Dodaj do ulubionych

estakada nad Wielicką

IP: *.e3.pl / 192.168.10.* / *.e3.pl 03.01.03, 00:11
Oświećcie mnie proszę,bo czegoś nie rozumiem tutaj. Czy ruch tą estakadą
będzie odbywał się tylko w kierunku Nowej Huty, a jadący w kierunku
Tischnera pojadą istniejącym odcinkiem?

Kiedyś właśnie o tej koncepcji czytałem, ale nie pamiętam
Obserwuj wątek
    • Gość: HW Re: estakada nad Wielicką IP: *.zine.net.pl / *.zine.net.pl 03.01.03, 00:21
      Dokładnie, estakada ma być przy nasypie kolejowym, a po środku ma powstać
      dworzec autobusowy MPK
      • Gość: mouset Re: estakada nad Wielicką IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.01.03, 07:56
        Ale ruch będzie w obie strony jak to rozwiążą nie wiem ale umieram z ciekawości
        • Gość: HW Re: estakada nad Wielicką IP: *.zine.net.pl / *.zine.net.pl 03.01.03, 08:18
          A kto Ci takie pierdoły naopowiadał ??
          • Gość: mouset Re: estakada nad Wielicką IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.01.03, 08:24
            Pan Litewka ze ZDiK i to publicznie, naprawdę zasugerował że ruch po
            estakadzie bedzie dwustronny, a poza tym po co budowac w jedną , to kosztowny
            idiotyzm który i tak nic nie rozwiąże , wyobraź sobie że nie ma jednej nitki
            estakady na 29-ej
            • Gość: HW Re: estakada nad Wielicką IP: *.zine.net.pl / *.zine.net.pl 03.01.03, 08:34
              Ja sobie tego nie wyobrażam, ale sugerowanie Litewki (zresztą dostał o..
              ostatnio za wypowiadanie się na jaki kolwiek temat) nie ma nic do tego co jest
              w planach i co jest teraz w toku. Jakieś dwa tyg. temu tuż przed świętami
              widziałem oficjalne projekty u geodety, który będzie zajmował się tyczeniem tej
              inwestycji (centralną też robili) i była tam tylko nitka w kierunku Huty i nic
              się nie zmieniło.
              • Gość: kilencmar Re: estakada nad Wielicką IP: *.e3.pl / 192.168.10.* / *.e3.pl 03.01.03, 09:50
                Właśnie pozostaje nam czekać tylko do kiedy. W jednym źródle czytałem, że
                listopad w innym, że I połowa 2004. Ja też właśnie słyszałem, że estakada ma
                być dwujezdniowa.

A zdrugiej strony, skoro konstrukcja ma być blisko nasypu to ciekawy jestem
                jak zrobią najazd na nią od Wielickiej i Limanowskiego.
                Umieram z ciekawości.
                • Gość: mouset Re: estakada nad Wielicką IP: *.cm-uj.krakow.pl 03.01.03, 10:32
                  Mnie ciekawi bardziej najazd od Powstańców od strony
                  Tandety i najazd na tą stromiznę w zimie
    • Gość: kilencmar Re: estakada nad Wielicką IP: *.e3.pl / 192.168.10.* / *.e3.pl 03.01.03, 10:44
      On vivra verra:-)))))))))))))))))) jak mawiają żabojady. Pożyjemy, zobaczymy.
      Tyle niejasności w tym projekcie, że pozostaje czekać końca.

Pozdro
    • Gość: HW Re: estakada nad Wielicką - SCHEMAT IP: *.zine.net.pl / *.zine.net.pl 04.01.03, 02:35
      Dla zainteresowanych SCHEMAT estakady ze skrzyżowaniem

www.komunikacja.krakow.pl/inwestycje/wielicka.jpg
      uwaga 150kB
      • yzb Re: estakada nad Wielicką - SCHEMAT 04.01.03, 02:40
        Gość portalu: HW napisał(a):

> Dla zainteresowanych SCHEMAT estakady ze skrzyżowaniem

Ta... i to ma byc dwukierunkowe? Ciekawe jakim cudem?
      • Gość: mouset Re: estakada nad Wielicką - SCHEMAT IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 16.02.03, 09:34
        Korków od strony Tandety na pewno to nie zmniejszy, podobne rozwiazane
        skrzyżowanie widziałem w Katowicach (oczywiście dwustronne), teraz mówią o
        jednoczesnewj budowie kładki dla ludzi w poprzek estakady mniej więcej u wjazdu
        na nią od strony Kamieńskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka