Dodaj do ulubionych

Dzisiejsza wiadomość wp.pl

02.06.06, 18:28
Piątek, 2 czerwca 2006

Bezpłatne sztuczne zapłodnienie dla lesbijek
PAP - dodane 1 godzinę i 57 minut temu

Duńskie lesbijki i kobiety samotne będą mogły skorzystać z bezpłatnego
sztucznego zapłodnienia w szpitalach publicznych - zdecydował parlament
Danii.

Samą zgodę na sztuczne zapłodnienie lesbijek parlament uchwalił - większością
zaledwie jednego głosu - 24 maja. W piątek rozstrzygnięto kwestię bezpłatnego
dostępu do tego świadczenia w placówkach publicznej służby zdrowia.

Obserwuj wątek
    • mrug Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl 02.06.06, 18:57
      U nas nie ma nawet refundowanego in vitro dla par heteroseksualnych, a co
      dopiero mówić o lesbijkach...
      • zjadaczka Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl 02.06.06, 19:05
        mrug napisał:

> U nas nie ma nawet refundowanego in vitro dla par heteroseksualnych, a co
        > dopiero mówić o lesbijkach...

Wywalczą swoje prawa do macierzyństwa - marszami.
        • qoobaq Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl 02.06.06, 20:07
          ciekawe czy dunczycy raczyli zapytac swoich nie splodzonych jeszce obywateli co
          oni na to, chociaz w sumie po co, to zupelnie oczywiste , ze kazde dziecko
          wprost mazy zeby miec dwie mamy
          • zjadaczka Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl 02.06.06, 20:17
            qoobaq napisał:

> ciekawe czy dunczycy raczyli zapytac swoich nie splodzonych jeszce obywateli
            co
            > oni na to, chociaz w sumie po co, to zupelnie oczywiste , ze kazde dziecko
            > wprost mazy zeby miec dwie mamy

I dwóch tatusiów.
            Marzenia wszystkich dzieci.
            Według statystyki św Mikołaja.
            • qoobaq Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl 02.06.06, 20:27
              z moich obserwacji wynika, ze dzieci pod tym wzgledem to straszni konserwatysci
              i preferuja model klasyczny - tata + mama. I w sumie wcale sie nie dziwie
              • zjadaczka Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl 02.06.06, 20:40
                qoobaq napisał:

> z moich obserwacji wynika, ze dzieci pod tym wzgledem to straszni
                konserwatysci
                > i preferuja model klasyczny - tata + mama. I w sumie wcale sie nie dziwie

mama + mama
                = dziecko????????
                tata + tata

Jakby w takich związkach dorastało, to może by zmieniło preferencje.

• qoobaq Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl 02.06.06, 20:45
                  wybacz, ale moj prosty umysl nie objal glebi twojego postu: mama + mama +
                  dziecko , ponoc technicznie jest to wykonalne, ale gdyby homo sapiens rozmnazal
                  sie przez zaplodnienie krzyzowe to bysmy sie slimak winniczek nazywali. Model
                  tata + ata tez uwazam za chory. W jakich zwiazkach i na jakie preferencje mialo
                  by zmieniac ?
                  • zjadaczka Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl 03.06.06, 07:43
                    qoobaq napisał:

> wybacz, ale moj prosty umysl nie objal glebi twojego postu

Mój umysł też nie obejmuje tego typu wiadomości. Chodziło mi o to, że nie
                    wiadomo na CO wyrosnął dzieciaki chowane w homozwiązkach.
                    • qoobaq Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl 03.06.06, 08:40
                      Ufff, to dobrze, ze mnie oswiecielas bo sie na chwile zagubilem i juz sie mialem
                      zaczac dzec, ale skoro tak to nie mam o co 8-)
                      • zjadaczka Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl 03.06.06, 10:16
                        qoobaq napisał:

> Ufff, to dobrze, ze mnie oswiecielas bo sie na chwile zagubilem i juz sie
                        miale
                        > m
                        > zaczac dzec, ale skoro tak to nie mam o co 8-)

Chyba trzeba się zacząć wydzierać.
                        Bo jeszcze trochę i związki małżeńskie

fakty.interia.pl/news?inf=755644
                        tego typu wysunął swoje żądania

• Gość: asdfgh Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:04
      Ja z moją dziewczyną i tak nie chcemy być w ciąży (przynajmniej na razie), igraszki bez krzyku niemowląt
      są fajne ;-)
      • zjadaczka Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl 02.06.06, 20:14
        Gość portalu: asdfgh napisał(a):

> Ja z moją dziewczyną i tak nie chcemy być w ciąży (przynajmniej na razie),
        igra
        > szki bez krzyku niemowląt
        > są fajne ;-)

Zacznijcie już teraz zbierać szmal.
        Chyba że planujecie wyjazd do Danii.
        • irenik1 Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl 03.06.06, 08:58
          Ach, te dziecięce preferencje! Jakżeż zmienne one!
          Poza tym: nikt nie pyta embrionów, czego chcą, i to jest nawet oczywiste, dlaczego ich nie pytamy.
          Nas zresztą też nikt nie pytał. Także, kiedy tata bił mamę albo kiedy uciekał przed nią z domu.
          Siła indoktrynacji kulturowej jest tak wielka, że dziecko nieraz wolałoby, żeby tata czy mama nadal sie dręczyli, byle byli "razem". Nawet jeśli jedno z nich (czy obydwoje) jest (lub są) zbrodniarzemi (zbrodniarzami).
          Nie jestem entuzjastą obyczajowych rewolucji, lecz radziłbym - gdyby mnie ktoś zapytał - zachować spokój i robić swoje (niekoniecznie - od razu - dzieci...).
          Bywało i bywa tak, że ludzie tej samej płci mieszkają pod jednym dachem. Choćby w klasztorach. A co za różnica, czy współbraci/sióstr jest 50 albo dwójka? Większy wybór?
          Zdrożności nie zależą zasadniczo od liczności populacji. W liczbach bezwzględnych - owszem.
          W izolowanych grupach społecznych, jak choćby wojsko czy więzienie, tak. Prawdopodobieństwo rośnie i statystyka to wykazuje.
          Byłoby to trochę dziwaczne na początku, ale powoli ludzie się przyzwyczajają.
          Jakby tak z dużych żołnierzy wywodziły się małe żołnierzyki czy żołniereczki, z dużych braci czy sióstr mali braciszkowie czy siostrzyczki. najpierw zależało to będzie od Pana Boga, czy siostrom będą się rodzić dziewczynki lub chłopczyki (tak samo braciom). Potem sami przejmą kontrolę (genetyczną).
          • qoobaq Re: Dzisiejsza wiadomość wp.pl 03.06.06, 09:08
            wow, co za luz
            ale dlaczego zawsze jak sie ten temat pojawia to tacy jak Ty wywlekaja jako
            przyklad rodziny patologiczne ? Jak dla mnie para pijakow wychowujaca dziecko
            jest podobnym skrzywieniem jak robiaca to samo para homo. Jedni i drudzy jak
            sadze moga sobie robic co chca tak dlugo jak to dotyczy ich samych a nie osob
            trzecich, zwlaszcza dzieci. Nawet niech sie zapija na smierc albo sobie slub
            wezma - jeden pan w garniturku, drugi w sukience...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka