Gość: X IP: 80.48.253.* 01.01.03, 07:17 Już nie Galicyjska (Wita Stwosza) i już nie wiadomo czy na pewno. Ja się pytam o jakim szczęściu oni gadają? Paranoja i głupota urzędnicza. www1.gazeta.pl/krakow/1,35798,1241432.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomekw74 Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 01.01.03, 09:33 Gość portalu: X napisał(a): > Już nie Galicyjska (Wita Stwosza) i już nie wiadomo czy na pewno. Ja się > pytam o jakim szczęściu oni gadają? Paranoja i głupota urzędnicza. > > > > <a href="http://www1.gazeta.pl/krakow/1,35798,1241432.html"target="_blank">www1 > .gazeta.pl/krakow/1,35798,1241432.html</a> Taaa, brzmi to dziwnie mgliście. Cos się boję, że ten dyplomatyczny język oznacza coś niedobrego. Poza tym o co chodzi z tą linią tramwajową. Trochę to niejsane. Czy o to, że do Krowodrzy pojedzie szybki tramwaj (i będą przebudowane skrzyżowania, rozjazdy etc.)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 01.01.03, 17:35 Gość portalu: tomekw74 napisał(a): > niejsane. Czy o to, że do Krowodrzy pojedzie szybki tramwaj (i będą > przebudowane skrzyżowania, rozjazdy etc.)? Raczej po prostu o to, ze nie bedzie linii KURDWANOW - DWORZEC TOWAROWY (idiotyzm) tylko KURDWANOW - KROWODRZA GORKA. Bardzo pozytywnie brzmia zapowiedzi zrobienia Nowotarskiej i estakad nad Tischnera i Wielicka juz w 2003 r. - przedtem zapowiadali je chyba na 2004 r. Nie wiem czemu odbieracie to tak pesymistycznie. Przy okazji to czy gdziekolwiek w necie znajduje sie plan KCK z cala Galicyjska? Albo chociaz czy ktos wie, gdzie Galicyjska sie skonczy? Widzialem kiedys kawalek planu, na ktorym byla narysowana tak, jakby miala przechodzic 29 i potem isc rownolegle do niej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikon Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.e3.pl / 192.168.10.* / *.e3.pl 01.01.03, 20:08 > Albo chociaz czy ktos wie, gdzie Galicyjska sie skonczy? Widzialem > kiedys kawalek planu, na ktorym byla narysowana tak, jakby miala przechodzic > 29 i potem isc rownolegle do niej... Wydaję mi, się gdzieś to czytałem dawno, że Galicyjską połączą z Dr. Twardego a Dr. Twardego z Opolską i może w przyszłości dalej z północnym obejściem Tylko kiedy??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skafi Re: Już nie Galicyjska.. IP: 195.150.192.* 01.01.03, 22:06 W GDDP można kupić plan Krakowa z naniesionymi planowanymi inwestycjami. Tam Galicyjska łączy się z Doktora Twardego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikon Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.e3.pl / 192.168.10.* / *.e3.pl 01.01.03, 23:07 Gość portalu: skafi napisał(a): > W GDDP można kupić plan Krakowa z naniesionymi planowanymi inwestycjami. Tam > Galicyjska łączy się z Doktora Twardego To mówisz, że w gddp na Mogilskiej można kupić takowy plan, to świetnie. Popędzę tam jutro albo pojutrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skafi Re: Już nie Galicyjska.. IP: 195.150.192.* 03.01.03, 00:56 Albo pomyliłem nazwę, a to możliwe, bo nie jestem dobry w skrótach. Ale pamiętam adres: Grzegórzecka 10 (ewentualnie 6). Jeśli nie chcesz błądzić,to dowiem się tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 01.01.03, 23:51 Gość portalu: Yzb napisał(a): > Przy okazji to czy gdziekolwiek w necie znajduje sie plan KCK z cala > Galicyjska? Albo chociaz czy ktos wie, gdzie Galicyjska sie skonczy? Widzialem > kiedys kawalek planu, na ktorym byla narysowana tak, jakby miala przechodzic > 29 i potem isc rownolegle do niej... www.arm.krakow.pl/ w dziale Aktualności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 02.01.03, 19:32 Gość portalu: krzyZio napisał(a): > www.arm.krakow.pl No to to wlasnie chyba widzialem - kompletnie niewyrazne i Galicyjska idzie gdzies w cholere na polnoc, a nie w kierunku Twardego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 19:51 Gość portalu: Yzb napisał(a): i Galicyjska idzie > gdzies w cholere na polnoc, a nie w kierunku Twardego. idzie na północ bo: po pierwsze - do Twardego skręci dopiero za chwile pod ostrym kątem gdyż musi minąć domy które ma po lewej na Towerowej i Będzińskiej po drugie - na planie zagospodarowania przestrzennego sprzed kilku lat było narysowane, że droga ma dlaj biec na północ wzdłuż torów i łączyć się z Aleją 29-listopada w okolicy Siewnej; powstałaby trasa równoległa do 29, która pewnie by odciążyła ją znacznie; ale to było dawno i nie wiem czy kiedyś to zbudują czy już nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 02.01.03, 20:10 Gość portalu: krzyZio napisał(a): > idzie na północ bo: > po pierwsze - do Twardego skręci dopiero za chwile pod ostrym kątem gdyż musi > minąć domy które ma po lewej na Towerowej i Będzińskiej Aha no to OK. > po drugie - na planie zagospodarowania przestrzennego sprzed kilku lat było > narysowane, że droga ma dlaj biec na północ wzdłuż torów i łączyć się z Aleją > 29-listopada w okolicy Siewnej; powstałaby trasa równoległa do 29, która pewnie > by odciążyła ją znacznie; ale to było dawno i nie wiem czy kiedyś to zbudują > czy już nie :-) A to bez sensu, lepiej poszerzyc troche 29, zwlaszcza ze warunki ku temu sa, przynajmniej do 5 pasow by sie dalo. Tylko chyba trzebaby wykwaterowac jedna chalupe przy Langiewicza, bo by mieli ulice 2 m od okien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 20:14 masz rację tylko to by się przydało już zrobić bo jak podłączą Galicyjską to na 29 może być nie wesoło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 02.01.03, 20:19 Gość portalu: krzyZio napisał(a): > masz rację tylko to by się przydało już zrobić bo jak podłączą Galicyjską to na > 29 może być nie wesoło :-) To jeszcze duzo czasu maja... Za to wtedy juz chyba nikt nie bedzie sie pchal w lewo w Prandoty, wiec powinno sie tam poprawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 20:40 Gość portalu: Yzb napisał(a): > Gość portalu: krzyZio napisał(a): > > > masz rację tylko to by się przydało już zrobić bo jak podłączą Galicyjską > to > na > > 29 może być nie wesoło :-) > > To jeszcze duzo czasu maja... Za to wtedy juz chyba nikt nie bedzie sie pchal > w lewo w Prandoty, wiec powinno sie tam poprawic. Aby jeszcze bardziej usprawnić ruch i aby "nie pchali sie w lewo w Prandoty" to należłoby machnąć tunel od zakończenia Prażmowskiego na drugą stronę cmentarza wojskowego, następnie kawałek wzdłuż torów do al 29 List, a później zrobić skrzyżowanie z rozjazdaami na 29 Listopada i dalej puścić ją wzdłuż torów kolejowych łącząc ją z Galicyjską koło Doktora Twardego. A delej Wybickiego i Radzikowskiego. Odciążyło by to trochę zarówno Al 29 Listopada jak i Galicyjską i okolice dworca głównego (jak pomyślę jaki ruch będzie w okolicy dworca gdy uruchomią galicyjską to wolę nie myśleć - czy oni mają wyobraźnię?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.01.03, 20:49 Niezbyt widzę Dr Twardego z Galicyjską, najprościej byłoby nie omijać tylko zburzyć to osiedle-zombie między widłami torów a Kamienną, a szybki tram do Krowodrzy rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Już nie Galicyjska.. IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 20:52 Gość portalu: mouset napisał(a): a szybki tram do Krowodrzy rzecz jasna A nawet do AZORÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.01.03, 21:13 Ja gdybym się zamachnął z tym tramem to dojechałbym do Zabierzowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Już nie Galicyjska.. IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 21:17 Gość portalu: mouset napisał(a): > Ja gdybym się zamachnął z tym tramem to dojechałbym do Zabierzowa CHAM !!! O Młynce to nie pomyślisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 21:21 A ja tak patrzę na jedną bardzo dokładną mapę i co widzę? Galicyjska do Doktora Twardego Dalej do pętli przy Krowodrza Górka - dalej ładne skrzyżowanko z Opolską, dalej skrzyżowanko z Pachońskiego, Dalej połączenie z Z. Glogera. I zgadnijcie gdzie ta droga prowadzi? Do gminy Zielonki, która przecina skrzyżowanie z ulicą: GA LI CY JSKĄ. Hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 21:23 A dokładniej jest to skrzyżowanie w Gminie Zielonki o nazwie: Krakowksie Przedmieście z Galicyjską(zielonkowską Galicyjską - już istniejącą) i z A.Zięby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 21:26 Gość portalu: X napisał(a): > A ja tak patrzę na jedną bardzo dokładną mapę i co widzę? > Galicyjska do Doktora Twardego Dalej do pętli przy Krowodrza Górka - dalej > ładne skrzyżowanko z Opolską, dalej skrzyżowanko z Pachońskiego, Dalej > połączenie z Z. Glogera. I zgadnijcie gdzie ta droga prowadzi? Do gminy > Zielonki, która przecina skrzyżowanie z ulicą: GA LI CY JSKĄ. > > Hm? A tam połączy się za 100 lat z obwodnicą północną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikon Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.e3.pl / 192.168.10.* / *.e3.pl 02.01.03, 21:32 no może w 2087 :-))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 21:41 Gość portalu: X napisał(a): > A ja tak patrzę na jedną bardzo dokładną mapę i co widzę? > Galicyjska do Doktora Twardego Dalej do pętli przy Krowodrza Górka - dalej > ładne skrzyżowanko z Opolską, dalej skrzyżowanko z Pachońskiego, Dalej > połączenie z Z. Glogera. I zgadnijcie gdzie ta droga prowadzi? Do gminy > Zielonki, która przecina skrzyżowanie z ulicą: GA LI CY JSKĄ. > > Hm? i tak też jest na mojej mapce o której już wcześniej wspominałem (plan zagospodarowania przestrzennego sprzed kilku lat) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 21:48 Gość portalu: krzyZio napisał(a): > Gość portalu: X napisał(a): > > > A ja tak patrzę na jedną bardzo dokładną mapę i co widzę? > > Galicyjska do Doktora Twardego Dalej do pętli przy Krowodrza Górka - dalej > > > ładne skrzyżowanko z Opolską, dalej skrzyżowanko z Pachońskiego, Dalej > > połączenie z Z. Glogera. I zgadnijcie gdzie ta droga prowadzi? Do gminy > > Zielonki, która przecina skrzyżowanie z ulicą: GA LI CY JSKĄ. > > > > Hm? > i tak też jest na mojej mapce o której już wcześniej wspominałem (plan > zagospodarowania przestrzennego sprzed kilku lat) :-) A możesz mi tą mapkę podrzucić? (w wersji e) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 21:53 pewnie że mogę a na jakiego mejla? (plik zajmuje 1,5 M) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 21:57 Modifycat@tlen.pl Z góry dzięki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 22:04 już poszło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 22:23 Żebym jeszcze wiedział co oznaczają te kropeczki i szerokie z dwóch stron kropkowane (tunele? np ten obok oświecenia łączący z chyba [w ten sam sposób kropkowano kreskowaną] obwodnicą północną?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 22:28 Gość portalu: X napisał(a): > Żebym jeszcze wiedział co oznaczają te kropeczki i szerokie z dwóch stron > kropkowane (tunele? np ten obok oświecenia łączący z chyba [w ten sam sposób > kropkowano kreskowaną] obwodnicą północną?) też nie wiem o co chodzi z tymi kropeczkami są pod Kopcem więc może tunel ale po co obwodnica w tunelu w szczerym polu? :-) no tych kropeczek nie kumam :-) a poza tym co szare to ulice :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Już nie Galicyjska.. IP: 80.48.253.* 02.01.03, 22:32 Spoko. Dzięki :). Jest tu wiele tras których obecnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 22:35 Gość portalu: X napisał(a): > Spoko. Dzięki :). Jest tu wiele tras których obecnie nie ma. i pewnie już nie będzie jak ta np przez park Jerzmanowskich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yzb Re: Już nie Galicyjska.. 03.01.03, 15:36 Gość portalu: krzyZio napisał(a): > pewnie że mogę a na jakiego mejla? (plik zajmuje 1,5 M) Czy ja moge tez prosic na yzb@gazeta.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 03.01.03, 15:41 yzb napisał: > Czy ja moge tez prosic na yzb@gazeta.pl ? oczywiście :-) już wysłałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilencmar Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.e3.pl / 192.168.10.* / *.e3.pl 03.01.03, 16:20 Skoro jesteś taki wspaniałomyślny, to mogę Cię prosić też o mejlika z tą mapką na adres kilencmar@wp.pl dzięki z góry i pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
yzb Re: Już nie Galicyjska.. 04.01.03, 02:44 Gość portalu: krzyZio napisał(a): > > Czy ja moge tez prosic na yzb@gazeta.pl ? > > oczywiście :-) już wysłałem Dalej nie doszlo... sproboj wyslac na yzbek@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: Już nie Galicyjska.. IP: 62.233.150.* 06.01.03, 23:59 A mozna tez na mickey195@interia.pl :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin ha Re: Ja też poprosze IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 00:09 Gość portalu: X napisał(a): > A możesz mi tą mapkę podrzucić? (w wersji e) Mnie też - nigdzie nie widziałem jeszcze cyfrowych map inwestycji ani POZP. Mam nadzieje, ze to tif, jpeg albo inny graficzny, nie mam specjalistycznego oprzyrządowania w rodzaju autocada ;-) cinek@rowery.org.pl marcin ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 02.01.03, 21:40 Gość portalu: X napisał(a): > należłoby machnąć tunel od zakończenia Prażmowskiego na drugą stronę cmentarza > wojskowego, następnie kawałek wzdłuż torów do al 29 List, a później zrobić > skrzyżowanie z rozjazdaami na 29 Listopada i dalej puścić ją wzdłuż torów > kolejowych łącząc ją z Galicyjską koło Doktora Twardego. A delej Wybickiego i > Radzikowskiego. Odciążyło by to trochę zarówno Al 29 Listopada jak i Galicyjską na tym moim planie jest tak, że Prandoty nie ma (dwa cmentarze połączone są ze sobą) a Prażmowskiego biegnie na północ (tylko raczej nie w tunelu) aż do torów a następnie ostro w lewo do 29 i dalej do tajemniczej drogi o której już wspominałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.01.03, 08:01 Hmmm Prażmiowskiego prosto i ostro w lewo no no co za projekty jak 2 % z nich wejdzie w życie to będzie sukces Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasioo Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 07.01.03, 12:51 krzyZio, jakbyś mógł, to pchnij ten plik na robale@poczta.fm Z góry wielkie dzięki. Podejrzewam, że jak wykonam jeden telefon do Zarządu Dróg, gdzie rezyduje mój wujaszek, to coś ciekawego usłyszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasioo Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 07.01.03, 18:34 Coś mi zaświeciło w główce, chociaż szkoda, że to nie wiosenne słonko. Natknąłem się kiedyś na plan, z którego wynikało, że zamiast 29-go Listopada powstanie ulica równoległa do torów kolejowych, na przedłużeniu Siewnej, aż do Galicyjskiej (obecnie Wita Stwosza). Było coś tam wspomniane o "węźle", a więc z samego założenia skrzyżowaniu co najmniej 2-u poziomowym z ulicą łączącą z Prądnicką. Wyglada na to, że ktoś wpadł na pomysł przedłużenia tejże ulicy aż do Rakowickiej (czy jak ktoś chce - do Beliny Prażmowskiego) i stworzenia układu niezależnego od 29-ej. Przy okazji przypominam o budowie tramwaju na Prądnik Czerwony, w związku z którą zarezerwowano spory pas wzdłuż istniejących torów kolejowych. Ponieważ skrzyżowanie Kamiennej i 29-ej jest bardzo blisko Prandoty, a ma to być kiedyś ważny węzeł krakowskiej sieci, to ktoś wpadł na pomysł rozsunięcia tych dwóch newralgicznych punktów o kilkaset metrów korzystając z zarezerwowanego pasa. Jest nadzieja na przyszłość, urbaniści zaczęli myśleć, a nie "rzucać klocki po dywanie". Odpowiedz Link Zgłoś
yzb Re: Już nie Galicyjska.. 08.01.03, 00:18 Macie moze jakies ilustracje przedluzen Galicyjskiej, Beliny, tramwaju na Pradnik itp.? Bo z tego co piszecie to nieraz ciezko sie polapac, o co chodzi. Szczegolnie nie rozumiem tego projektu drogi || do 29. Rozumiem, ze wzdluz torow, ale gdzie wezel, po ktorej stronie torow ma isc i ktoredy dochodzic do Rakowickiej? I co rozsuwac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyzio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 08.01.03, 00:33 yzb napisał: > Macie moze jakies ilustracje przedluzen Galicyjskiej, Beliny, tramwaju na > Pradnik itp.? Bo z tego co piszecie to nieraz ciezko sie polapac, o co chodzi. > Szczegolnie nie rozumiem tego projektu drogi || do 29. Rozumiem, ze wzdluz > torow, ale gdzie wezel, po ktorej stronie torow ma isc i ktoredy dochodzic do > Rakowickiej? I co rozsuwac? na mapce którą dostałeś jest namalowane że: po zachodniej stronie 29 równolegle idą tory a tuż obok jest droga (te szare to drogi) i to właśnie ta droga; ona jest też przedłużeniem Galicyjskiej na północ. Przedłużenie Beliny też jest namalowane; Beliny jest wydłużona na północ aż do torów a następnie skręca na zachód a następnie biegnie rónolegle do torów i poźniej krzyżuje się z 29 i biegni dalej aż do nowej drogi :-) a Prandoty tam już nie ma tylko jest jeden wielki cmentarz Odpowiedz Link Zgłoś
tymon2 Re: Już nie Galicyjska.. 08.01.03, 09:34 Czy możesz Mi też przesłać tą mapkę, na adres gazetowy tj. tymon2@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyZio Re: Już nie Galicyjska.. IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 08.01.03, 10:02 jakby do kogoś jeszcze nie doszło to niech pisze to wyślę jeszcze raz :-) Odpowiedz Link Zgłoś