Gość: kosack IP: 62.121.129.* 20.10.06, 11:26 nareszcie cos:)sposób zaiste cudowny. dzieki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sylwik Kalinka. Światełko w tunelu IP: *.ghnet.pl 30.12.06, 21:29 takiej rozbieznosi i braku adekwatnosci pomiędzy opinia a faktycznym stanem dawno mi sie nie przydarzyla.. poszlismy by zjesc cos w milej i przyjemniej atmosferze, zarazem solidnie, jak to w zimie bywa. stwierdzilismy wiec, sugerujac sie powyzsza recenzja, ze pielemieni zakwalifikowane do dan głównych powinno nas usatysfakcjonowac. w dodatku porownujac z innymi cenami, plasowalo sie w gornej granicy. i co? dostalismy po jakies 10 sztuk odpowiednikow naszych poslkich uszek... wyszlam glodna zla, w dodatku z niemilym posmakiem miesa, co do ktorego mamy podejrzenia, ze nie bylo ani pierwszej jakosci, ani tym bardziej swiezosci. popijalismy kwasem chlebowym, co do ktorego oczekiwalismy, ze skoro goscimy w tak zachwalenej restauracji regionalnej, bedzie wlasnej produkcji (podobno to nie jest wielka sztuka). no coz.. jesli tak, to do zludzenia przypominal ten kupowany w tesco.. rozgoryczenia i rozczarowania dopelnila klotnia pomiedzy dwoma podchmielonymi goscmi a obsluga o nieuregulowany rachunek.. skoro to koniec roku, smialo mozna nazawac dzisiejsza wizyte w Kalince jako Najwieksze Rozczarowanie Kulinarne Roku.. nie polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bikenbok Re: Kalinka. Światełko w tunelu IP: 62.121.129.* 08.01.07, 10:03 A my z kolei całła rodzina wyszliśmy absolutnie zachwyceni.... Pyszne! Solijanka obłledna! A nad tortem wiśniowy sad nie ma sensu sie rozwodzić... Ósmy cud swiata po prostu.... Przedziwne to:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_q Re: Kalinka. Światełko w tunelu IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.07, 10:30 Widocznie wyjątkowo podali świeży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_q Czyli od dwóch lat nic się nie zmieniło na plus... IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.07, 10:42 ..ja byłem w 2004 i: - ucha była zupełnie bez smaku, - pielmieni było za suche i nadziewane seryjną garmażerką (mrożone kuleczki wołowe jakie firmy HoReCa dostarczaja do wszystkich lokali), - desery (torty) tak nieświeże, że nie powinny trafić do sprzedaży ("wokulski" zeschnięty na wiór a "Wiśniowy Sad" na skwaśniałej śmietanie), - kawa droga jak nieszczęście. Końcowy rachunek stanowczo za wysoki jak na jedzenie tej jakości (zwłaszcza, że byłem z rodziną, więc wydatek większy)- w takiej np. La Stradzie zjadłbym o wiele lepiej za pieniądze mniejsze o co najmniej 30%. Z należącego do tych samych ludzi "Wiśniowego Sadu" ewakuowałem się kiedyś - po daremnym oczekiwaniu na obsługe, która nie raczyła się pojawić, by odebrać zamówienie... Czyżby nowy recenzent kulinarny, p. Wojciech Nowicki był równie "kompetentny" jak próbująca swego czasu sił na tym polu p.Targoń, która swego czasu zachwycała się się "pielmieni" zrobionymi z mrożonych kulek wieprzowiny standardowo dostarczanych do gastronomii i zachwycała się "fikuśnymi pierożkami" nie dostrzegając, że nadziane są standardową gastronomiczną konfekcją. Ale nawet p. Targoń nie napisała z "Kalinki" tak entuzjastycznej recenzji, dostrzegając, że "Kalinka" naprawdę nie zachwyca. Potrawy takie sobie a desery częściowo nieświeże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robal Kalinka. Światełko w tunelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 15:09 ja rowniez sie zgodze ze autor powinien chyba swoje oceny zachowac dla jakis podrzednych pisemek a nie udawac guru na gazecie , po 1 jedzenie odgrzewane w mikrofali , po drugie zachwalane pielmieni (czy jak to sie pisze ) to rzeczywiscie zwykle uszka choc co do smaku byly niezle ale tyle to ja mam za 5 zl w barze mlecznym , ogolnie jak za obiad zlozony z dwoch dan deserow i herbaty to 100 zl wydaje sie zdecydowanie wygorowana cena ,zwlaszcza ze chyba kot by sie tam nie najadl , a poniewaz sprawdzam co jakis czas opisane przez autora kanjpki jest to kolejne rozczarowanie po "wspanialej" wegirskiej jadlodajni na kazimierzu - jedynym pocieszeniem dla meskiej czesci jedzacych moze byc kelnerka z iscie imponujacym rozmiarem biustu i dekoltem ktorym chyba lubi sie chwalic :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Const Kalinka. Światełko w tunelu IP: *.lama.net.pl 10.05.08, 19:59 Czy Szanownemu Recenzentowi w carskiej wspaniałej sałatce również podano łososia mrożonego? ale może to wersja syberyjska a ja się pewnie nie znam na kuchni jak Autor. O pielmieni nie wspomnę bo dwa złote za jednego pierożka to niezły przelicznik nawet jak na Moskwę Odpowiedz Link Zgłoś