Dodaj do ulubionych

Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem na...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 23:41
No cóż, żyjemy w kraju podwójnej moralności, eutanazja jest zabroniona, ale
kwitnie sobie krypto-eutanazja. Chroni się życie poczęte, choćby zagrażało
życiu i zdrowiu matki, natomiast w żywe oczy kpi się z prawa do życia
przeciętnego Kowalskiego, który do tego ma już swoje lata i jest niezamożny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 23:50
      Centrum Onkologii nie jest lepsze!!! Fliziarz układający płytki u jednego z
      tamtejszych lekarzy usłyszał, że "U nas bez pieniędzy to się dłuuugo czeka, ale
      jeśli ktoś ma... od razu są zabiegi!" Ten człowiek ułożył płytki i wystawił
      panu "dochtorowi" niezły rachunek, ale dalej jest zbulwersowany postawą i
      panującym w CO łapownictwem.
    • Gość: mirco Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 00:00
      Coś mi w tym artykule nie gra. Poza tym, że jest on napisany ze z góry założoną
      tezą.
      Pacjentka ne miała wykonanego badania rezonansem magnetycznym, bo...miała 70
      lat? A co to za przeciwwskazanie? A te inne tajemnicze schorzenia
      współistniejące z podeszłym wiekiem?
      Poza tym szpital Rydygiera został przez pacjentkę WYBRANY. Mówiąc inaczej
      chciała się leczyć w tym szpitalu, a nie innym. A tu pech; limity wyczerpane,
      kolejka długa. Pełne zaskopczenie, szok. Pani redaktor też jest zaskoczona, że
      są limity i terminy, po prostu nowość.Do głowy by mi nie przyszło wybierać sobie
      szpital, gdy moje życie jest zagrożone. Leczyłbym się tam, gdzie jest miejsce,
      nie czas na kaprysy.
      Szkoda że autorka tekstu nie pokusiła się o rzetelność.Tak sie napracowała,
      nawet parę wykrzykników postawiła. A do meritum nie doszła.
      • Gość: Magdalenka Racja! IP: *.bochnia.pl 06.07.06, 06:51
        Zgadzam sie z poprzednikiem. Artykul napisany tendencyjnie. Gazete czytam od
        wielu lat , ale bardzo nie podobaja mi sie 'jedynie slyszne opinie' niektorych
        dziennikarzy. Autorka powinna przenisc sie do Faktu ktory zawsze tak rzetelnie
        bada sprawe i wyciaga stonowane wnioski...
    • Gość: zniechęcony Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 01:09
      Taki jest koniec oszczędności na oślep. Tak się zaczyna koniec zwalania
      wszystkiego na poprzedników. To nie tylko prozaiczny brak klasy. To brak etyki
    • Gość: kogo_co Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 06:16
      To tylko dowód na to,jaka biurokracja panuje w Narodowym Fundudzu Zdrowia.
      Zmieniła się TYLKO nazwa z Kasy Chorych na innych biurokratów,ktorzy zza biurka
      przydzielaja bezsensowne limity,bez żadnego rozeznania.
      Ale co biurokrata może wiedzieć o leczeniu chorych?????
      Poprostu oni TYLKO PRZESZKADZAJĄ w leczeniu.
      PORA NAJWYŻSZA TO ZMIENIĆ !!!!!
    • Gość: g Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: *.ghnet.pl 06.07.06, 06:22
      Jak sobie szpital nie radzi to trzeba go zlikwidowac, na jego miejsce na pewno
      powstanie nowy prywatny, ktory sobie poradzi z nadmiarek klientow-pacjentow.
      • Gość: obs Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: 149.156.12.* 06.07.06, 12:21
        otóż tak samo sobie nie poradzi.
        W systemie stworzonym przez NFZ każdy pacjent więcej to więcej strat. I pacjent
        prywatnego szpiala na kontrakcie z NFZ to również strata, bo NFZ nie zapłaci.
        Ergo im więcej klientów tym więcej strat.
        I nie jest to zdanie z Kafki tylko z rzeczywistości. To że to jeszcze w ogóle
        działa to cud.
      • Gość: ~newbie Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: *.crowley.pl 06.07.06, 14:19
        A przede wszystkim to zlikwidować NFZ! Prywatne ubezpieczalnie rozwiazalyby
        problem, bo nie placiłyby nieefektywnym szpitalom. Ale "wadza" poprzednia i
        obecna boi sie prywatnych ubezpieczycieli. P.... socjaliści.
    • Gość: kjuik Czemu zlosc skierowana na szpital? IP: *.bochnia.pl 06.07.06, 06:46
      Autor artykuly zionie jadem w kierunku szpitala.. No wybaczcie PAnstwo ale
      doskonale rouzmiem decyzje.Rozumiem ze kazdy chce byc przyjety na poczatku, ale
      ta pani mogla skierowac sie do innego mniej obleganego osrodka. Rydygier od
      zawsze uwazany byl za dobry szpital i jak zwykle w takich
      przypadkach-zdecydowanie przeciazony. Kto ma decydowac o tym czy dany pacjent ma
      'mniejszego raka' a drugi'wiekszego'..? 70-letnia kobieta ma byc szybciej
      przyjeta przed powiedzmy nastoletnim chorym? Hmm.. Zlosc powinna byc skierowana
      do naszego ukochanego rzadu i ministra zdrowia ktory zamist dbac o szpitale
      walczy z lekarzami. A moze po prostu mozna by mniej krasc a wiecej pieniedzy
      posiwecic dla spoleczenstwa i opieki nad nim. Zeby bylo jasne. Nie jestem
      lekarzem. Leczylam sie tam i fachowa pomoc bardzo milo mnie zaskoczyla.
      • Gość: memento mori Re: Czemu zlosc skierowana na szpital? IP: 195.150.18.* 06.07.06, 07:42
        poruszono gniazdo szerszeni, większość postów pisały prawdopodobnie konowały,
        dać im jak najszybciej 130% podwyżki, a pacjętów do piachu
      • Gość: z daleka sprostowanie IP: *.w86-211.abo.wanadoo.fr 06.07.06, 07:42
        Zastepca ordynatora na urologii w Rydygierze to dr Piotr Maciukiewicz,nie
        wszyscy sa Marcinkiewiczami,chyba rzeczywiscie pisane szybko i byle jak.
        • Gość: zniesmaczony Re: sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:55
          szanuję Twóf stoicki spokój, a tu tymczasem obecny dyrektor chce z nas zrobić
          zorganizowaną grupę przestępczą
          • Gość: z daleka Re: sprostowanie IP: *.w86-211.abo.wanadoo.fr 06.07.06, 12:31
            Przekrecanie nazwisk swiadczy rowniez o nierzetelnosci dziennikarskiej.W tym
            wypadku chodzi przede wszystkim o podkrecanie opinii publicznej przeciwko
            lekarzom.I trudno sie lekarzom dziwic-czuja sie bezsilni.Zle mnie zrozumiales.Z
            mojej strony to jest raczej dystans i zrozumienie w tej konkretnej sytuacji.
            • Gość: z daleka Re: sprostowanie IP: *.w86-211.abo.wanadoo.fr 06.07.06, 13:05
              I jeszcze jedno problem jest w nienazywaniu rzeczy po imieniu.To menedzer i jemu
              podobni,poprawni politycznie powinni sciagnac na siebie gniew opinii
              publicznej.A ten artykul nie stawia sprawy jasno-patrz pierwsza linijka
              "Pracownicy Szpitala Rydygiera kazali mieszkance...".Moze wiec lepiej zeby to
              byl Marcinkiewicz)))Pozdrawiam
    • Gość: ewaw Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 08:35
      Moja mama leczyła się na onkologii w Rydygierze, to jak tam potraktowano
      umierającą kobietę nawet nie można nazwać skandalem było to okrucieństwo,
      oczywiście pieniądze otwierały zupełnie inne możliwości. Najlepiej unikać.
    • Gość: Mała Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:01
      Taka jest praktyka w Rydygierze.Miałam skierowanie od dermatologa do usunięcia
      narośli która się powiększała. W przychodni przyszpitalnej pan doktor nawet na
      nią nie spojrzał, kazał mi zarejestrować się w rejestracji na wolny termin.
      Ten " wolny termin" był w styczniu nastepnego roku,.Cała sytuacja miała miejsce
      w czerwcu.Gdy go poprosiłam by mi na skierowaniu to napisał to się obruszył.
      • Gość: ktoś Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: *.eurologistik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:23
        a ja usunęłam znamię w Rydygierze bardzo fachowo, bez żadnych pieniędzy,
        miło,kulturalnie , nie mam żadnych śladów ... musiałam tylko poczekać ok. 3 m-
        cy, ale jestem bardzo zadowolona
    • Gość: strzykawka Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: 81.219.149.* 06.07.06, 11:04
      Właśnie dlatego, że ma swoje lata i jest niezamożny. Może znowu prokuratura,
      tym razem "Rydygierem" się zainteresuje?. Należy przesyłać informację, który z
      lekarzy , za co i ile bierze. Teraz jest lepszy klimat na likwidowanie
      patologii.
      • Gość: jan Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: *.crowley.pl 06.07.06, 11:28
        wiadomo dlaczego ją odesłali przecież by im tylko przeszkadzała
      • Gość: mk Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: *.187.232.23.ip.airbites.net 06.07.06, 11:54
        patologia jest to ze lekarz w tym kraju zarabia 900 a pseBdo menad|er 9000. i
        do poki to sie nie zmieni to sie nic nie zmieni....
        • Gość: ABC Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:22
          ten pseudomedżer to oczywiście Szonowny Pan Dyrektor szpitala Rydygiera
          • Gość: mk Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: *.187.232.23.ip.airbites.net 06.07.06, 12:35
            szanowny pan dyrektor dostaje chyba cos ok 5000 brutto...
            • Gość: Kawusiek W papiesko-krolewskim Krakowie takie jaja? IP: 62.6.139.* 06.07.06, 13:11
              A tak zescie klaskali Papiezowi, tak sie kajacie a jak przyzwoicie pracowac to
              was nie ma robaczki.
    • pawel_berlin Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem 06.07.06, 16:40
      "Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem na listopad"

w ten sposob rzad wprowadza polityke oszczednosci. Tanie panstwo .......
      • Gość: pacjent Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem IP: 81.219.149.* 07.07.06, 14:40
        Zmniejsza się też statystykę śmiertelności w szpitalach, bo chory zanim do
        szpitala trafi umiera. Dobry sposób i mądry sposób.
        • lumpik1 Re: Szpital Rydygiera odesłał pacjentkę z rakiem 08.07.06, 11:51
          A salowa z detoksu handluje po pracy pod szpitalem
          lekarstwami.Psychotropami.Było zgłaszane. Bez odzewu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka