Dodaj do ulubionych

ZAGINIONA - przeciwko Krakusom

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 00:39
Czy widzieliście moze serial emitowany przez ostatnie kilka niedziel
na "jedynce"? Tytuł "Zaginiona" oddaje praktycznie calą fabułę filmu, lecz
nie o tym chciałem mówić... Czy osoby oglądające ten film nie miały
przypadkiem wrazenia, że ostatni odcinek był nastawiony wybitbie anty-
krakowsko. Nie muszę chyba dodawac, ze film powstał w stolycy
administracyjnej, która znana jest ze swego dość osobliwego stosunku do
Krakowa (i wzajemnie). Poczułem się lekko dotknięty...
Obserwuj wątek
    • Gość: marcepan Re: ZAGINIONA - przeciwko Krakusom IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 07:38
      bzdura!!!
      oczywiscie swietny serial, nawet nie myslalam ze polska rzezcywistosc moze byc
      taka

a gdzie te elementy antykrakowskie?????

wypiekszyli sobie wawke, jak pokazali scene gdzie bohaterowie siedza na tarasie
      Palacu Na Wodzie
      nam w niczym nie ublizyli

poza tym wawa sie snobuje na krakowek, jestescie do tylu malolaty
      • Gość: Grabex Re: ZAGINIONA - przeciwko Krakusom IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 12:14
        Jak to bzdura. Czy nie pojawił sie tam jednoznacznie negatywny akcent dot.
        sędziego notabene z Krakowa. Na temat krakowskiego oddziału CBŚ padło wiele
        negatywnych określeń.
        • forward Re: ZAGINIONA - przeciwko Krakusom 17.02.03, 16:59
          Tak, chylę głowa przed Fryczem i Stenką. To naprawdę wspaniali aktorzy, ale
          serial miał dobry początek, później po drugim-trzecim odcinku oglądałem Idola,
          nie ciekawiło mnie co dalej z zaginioną.
          Elementów nieprzychylnych Krakowowi nie dopatrzyłem się wcale, serial ten
          raczej ugruntował opinię o Krakowie jako miasta dla nowobogackich z grubym
          portfelem o wątpiliwym pochodzeniu. Cóż dziś tylko tacy ludzie mają naprawdę
          duże pieniądze a pieniądze nie śmierdzą i nie warto pytać o ich pochodzenie.

Forward
          • Gość: Tomaszek Re: ZAGINIONA - przeciwko Krakusom IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 17:34
            Nie przesadzaj z tymi nowobogackimi, którzy robią tylko lewą kasę. Akurat w
            Krakowie jest to odzcuwalne w najmiejszym stopniu. Pobądź sobie trochę w
            Poznaniu, Szczecinie, nie mówiąc o mniejszych miastach zachodniej Polski.
          • Gość: Grabex Re: ZAGINIONA - przeciwko Krakusom IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 18:52
            Chciałem tylko dodać, iz akcenty antykrakowskie pojawiły sie tylko w ostatnim
            odcinku, a wg tego, co napisałeś nie dotarłeś tak daleko... A tak poza tym
            zgadzam się, ze Stenka i Frycz to para znakomitych aktorów.
            • forward Re: ZAGINIONA - przeciwko Krakusom 17.02.03, 20:24
              Ostatni odcinek obejrzałem, bo Idol skończył się w sobotę. Stenka świetnie
              zagrała w " Bożej podszewce" Cywińskiej. Tam stworzyła wspaniały portret
              kobiety. No, ale czasy są teraz takie a nie inne i kręci się u nas takie a nie
              inne filmy, i mimo wszystko "Zaginiona" to nie był gniot, mnie jednak nie
              zainteresował. Za wyjątkiem pierwszych dwóch i ostatniego odcinka. A Kraków
              stanie się jeszcze bardziej "szpanerskim" miastem, kto wie może zastąpi pewną
              miejscowość na Mazurach z pewnym hotelem znanym z pewnego programu w tv ;)

Forward

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka