Dodaj do ulubionych

Szopa dla hotelu

IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.06.06, 23:42
Co tu komentować. Przykre i tyle. Taka jest wizja i gust wielu "ekspertów"
Dziękuję bardzo, wyprowadzam się z Krakowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: nes Re: Szopa dla hotelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 00:04
      Szkoda, ze nie mozna glosowac na projekty, wtedy zapewne wszyscy zaglosowaliby
      na projekt nadbudowy fortu sw. beneddykta.... szkoda bo projekty mozna jeszcze
      zmieniac, a tak to tylko bicie piany...
      • liberte2006 zamieszkajcie w skansenie! 20.06.06, 10:15
        wg. tzw specjalistow (mieszkaniec czegos tam, milosnik architektury krakowa - to
        chyba jakis glos ludu, a mozna znalesc ludzi ktorym ten budynek by sie podobal...)
        zniszczył elegancje, harmonie, styl i wszystkie wspaniale cechy tego bulwaru...
        niech specjalisci przejda sie i obejrza te "elegancje" czyli jakies zanidbane
        kamienice i krzaki obok,
        zarzuty ze powinnien zostac zbudowany budynek wpisujacy sie w otoczenie, to
        chyba nawoływanie, żeby postawić własnie odrapaną kamienicę...

natomiast pani, krytykuje, że w palacu powstał dom handlowy, chyba nie wie na
        jakim swiecie zyje, ale jesli ma dosc kasy, to niech kupuje budynki w centrum i
        urządza w nich palace, ja chetnie w jednym zamieszkam...

poki co to miasto jeszcze w miare zyje, a w zywym organizmie musza sie dokonywac
        zmiany, inaczej zylibysmy chyba dalej otoczeni samym romanizmem, ba, sztuka
        starozytna, tzn, nie bylaby ona starozytna tylko aktualnie ciagle modna;
        nie dziwie sie, ze ludziom odechcewa sie pracy, skoro za to co zrobia, od razu
        odezwie sie chór krytykantów, ktorzy sami nic nie robią, bojąc się pewnie
        kryrtyki swoich kolegow po fachu....krytykantów
        • Gość: kapitanzbik Brawo! Re: zamieszkajcie w skansenie! IP: 208.53.131.* 20.06.06, 12:33
          podpisuje sie pod powyzsza wypowiedzia obiema rekami !!
          • Gość: Mi-Ki Brawo! Re: zamieszkajcie w skansenie! IP: *.chello.pl 20.06.06, 15:40
            A ja uważam tę opinię za IDIOTYCZNĄ i SZKODLIWĄ !!!
            Najlepiej - w imię nowoczesności i rozwoju - przeróbmy wszystkie kamienice na
            supersamy (to chyba nie pani, która to skrytykowała jest winna, tylko ten, co
            ma kasę i będzie zarabiać na sklepach, bo wydaje ją w sposób pożałowania godny -
            balkon z napisem "Pasaż 13" - naprawdę podoba ci się taki "disneyland" w
            Rynku ?!?), a te kamienice, co zostaną obijmy sidingiem (żeby odrapaniem nie
            straszyły), nad Wisłą wybudujmy wieżowce i pudło-hotele, a będzie SUPER -
            pieknie, elegancko i nowocześnie. Zdecydowanie bardziej wolę mieszkać w
            skansenie niż w czymś takim!
            • liberte2006 Brawo! Re: zamieszkajcie w skansenie! 20.06.06, 16:35
              nie napisalem ze napis mi sie podoba, a pisalem o pani-ktytykantce, ktorej
              sklepy sie nie podobaja, bo wolalby palace;
              w takim razie trzeba usunąc z rynku empik: bo jak to w palacu jakies gazety
              sprzedawac? usuwamy kino z palacu pod baranami, bo jak to? filmy w palacu ogladac?
              usuwamy banki? bo jakies pieniadze maja w palacach liczyc?
              palace w obrebie plant najlepiej byloby odnowic, zgodnie oczywiscie ze
              wszystkimi zaleceniami konserwatora, wyposazyc w zabytkowe meble itd. i
              przeznaczyc na mieszkania komunalne?

chcialbym uslyszen jakies poważen zastrzezenia wobec hotelu nad wisła, poza
              takimi "ze sie nie podoba"...
              • helenka17 EMPiK 20.06.06, 17:57
                nie mieści się w pałacu, ale w kamienicy międzywojennej. Trudno więc będzie
                mówić o zagadnienioach konserwatorskich. Niestety - aby to wiedzieć, to trzeba
                mieć skłonności do czytanie czegoś więcej, aniżeli menu. Bez odbioru.
                H.
                • liberte2006 Re: EMPiK 20.06.06, 20:07
                  w jakich latach dom nr 5 zostal wybudowany,
                  jestes pewna ze w okresie miedzywojennym? sprawdz i napisz
                  skoro tak dobrze potrafisz czytac...

dom nr 14 tez wiec nie jest palacem...
                  • helenka17 Sprawdziłam najpierw 20.06.06, 21:09
                    A miałeś na mysli zapewne dom o numerze "12" - przemianowany przez Likusów na
                    "13", a nie dom, o numerze "14"...
                    Dobrze byłoby może sprawdzić, w którą stronę postępuje numeracja na Rynku (c:
                    A tak dla wprawy napisz może, : który budynek w Rynku ma nr 1. ?
                    H.
                    • liberte2006 Re: Sprawdziłam najpierw 20.06.06, 22:02
                      mialem na mysli dom nr 5 (empik) ale jeszcze nie odpowiedzialas...
                      ciagle czekam, pani wszystkowiedzaca...
                      nr 1 to pozostalosci ratusza
                      • Gość: daf Re: Sprawdziłam najpierw IP: *.altar.net.pl / *.236.spine.pl 22.06.06, 03:10
                        Gratulacje, chyba przytarłeś noska Dyżurnej Upierdliwości tego forum...
                        • helenka17 DAF... 05.08.06, 14:43
                          to wprawdzie nie to co MAN, ale też wesoło.
                          Czy Ty sądzisz może, że będęsiękopać z każdym, kto czegośnie wie?
                          Nie będę.
                          EMPiK to kamienica z 1917 roku. Poniał?
                          A nie żaden pałac. Normalna czynszówka. Ja nie mogę każdemu tłumaczyć
                          wszystkiego, bo to za drogo kosztuje.
                          Jeśli Twojemu przyjacielowi "12" myli sięz "14", to ja mu światopoglądu
                          prostować nie będe.
                          Ale trzeba przyznac, że jak na napastliwy anonim, to ładne szydło z Ciebie
                          wylazło: marzenie zycia - jak utrzeć nosa Helence.
                          Są sposoby, niedostepne jednak dla Was, moi - pożal się Boże - adwersarze.
                          Trzeba mianowicie duzo czytać.
                          Nie, nie sprawdzać w internecie - tylko czytać.
                • Gość: borewicz [...] IP: 208.53.131.* 21.06.06, 10:59
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: beniamin Brawo! Re: zamieszkajcie w skansenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:43
                Brawo! Bardzo trafna i merytoryczna ocena. Moze szanowna komisja wskazalaby
                raczej jakies pozytywne przyklady dobrej architektury, cos co wytyczyloby tor
                rozwoju miasta. Z tego co zauwazylem, ich zdaniem kazdy nowy budynek to archi-
                szopa. Krytykowac moze zawsze i wszystko, to nie wymaga duzej inwencji. Juz
                sobie wyobrazam miazdzaca opinie komisji dotyczace architektury Paryza, Londynu
                czy Barcelony, same archi-szopy do wyburzenia.
    • Gość: max66 Re: Szopa dla hotelu IP: *.76.classcom.pl 20.06.06, 00:14
      a ja wspolczuje krakowianom, bo z takim podejsciem - np. do mitoraja - dalej
      bedziemy beznadziejnie prowincjonalnym, malym miasteczkiem. To tragicznie
      smutne. zamknijmy sie (zamknijcie sie - raczej) w tym skansenie konserwatyzmu.
      • Gość: minetoraj? Re: Szopa dla Minetoraja IP: *.aine.pl 20.06.06, 00:31
        minetoraj to jest dopiero wiocha!!!
      • mulla_komar Mitoraj i wiocha? 20.06.06, 01:25
        Artyste mozna oceniac jak sie chce, to rzecz subiektywna ale taka rzezba nie
        pasuje mi do rynku glownego. Nie pasuje i tyle. Jesli chcesz kogos wyzywac od
        wiesniakow to zacznij od Paryzan. Nie postawili mistrza mitoraja przed np. Notre
        Damme, nawet nie przed wieza Eiffel'a tylko w La Defense, dzielnicy biznesu, bo
        tam to architektonicznie pasowalo. I u nas Mitoraj co najwyzej w Nowej Hucie
        moglby stanac.
        • qnstie Re: Mitoraj i wiocha? 20.06.06, 14:54
          A w Luwrze postawili szklane piramidy... I co? Pasują do siedemnastowiecznych
          budynków? Moim zdaniem nie... ale jakoś ludzie się do nich przyzwyczaili i
          większość osoób z którymi rozmawiam uważa że dobrze że tam są.
          Więc może Mitoraj na Rynku to wcale nie taki zły pomysł!

Mi w każdym razie podoba się tam gdzie teraz jest :)

Paweł
        • Gość: Krzysztof K. Re: Mitoraj i wiocha? IP: *.fema.pl / *.icm.edu.pl 20.06.06, 17:27
          Za to w Rzymie postawili Mitoraja tuż przy Forum Trajana1 No i co Ty na to
          mulla komar.
          Sądzę, że kandydatura rzeźby Mitoraja (nawet za lokalizację) to poważny błąd
          Archiszopy. Pozostałe w zasadzie trafione, aczkolwiek hotel nie jest takim
          kiksem jak Sheraton czy zwłaszcza pożałowania godny hotel nad Wilgą.
          • Gość: Bida-wam Re: Mitoraj i wiocha? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.08.06, 10:50
            Oczywiste jest, że Mitoraj bardzie pasuje do placu przed dworcem
            niż "starówki". Oto dlaczego:
            Rzeźba Mitoraja to oczojybliwe odwołanie do klasycyzmu, ale w wydaniu
            nowoczesnym. na Starówce wygląda kiczowato i nienaturalnie (tak jakby w lesie
            wygrodzić kawałek ogródka i posadzić drzewko bonsai albo zbudować sobie "oczko
            wodne" na działce nad jeziorem). W hurratechnicznym quasipostmodernistycznym
            otoczeniu dworca będzie natomiast jak znalazł.
      • Gość: wredna_jedza Re: Szopa dla hotelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 08:51
        Czy Francuzi Mitoraja w Luwrze postawili?
        Też są prowincjonalni????

Bić pokłony, bo p. Mitoraj?
      • Gość: kapitanzbik Masz racje, zadupie i skansen Re: Szopa dla hotelu IP: 208.53.131.* 20.06.06, 09:57
        Paryz? Co wy pie.przycie. Facet ma racje niestety, bo Krakow Paryzowi nie jest
        rowny , niestety.
        Wobec Paryza jest grajdolkiem chociaz nam sie wydaje, ze jest pepkiem swiata.
        Tam moga wybrzydzac, tu Mitoraje sie przydadza.
        I nie pisz gosciu ze do Rynku nie pasuje i tyle, bo na tej zasadzie to nic nie
        pasuje i zrobmy tu skansen.
        Uwazam ze rzezba wnosi dobry ferment. A przeciez wiadomo ze kiedys zniknie.
        • mulla_komar Masz racje, zadupie i skansen Re: Szopa dla hotel 20.06.06, 10:02
          Na tej zasadzie to mozna przerobic Sukiennce na Pompidou! Krakowa do Paryza
          porownywac nie mozna, bo Krakow jest o wiele bardziej urokliwy i naturalny, to
          prawda. Mitoraj na rynku nie pasuje (tak jak pare innych rzeczy) a kiedy
          zniknie? Kiedy mial zniknac? Oby jak najszybciej.
          • Gość: kapitanzbik Masz racje, zadupie i skansen Re: Szopa dla hotel IP: 208.53.131.* 20.06.06, 10:21
            nie, szefie, nie chodzi o przerabianie sukiennic tylko o myslenie.
            Oni tam sa juz pepkiem swiata i moga lac na wszystko. A my nie. My musimy
            kombinowac zeby miasto zylo i dzialalo - bo jak nie to bedzie skansenem
            niestety.
            Rzezba pobudza do myslenia i jest dobrym symbolem zmian i czasow. A do Rynku
            wiele nie pasowalo - tak jak dom przy mariackim czy szara kam czy feniks.

Urokliwy i naturalny bardziej niz Paryze...to tylko my tak myslimy. Ty chcesz
            miec sukiennice, dorozki i cycus glancus; polakierujmy jeszcze to wszystko bo
            sie nam pobrudzi.
            • mulla_komar Masz racje, zadupie i skansen Re: Szopa dla hotel 20.06.06, 16:00
              Jesli juz musimy kombinowac (co wcale nie jest potrzebne - vide liczba
              turystow) to powinnismy czerpac z jakichs swiatowych slaw a nie jakiegos
              przecietnego artysty, niezaleznie od tego czy nam sie Mitoraj podoba czy nie,
              nie pasuje do Rynku a nazwiskiem nikogo nie przyciagnie. Juz by lepiej tam
              pasowala jakas gruba kobieta (czy gruby mezczyzna lub parka) Botero.
              > Urokliwy i naturalny bardziej niz Paryze...to tylko my tak myslimy.
              'My' czyli kto? Jakos wszyscy zagraniczni turysci, ktorzy byli w Krakowie, z
              ktorymi rozmawialem, byli nim zachwyceni, wlasnie dlatego ze jeszcze jest
              naturalny, czujesz klimat starego miasta. Choc i to przemija a Mitoraj tu nie
              pomaga.
              • liberte2006 Masz racje, zadupie i skansen Re: Szopa dla hotel 20.06.06, 16:37
                ten klimat starego miasta to wlasnie moze dla nich klimat skansenu, do ktorego
                fajnie jest pojechac i go zobaczyc, ale po tygodniu chyba zaczalby sie nudzic....

komu podobaja sie bulwary obok hotelu?
              • Gość: kapitanzbik Masz racje, zadupie i skansen Re: Szopa dla hotel IP: 208.53.131.* 21.06.06, 17:06
                > Jesli juz musimy kombinowac (co wcale nie jest potrzebne - vide liczba
                > turystow)
                liczba turystow nie jest pierwszym wyznacznikiem - chodzi mi o to zeby miasto
                zylo i rozwijalo sie a nie bylo wylacznie skansenem dla turystow i artystow - a
                w ta strone zmierzaja niektore poglady

> to powinnismy czerpac z jakichs swiatowych slaw a nie jakiegos
                > przecietnego artysty, niezaleznie od tego czy nam sie Mitoraj podoba czy nie,
                > nie pasuje do Rynku a nazwiskiem nikogo nie przyciagnie. Juz by lepiej tam
                > pasowala jakas gruba kobieta (czy gruby mezczyzna lub parka) Botero.
                moze i by pasowala ale nie mamy rzezby Botero, mozemy ja najwyzej kupic. I inni
                wielcy tez nam nie dadza. Podobnie, Calatrawa i Foster tez nie pytaja czy
                mogliby u nas cos zaprojektowac, i nie beda nigdy pytac (nota bene foster
                zaprojektowal w wasiawce a nie tu).
                Musimy sie bawic tym co mamy.
                Mowisz o swiatowych slawach - one sie nami nie interesuja - niestety!

> > Urokliwy i naturalny bardziej niz Paryze...to tylko my tak myslimy.
                > 'My' czyli kto?
                My czyli ja i Ty, mistrzu, choc daleko nam do zgodnosci pogladow.

> Jakos wszyscy zagraniczni turyosci, ktorzy byli w Krakowie, z
                > ktorymi rozmawialem, byli nim zachwyceni, wlasnie dlatego ze jeszcze jest
                > naturalny, czujesz klimat starego miasta. Choc i to przemija a Mitoraj tu nie
                > pomaga.
                OK, ale turysci sa zachwyceni skansenem. A ja chce zeby to bylo zywe miasto,
                przy okazji dla turystow takze. Moim zdaniem ma zadyszke i za chwile zacznie
                byc tylko skansenem. Turysci maja to w d.. niestety - pojada sobie gdzies
                indziej i tam sie beda zachwycac. Oni nie sa pierwszymi jurorami.

• helenka17 Krakowianie już dawno się wypowiedzieli: 20.06.06, 17:59
        Mitoraja chcieli by bardzo - chcieliby ustawić go na nowym placu miejskim
        (ważnym!) czyli przed nowym dworcem kolejowym i tzw. galerią krakowską.
        Więc nie pitol, że go nie chcemy. Jasne?
        H.
      • Gość: Piotr Re: Szopa dla hotelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 22:36
        Ja bym ta archi-szope przyznał archi-szopie
    • Gość: pająk Archi-szopa dla Wyborczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 03:05
      Z czystym sumieniem można przyznać tytuł Archi-szopy dla Redakcji Gazety
      Wyborczej. Łaskawe przyznanie głosującum Czytelnikom jednego, powtarzam jednego
      głosu to jakaś piramidalna bzdura. Następnym razem proszę nie rozpisywać
      konkursu dla nas bo i po co?
    • Gość: LULU Kompetencje tego pożal się Boże "jury" są żadne!! IP: 83.230.121.* 20.06.06, 07:51
      Dobór tego gremium powoduje że konkurs jest niemiarodajny a chwilami nawet
      żałosny
      • Gość: Sandomierski Re: Precz z gremium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 16:53
        Gremium przepedzic. Glosujemy na Majchrowskiego - prawdziwego prezydenta z
        bolszewickim rodowodem.
    • Gość: regregor Re: Szopa dla hotelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 08:30
      Chciałbym pogratulować zwycięscom - rzeczywiście, trudno przebić się na podium
      w takiej wrzawie ujadających malkontentów. Sylwetka hotelu nie pasuje, owszem,
      do brudu i szarzyzny sąsiednich budynków.
      • szut Re: Szopa dla hotelu 20.06.06, 08:52
        "zwycięZcom", jeśli już.

Co to za Poleski, że ma swój bulwar??
        To przecież Bulwar Poleski, a nie Poleskiego! Znowu błąd w artykule, tym razem w wypowiedzi prof. AGH.
        • Gość: regregor Re: Szopa dla hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 17:26
          Dzięki za uwagi - zostań badaczem pisma swietego
    • Gość: jolas Re: Szopa dla hotelu IP: *.FH-Muenster.DE 20.06.06, 08:56
      "Paweł Szewczyk - mieszkaniec Cichego Kącika, miłośnik architektury Krakowa: hotel ul. Sandomierska - za brak balkonów w budynku i otwory okienne przypominające wyszczerbiony garnitur uzębienia"

Moim zdaniem te argumenty same w sobie zasługują na wyróżnienie.
      • Gość: kapitanzbik Re: Szopa dla hotelu IP: 208.53.131.* 20.06.06, 10:00
        mysle ze powiedziales to zbyt delikatnie. ja powiem wprost: pan Szewczyk uzyl
        argumentow jak ostatni kretyn.
    • Gość: Barbara Re: Szopa dla hotelu IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 09:16
      Jestem rozczarowana artykułem. Bardziej niż osobiste stanowiska jurorów!
      interesują mnie głosy przeciętnych obywateli. Tymczasem przyznano nam
      głosujacym JEDEN głos i jedno zdanie w artykule. To wymaga uzupełnienia przez
      dziennikarzy. Pytam: jak głosy obywateli rozłożyły się na poszczególne obiekty,
      które były nominowane?
    • Gość: Zuzanna Re: Szopa dla hotelu IP: *.warlock.pl 20.06.06, 09:47
      Przepraszam, ale ja nie bardzo rozumiem co jest na tym zdjeciu...
    • Gość: Jaccord Nie ma co... IP: *.gw.ip.pl 20.06.06, 10:09
      ...w ten sposób możemy nic nie budować na bulwarach. Niech Kraków na
      zawsze odwróci się od Wisły. Brawo!
      • Gość: loki Re: Nie ma co... IP: *.ericsson.net 20.06.06, 11:53
        Wlasnie ten hotel jest odwrocony od Wisly, to jest jego najwieksza wada.
    • Gość: krakus Re: Szopa dla hotelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:39
      Żenujące argumenty, żenujący dziennikarze, żenująca gazeta!!!!!
      Żałość za serce chwyta patrząc co się dzieje w tym grajdole i w tej pożal sie
      Boże gazecie.
    • Gość: N ArchiSzopa dla ArchiSzopy IP: *.um.krakow.pl 20.06.06, 10:59
      pwowoli ten plebiscyt staje się piętnowaniem wszelkiego co nowe w starym mieście. Ja straciłem cały szcunek dla tgo plebiscytu. dla mnie ma on poziom gazety FAKT.
      • Gość: m_q Zausznik Majchrowskiego sie odezwał? IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.06, 14:44
        Gość portalu: N
        /IP: *.um.krakow.pl /
        napisał(a):

> pwowoli ten plebiscyt staje się piętnowaniem wszelkiego co nowe w starym
        > mieście.

Nie bój sie - Rynek - czołowe dzieło szefa - dostanie w przyszłym roku...
    • Gość: viv Re: Szopa dla hotelu IP: *.93.classcom.pl 20.06.06, 11:45
      bardzo nie lubie samej idei tego konkursu, bo jest to zwykle marudzenie.
      przeciez fakt,ze hotel dostal ta nagrode- nie zmieni wygladu bulwaru. czemu nie
      nagradza sie najpiekniejszej budowli, zeby zachecac do staran o lepsze projekty
      w przyszlosci?
      • liberte2006 Re: Szopa dla hotelu 20.06.06, 16:41
        madry głos!
        a nie nagradza sie, dlatego, ze trzeba by bylo docenic cudza prace, pocgwalic
        kogos, a nie krytykowac, co poki co najlpeiej nam sie udaje...

nie wiem kto odwazy sie zaprojektowac pomnik boleslawa wstydliwego i spolki,
        ale osoba startujaca w konkursie musi sie liczyc z tym, ze zostanie zmieszana z
        blotem po szyje....
    • Gość: stig Re: Szopa dla hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:53
      budy typu mydło-powidło. brak spojnej polityki reklamowej w centrum. brak
      wytycznych dla obiektow tymczasowych (we Wrocławiu się udało). ostatnio była
      wystawka krakowskich wodociągów na Rynku. po powierzchni pałętał się kabel
      zasilający instalacje. projektannt nie przewidział imprez tymczasowych?
      wzorcowo zastraszony konserwator nie zaopiniuje teraz niczego co nie jest
      pseuoklasycyzującą mimikrią. nowe oświetlenie Floriańskiej - a jakże - lampy
      quasigazowe... i tak bez końca. a hotel dobry, może nie tak dobry jak ratusz w
      Murcii ale po prostu niezły. nie przenoście nam stolicy do Krakowa. jasne. sami
      sobie zaimportujemy Mławę.
    • absik Mega Szopa dla jury!! 20.06.06, 13:19
      A coz to za oszolomy siedza w tym jury???!!! czy oprocz gadania, belkotu i
      wyglaszania jedynie slusznych sadow cos zrobili?? Co to za kobiecina wygaduje
      na temat kamienicy na Rynku? Dziwne, ze wiekszosc moich znajomych,
      wyksztalconych ludzi, architektow, konserwatorow sztuki i zwyklych mieszkancow
      naszego miasta jest zachwycona wkladem tych prywatnych inwestorow w poprawe
      wygladu Krakowa.. I zgadzam sie z ktoras z opinii na forum, ze nie po to
      czytelnicy zglaszaja kandydatury, zeby sie potem wymadrzalo jakies jury z
      Koziej Wolki! Zenada...
      • zielonki Re: Mega Szopa dla hotelu! 20.06.06, 16:11
        Widziałem wczoraj w kronice ten hotel. Nie przypuszczałem, że coś takiego jest
        wogóle możliwe. Ktoś powinien chronić tak cenny krajobraz. Tylko kto? Prezydenta
        interesuje tylko Zabłocie. Sprawa teho hotelu chyba zbyt słabo była nagłośniona,
        w przeciwieństwie do malutkiej nadbudowy na Szerokiej, która jest po stokroć
        mniej szkodliwa.
    • Gość: Krakus Re: na rok 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 16:50
      Za rok 2007 szope dostana "Lochy Tajstera" i rondo Mogilskie a specjalna nagrode
      dostana tworcy tunelu.
    • yougurth Re: Szopa dla hotelu 20.06.06, 22:47
      Hotwele cos ostatnio sa popularne w tym konkursie i to szczegolnie przy
      wawelu.... nic sie architekci nie naucza dalej swoje i swoje ekhm wizje
    • Gość: Greg Re: Szopa dla hotelu IP: *.chello.pl 21.06.06, 09:16
      LUDZIE W TYM JURY JEST CHYBA TYLKO 1 ARCHITEKT, KTóRY NIE GłOSOWAł NA TEN
      PRZYZWOITY HOTEL, RESZTA TOWARZYSTWA TO SAMI "MIłOśNICY ARCHITEKTURY" BEZ
      WYKSZTAłCENIA W TYM KIERUNKU... co jeszcze trzeba komentowac, to ze chcieli by
      drugiego pawilonu muzeaknego takiego samego jak obok, przeciez ci ludzie to moze
      dobrze chcą ale nie znają sie na tym co oceniają...

Stop dla krytyki arcjitektury przez nie przygotowanych amatorów!!!!

Niech wymyślą sobie konkurs archiszopa amatorów i oceniają domki na ogródkach
      działkowych to w sam raz na ich mozliwości, i ponownie powtarzam, jesli redakcja
      boi sie takich pewniaków jak hotel Qubus lub Galeria Kazimierz to lepiej nie
      organizować tego żałosnego pseudo konkursu z amatorskim jury.
    • Gość: Greg Re: Szopa dla hotelu IP: *.chello.pl 21.06.06, 09:17
      niech sie GW nie ośmiesza z takim szanownym amatorski Jury, to nie wybory
      najpiękniejszej studentki, trzeba sie troszke znać o czym sie pisze
      • Gość: Greg Re: konkurs jak z FAKTu -.... IP: *.chello.pl 21.06.06, 09:29
        zgadzam sie z jednm z przedmówców, w tym roku Archiszopa dała pokaz jakby to był
        Fakt a nie GW... moze to nowy kierunek w tej firmie?

Dziwię sie że nie napisali że w Wiśle na przeciw Hotelu płynie czysta wódka,
        było by jeszcze bardziej profesjonalnie i ciekawie, jak w fakcie można pisac o
        jeziorze wódki to dlaczego dziennikarze piszacy o architektursze w GW nie piszą
        równie ciekawie? Przecież oni nie znają sie na architekturze.

Tak nawiasem mówiąc, czas zmienić towarzystwo w GW piszące o architekturze,
        jesli sie nie znają i pisza brednie pod publikę albo zamieszczają artykóły
        sponsorowane przez biura projektów to ich miejsce w Fakcie a nie w GW
        • Gość: faberini Re: konkurs jak z FAKTu -.... IP: *.219.185.173.adslpower.by.edpnet.be 21.06.06, 17:12
          To dziwne, ze do tej pory zaden z atakowanych osobiscie architektow nie
          oskarzyl GW o znieslawienie go tym "konkursem",w istocie zenujacym spektaklem
          pod publiczke. Czy nie ma zadnej reakcji z ich strony ? Nie do pomyslenia w
          innym kraju!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka