Dodaj do ulubionych

Surowy wyrok za zabijanie kotów

• Gość: ela Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:40
      Narewszcie coś drgnęło.Dziś zwierzęta,jutro ludzie.Ludzka głupota nie zna granic...
    • Gość: Salvi [...] IP: *.stat.gov.pl 03.10.06, 09:44
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mariuszet Surowy wyrok za zabijanie kotów 03.10.06, 09:45
      Może wreszcie sądy wezma sie za takich bydlaków. Nasze prawo w tym wzgledzie
      jest beznadziejne. Mozna mieć takie psy-mordeców i szkolić je jak sie zywnie
      podoba. Powinien byz nakaz szkolenia ich w okreslonych odpowiedzialnych
      osrodkach. Teraz rózni psychole i frustraci trzymaja takie nibezpieczne psy w
      małych mieszkaniach
    • Gość: ja Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: 213.17.175.* 03.10.06, 09:48
      No i może jeszcze kotkom prawa wyborcze?
      Sędzia powinien zadać tylko pytanie? Czy koty miały właścicieli? Jeśli tak to
      koleś powinien odpowiadać za naruszenie prawa własności i tylko tyle.
      Ale z drugiej strony dlaczego koty biegały same? Powinne być albo w domu albo na
      smyczy. Więc jesli miały właścicieli to kara z nie dopilowanie. Ten pies tylko
      eleminował jeb... futrzaki.
      A tak wogóle to powinien być zakaz posiadania zwierząt w mieście. Psy i koty są
      uciążliwe dla osób które ich nie lubią.
      Przeraża mnie fanatyzm obrońców zwierząt. Zajelibyście się lepeij ludźmi. No ale
      kto się wtedy zajmnie biednym śierściuchem.
      • Gość: kid Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:02
        Koty WOLNOŻYJĄCE (bo te zabijał te pies) są bardzo ważnym elementem miejskiego
        ekosystemu. Ich mordowanie to naruszenie równowagi tego systemu. I, z punktu
        widzenia Człowieka (ale chyba ciebie to nie dotyczy...) - bestialstwo. A nawet,
        jeśli,z twojego punktu widzenia, są "do nieczego nie potrzebne" - mają prawo
        zyć w spokoju. Nikomu nie robia krzywdy. Zwierzęta mają prawo żyć razem z nami.
        Jesteśmy odpowiedzialni za to, co oswoiliśmy.
        A ludzie mają wystarczajaco dużo obrońców. Zwierzęta - nie.
        • Gość: ja Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: 213.17.175.* 03.10.06, 10:22
          No nie powiem czy nie robią krzywdy.
          Watachy psów atakujące ludzi, szczekające po nocy itp? Nikomu to krzywdy nie robi?
          A może lubisz jak Ci koty szczają po piwnicy albo miauczą całą noc. Ja jakoś nie
          przepadam.
          • Gość: zxc Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.chello.pl 03.10.06, 12:22
            to, że nie przepadasz, to nie powód żeby mordować; Ja też nie przepadam... za
            hałasującymi sąsiadami i samochodami... A najistotniejsze w sprawach dot.
            znęcania się nad zwierzętami jest to, że "człowiek" który potrafi się znęcać
            nad zwierzęciem, potrafi się też znęcać nad człowiekiem i dlatego powinien być
            izolowany od społeczeństwa.
          • Gość: bucniebuc Z miauczeniem da się spać. A ze szczekaniem nie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:48
            Odwal się od biednych kotów!
          • Gość: ..... Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.ds1.tuniv.szczecin.pl 22.10.06, 03:12
            Dziękuj opatrzności, że ostatni oktet Twojego adresu IP jest ukryty. Jak można
            być tak bezmyślnym... bezdusznym , kalekim uczuciowo kołkiem...

> A może lubisz jak Ci koty szczają po piwnicy albo miauczą całą noc.

Uwielbiam jak mi się banda nawalonych pajaców drze pod oknem całą noc. W
            porównaniu z nimi szczekanie psa to muzyka na miarę Mozart'a. A jednak nie dość
            że tego bydła broni brawo i prawnicy, to biedne zwierzęta, które zostały
            psychicznie zmaltretowane się usypia. Czemu nie można zabijać kalekich
            społecznie, bezmózgich oszołomów alkoholików... tylko dlatego , że to przyszli
            kandydaci do sejmu? oO;
          • Gość: Szeli Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.10.06, 12:21
            ja kocham koty...nie wolno zabijac.. to nie ludzkie..zwiarzątko się nie obroni ;(
      • mut Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów 03.10.06, 10:06
        zadajmy sobie pytanie:
        czy masz jakiegoś właściciela ?
        jeśli nie to można cię bezkarnie odstrzelić ;)))
        • Gość: ja Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: 213.17.175.* 03.10.06, 10:23
          Tak mam. Ja nim jestem.
          • Gość: zaciekawiony4 Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:44
            ty to jesteś człeczyno zbyt tępy żeby z domu bez opieki wychodzić.
            • Gość: ja Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: 213.17.175.* 03.10.06, 10:47
              Widać błysk inteligencji w Twej wypowiedzi.
              Ale skoro komuś brak czegoś do powiedzenia to obrzuca innch inwektywami.
              Można i tak. Ale raczej nie jest to oznaką Twojej inteligencji.
          • mut Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów 03.10.06, 11:25
            > Tak mam. Ja nim jestem.

No widzisz...a kotek też jest właścicielem siebie.
            I tak samo ty masz prawo żyć jak i on.
            A jeśli negujesz jego prawo do życia to negujesz też swoje.
            • Gość: ja Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: 213.17.175.* 03.10.06, 11:28
              > No widzisz...a kotek też jest właścicielem siebie.
              > I tak samo ty masz prawo żyć jak i on.
              > A jeśli negujesz jego prawo do życia to negujesz też swoje.

No i tu się nie zgodzę. człowiek jest trochę wyrzej niż kotek. Nie można tego
              równać. Bo niedługo dojedziemy do paranoi że kotki będą miały prawa wyborcze.
              A tak wogóle to chyba ten świat idzie w złym kierunku skoro ludzie bardziej
              kochają zwierzęta niż innych ludzi. Jak dla mnie tacy ludzię są bardzo
              nieszczęśliwi.
              • mut Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów 03.10.06, 11:51
                > No i tu się nie zgodzę. człowiek jest trochę wyrzej niż kotek.

Nawet jesli kotek siedzi na dachu ??
                No i kotki przynajmniej nie robią błędów ortograficznych ;)))))
                Nie ty dałeś zwierzętom życie i nie tobie oceniać które z nich ma prawo żyć.

> Nie można tego równać.
                A niby czemu nie można ? Życie to życie. Być może ten kot robi więcej da
                ekosystemu niż ty.

> Bo niedługo dojedziemy do paranoi że kotki będą miały prawa wyborcze.
                Oczywiście zdajesz sobie sprawę z bezsensu tej wypowiedzi... Prawo do życia to
                podstawa i nie mieszaj z prawami wyborczymi.

> A tak wogóle to chyba ten świat idzie w złym kierunku skoro ludzie bardziej
                > kochają zwierzęta niż innych ludzi. Jak dla mnie tacy ludzię są bardzo
                > nieszczęśliwi.

A jak dla mnie to ich sprawa. Może tacy ludzie zaznali krzywdy od innych ludzi
                a np własny pies zawsze jest wiernym przyjacielem.
                Uwierz mi że ludzie kochający zwierzęta są dużo szczęśliwsi niż ci co ich nie
                kochają.
                Ktoś mądrzejszy od ciebie kiedyś powiedział że miarą naszego człowieczeństwa
                jest nasz stosunek do zwierząt i ja się z tym akurat zgadzam.

Poza tym niestety prezentujesz tok myślenia nijakiego J.K. Mikke czyli mówiąc
                wprost tok myślenia czterolatka - interesuje cię tylko jeden aspekt sprawy a
                nie wszystkie skutki. Załóżmy przez chwilę że masz rację. Wystrzelajmy koty bo
                nam przeszkadzają. A za parę miesięcy będziesz narzekał na władze, że powinny
                coś zrobić z myszami, że kto to widział żeby szczury były w mieście itd itp.
                Tak się składa że zarówno ty jak i kotek mają na tym świecie swoje "zadania" (z
                tą drobną różnicą że twoje działania są dla ekosystemu daleko bardziej
                szkodliwe niż działania kotka).
                • Gość: ja Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: 213.17.175.* 03.10.06, 12:14
                  mut napisał:

> > No i tu się nie zgodzę. człowiek jest trochę wyrzej niż kotek.
                  >
                  > Nawet jesli kotek siedzi na dachu ??
                  > No i kotki przynajmniej nie robią błędów ortograficznych ;)))))
                  Mój błąd. Przepraszam. Ale błedów nie popełnia ten kto nic nie robi ;)
                  > Nie ty dałeś zwierzętom życie i nie tobie oceniać które z nich ma prawo żyć.
                  >
                  > > Nie można tego równać.
                  > A niby czemu nie można ? Życie to życie. Być może ten kot robi więcej da
                  > ekosystemu niż ty.
                  ponieważ polska jest krajem katolickim to proszę cytat z bibli:
                  "Potem rzekł Bóg: Uczyńmy człowieka na obraz nasz, podobnego do nas i niech
                  panuje nad rybami morskimi i nad ptactwem niebios, i nad bydłem, i nad całą
                  ziemią, i nad wszelkim płazem pełzającym po ziemi."
                  (Księga Rodzaju 1:26)
                  "I błogosławił im Bóg, i rzekł do nich Bóg: Rozradzajcie się i rozmnażajcie się,
                  i napełniajcie ziemię, i czyńcie ją sobie poddaną; panujcie nad rybami morskimi
                  i nad ptactwem niebios, i nad wszelkimi zwierzętami, które się poruszają po ziemi!"
                  (Księga Rodzaju 1:28)
                  Jak dla mnie to wystarczająco świadczy o wyższości człowieka. I o tym, że może
                  on decydować o losie zwierząt.
                  Biologicznie też chyba człowiek jest ciut wyżej niż kot. Więc może spokojnie
                  decydować o losie własnego zwierzecia.
                  > > Bo niedługo dojedziemy do paranoi że kotki będą miały prawa wyborcze.
                  > Oczywiście zdajesz sobie sprawę z bezsensu tej wypowiedzi... Prawo do życia to
                  > podstawa i nie mieszaj z prawami wyborczymi.
                  Od czegoś się zaczyna. Kiedyś się nie mówiło wogóle o prawach zwierząt. Więc
                  dlaczego nie wyborcze? Osobiście znam jedną panią która jest za prawem wyborczym
                  dla swojego "maleństwa".
                  > > A tak wogóle to chyba ten świat idzie w złym kierunku skoro ludzie bardzi
                  > ej
                  > > kochają zwierzęta niż innych ludzi. Jak dla mnie tacy ludzię są bardzo
                  > > nieszczęśliwi.
                  >
                  > A jak dla mnie to ich sprawa. Może tacy ludzie zaznali krzywdy od innych ludzi
                  > a np własny pies zawsze jest wiernym przyjacielem.
                  > Uwierz mi że ludzie kochający zwierzęta są dużo szczęśliwsi niż ci co ich nie
                  > kochają.
                  > Ktoś mądrzejszy od ciebie kiedyś powiedział że miarą naszego człowieczeństwa
                  > jest nasz stosunek do zwierząt i ja się z tym akurat zgadzam.

Ja bym powiedział, że raczej stosunek do ludzi. Może jednak najpierw pokochajmy
                  ludzi. A potem można się zając takim sprawami jak zwierzęta.

> Poza tym niestety prezentujesz tok myślenia nijakiego J.K. Mikke czyli mówiąc
                  > wprost tok myślenia czterolatka - interesuje cię tylko jeden aspekt sprawy a
                  > nie wszystkie skutki. Załóżmy przez chwilę że masz rację. Wystrzelajmy koty bo
                  > nam przeszkadzają. A za parę miesięcy będziesz narzekał na władze, że powinny
                  > coś zrobić z myszami, że kto to widział żeby szczury były w mieście itd itp.
                  > Tak się składa że zarówno ty jak i kotek mają na tym świecie swoje "zadania" (z
                  >
                  > tą drobną różnicą że twoje działania są dla ekosystemu daleko bardziej
                  > szkodliwe niż działania kotka).

Kotek ma swoje miejsce w przyrodzie. i chyba jednak nie jest nim miasto.
                  A co do szczurów są bardzo skuteczne trutki itp:)

A tak pozatym to chyba sądy mają ważniejsze sprawy niż znęcanie się nad kotkiem.
                  • mut Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów 03.10.06, 12:50
                    > ponieważ polska jest krajem katolickim to proszę cytat z bibli:

Biblię znam ale póki co Polska nie jest krajem katolickim tylko świeckim. Nie
                    bazujemy tu na religii tylko na prawie. A jeśli chcesz bazować na religii to
                    czemu nie np na buddyzmie czy shitoizmie ? Przecież taka religia też jest w
                    naszym kraju i teoretycznie na takich samych prawach jak katolicka.

> Więc może spokojnie decydować o losie własnego zwierzecia.

No nie tak znowu spokojnie. Znęcać się nie może, a tym bardziej nad cudzym
                    zwierzęciem albo nad zwierzeciem żyjącym wolno.
                    Przykład masz w artykule. Zresztą żadna religia (łącznie z katolicką) nie
                    pozwala znęcać się nad zwierzętami i zabijać dla przyjemności.

> Osobiście znam jedną panią która jest za prawem wyborczy
                    > m dla swojego "maleństwa".

Ja osobiście rozmawiam z człowiekiem który uważa że można bezkarnie i dla
                    przyjemności znęcać się nad zwierzętami i uważam że jest daleko bardziej
                    szkodliwy społecznie niż ta pani. Bo kotek nawet jak będzie miał prawo wyborcze
                    to nie zagłosuje, a ów człowiek może promować bezsensowne zabijanie.

> Ja bym powiedział, że raczej stosunek do ludzi. Może jednak najpierw
                    pokochajmy
                    > ludzi. A potem można się zając takim sprawami jak zwierzęta.

Już to pisałem ale powtórzę: a jeśli ktoś nie ma ochoty kochać ludzi a kocha
                    zwierzęta ????
                    Może zaznał krzywdy od ludzi ? Poza tym jak widzę bezdomnego psa i bezdomnego
                    pijaka to bardziej mi żal psa bo jego los jest wynikiem głupoty człowieka a los
                    bezdomnego pijaka jest wynikiem głupoty własnej.

> Kotek ma swoje miejsce w przyrodzie. i chyba jednak nie jest nim miasto.

No to spróbuj wystrzelać w miastach wszystkie kotki ale też bedziesz musiał
                    wystrzelać myszy i szczury (bo te trutki o których piszesz jakoś się nie
                    sprawdzają (vide Wrocław)). A nawet jak zadziałają na szczury to nie na inne
                    gatunki. Potem wystrzelaj ptaki, ale nie zapomnij o wystrzelaniu komarów i much
                    bo nie będzie miał ich kto łapać. No i oczywiście nie zapomnij o wystrzelaniu
                    mrówek bo jak już wystrzelasz te szczury to nie będzie miał kto się zająć ich
                    zwłokami. Zapomniałem jeszcze o jednym. Jak już wystrzelasz wszystkie owady to
                    będziesz miał do wyboru: albo siedzieć przy plastikowych roślinkach albo latać
                    od kwiatka do kwiatka i własną d.... je zapylać ;)))) Ekosystem nie jest tak
                    prosty jak ci się wydaje ! Ergo: jak chcesz mieszkać w świecie bez zwierząt to
                    musisz się zamknąć w szczelnym bunkrze bo inaczej nie masz na to szans (a w
                    bunkrze i tak będziesz mieszkał z bakteriami)

> A tak pozatym to chyba sądy mają ważniejsze sprawy niż znęcanie się nad
                    > kotkiem

To typowy bezsens - zawsze jest coś ważniejszego.
                    To może nie łapmy też sprawców rozbojów bo przecież ważniejsze jest łapanie
                    sprawców zabójstw.
                    Każde przestępstwo jest ważne. Faszyści zaczynali szkolenie kadr SS od tego że
                    kazali dzieciom zabijać ptaki... potem coraz większe zwierzęta a potem ludzi...
                    • Gość: ja Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: 213.17.175.* 03.10.06, 15:05
                      > ... póki co Polska nie jest krajem katolickim tylko świeckim.
                      Akurat, ale to nie jest tematem tej dyskusji.
                      > No nie tak znowu spokojnie. Znęcać się nie może, a tym bardziej nad cudzym
                      > zwierzęciem albo nad zwierzeciem żyjącym wolno.
                      Tu masz rację znęcanie się nadz cudzym to jest naruszenie prawa własności. I za
                      to powinna być kara. Za naruszenie prawa własności a nie za znęcanie(to dla
                      ścisłości).
                      I uważam, że człowiek WŁASNE zwierze może używać tak jak mu się podoba.

> Ja osobiście rozmawiam z człowiekiem który uważa że można bezkarnie i dla
                      > przyjemności znęcać się nad zwierzętami i uważam że jest daleko bardziej
                      > szkodliwy społecznie niż ta pani. Bo kotek nawet jak będzie miał prawo
                      > wyborcze to nie zagłosuje, a ów człowiek może promować bezsensowne zabijanie.
                      Nie promuję tylko brone wolności ludzi. Nie można ograniczać wolności człowieka
                      przez zwierzę. To lekkie przegięcie.

> Poza tym jak widzę bezdomnego psa i bezdomnego
                      > pijaka to bardziej mi żal psa bo jego los jest wynikiem głupoty człowieka a
                      > los bezdomnego pijaka jest wynikiem głupoty własnej.
                      Bezdomnego psa powinno się uśpić.
                      A bezdomnemu pijakowi należy pomóc. I zadac pytanie dlaczego pije. Ale ludzie
                      wolą płakać nad biednym kotkiem/pieskiem/itp. Może gdyby ludzie więcej miłowali
                      bliźniego to mniej by zaznawali od nich krzywdy. Generalnie zasada jest taka aby
                      życ nie krzywdząc innych.

> No to spróbuj wystrzelać w miastach wszystkie kotki ...
                      Napewno da się to jakoś rozwiązać metodami technicznymi. Ale to nie moja branża.

> To typowy bezsens - zawsze jest coś ważniejszego.
                      Wybacz ale chyba dobro człowieka jest wazniejsze niż dobro zwierzęcia.

> Każde przestępstwo jest ważne. Faszyści zaczynali szkolenie kadr SS od tego że
                      > kazali dzieciom zabijać ptaki... potem coraz większe zwierzęta a potem
                      > ludzi...
                      No ale takie było założenie tego szkolenia.
                      Nie każdy kto znęca się nad zwierzetami będzie później mordował ludzi.

Ty mnie nie przekonasz ja nie przekonam Ciebie.
                      Po prostu dla mnie chore jest stawianie zwierząt ponad człowiekiem albo na równi
                      z nim.

Więc jak dla mnie EOT

Pozdrawiam
                  • Gość: Jucha Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.chello.pl 03.10.06, 18:41
                    <Kotek ma swoje miejsce w przyrodzie. i chyba jednak nie jest nim miasto.>

JASNE WYPUśMY KOTKI NA SAWANNE :)))
                    Bo w mieście jest, jest miejsce tylko dla ludzi, co więcej wywieźmy na sawanne
                    karaluchy, pająki, mrówki, i inne paskudztwo - bo też mają miejsca, w przyrodzie
                    ale nie, do cholerki, w mieście, wśród ludzi -fujjjjj - no nie?

<A co do szczurów są bardzo skuteczne trutki itp:)>

Oj chyba nie masz kontaktu ze szczurami, i piżmakami - nie wiesz, że żyją w
                    stadzie ? Jeśli znajdą jedzenie, to wysyłają najsłabszego z gniazda, by
                    spróbował, jeśli zdechnie, szczury zapamiętują, jaki zapach był, w tym co zjadł,
                    i omijają je szerokim łukiem, i mają totalnie w nosie twoje trutki, wyjadają
                    resztki ze śmietników, oraz z twojej własnej szafki, w kuchni - tam też położysz
                    trutkę, w śmietniku zatrują się bezdomni, a w domu, ty i twoja rodzina - myśl
                    trochę! trochę znajomości biologi, i przyrody, nie boli.. jeśli już tak szumnie
                    się, o tym wypowiadasz ;).

<A tak pozatym to chyba sądy mają ważniejsze sprawy niż znęcanie się nad kotkiem.>

Oczywiście że mają, jak ktoś zabije jednego człowieka, to sąd też ma ważniejsze
                    sprawy, bo przecież gdzieś giną miliony - takie myślenie, daje tylko pokaz
                    zawężonych horyzontów rozmówcy..
              • Gość: Karola Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.pf.com.pl 03.10.06, 11:54
                hehe, może to i dobry pomysł z tymi prawami wyborczymi dla kotów, tyle tylko z
                założeniem że głosować może tylko ten kot który jest w stanie się podpisać.
                Ciekawe ile by ludzkich wyborców odpadło przy takim założeniu;)
                • Gość: ja Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: 213.17.175.* 03.10.06, 12:15
                  Z tym podpisywaniem się to bardzo dobry pomysł:)
              • Gość: t Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:57
                A wiesz? Niezła myśl to jest! Gdyby kotki miały prawa wyborcze to nie mielibyśmy
                u władzy tego nieszczęścia które mamy, bo przecież koty szczęście przynoszą! I
                nie byłoby takich sensacyjnych artykułów o zamknięciu jakiegoś zwyrodnialca - bo
                tacy nie mieliby racji bytu w społeczeństwie.
          • romar6 Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów 04.10.06, 13:56
            Do czsu , aż Cię ubezwłasnowolni ktoś, komu przeszkadza Twoje miauczenie.
        • madame_l Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów 05.10.06, 19:20
          Zwracam sie do wszystkich tych, którzy ze sprawy przeciwko bestialstwu ludzi
          zrobili tutaj sprawę przeciwko zwierzętom, szczególnie psom. Zwracam więc
          uwagę, że pies, obojętne, czy jest groźny, czy tylko groźnie wygląda, może byc
          narzedziem służącym przemocy człowieka! Tak samo, jak broń palna, czy ostatnio
          jakby mniej modne kije bejsbolowe. I większość nawet najgroźniejszych psów,
          podobnie jak broń, czy kije nikomu nie zagrażają, jeżeli należą do
          odpowiedzialnych, pozbawionych agresji ludzi. Karanie psa w opisanym chocby w
          tej sprawie, która jest przedmiotem dyskusji, jest tak samo skutecznym
          rozwiązaniem jak ukaranie kija. Także nie sądzę, żeby eliminowanie psów
          groźnych ras, rozwiązało problem- psa jako narzędzie bestialstwa, można
          zastąpić innym narzędziem. Może gdyby wszyscy sędziowie mieli odwagę wydawać w
          podobnych jak ta sprawa surowe wyroki, z czasem rzadziej słyszelibyśmy o
          ofiarach psiej agresji.
      • Gość: Jucha Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.chello.pl 03.10.06, 18:27
        JAK NIE BęDZIE KOTóW KRETYNIE - TO CIę MYSZY, SZCZURY, I PIżMAKI, WPIERDZIELą, Z
        NOGAMI - NIE WIESZ "inteligencie" ZA DYCHE ???

Tak wogule, to powinnien być zakaz takiego durnego myślenia - że zajmijcie się
        ludźmi - od ludzi są specialne instytucje, i to one mają pomagać, a jeśli wobec
        ciebie nie wywiązują się, z powierzonego zadania, to zmień to - do dzieła, a nie
        siedzisz, i pierdzisz w stołek przy necie, bo tak bezpieczniej, rusz dupsko, i
        zmień coś dla ludzi, skoro dla ciebie są ważniejsi, a potem przypieprzaj się, do
        obrońców zwierząt .. Czyjeś pod lasem widzisz, a swojego pod nosem już nie ...
        To się nazywa Polska mentalność... Szkoda słów...
    • Gość: abst Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:48
      I dobrze gnojowi. Zamknąć go w jednej celi z tym pitem i psa nie karmić.
      • slmako [...] 03.10.06, 09:51
    • Gość: Patsi Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.galileusz.3s.pl 03.10.06, 09:51
      Koszmar, koszmar, koszmar-szkoda,że nie ma na świecie takiej sprawiedliwości, która wymierzyłaby mu wyrok taki sam jak on wymierzał kotom
    • zapytaniaznak Prewencja - popieram 03.10.06, 09:58
      Niech siedzi, bo to psychol. Niebezpieczny frustrat. Wyszkolił psa do zabijania,
      pewnie po to kupił pitbula, bo przecież nie ze względu na urodę pieska.
      Następnym razem mógłby to być jamnik sąsiadki, lub dziecko chcące pogłaskać pieska.
      • inquisition Popieram odosobniony głos rozsądku 03.10.06, 13:22
        Niedobrze mi się robi gdy czytam posty "miłośników kotów" co chcieliby ukarać
        śmiercią za zabicie kota, a sami generują problem wyrzucając zwierzęta gdy te im
        się znudzą!

___
        Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
        • Gość: Jucha Re: Popieram odosobniony głos rozsądku IP: *.chello.pl 03.10.06, 18:46
          <Niedobrze mi się robi gdy czytam posty "miłośników kotów" co chcieliby ukarać
          śmiercią za zabicie kota, a sami generują problem wyrzucając zwierzęta gdy te im
          się znudzą!>

Mylisz pojęcia, i generalizujesz - jeśli ktoś wyrzuca kota, bo mu się znudził,
          to nie jest on miłośnikiem zwierząt - czy kotów, tylko zwykłym nie
          odpowiedzialnym kretynem !
    • Gość: Sok [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:59
    • Gość: il BRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:59
      ;)
    • Gość: skorpion [...] IP: *.dip.t-dialin.net 03.10.06, 10:00
      • Gość: annskr Wspaniały sędzia, słuszny wyrok, mam tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:05
        nadzieję, że nie zostanie uchylony w rewizji, tak jak w przypadku małżeństwa
        lekarzy, które wysłało pocztą szczeniaczka (nie przeżył, oni uniewinnieni).
        Ale faktycznie, powinno się egzekwować prowadzanie psów na smyczy i w kagańcu,
        nie mówiąc o sprzątaniu kupek - podobno s w Kutnie soie z tym świetnie władze
        miejskie radzą, może wziąć przykład?
    • hanka27 Surowy wyrok za zabijanie kotów 03.10.06, 10:05
      Juz dawno powinno sie zrobić porzadek z ludzmi znecającymi sie nad
      zwierzetami .....patrząc na cierpienia zwierząt maltretowanych , porzucanych ,
      ktore w zamian za swoją milość i wierność dostają od czlowieka ból i
      rozpacz ...powinniśmy czuć wstyd ... wystarczy przejśc po
      schroniskach ...spojrzec w przerazone oczy tych zwierząt ...rozejrzec sie
      dokola ile niewinnych zwierząt cierpi przez zwyrodnialstwo swoich
      właścicieli .. trzeba przerwać to milczenie i nie udawac ze takich sytuacji sie
      nie widzi ...bo to ludzie są glupi i podli ... a nie zwierzeta ...one robia to
      co pan im karze ...z milości do niego
    • Gość: xyz Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.10.06, 10:06
      etam, wiele hałasu o nic. ja na ogródku mam stawik, nad którym to koty ciągle
      polują na ryby (biedne zwierzęta :) ) no i co mam zrobic?? najchętniej
      postąpiłbym jak ten pan, ale nie mogę niestety
      • Gość: Jucha Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.chello.pl 03.10.06, 18:47
        To może zabezpiecz stawik - zamiast grzać stołek przy kompie :)))
      • Gość: t Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:22
        A co? masz zbyt tępe zębiska czy za wolno biegasz?
    • Gość: super super Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: 83.238.122.* 03.10.06, 10:13
      moze gnoja to cos nauczy.
    • Gość: Kot [...] IP: *.chello.pl 03.10.06, 10:18
      • Gość: E. Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.chello.pl 03.10.06, 10:40
        Kurde, szkoda ze jego piesek mu genitaliow nie odgryzl... wyjdzie, rozmnozy sie,
        a potem dzieci bedzie sadyzmu uczyl...
        Sama mam kota, ktory czesto "chodzi luzem" (blok, nie wyobrazam sobie trzymania
        zwierzecia na sile w domu), ale ma obrozke i potrzeby fizjologiczne zalatwia w
        domu do swojegho "kibelka". Nie wyobrazam sobie co bym zrobila gdyby ktos ja
        skrzywdzil powaznie... Raz zrugalam strasznie goscia, ktory kopnal ja na
        schodach... byl to ktos odwiedzajacy sasiada, ktory, o dziwo, przylaczyl sie do
        mnie i mnie poparl ;-)
        Dla mnie taki wyrok nie jest surowy w tym przypadku, gosc sobie za nasze podatki
        posiedzi, wyjdzie i kupi innego pieska... Niech przez ten czas dowoza go do
        pracy do schroniska dla bezdomnych psow i kotow... i niech mu patrza na rece, bo
        sam zacznie kotom glowy odgryzac...
        • Gość: ja Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: 213.17.175.* 03.10.06, 10:51
          > Sama mam kota, ktory czesto "chodzi luzem" (blok, nie wyobrazam sobie trzymania
          > zwierzecia na sile w domu), ale ma obrozke i potrzeby fizjologiczne zalatwia w
          > domu do swojegho "kibelka".
          Skąd to wiesz? Cały czas za nim chodzisz?
          > Nie wyobrazam sobie co bym zrobila gdyby ktos ja
          > skrzywdzil powaznie... Raz zrugalam strasznie goscia, ktory kopnal ja na
          > schodach... byl to ktos odwiedzajacy sasiada, ktory, o dziwo, przylaczyl sie do
          > mnie i mnie poparl ;-)
          Ja bym poparł gościa. Masz zwierzę to pilnuj je.
          Ja kiedyś musiąłem walczyć z takim "kotkiem" który przyłaził do mnie na balkon i
          szczał. Uwierz mi to nie jest przyjemne.
          Dlatego każde wolno biegające zwierzę powinno być wyłapane i uspione. Skoro go
          właściciel nie chce.
          • Gość: Damian Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:56
            Szkoda ze Ciebie debilu rodzice nie supili jak byles maly i szczales....
    • Gość: norsk_skogskatt Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.w86-219.abo.wanadoo.fr 03.10.06, 10:34
      Wzrok słuszny.
      Prawo jest w porządku, ale dotychczas nikt nie raczył
      odpowiednich przepisów stosować i egzekwować.
      A swoją drogą, to nie tylko rozmaite psy powinny
      chodzić na smyczy i ew. w kagańcu, chętnie widziała bym
      również niektórych ludzi na smyczy i w kagańcu.

• Gość: Adam Re: Co za ... z tego wlasciciela, moze jego tak po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:38
      Zygac mi sie chce jak slysze o takich nieudacznikach zyciowych
      dowartosciowujacych sie posiadaniem agresywnego psa
      • jaskra86 Re: Co za ... z tego wlasciciela, moze jego tak p 03.10.06, 11:04
        Gość portalu: Adam napisał(a):

> Zygac mi sie chce jak slysze o takich nieudacznikach zyciowych
        > dowartosciowujacych sie posiadaniem agresywnego psa

którzy jeszcze krzywdzą tego psa, bo nic w zyciu nie potrafia dobrze zrobić:[
      • Gość: ania.downar Re: Co za ... z tego wlasciciela, moze jego tak p IP: *.lhsystems.pl 03.10.06, 13:23
        Mi tez sie rzygac, jak czytam takie historie. Ale z drugiej strony tak samo
        wkurzaja mnie ludzie piszacy o tym, ze psy kochaja, ze oddalyby zycie za pana
        itp. Dokladnie taki sam odchyl, tylko w druga strone. Zwierze nie jest
        czlowiekiem i potwierdzi to kazdy treser psow chociazby. "Lepsze" niz czlowiek
        tez nie jest i dlatego wymaga nadzoru.
    • julcha Surowy wyrok za zabijanie kotów 03.10.06, 10:49
      więzienie jest za dobre dla takich ludzi jak ten palant! kamieniołomy lub coś w
      tym rodzaju żeby sił nie miał na wymyślanie podobnych rzeczy. zabił zwierze kto
      wie czy kiedyś nie zabiłby drugiego człowieka.
    • Gość: ada Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:58
      mało!!!
    • jaskra86 potwór, nie własciciel 03.10.06, 11:00
      mordował koty i skrzywdził swojego psa, szkolac go na maszyne do zabijania, tchórz i potwór, sadysta bez serca. Nie miał własnej siły, to szukał jej u psa. A nic nie winny pies teraz za to zapłaci, bo go pewnie uśpią.
      A co by było, jakby pies kogos zagryzł?
    • scolopetarius Popieram! Te dwie rasy potrafią żyć w zgodzie 03.10.06, 11:06
      tylko człowiek z człowiekiem nie potrafi.
      • Gość: niuta Re: Popieram! Te dwie rasy potrafią żyć w zgodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:49
        jestem wlascicielem pit bullki i jest to najlpeszy pies, przyjaciel dziecka i
        kota. Wystarczy tylko wychowac z glową.
        a tego debila co psuje opinie pit bullom to bym wsadzila do klatki z dzikimi
        kotami w zoo.
        • Gość: ant Re: Popieram! Te dwie rasy potrafią żyć w zgodzie IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.06, 12:20
          > a tego debila co psuje opinie pit bullom to bym wsadzila do klatki z dzikimi
          > kotami w zoo.

a nie miała byś ochoty wcześniej odgryźć mu reki albo stopy ?? ew. obsikać
          nogawki ??
    • Gość: uburama Zostałem oskarżony o zabicie komara - potrzebuję IP: *.acn.waw.pl 03.10.06, 11:08
      dobrego adwokata.
    • Gość: m [...] IP: 82.177.111.* 03.10.06, 11:09
    • Gość: lucas i tak powinno byc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:10
      wreszcie ktoś coś zrobił w tym kierunku.
      Zazwyczaj takie psy mają zwyrodnialcy
      ludzie pragnący podnieść swoje własne ego
      ku.. ja bym tego goscia do psychiatryka zamknął a do pokoju wpuścił jakiegos
      szaleńca co sobie wmówi , że jest groźnym pitbullem:)

-----------
      www.milion7lat.blox.pl
      • Gość: ant Re: i tak powinno byc IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.06, 12:23
        przeczytaj własną wypowiedź (bo chyba nie czytałeś) i daj odpowiedź, gdzie
        takiego idiotę zamknąć i co z nim uczynić...
    • Gość: kara to ma być WYSOKA kara???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:11
      ja bym mu dychę lekko zafundował i wsadziłbym go do celi z najgorszymi zboczeńcami
    • Gość: lrs Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.prz.rzeszow.pl 03.10.06, 11:12
      Brawo! ale gnój powinien dostać 15 a nie 1,5 roku bo wyjdzie po 3 miesiącach
      • Gość: Adam Re: A co dalej z tym psem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 12:06
        jw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka