanika.
              Muzycznie to częściej raczej "za taką noc chętnie oddam pięć najpiękniejszych
              lat/to co dał nam świat niespodzianie zabrał los/dziewczyny które mam na myśli
              powychodziły za mąż już/popłyniemy białym latawcem - on przyrzeka ona mu
              wierzy" i wiele wiele innych... ;)
              • montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:05
                a i tak się nie przyznam że beavis & butthead wciąż mnie śmieszą do łez. jestem
                sobą załamany.
              • montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:09
                oraz hit weselnych densów: "życie życie jest nowelą, coś tam coś tam, coś tam,
                dzisiaj biały bieły welon jutro białe białe włosyyy"
                • secesja2005 Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:13
                  Hmm, na weselach to są chyba inne. Coś o kaczuszkach..
                  • montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:16
                    muszę się rozmyć w mroku - pies mój każe mi stawić się z nim na błoniach.
                    pozdrawiam
                    mntenvo.
                    • secesja2005 Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:17
                      Bawcie się dobrze :)
                      • montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:21
                        jak mu rzucę sprytnie kamola tak aby leciał (kamol nie pies) po trawie to canis
                        canis myśli że to jakieś zwierze mu ucieka i goni za skałą aż do cichego
                        kącika. a ja wtedy już przy focha mogę spokojnie sobie postać zanim mnie mój
                        pupil znajdzie minie chwila. i tak: pies-kamień-pies rano w południe i co
                        wieczór - czy można zatem być normalnym?
                        • secesja2005 Re: Zwierzę się Wam... 01.05.06, 23:22
                          Nie ubiłeś kiedy jakiego przechodnia przypadkiem?
                          • montenuovo Re: Zwierzę się Wam... 03.05.06, 22:40
                            raz jedeny jedyny i był to mój kolega z liceum. nic mu się nie stalo - guza mial
            • polski0001 Dziennik jest do Bani...... 01.05.06, 23:03
              Kupilem tylko raz i to byl ostatni raz i zadne gadzety mnie nie zacheca do
              kupienia Dziennika wole wyborcza lub jakis brukowiec !!!
              Pozdrawiam
              • seven Re: Dziennik jest do Bani...... 02.05.06, 13:39
                telewizyjna maja niegorsza niz gazeta, reszta raczej kiepska, sport mnie zalamal jak zobaczylem, ze
                felietonista jest niejaki zarzeczny =P
                • longwehicle Re: Dziennik jest do Bani...... 02.05.06, 13:43
                  Farba tego"Dziennika" szwabsko śmierdzi!!
                  • Gość: seven Re: Dziennik jest do Bani...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:51
                    nie wąchałem..
                    • polski0001 Re: Dziennik jest do Bani...... 03.05.06, 23:00
                      To jutro kup i powachaj :) Przynajmniej zarobia na tobie bo na mnie napewno
                      nie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka