Dodaj do ulubionych

Już nie Galicyjska..

IP: 80.48.253.* 01.01.03, 07:17
Już nie Galicyjska (Wita Stwosza) i już nie wiadomo czy na pewno. Ja się
pytam o jakim szczęściu oni gadają? Paranoja i głupota urzędnicza.

www1.gazeta.pl/krakow/1,35798,1241432.html
Obserwuj wątek
    • Gość: tomekw74 Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 01.01.03, 09:33
      Gość portalu: X napisał(a):

> Już nie Galicyjska (Wita Stwosza) i już nie wiadomo czy na pewno. Ja się
      > pytam o jakim szczęściu oni gadają? Paranoja i głupota urzędnicza.
      >
      >
      >
      > <a
      href="http://www1.gazeta.pl/krakow/1,35798,1241432.html"target="_blank">www1
      > .gazeta.pl/krakow/1,35798,1241432.html</a>

Taaa, brzmi to dziwnie mgliście. Cos się boję, że ten dyplomatyczny język
      oznacza coś niedobrego. Poza tym o co chodzi z tą linią tramwajową. Trochę to
      niejsane. Czy o to, że do Krowodrzy pojedzie szybki tramwaj (i będą
      przebudowane skrzyżowania, rozjazdy etc.)?
      • Gość: Yzb Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 01.01.03, 17:35
        Gość portalu: tomekw74 napisał(a):

> niejsane. Czy o to, że do Krowodrzy pojedzie szybki tramwaj (i będą
        > przebudowane skrzyżowania, rozjazdy etc.)?

Raczej po prostu o to, ze nie bedzie linii KURDWANOW - DWORZEC TOWAROWY
        (idiotyzm) tylko KURDWANOW - KROWODRZA GORKA.
        Bardzo pozytywnie brzmia zapowiedzi zrobienia Nowotarskiej i estakad nad
        Tischnera i Wielicka juz w 2003 r. - przedtem zapowiadali je chyba na 2004 r.
        Nie wiem czemu odbieracie to tak pesymistycznie.
        Przy okazji to czy gdziekolwiek w necie znajduje sie plan KCK z cala
        Galicyjska? Albo chociaz czy ktos wie, gdzie Galicyjska sie skonczy? Widzialem
        kiedys kawalek planu, na ktorym byla narysowana tak, jakby miala przechodzic
        29 i potem isc rownolegle do niej...
        • Gość: kikon Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.e3.pl / 192.168.10.* / *.e3.pl 01.01.03, 20:08
          > Albo chociaz czy ktos wie, gdzie Galicyjska sie skonczy? Widzialem
          > kiedys kawalek planu, na ktorym byla narysowana tak, jakby miala przechodzic
          > 29 i potem isc rownolegle do niej...

Wydaję mi, się gdzieś to czytałem dawno, że Galicyjską połączą z Dr. Twardego
          a Dr. Twardego z Opolską i może w przyszłości dalej z północnym obejściem
          Tylko kiedy???????????????
          • Gość: skafi Re: Już nie Galicyjska.. IP: 195.150.192.* 01.01.03, 22:06
            W GDDP można kupić plan Krakowa z naniesionymi planowanymi inwestycjami. Tam
            Galicyjska łączy się z Doktora Twardego
            • Gość: kikon Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.e3.pl / 192.168.10.* / *.e3.pl 01.01.03, 23:07
              Gość portalu: skafi napisał(a):

> W GDDP można kupić plan Krakowa z naniesionymi planowanymi inwestycjami. Tam
              > Galicyjska łączy się z Doktora Twardego

To mówisz, że w gddp na Mogilskiej można kupić takowy plan, to świetnie.
              Popędzę tam jutro albo pojutrze.
              • Gość: skafi Re: Już nie Galicyjska.. IP: 195.150.192.* 03.01.03, 00:56
                Albo pomyliłem nazwę, a to możliwe, bo nie jestem dobry w skrótach. Ale
                pamiętam adres: Grzegórzecka 10 (ewentualnie 6). Jeśli nie chcesz błądzić,to
                dowiem się tego.
        • Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 01.01.03, 23:51
          Gość portalu: Yzb napisał(a):

> Przy okazji to czy gdziekolwiek w necie znajduje sie plan KCK z cala
          > Galicyjska? Albo chociaz czy ktos wie, gdzie Galicyjska sie skonczy?
          Widzialem
          > kiedys kawalek planu, na ktorym byla narysowana tak, jakby miala przechodzic
          > 29 i potem isc rownolegle do niej...

www.arm.krakow.pl/ w dziale Aktualności
          • Gość: Yzb Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 02.01.03, 19:32
            Gość portalu: krzyZio napisał(a):

> www.arm.krakow.pl

No to to wlasnie chyba widzialem - kompletnie niewyrazne i Galicyjska idzie
            gdzies w cholere na polnoc, a nie w kierunku Twardego.
            • Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 19:51

i Galicyjska idzie
              > gdzies w cholere na polnoc, a nie w kierunku Twardego.

idzie na północ bo:
              po pierwsze - do Twardego skręci dopiero za chwile pod ostrym kątem gdyż musi
              minąć domy które ma po lewej na Towerowej i Będzińskiej
              po drugie - na planie zagospodarowania przestrzennego sprzed kilku lat było
              narysowane, że droga ma dlaj biec na północ wzdłuż torów i łączyć się z Aleją
              29-listopada w okolicy Siewnej; powstałaby trasa równoległa do 29, która pewnie
              by odciążyła ją znacznie; ale to było dawno i nie wiem czy kiedyś to zbudują
              czy już nie :-)
              • Gość: Yzb Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 02.01.03, 20:10

> idzie na północ bo:
                > po pierwsze - do Twardego skręci dopiero za chwile pod ostrym kątem gdyż
                musi
                > minąć domy które ma po lewej na Towerowej i Będzińskiej

Aha no to OK.

> po drugie - na planie zagospodarowania przestrzennego sprzed kilku lat było
                > narysowane, że droga ma dlaj biec na północ wzdłuż torów i łączyć się z
                Aleją
                > 29-listopada w okolicy Siewnej; powstałaby trasa równoległa do 29, która
                pewnie
                > by odciążyła ją znacznie; ale to było dawno i nie wiem czy kiedyś to zbudują
                > czy już nie :-)

A to bez sensu, lepiej poszerzyc troche 29, zwlaszcza ze warunki ku temu sa,
                przynajmniej do 5 pasow by sie dalo. Tylko chyba trzebaby wykwaterowac jedna
                chalupe przy Langiewicza, bo by mieli ulice 2 m od okien.
                • Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 20:14
                  masz rację tylko to by się przydało już zrobić bo jak podłączą Galicyjską to na
                  29 może być nie wesoło :-)
                  • Gość: Yzb Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 02.01.03, 20:19

> masz rację tylko to by się przydało już zrobić bo jak podłączą Galicyjską to
                    na
                    > 29 może być nie wesoło :-)

To jeszcze duzo czasu maja... Za to wtedy juz chyba nikt nie bedzie sie pchal
                    w lewo w Prandoty, wiec powinno sie tam poprawic.
                    • Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 20:40

> Gość portalu: krzyZio napisał(a):
                      >
                      > > masz rację tylko to by się przydało już zrobić bo jak podłączą Galicyjską
                      > to
                      > na
                      > > 29 może być nie wesoło :-)
                      >
                      > To jeszcze duzo czasu maja... Za to wtedy juz chyba nikt nie bedzie sie pchal
                      > w lewo w Prandoty, wiec powinno sie tam poprawic.

Aby jeszcze bardziej usprawnić ruch i aby "nie pchali sie w lewo w Prandoty" to
                      należłoby machnąć tunel od zakończenia Prażmowskiego na drugą stronę cmentarza
                      wojskowego, następnie kawałek wzdłuż torów do al 29 List, a później zrobić
                      skrzyżowanie z rozjazdaami na 29 Listopada i dalej puścić ją wzdłuż torów
                      kolejowych łącząc ją z Galicyjską koło Doktora Twardego. A delej Wybickiego i
                      Radzikowskiego. Odciążyło by to trochę zarówno Al 29 Listopada jak i Galicyjską
                      i okolice dworca głównego (jak pomyślę jaki ruch będzie w okolicy dworca gdy
                      uruchomią galicyjską to wolę nie myśleć - czy oni mają wyobraźnię?)
                      • Gość: mouset Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.01.03, 20:49
                        Niezbyt widzę Dr Twardego z Galicyjską, najprościej byłoby nie omijać tylko
                        zburzyć to osiedle-zombie między widłami torów a Kamienną, a szybki tram do
                        Krowodrzy rzecz jasna
                        • Gość: ADAŚ Już nie Galicyjska.. IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 20:52
                          Gość portalu: mouset napisał(a):

a szybki tram do Krowodrzy rzecz jasna

A nawet do AZORÓW.
                          • Gość: mouset Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.01.03, 21:13
                            Ja gdybym się zamachnął z tym tramem to dojechałbym do Zabierzowa
                            • Gość: ADAŚ Już nie Galicyjska.. IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 21:17
                              Gość portalu: mouset napisał(a):

> Ja gdybym się zamachnął z tym tramem to dojechałbym do Zabierzowa

CHAM !!! O Młynce to nie pomyślisz
                              • Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 21:21
                                A ja tak patrzę na jedną bardzo dokładną mapę i co widzę?
                                Galicyjska do Doktora Twardego Dalej do pętli przy Krowodrza Górka - dalej
                                ładne skrzyżowanko z Opolską, dalej skrzyżowanko z Pachońskiego, Dalej
                                połączenie z Z. Glogera. I zgadnijcie gdzie ta droga prowadzi? Do gminy
                                Zielonki, która przecina skrzyżowanie z ulicą: GA LI CY JSKĄ.

Hm?
                                • Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 21:23
                                  A dokładniej jest to skrzyżowanie w Gminie Zielonki o nazwie: Krakowksie
                                  Przedmieście z Galicyjską(zielonkowską Galicyjską - już istniejącą) i z A.Zięby
                                • Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 21:26

> A ja tak patrzę na jedną bardzo dokładną mapę i co widzę?
                                  > Galicyjska do Doktora Twardego Dalej do pętli przy Krowodrza Górka - dalej
                                  > ładne skrzyżowanko z Opolską, dalej skrzyżowanko z Pachońskiego, Dalej
                                  > połączenie z Z. Glogera. I zgadnijcie gdzie ta droga prowadzi? Do gminy
                                  > Zielonki, która przecina skrzyżowanie z ulicą: GA LI CY JSKĄ.
                                  >
                                  > Hm?

A tam połączy się za 100 lat z obwodnicą północną.
                                  • Gość: kikon Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.e3.pl / 192.168.10.* / *.e3.pl 02.01.03, 21:32
                                    no może w 2087 :-)))))))))))))))))))))
                                • Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 21:41

> A ja tak patrzę na jedną bardzo dokładną mapę i co widzę?
                                  > Galicyjska do Doktora Twardego Dalej do pętli przy Krowodrza Górka - dalej
                                  > ładne skrzyżowanko z Opolską, dalej skrzyżowanko z Pachońskiego, Dalej
                                  > połączenie z Z. Glogera. I zgadnijcie gdzie ta droga prowadzi? Do gminy
                                  > Zielonki, która przecina skrzyżowanie z ulicą: GA LI CY JSKĄ.
                                  >
                                  > Hm?
                                  i tak też jest na mojej mapce o której już wcześniej wspominałem (plan
                                  zagospodarowania przestrzennego sprzed kilku lat) :-)
                                  • Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 21:48

> Gość portalu: X napisał(a):
                                    >
                                    > > A ja tak patrzę na jedną bardzo dokładną mapę i co widzę?
                                    > > Galicyjska do Doktora Twardego Dalej do pętli przy Krowodrza Górka - dalej
                                    >
                                    > > ładne skrzyżowanko z Opolską, dalej skrzyżowanko z Pachońskiego, Dalej
                                    > > połączenie z Z. Glogera. I zgadnijcie gdzie ta droga prowadzi? Do gminy
                                    > > Zielonki, która przecina skrzyżowanie z ulicą: GA LI CY JSKĄ.
                                    > >
                                    > > Hm?
                                    > i tak też jest na mojej mapce o której już wcześniej wspominałem (plan
                                    > zagospodarowania przestrzennego sprzed kilku lat) :-)

A możesz mi tą mapkę podrzucić? (w wersji e)
                                    • Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 21:53
                                      pewnie że mogę a na jakiego mejla? (plik zajmuje 1,5 M)
                                      • Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 21:57
                                        Modifycat@tlen.pl

Z góry dzięki. :)
                                        • Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 22:04
                                          już poszło :-)
                                          • Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 22:23
                                            Żebym jeszcze wiedział co oznaczają te kropeczki i szerokie z dwóch stron
                                            kropkowane (tunele? np ten obok oświecenia łączący z chyba [w ten sam sposób
                                            kropkowano kreskowaną] obwodnicą północną?)
                                            • Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 22:28

> Żebym jeszcze wiedział co oznaczają te kropeczki i szerokie z dwóch stron
                                              > kropkowane (tunele? np ten obok oświecenia łączący z chyba [w ten sam sposób
                                              > kropkowano kreskowaną] obwodnicą północną?)

też nie wiem o co chodzi z tymi kropeczkami są pod Kopcem więc może tunel ale
                                              po co obwodnica w tunelu w szczerym polu? :-) no tych kropeczek nie kumam :-) a
                                              poza tym co szare to ulice :-)
                                              • Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 22:32
                                                Spoko. Dzięki :). Jest tu wiele tras których obecnie nie ma.
                                                • Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 22:35

> Spoko. Dzięki :). Jest tu wiele tras których obecnie nie ma.

i pewnie już nie będzie jak ta np przez park Jerzmanowskich :-)
                                      • yzb Re: Już nie Galicyjska.. 03.01.03, 15:36

> pewnie że mogę a na jakiego mejla? (plik zajmuje 1,5 M)

Czy ja moge tez prosic na yzb@gazeta.pl ?
                                        • Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 03.01.03, 15:41
                                          yzb napisał:

> Czy ja moge tez prosic na yzb@gazeta.pl ?

oczywiście :-) już wysłałem
                                          • Gość: kilencmar Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.e3.pl / 192.168.10.* / *.e3.pl 03.01.03, 16:20
                                            Skoro jesteś taki wspaniałomyślny, to mogę Cię prosić też o mejlika z tą mapką
                                            na adres kilencmar@wp.pl
                                            dzięki z góry i pozdro
                                          • yzb Re: Już nie Galicyjska.. 04.01.03, 02:44

> > Czy ja moge tez prosic na yzb@gazeta.pl ?
                                            >
                                            > oczywiście :-) już wysłałem

Dalej nie doszlo... sproboj wyslac na yzbek@poczta.fm
                                            • yzb Re: Już nie Galicyjska.. 08.01.03, 00:12
                                              Doszlo, thx
                                      • Gość: mickey Re: Już nie Galicyjska.. IP: 62.233.150.* 06.01.03, 23:59
                                        A mozna tez na mickey195@interia.pl :)
                                        pozdrawiam
                                    • Gość: marcin ha Re: Ja też poprosze IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 00:09

> A możesz mi tą mapkę podrzucić? (w wersji e)

Mnie też - nigdzie nie widziałem jeszcze cyfrowych map
                                      inwestycji ani POZP. Mam nadzieje, ze to tif, jpeg albo
                                      inny graficzny, nie mam specjalistycznego oprzyrządowania
                                      w rodzaju autocada ;-)

cinek@rowery.org.pl
                                      marcin ha
                      • Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 21:40

> należłoby machnąć tunel od zakończenia Prażmowskiego na drugą stronę
                        cmentarza
                        > wojskowego, następnie kawałek wzdłuż torów do al 29 List, a później zrobić
                        > skrzyżowanie z rozjazdaami na 29 Listopada i dalej puścić ją wzdłuż torów
                        > kolejowych łącząc ją z Galicyjską koło Doktora Twardego. A delej Wybickiego i
                        > Radzikowskiego. Odciążyło by to trochę zarówno Al 29 Listopada jak i
                        Galicyjską

na tym moim planie jest tak, że Prandoty nie ma (dwa cmentarze połączone są ze
                        sobą) a Prażmowskiego biegnie na północ (tylko raczej nie w tunelu) aż do torów
                        a następnie ostro w lewo do 29 i dalej do tajemniczej drogi o której już
                        wspominałem :-)
                        • Gość: mouset Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.01.03, 08:01
                          Hmmm Prażmiowskiego prosto i ostro w lewo no no co za projekty jak 2 % z nich
                          wejdzie w życie to będzie sukces
                          • Gość: Yasioo Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 07.01.03, 12:51
                            krzyZio, jakbyś mógł, to pchnij ten plik na robale@poczta.fm
                            Z góry wielkie dzięki. Podejrzewam, że jak wykonam jeden telefon do Zarządu
                            Dróg, gdzie rezyduje mój wujaszek, to coś ciekawego usłyszę...
                        • Gość: Yasioo Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 07.01.03, 18:34
                          Coś mi zaświeciło w główce, chociaż szkoda, że to nie wiosenne słonko.
                          Natknąłem się kiedyś na plan, z którego wynikało, że zamiast 29-go Listopada
                          powstanie ulica równoległa do torów kolejowych, na przedłużeniu Siewnej, aż do
                          Galicyjskiej (obecnie Wita Stwosza). Było coś tam wspomniane o "węźle", a więc
                          z samego założenia skrzyżowaniu co najmniej 2-u poziomowym z ulicą łączącą z
                          Prądnicką. Wyglada na to, że ktoś wpadł na pomysł przedłużenia tejże ulicy aż
                          do Rakowickiej (czy jak ktoś chce - do Beliny Prażmowskiego) i stworzenia
                          układu niezależnego od 29-ej. Przy okazji przypominam o budowie tramwaju na
                          Prądnik Czerwony, w związku z którą zarezerwowano spory pas wzdłuż istniejących
                          torów kolejowych. Ponieważ skrzyżowanie Kamiennej i 29-ej jest bardzo blisko
                          Prandoty, a ma to być kiedyś ważny węzeł krakowskiej sieci, to ktoś wpadł na
                          pomysł rozsunięcia tych dwóch newralgicznych punktów o kilkaset metrów
                          korzystając z zarezerwowanego pasa. Jest nadzieja na przyszłość, urbaniści
                          zaczęli myśleć, a nie "rzucać klocki po dywanie".
                          • yzb Re: Już nie Galicyjska.. 08.01.03, 00:18
                            Macie moze jakies ilustracje przedluzen Galicyjskiej, Beliny, tramwaju na
                            Pradnik itp.? Bo z tego co piszecie to nieraz ciezko sie polapac, o co chodzi.
                            Szczegolnie nie rozumiem tego projektu drogi || do 29. Rozumiem, ze wzdluz
                            torow, ale gdzie wezel, po ktorej stronie torow ma isc i ktoredy dochodzic do
                            Rakowickiej? I co rozsuwac?
                            • Gość: krzyzio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 08.01.03, 00:33
                              yzb napisał:

> Macie moze jakies ilustracje przedluzen Galicyjskiej, Beliny, tramwaju na
                              > Pradnik itp.? Bo z tego co piszecie to nieraz ciezko sie polapac, o co
                              chodzi.
                              > Szczegolnie nie rozumiem tego projektu drogi || do 29. Rozumiem, ze wzdluz
                              > torow, ale gdzie wezel, po ktorej stronie torow ma isc i ktoredy dochodzic do
                              > Rakowickiej? I co rozsuwac?

na mapce którą dostałeś jest namalowane że: po zachodniej stronie 29 równolegle
                              idą tory a tuż obok jest droga (te szare to drogi) i to właśnie ta droga; ona
                              jest też przedłużeniem Galicyjskiej na północ. Przedłużenie Beliny też jest
                              namalowane; Beliny jest wydłużona na północ aż do torów a następnie skręca na
                              zachód a następnie biegnie rónolegle do torów i poźniej krzyżuje się z 29 i
                              biegni dalej aż do nowej drogi :-) a Prandoty tam już nie ma tylko jest jeden
                              wielki cmentarz
                              • tymon2 Re: Już nie Galicyjska.. 08.01.03, 09:34
                                Czy możesz Mi też przesłać tą mapkę, na adres gazetowy tj. tymon2@gazeta.pl
                                • Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 08.01.03, 10:02
                                  jakby do kogoś jeszcze nie doszło to niech pisze to wyślę jeszcze raz :-)
                                  • tymon2 Mapka 08.01.03, 10:46
                                    Doszło, Dzieki. Ale nie mogę otworzyć opisu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka