Dodaj do ulubionych

Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie

IP: 83.175.180.* 19.11.06, 22:39
A jednak to szantaż. Róbcie tak jak chce PiS a dostaniecie więcej, w
przeciwnym wypadku będziemy wam rzucać kłody pod nogi. Ja się na takie coś
nie piszę.
Zresztą oboje kandydatów na prezydenta Krakowa jest beznadziejnych - jeden
słusznie nazwany "śpiącym prezydentem" nic nie robi i nic nie będzie robił,
drugi proponuje sprzedawać ziemniaki na Małym Rynku i stworzyć Nowe Centrum
Administracyjne w Nowej Hucie ze szkodą pewnie dla reszty miasta. I to ma być
wybór? Chyba po raz pierwszy nie pójdę na wybory... Ech
Obserwuj wątek
    • Gość: wolf Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.aster.pl 19.11.06, 23:30
      Dokladnie ! Szantaz ! Bolszewiki, zawszone gnidy... Przykro mi, tylko inwektywy
      dla takich ludzi, nic wiecej
      • Gość: Ka Terlecki- nie ma wyboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 00:13
        Niestety, choc uwazam PIS za zaraze, bede glosowac na Terleckiego. Slyszalam, ze
        jest pozadnym czlowiekiem. Majchra juz znamy wszyscy. I wszyscy powinnismy
        pamietac, ze tak naprawde nie jest kulturalnym starszym profesorem ale
        prostackim cwaniakiem rzucajacym k...ami i dobrze kalkulujacym co oplaca sie
        jemu a nie miastu.
        • Gość: MMG zgadzam się..prezydent takiego perypetuum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 00:46
          mobile jakim jest Kraków powinien być tylko uczciwy, to wystarczy. Ma stworzyć
          dobre prawo lokalne, upraszczać procedury związane z realizacją tego prawa i
          powołać kompetentnych ludzi do jego realizacji. Nic więcej tu nie trzeba
          wymyślać, bo Kraków ma tak potężny potencjał gospodarczy i intelektualny, że
          większość problemów rozwiążą jego mieszkańcy i napływający do miasta
          inwestorzy. Nie należy tylko przeszkadzać. Jak bedzie zachowana przejrzystość
          to inwestorzy będą inwestować, jak będzie ład i porządek to dalej będą nas
          odwiedzać miliony turystów. Panie Terlecki, życzę Panu powodzenia .. Kraków już
          jest Miastem Europejskim,..czas na Miasto Wielu Kultur. Myślę, że tego by sobie
          życzył JPII.
          • gm114 Re: zgadzam się..prezydent takiego perypetuum 20.11.06, 08:30
            Głupoty Pan piszesz. Nasz Pan Prezydent Jacek Majchrowski chyba "uczciwe"
            pieniądze zarobił, skoro postawił sobie prywatny Pałac na Woli Duchackiej a
            żonie Barbarze kupił był prywatną Krakowską Szkołę Wyższą. Za grosze tego nie
            dokonał, ale naprawde za wielkie czyli uczciwe pieniądze. A że coś
            tam "ukrecił" z publicznych funduszy, no to co? Ma głowę do interesów, a tacy
            jak Pan mu zazdrościcie. Sami byście chcieli być na jego miejscu i "kręcić"
            kasę z publicznego grosza. Przyznaj Pan w duchu - chciałbyś być na miejscu Pana
            Jacka Majchrowskiego i robić to samo co on! Bo Panie MMG pragmatyzm polega na
            tym, że w życiu najważniejsza jest kasa kasa i jeszcze raz kasa. Trzeba umieć
            sobie zrobić okazję a potem ją wykorzystac. Majchrowski to umie! A Terlecki?
            Terlecki to za przeproszeniem zupełny niedrajda i oszołom. Zacznie niuchać w
            papierach, a co wywęszy to przekaże do prokuratury. Raban sie zrobi, wielu
            biznesmenów co "kręcą" uczciwe interesy z publicznych środków powędruje na
            Montelupich razem z Naszym Panem Prezydentem Jackiem Majchrowskim! Chce Pan
            tego? Bo ja nie. A ponadto Terlecki powywala wielu fachowców z PZPR/SLD
            pracujących w urzedzie i kontrolowanych spółkach.
          • Gość: Mi-Ki Re: zgadzam się..prezydent takiego perypetuum IP: 195.150.133.* 20.11.06, 13:30
            Zlituj się MMG - czy nawet przy okazji wyborów samorządowych mamy sobie
            wycierać gębę JPII??? To nie tylko przesada, to po prostu niesmaczne!!!
        • Gość: stasieczek5 Re: Terlecki- nie ma wyboru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 06:33
          Terlecki jest Ci tak znany i porządny jak Twoja ortografia.
        • gm114 Re: Terlecki- nie ma wyboru 20.11.06, 07:50
          Coś Pan taki zakłamany? Każdy chce żyć. Co z gołej pensji ma żyć Prezydent? Jak
          tam sobie coś uciuła, to co. Zreszta on ma głowe do interesów i umie "krecić
          kasę" po prostu. Ma talent do "robienia pieniedzy" to je robi.
          A Pan chciałby być na miejscu Pana Prezydenta Jacka Majchrowskiego i po prostu
          zazdrości mu Pan tego, że zbudował był błyskawicznie prywatny Pałac na Woli
          Duchackiej, że żonie kupił Krakowską Szkołę Wyższą, że porozdzielał miliony w
          swojej rodzinie i że pragmatycznym myśleniem został multimilionerem!
          Niech Pan sobie przeczyta o świetnych dokonaniach Naszego Pana Prezydenta Jacka
          Majchrowskiego na stronie:
          www.jacekprezydent.blogspot.com
          warto przeczytac i głosować na lepszego!

A ten Terlecki z PIS-u to jest Panie oszołom, ja jego nie rozumiem. Gdyby
          wygrał, to zaraz zablokuje możliwość "ukrecania" publicznych funduszy! A
          przecież to do tej pory była najlepsza okazja do "robienia prawdziwej kasy".
          Ponadto zacznie węszyc w papierach i badź Pan pewien - wywęszy i wydłubie, bo
          jest co, i poleci z tym do prokuratury. Pogrom sie zrobi, niejeden trafi na
          Montelupich i to razem z Naszym Panem Prezydentem Majchrowskim! Chcesz Pan
          tego - bo ja nie! Ponadto Terlecki lubi Tusków i Rokitów, boję się, że naściąga
          do urzędu takich samych jak on albo i jeszcze gorszych oszołomów.
          Tylko Jacek Majchrowski! Albo daj Pan sobie spokój, nie rób obciachu i chociaż
          w ogóle nie idź na wybory...
          • Gość: havi Re: Terlecki- nie ma wyboru IP: 80.50.251.* 20.11.06, 09:14
            i o TO chodzi jak pan piszesz panie gm114
            właśnie tego chcemy!!!
            • gm114 Re: Terlecki- nie ma wyboru 20.11.06, 09:27
              No wreszcie mądry i inteligentny korespondent. Bo większość, to Panie Havi,
              zakłamane oszołomy, nieprawdaż??
              • Gość: net surfer Panie gn114 - chyba Windows się Panu zawiesił bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:00
                w kółko klepiesz Pan to samo..
                • Gość: m..m.mg.1.1.114 wcale mi się nie zawiesił..wcale mi się nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:04
                  zawiesił..wcale mi się nie zawiesił..wcale mi się nie zawiesił..wcale mi się
                  nie zawiesił..wcale mi się nie zawiesił..wcale mi się nie zawiesił..wcale mi
                  się nie zawiesił..wcale mi się nie zawiesił..wcale mi się nie zawiesił..wcale
                  mi się nie zawiesił..wcale mi się nie zawiesił..wcale mi się nie
                  mi się nie zawiesił..wcale mi się nie zawiesił..wcale mi się nie
                  mi się nie zawiesił..wcale mi się nie zawiesił..
                  • Gość: Jasiu_bez_śpiworka a ja wiem kto będzie prezydentem,...a ja wiem,. a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:12
                    ja wiem,.. ale nie powiem,..ale nie powiem..
                    • gm114 Re: a ja wiem kto będzie prezydentem,...a ja wiem 20.11.06, 12:18
                      Ooo, czyżby to była według Pana realizowana "spiskowa teoria dziejów"? Czy może
                      jest Pan jedynie jej zwolennikiem?
    • Gość: screwer Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: 82.160.224.* 20.11.06, 01:57
      Toz to szantaz! W zywe oczy sam premier mowi krakowianom: jak nie bedzie PiSu na
      fotelu prezydenta fige dostaniecie. NIEDOCZEKANIE TWOJE. a sprobuj blokowac
      forse dla Krakowa po wyborach. Co za typ! To ma byc premier? Czy pieniacz chory
      na wladze i za wszelka cene sie jej wszedzie trzymajacy. Co za koles. Jesli damy
      sie zastraszyc i szantazowac blizniakowi to ja sie wyprowadzam z tego miasta do
      jakichs niepolomic albo wieliczki, gdziekolwiek byle dalej od tych przyglupow.
      • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 08:17
        Spokojnie Panie Screwer. Według mnie wygra Nasz Pan Prezydent Jacek
        Majchrowski. Jest najmądrzejszy, nikt w całej Polsce nie umie "ukrecić" tyle
        kasy z publicznych funduszy!
        Poczytaj Pan sam:

W życiu liczy sie kasa, Pan się chyba ze mną zgodzi, bo widzę, żeś Pan niegłupi
        człowiek. Bo tu wszyscy niestety tacy zakłamani. Takie niewiniątka, oskarżają
        Naszego Pana Prezydenta, że zbudował sobie prywatny Pałac na Woli Duchackiej a
        żonie kupił Krakowską Szkołę Wyższą i że jest multimilionerem z ukrecania
        publiczych pieniedzy? A jeśli nawet, to co z tego? Żyje sie raz i krótko! Kasa
        się liczy na pierwszym miejscu. Pragmatyzm sie liczy. Dlatego jest mi taki
        bliski - piszę szczerze aż do bólu.
        A ten przepotworny oszołom Prof.Terlecki natychmiast zablokuje możliwosć
        robienia interesów z publicznej kasy! A jeszcze zacznie węszyć w papierach i
        biegać z tym co wydłubie do prokuratury. Ale widzę, że wielu naiwnych wyborców
        chce takiej niepotrzebnej afery. A podobno Terlecki lubi Tusków i Rokitów.
        Naściąga takich samych obrzydliwie uczciwych oszołomów nie tylko z PIS-u ale i
        z PO do urzędu! Powywala najlepszych fachowców z PZPR/SLD! Niedoczekanie.
        Głosujmy bez namysłu na Naszego Pana Prezydenta Jacka Majchrowskiego!
        • Gość: Jona Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: 149.156.37.* 20.11.06, 08:23
          Facet, jesteś nudny.
          • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 08:36
            O, widzę moherowy berecik z antenką na suficie, co sie wyrwał z Kobierzyna.
            Tylko Pan Prezydent Jacek Majchrowski, tylko On i tyle.
            • Gość: Pawel Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.admin.pk.edu.pl 20.11.06, 08:41
              Czlowieku, tak bardzo ci odwala? Przedmowca mial racje, nudny jestes. Ty chyba
              jstes jakims asystentem Terleckiego albo Ziobry
              • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 09:13
                To oni też za Panem Prezydentem Jackiem Majchrowskim, tak jak ja, niby są? Oj
                Panie Paweł - nie rób bidaku sobie obciachu na całe forum, cha cha cha.
                Na czym, jak na czym, ale na polityce to Pan się kompletnie nie znasz...
    • Gość: eeeee Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.wolfson.cam.ac.uk 20.11.06, 02:08
      Kaczynscy sa u mnie spaleni;
      popieralem ich i te ich bolszewicka partie ale po tym jak nazwali Polakow
      emigrujacych do Anglii nieudacznikami sa w moich oczach skonczeni; mali,
      brzydcy człowieczkowie nie bioracy pod uwage tego, ze niektorzy Polacy zyjacy w
      UK maja lepsze wyksztalcenie niz kazdy blizniak z osobna i po scalkowaniu;
      wynocha z Krakowa;

• nick2705 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 02:24
        Kaczek mamy dość!Nie zrobili nic,aby dać naszym ziomkom lepsze
        wynagrodzenie.Jak ci są w UK-to są nieudacznicy???Masz jakiś pomysł,
        bo mnie k..w zalewa,że muszą mądrzy ludzie emigrować z ojczyzny,żeby ich
        docenili inni!!!A w Polsce?K..m...,nikt tego nie widzi i nie ceni się
        tych,którzy mogą dużo zrobić dla naszego kraju.Wstyd!!!!!!!
        • Gość: eeeee Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.wolfson.cam.ac.uk 20.11.06, 10:12
          Dla mnie to mega skandal, ze prezydent polski mowi, ze my tutaj w Anglii
          jestesmy nieudacznikami, a Premier Wielkiej Brytanii oponuje, ze to nieprawda,
          ze my jestesmy w porzadku, ze wcale nie kradniemy tylko ciezko pracujemy. A
          potem ten liliput wmawia ludziom, ze go zle przetlumaczyli. Co, Blaira tez zle
          przetlumaczyli????? Az nie moge pisac, bo sie denerwuje jak sobie o tym
          przypomne.

• gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 08:56
        Mnie najbardziej denerwują tym, że panią Wolińską Finderową
        usiłowali "ściagnąć" do Polski za pośrednictwem angielskiego wymiaru
        sprawiedliwosci. Że niby popełniała mordy sądowe, w tym na gen. Fildorfie-Nilu.
        A przecież musiała to zrobić i każdy z nas by to samo bez problemu zrobił.
        Teraz Pani Wolińska Finderowa żyje w UK a Polska słusznie wysyła jej emeryturę,
        która tez chcieli jej zabrać, ale na szczęście polskie przepisy na to nie
        pozwalaja. tak samo zreszta chcieli zrobić z Panem Morelem, który mieszka w
        Izraelu. Że niby trudnił sie ludobójstwem a teraz Polska niepotrzebnie wysyła
        mu 5 tys zł emerytury. A niech się odczepią od uczciwych zasłużonych ludzi!
        Głosuj Pan na Pana Prezydenta Jacka Majchrowskiego, poczytaj Pan ile dokonał:
        • Gość: eeeee Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.wolfson.cam.ac.uk 20.11.06, 10:06
          Nie zapominaj, ze to juz Kaczynski wyslal order Jaruzelskiemu.
          Przejrzyjmy wszyscy na oczy bośmy byli slepi.
          • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 12:34
            Jaruzelski też gość, objął w posiadanie cudzy dom w Warszawie a byli
            właściciele od wielu wielu lat starają się o odzyskanie - cha cha cha cha cha.
            Po jego trupie cha cha cha cha cha! Kasy ma jak lodu! No ale niestety Pan
            Jaruzelski stary, już nie startuje w wyborach. A miał kiedyś, za tow. Edwarda
            Gierka 99,8 procent głosów...
            • Gość: eeeee Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.wolfson.cam.ac.uk 20.11.06, 21:02
              nie chce tutaj sie wypowiadac za ogol ale mam dziwne uczucie, ze nie jestem
              jedynym na tym forum co Twoich postow nie rozumie
    • Gość: ktoś Re: Premier Jarosław Kaczyński na Oświecenia IP: *.compower.pl 20.11.06, 02:22
      Jarek był na Oświecenia?

Że też ja przegapiłem taką okazję żeby go obrzucić jajkami.
      • Gość: gość Re: Premier Jarosław Kaczyński na Oświecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 02:59
        A to szkoda!!!Jak coś będziesz wiedzieć więcej,to daj znak.Skoczę do
        Tesco,kupie palete jaj i nakarmi się nimi kaczuszkę,może uda się poczęstować
        jarka w czasie podrózy???
      • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński na Oświecenia 20.11.06, 09:24
        Zastanówcie sie Panowie, bo widzę, że do rzeczy ludzie, czybyście nie
        zastosowali "wariantu gen Papały"??
        • Gość: ktoś Re: Premier Jarosław Kaczyński na Oświecenia IP: *.compower.pl 20.11.06, 10:31
          Widze że aktyw partyjny PiS'u opanował forum na niecały tydzień przed wyborami.
          Chyba nie myślisz gm114 że ktoś jeszcze wierzy że jesteś spokojnym mieszkańcem
          grodu Kraka z "własnymi" poglądami. A co do "wariantu gen Papały" to kaczek
          zdzierżyć nie moge ale tutaj to juz przesadziłeś z robieniem czarnego PR
          • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński na Oświecenia 20.11.06, 10:59
            A czego, bierz Pan dubeltówke, charta i na łowy Panie, na łowy, Jaja macać to
            dobre dla bab:)
            • Gość: ktoś Re: Premier Jarosław Kaczyński na Oświecenia IP: *.compower.pl 20.11.06, 11:12
              WIEDZIAŁEM - tak szybka reakcja tylko potwierdziła moje przypuszczenia, tobie
              ktoś musi za to płacić, więc wydaje mi się że rzeczowa dyskusja z tobą jest
              niemożliwa. Ja kaczek i tak nie polubię (więc możesz się przestać wysilać) a w
              niedziele i tak zagłosuje na Majchrowskiego, chociażby na przekór takim jak ty
              cwaniakom. Z wyrazami szcunku i szczerego politowania
              • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński na Oświecenia 20.11.06, 11:20
                Dzięki, mnie własnie o to chodziło, dzięki Towarzyszu!!
    • Gość: krakowianka Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: 213.17.159.* 20.11.06, 05:17
      A konwój pana Premiera i ministra Ziobro jadąc przez miasto (pod Filharmonią)
      wjechal w słupek oddzielający pas ruchu dla samochodów. nawet sie nie
      zatrzymali, oczywście, pognali dalej - jak się domyslam na lotnisko. Czy to
      jest to bezpieczeństwo o którym mówili?
      Sama widziałam i słyszałam ową stłuczkę!!!!!!!!
      • Gość: Lucusia Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: 212.244.186.* 20.11.06, 08:17
        Moze zauważą oszustwo na lotnisku - tam jest ładna tabliczka, że jest HOTSPOT Orange, oczywiście nie ma żadnego hotspota, a tabliczka oznacza tylko, że Orange ma tam zasięg. Jak mniemam podobnie jak Plus czy Era. Czy wolno robic takie oszustwa, czyżby PIS pozwalał na to za łapówkę (wcześniej tabliczek nie było)?
      • Gość: wyborowa Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 08:49
        No i co z tego? Należy się cieszyć, że rozwalili tylko słupek a nie jakiegoś
        przypadkowego przedstawiciela społeczeństwa.
        Za to pan minister nie omieszka zaostrzyć kodeksu karnego, podobno ma
        przewidywać surowsze kary między innymi dla nietrzeźwych rowerzystów, bo jak
        powszechnie wiadomo oni są największym zagrożeniem na naszych drogach.
        Już teraz są ulubieńcami wszystkich policyjnych patroli: to proste, dużo
        łatwiej zatrzymać rowerzystę niż samochód a jak pięknie poprawia statystykę.
        Urządza się nawet obławy w rejonach parków, wysyłając tam pojemne budy, do
        których nasi dzielni funkcjonariusze ładują rowerzystów po piwie. Później
        policja, prokuratura i sądy mają co robić i zamiast zająć się ściganiem
        prawdziwych przestępców przywalają rowerzystom.
        Panie ministrze: zajmijcie się kierowcami rządowych samochodów i prominentów,
        którzy zmuszają ich do łamania przepisów.
        Nikt nie może stać ponad prawem!
        Chyba, że uważa pan iż nikt nie może stać ponad Prawem i Sprawiedliwością!
        • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 11:32
          Wspaniały jest Pański post!
          Pozwoli Pan, że uzupełnię:
          1) w statystykach wypadków bezkonkurencyjni są nietrzeźwi piesi.
          Czy sądzi Pan, ze to oznacza rychłe wprowadzenie w Polsce prohibicji?? Jak by
          nie patrzeć Polska to część byłych demoludów! Wódki pić nie dadzą, co powie na
          to szanowny p.red. Adam Michnik?
          No i te hasła propagandowe: "nie pij przed wyjściem z domu"... :))

2) po wyroku Trybunału Konstytucyjnego okazało sie, że ponad Prawem i
          Sprawiedliwością jest Pan Balcerowicz i jego szanowna małżonka oraz jej/ich
          fundacja. Czyli po prostu Kasa! Zawsze mówiłem: Kasa jest w życiu
          najważniejsza!!

• Gość: wyborowa Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 11:49
            gm114 napisał:

> Wspaniały jest Pański post!

Dziękuję, rumienię się ze wstydu, ale gdzież mi do pańskich!

1) w statystykach wypadków bezkonkurencyjni są nietrzeźwi piesi.

Oczywiscie! Z tym, że prohibicja nie jest dobrym rozwiązaniem bo budżet się nie
            domknie.
            Natomiast rozstrzeliwanie nietrzeźwych pieszych za spowodowanie wypadku jak
            najbardziej. Pijanych rowerzystów należy wieszać na łańcuchach rowerowych.
            Pijanych posłów jeżdżących po torowiskach tramwajowych (Poseł Wójcik)
            bezwzględnie nagradzać stanowiskami w komisjach sejmowych.

Wybaczy pan, ale pozostałej części pańskiego światłego postu, ja prosta
            blondynka nie rozumiem.
            Co ma Michnik, Balcerowicz i jego żona do pijanych kierujących?
            Zgadzam się co do kasy, chociaż cierpię na jej brak.
            • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 12:21
              Wspaniałe!
              Dziękuję Pani!
              Pozdrawiam
              GM114
    • Gość: za czyje pieniądze Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.chello.pl 20.11.06, 06:04
      Ciekawi mnie za czyje pieniadze przyjechała kaczka do Krakowa za partyjne czy
      podatników
      ja głosowałem na platforme ale mimo to ze w 2 - giej turze po opowiedziało sie
      za poparciem PiSu to ja wole lewice . Nawet jak lewica rzadziła po roku 89 to
      nie było takich jaj jak są teraz
      A wogółe PIS to kojarzy mi sie ze zboczeniem he he he
      • Gość: wyborca Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 07:15
        A za czyje pieniadze Majchrowski robil sobie kampanie w miejskim szpitalu
        "Zeromskim"w niedziele z ludzmi rozdajacymi ulotki i inne gadzety.
        • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 08:02
          Co Pan, ma za swoje robić? A za czyje zbudował sobie prywatny Pałac na Woli
          Duchackiej? A za czyje kupił żonie Barbarze Krakowską Szkołe Wyższą? No Panie,
          przecież z gołej pensji, no bo jak. A jak nawet coś tam "ukrecił", to słusznie
          jest multimilionerem, bo ma nakwiększe załugi. a pierwszy milion trzeba
          ukraść" - nie wie Pan o tym?
          Sam byś Pan chciał być na miejscu Naszego Pana Prezydenta Jacka Majchrowskiego,
          zazdrościsz mu Pan kasy!! Nie bądź Pan taki zakłamany - w życiu najważniejsza
          jest kasa.
          Poczytaj Pan sobie ile dokonał:
          Głosuj Pan na Pana prezydenta Jacka Majchrowskiego, albo ostatecznie nie rób
          Pan obciachu i nie idź na wybory. Ten oszołom Prof.Terlecki jak wygra, jak
          zacznie grzebać w papierach, poleci z tym i owym do prokuratury, to Panie
          powsadzaja kupę porządnych biznesmenów na Montelupich razem z Naszym Panem
          Prezydentem Jackiem majchrowskim.

• Gość: Pawel Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.admin.pk.edu.pl 20.11.06, 08:43
            Wsiadaj w 201 na Borku i do Kobierzyna, ale biegusiem !!!!
            • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 09:07
              Jesteś człowieku moherowy beret albo od tych przebrzydłych czarnych..
    • Gość: psychiatra... dżuma czy cholera... IP: *.zabierzow.sdi.tpnet.pl 20.11.06, 06:43
      niezły wybór między Dżumą czy Cholerą...
      Ja wybieram... Zieloną Wyspę ,bo ten 160 centymetrowy nowy Dzierżyński niech
      szantażuje sobie kogo chce .Wrócę za 3-lata jak go już nie będzie i nie będzie
      KACZYSTANU!A rokita będzie drugim Krzaklewskim o którym nawet pis z kulawą nogą
      nie wspomni...
      • gm114 Re: dżuma czy cholera... 20.11.06, 08:43
        Prof. Terlecki jako cholera to ma sens, bo jest cholernie inteligentny niestety
        i zacznie weszyć w papierach - gdyby wygrał. To się może naprawdę źle skończyć.
        Ale Pan Prezydent Jacek Majchrowski jako dżuma - puknij sie Pan w głowe! Co
        Pan piszesz?
        Poczytaj moje posty, bo Majchrowski zasługuje na wybór!
        Albo poczytaj o jego dokonaniach:

Dużo ciekawych informacji o tym, jak można robić bez trudu prawdziwe pieniądze
        w Krakowie.
        • Gość: krakowianka Re: dżuma czy cholera... IP: 213.17.159.* 20.11.06, 09:54
          moze jest inteligentrny, ale na pewno nie normalny, jezeli doniosl na swojego
          dawno zmarlego ojca, ze ten byl agentem......
          • gm114 Re: dżuma czy cholera... 20.11.06, 11:18
            Ma Pani absolutną słuszność, Prof. Terlecki nie będzie miał żadnych oporów
            zgłosić do prokuratury, gdy kogokolwiek nakryje na "kręceniu kasy", nie będzie
            przeproś.. Rodzina nie rodzina...Udowodnił to! To przepotwornie "nieżyciowy"
            człowiek. To właśnie mam na myśli, gdy pisałem, że jest to niebezpieczny typ -
            ten p.Prof. Terlecki. Po prostu nie da się z nim "pogadać o interesach". A
            zapewniam Panią, że gdy już zacznie grzebać, to ma co wygrzebać, oj ma! Będzie
            potężna draka. Raban na całą Polskę. Mnie na samą myśl o tym robi się
            niedobrze...
    • Gość: oko Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 06:59
      W artykule "W Krakowie PO-PiS dzieli PO"autor W.Pelowski w osobie bylego
      prezydenta J.Lassoty rozpoznal kandydata T.Szczypinskiego/zdjecie /.Panie
      redaktorze brawo za rzetelnocs,pospiech jest dobry przy lapaniu p..... .
    • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 07:33
      > Zresztą oboje kandydatów na prezydenta Krakowa jest beznadziejnych - jeden
      > słusznie nazwany "śpiącym prezydentem" nic nie robi i nic nie będzie robił,

Panie Ermik, o co Panu chodzi. Pan Prezydent Jacek Majchrowski ma olbrzymie
      dokonania, co zostało w wielkim skrócie opisane na niezależnej stronie:

Radzę się szczegółowo zapoznać, bo warto. Również w inwestycjach jest najlepszy
      w Polsce. Gdy został prezydentem Krakowa to mieszkał z rodziną w ciasnym
      mieszkanku w bloku a teraz po 4 latach urzędowania mieszka z rodziną w Pałacu
      na Woli Duchackiej, wzniesionym z gołej pensji. Naprawdę! W autentycznym
      Pałacu. To ten największy najokazalszy obiekt, z daleka widoczny. Żonie
      Barbarze kupił Krakowską Szkołę Wyższą. Mnóstwo pieniędzy rozdzielił między
      rodzinę. Jest multimilionerem! Jak może Pan pisać takie słowa "śpiący
      prezydent"?? A kto przyjmował studentki i panie urzedniczki miejskie w motelu
      Krak w pokoju 71? Oczywiście nie za pieniadze ani nie za zaliczenia, proszę tak
      nie mysleć! On tam je tylko wyp... eee... znaczy wypróbowywał, co potrafią. To
      jest nowoczesne pragmatyczne podejście do życia.
      Proszę Pana, w życiu chodzi o pieniadze i za przeproszeniem o d**ę. Życie to
      nie teatr, kasę trzeba robic i niech nie bedzie Pan taki zakłamany. Kasa kasa i
      jeszcze raz kasa. A co tam, Panie Ermik, jakieś publiczne pieniadze z podatków
      przypadkowego społeczeństwa. Pierwszy milion trzeba ukraść! Według mnie kolejne
      też, bo czemu nie?? A Panu życzę realizmu, bo Pan też chce kasy i tej drugiej
      rzeczy i tak jak ja marzy Pan, żeby być na miejscu Pana Prezydenta Jacka
      Majchrowskiego. Życie przypomina giełdę,na której akcje zmieniają właściciela.
      Kasa też powinna zmieniać właściciela i iść do najmadrzejszego.
      Dlatego proszę głosować na Naszego Pana Prezydenta Majchrowskiego, który jest
      najmadrzejszym i najbogatszym samorządowcem w Polsce!

Jeśli jednak nie na Naszego Pana Jacka Majchrowskiego, to ostrzegam Pana przed
      głosowaniem, na tego oszołoma z PIS-u: Prof. Terleckiego. To jest niezwykle
      inteligentny facet, który żyje z gołej pensji i jest kompletnie
      niepragmatycznym oszołomem, gdy idzie o pieniadze. Gdyby nie daj Boże wygrał,
      to natychmiast zablokuje możliwość "ukręcania" publicznych funduszy a w dodatku
      zacznie węszyć w papierach i niechybnie znajdzie to i owo o Naszym Panu
      Prezydencie Majchrowskim. Wtedy uda się z tym do prokuratury. Chce Pan takiej
      afery? Bo ja nie. W rezultacie wiele osób może trafić na Montelupich łacznie z
      Naszym Panem Prezydentem Jackiem Majchrowskim. W dodatku Terlecki lubi Tuska i
      Rokitę i nawprowadza różnych takich jak on sam obrzydliwie uczciwych do urzędu
      nie tylko z PIS-u ale i z PO. A powyrzuca naszych z SLD/PZPR. Niedoczekanie.
      Proszę, głosuj Pan na Pana Jacka Majchrowskiego, albo przynajmniej w ogóle nie
      idź na wybory!!
      • Gość: Pawel Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.admin.pk.edu.pl 20.11.06, 08:47
        Ciekawe czy pamietasz o takiej sekcje "NIE-BO". Strasznie nimi zalatujesz
        • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 09:06
          Dlaczego tak Pan piszesz?
          Co to, nie można już być pragmatykiem i popierać robienie kasy i głosić, że cel
          uswięca środki?
          Uznaję tylko jedna sektę - tę która głosi, że hulaj dusza piekła nie ma a kasa
          jest wszystkim. Dlatego polecam Pana Prezydenta Jacka Majchrowskiego, który w
          dziedzinie "robienia kasy" jest najlepszy w Polsce wsród Prezydentów! I obaj z
          nim piekło i niebo uważamy za bajki dla naiwniaków, by ich trzymać w ryzach.
          Kasa, misiu, kasa - jak powiedział trener Wójcik.
          Prawda -Prezydent Kaczyński mieszka w lepszym Pałacu. ale Pan Jacek Majchrowski
          w swoim! To jest jednak różnica... To na czyim miejscu wolałby Pan być?
    • Gość: Rejtan Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: 149.156.29.* 20.11.06, 08:12
      Każdmu kto chce głosować na Majchrowskiego, a w zasadzie na firmę Majchrowski,
      Tajster, Likus, Kadłuczka i spółka z nieograniczoną pazernościa proponuję
      spacer po Krakowie aby zobaczyć efekty ich działania: Rynek Główny (kałuże,
      dziury, samowola budowlana, ignorancja archeologiczna); obietnice bez
      realizacji z poprzednich wyborów; fontanna Jaremy na Franciszkańskiej (dzień po
      otwarciu nieczynna, wszędzie pełno żwirku, woda na zewnątrz fontanny -jeden
      wielki knot); Galeria Kraków(przekręt polegający na tym , że po cichu zmieniono
      założenia gigamarket oddano a nowy Dworzec Główny cicho sza -mieszkańcom
      trąbiono, że otwarcie razem). Portal Krakowskie knwestycje, gdzie opisywano i
      dokumentowano wszystkie sprawki, wypowiedzi i wprzekręty Majchrowskiego
      zawieszono przed wyborami -proszę sprawdzić!! Sukces tego cygana i rudego lisa
      w owczej skórze to czysta socjotechnika i kreowanie na dobrego wójka. Przed
      wyborami przecinał wstęgi gdzie tylko się dało i sypał kolejnymi obietnicami
      prostym ludziom jak Kwaśniewski -babci futro, Jasiowi- basen, Marysi sanki.
      Tacy ludzie bez honoru mogą wam powiedzieć i obiecać co tyko chcecie. Cel jeden
      jeszcze kolejna kadencja, i lata dobrego życia dla kumotrów. Nasz kochany,
      królewski i stołeczny gród piastowski zasługuje na coć lepszego. Lasota to
      zrozumiał bo kto jak nie On zna tą gangrenę.
      • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 12:04
        Dlaczego Pan nie poradzi pójść na Wolę Duchacką, gdzie Nasz Pan Prezydent Jacek
        Majchrowski wybudował był Pałac. No wspaniaaały, pięeekny autentyczny Pałac!
        Zbudowany błyskawicznie i z gołej pensji! A tak! Co prawda nie tak okazały, jak
        pałac Prezydenta Kaczyńskiego. Ale za to - własny!
        Ponadto należy wybrać się obejrzeć inną własność Pana Prezydenta Jacka
        Majchrowskiego - Krakowską Szkołę Wyższą im. Frycza-Modrzewskiego. Pan
        Prezydent jacek Majchrowski przepisał ją na żonę. Pięknie zbudowana, malowniczo
        położona uczelnia. Miliony warta, miliony! Jak się chce - to można!
        No a ta pazerność. Co Pan taki "nieżyciowy" jest, Panie Rejtanie?? Trzeba
        tańczyć, trzeba żyć, kasy trzeba, żeby pić... kasa to najpierwsza sprawa w
        życiu. Nie wolno potępiać pragmatycznego podejścia do życia. A że z publicznych
        funduszy, no to co? One i tak się marnują, kto inny by je pewnie zaiwanił...
        Bądźmy wreszcie szczerzy, niezakłamani, piszmy tak, jak naprawde myślimy! Bo
        kto żyje w hipokryzji zapada na schizofrenię lub inne pomieszanie. Kto nie
        kocha miec duuuuuzo Kasy? Ja takich jeszcze prawie nie spotkałem.
        Który Polski Prezydent Miejski żyje na poziomie Naszego Pana Prezydenta Jacka
        Majchrowskiego? Proszę Pana, we wszystkich innych miastach, to są
        nieprzymierzając zwykłe (za przeproszeniem) "łachmyty" - to widac nieuzbrojonym
        okiem. A Nasz krakowski Pan Prezydent Jacek Majchrowski - proszę bardzo! To
        Pański Pan!

• Gość: P Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.autocom.pl 20.11.06, 23:28
          To moze laskawie podasz chociaz ulice na tej Woli Duchackiej, chetnie
          ogladniemy posesje. A jesli tak bardzo zazdroscisz prof. Majchrowskiemu, to
          zajrzyj w majatki krakowskich profesorow, pracujcacych tylko i wylacznie na
          panstwowych uczelniach . Przy nich Jacek M. jest raczej ubogim kuzynem
    • Gość: Kacza propaganda. Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.06, 08:27
      Kaczka to jest premierem, czy pełni inną funkcję??, nie potrafi nawet na
      pozimie samorządów skończyć z partyjniactwem i demagogią ,łapy precz od Krakowa
      kaczko~!!!
      • Gość: Oświeceniak Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 08:59
        Fajnie, że przyjechał na Oświecenia, to chyba pierwsyz premier, który zajrzał na
        jakieś osiedle, a nie tylko Rynek-Wawel-Balice.
        • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 09:22
          Ale jest wprost odpychajaco uczciwy i nie daje "krecić" lewej "kasy". A w życiu
          liczy się tylko kasa. Kasa jest absolutnie priorytetowa - zgadza się,
          nieprawdaż?
          Pan Jacek Majchrowski to rozumie najlepiej z nas.

• Gość: nfa postulaty także dla premiera IP: *.autocom.pl 20.11.06, 09:27
      'Późnym popołudniem premier Kaczyński spotkał się w Collegium Novum UJ ze
      środowiskiem naukowym, wieczorem zaś - również w Collegium Novum - z rektorami
      krakowskich szkół wyższych, którzy przedstawili wspólne projekty uczelni, ich
      osiągnięcia w dziedzinie nauki i promocji na świecie. Narzekali jednak na małe
      wsparcie ze strony rządu. - Dziś tylko pięć procent pieniędzy, które dostajemy z
      ministerstwa, możemy wykorzystać na rozwój, a tak się nie da funkcjonować -
      mówił rektor UJ prof. Karol Musioł. - To ogranicza możliwości kształcenia ludzi
      nauki - dodawał. Konsekwencje tego ponoszą też studenci: niższe stypendia
      naukowe, brak pomocy dydaktycznych i pomieszczeń do nauki'

Należy to zmienić :
      Niezależne Forum Akademickie zbiera podpisy pod postulatami
      (www.nfa.pl/news.php?id=2486) dotyczącymi reform nauki i szkolnictwa
      wyzszego w Polsce.

Postulaty zmian w systemie nauki w Polsce.

Niezależne Forum Akademickie www.nfa.pl grupujące naukowców pracujących w
      Polsce, jak i za granicami kraju postuluje przeprowadzenie gruntownych zmian w
      systemie nauki w Polsce dotyczących ścieżek kariery akademickiej, jak i
      finansowania nauki zgodnych z 'Europejską Kartą Naukowca' i 'Kodeksem
      postępowania przy zatrudnieniu pracowników naukowych '
      Po pierwsze postulujemy stworzenie uproszczonej i przejrzystej ścieżki kariery
      naukowej w Polsce zbieżnej ze standardami anglosaskimi, a mianowicie:

a.zlikwidowanie stopnia doktora habilitowanego i tytułu profesora 'belwederskiego'

b.wprowadzenie powszechnych i otwartych konkursów na stanowiska uczelniane
      ogłaszanych (pod rygorem nieważności) w specjalnym serwisie internetowym.

c.w przypadku stanowisk kierowniczych w nauce, ogłaszanie konkursów także w
      międzynarodowych czasopismach specyficznych dla danej dziedziny oraz
      uczestnictwo zagranicznych specjalistów z tej dziedziny w komisjach konkursowych

d.obowiązku pełnego ujawnienia dorobku naukowego

e.rozdziału większości funduszy przeznaczonych na badania poprzez otwarte
      konkursy projektów badawczych (grantów) z obowiązkowym udziałem recenzentów
      zagranicznych

Te zmiany mają na celu uniezależnienie kariery naukowca od subiektywnych ocen
      przeróżnych komisji (np. przy przyznawaniu habilitacji i profesury) i
      indywidualnych ocen ludzi nierzadko nie posiadających doświadczenia w danej
      dziedzinie (w komisjach często zasiadają nie tylko osoby nie posiadające wiedzy
      ze specjalizacji kandydującego ale nawet nie zajmujący się tą samą dziedziną).
      Szczególnie istotnym kryterium przyznania tytułu lub stanowiska na uczelni winna
      być lista publikacji (wraz z indeksem cytowań), dostępna każdemu
      zainteresowanemu, oraz rzeczywiste osiągnięcia edukacyjne (formowanie młodych
      naukowców ) i organizacyjne. W ten sposób, procesy rekrutacyjne staną się
      przejrzyste, ogólnodostępne i konkurencyjne, podwyższając jakość kadry naukowej
      i poziomu badań na uczelniach.

Po drugie postulujemy wprowadzenie w pełni jawnych i opartych na konkurencji
      zasad finansowania badań. Preferujemy finansowanie badań naukowych z pieniędzy
      publicznych opierające się na zasadach otwartych konkursów o granty, w których
      jedynymi kryteriami są proponowana propozycja badawcza oraz doświadczenie i
      dorobek naukowy ubiegającego się o grant. Domagamy się wprowadzenia prawnego
      wymogu publikowania wyników badań w ogólnodostępnej bazie danych oraz
      upublicznienia rozliczeń finansowych z przyznanych grantów. Dostęp do finansów
      publicznych winien być przyznawany na zasadzie konkursu, w którym każdy
      naukowiec (placówka badawcza) mógłby wziąć udział. Naturalną konsekwencją
      takiego podejścia do wydawania publicznych pieniędzy będzie wykształcenie na
      rynku naukowym grup badawczych potrafiących efektywnie zarządzać przyjętymi
      środkami. Grupy takie będą w stanie podjąć skuteczną konkurencję także z
      zagranicznymi ośrodkami.

Zaletą powyższych zmian jest otwarcie i dostosowanie systemu polskiej nauki do
      zasad ogólnie przyjętych w krajach anglosaskich. Dzięki temu sztuczne bariery
      (np. tytularne) utrudniające polskim naukowcom pracującym za granicą powroty na
      polski rynek naukowy zostaną zlikwidowane przez co wiele osób, które już nabyły
      bezcenne doświadczenie w najlepszych ośrodkach zagranicznych będzie mogło je
      przenieść na grunt polski, na czym skorzysta nie tylko nauka ale także i
      społeczeństwo.

Takie rozwiązania powinny ograniczyć poważne patologie przy rozdziale środków
      lub stanowisk.

• gm114 Re: postulaty także dla premiera 20.11.06, 10:53
        Pozwoli pan, że sobie skopjuję sobie Pański ciekawy post i będę korzystał jako
        cytaty?

1) Wie Pan, sprawa nie jest taka prosta. Na przykład "dostosowanie systemu
        polskiej nauki do zasad obowiązujących w krajach anglosaskich" kłóci się z
        postulatem stosowania "Europejskiej Karty Naukowca". Generalnie Anglosasi są o
        wiele bardziej konserwatywni, by nie rzec ortodoksyjni niż ideologia
        wprowadzana w Unii Europejskiej. Chociaż oczywiście "postęp" zalewa obecnie jak
        potop cały świat.

2)Druga sprawa, to pomysł likwidacji tytułów doktorów habilitowanych. Niektóre
        habilitacje stoją na niezwykle wysokim poziomie i to właśnie dlatego, że
        inaczej nie ma szans ich obronienia. Może anulować konieczność ich robienia
        jako stopnia naukowego, ale zachować możliwości ich robienia jako wzbogacenia
        dorobku?

3) Wreszcie pobieżnie czytałem, ale nie znalazłem nic na temat komisji
        akredytacyjnej?
        Proszę Pana, jest Pan zdaje się z Krakowa, napiszę Panu o historii, jaką
        przypadkowo odkryłem w poszukiwaniu prac naukowych na pewne tematy.
        Otóż pracuje obecnie w Krakowie na pewnej uczelni pewien Pan Profesor XX. i
        pełni tam kierowniczą funkcję. Poprzednio był rektorem pewnej Szkoły Wyższej w
        Bydgoszczy, gdzie za jego kadencji doszło do rozmaitych skandali, malwersacji,
        molestowania sexualnego studentów, kopiowania przez "naukowców" prac naukowych
        zagranicznych autorów i po wydaniu w j. polskim publikowaniu jako własne,
        dopisywaniu do prac recenzji recenzentów o znanych nazwiskach, którzy potem
        byli zaskoczeni tym "wyróżnieniem" i wypierali się recenzowania tych prac,
        pobieranie od studentów taksy za zdanie egzaminów, et cetera. Gdy się sprawa
        stała głosna, m.in. za sprawa artykułów w Gazecie wyborczej, to Pan Profesor
        XX. przeniósł się był do Krakowa.
        W Krakowie podjął pracę na jednej z wyższych uczelni i dokonał był malwersacji
        finansowej polegajacej na tym, że za pieniadze uczelniane nabył 2 lata temu dla
        siebie kamienicę w Krakowie. Nastepnie zmuszono go do odejścia, ale pieniedzy
        nie oddał, oświadczył, że nie ma i odda gdy będzie miał! W tym miejscu dodam,
        że nasz Pan profesor jest członkiem komisji akredytacyjnej...
        Wreszcie wyladował na uczelni, na której obecnie pełni funkcje kierowniczą. Tu
        prowadzi wykłady od czasu do czasu, polega to na tym, że za każdym razem
        studenci przepisuja tabele z encyklopedii, w dodatku zawsze te same. Często Pan
        XX. jest w ogóle nieobecny. Na wykłady przychodzi kilka osób.
        Pan XX. wygląda na okoł 80 lat, ale podaje jakoby miał 63!
        Szukałem jego dorobku naukowego, W "Złotej Księdze Nauki Polskiej - Naukowcy
        Zjednoczonej Europy" wydanej w 2006r., nasz Pan XX. podaje dorobek: 27
        książek!! Proszę Pana, za wyjątkiem 2 lub 3 broszurek, są to książki zupełnie
        innych autorów!! Nasz Pan XX. był tam tzw (red.) albo pisał przedmowy! No a kto
        pisał te 2-3 broszurki - nie wiadomo. Dalej podaje, że jest obecnie
        wicedyrektorem Instytutu. Nie był i nie jest! Dalej, podaje datę urodzenia
        taką, iż z życiorysu wynika, że był podjął pracę naukową na uczelni w wieku lat
        kilkunastu!! Co wiecej, w życiorysie ma podaną uczelnię, na której rzekomo
        uzyskał tytuł magistra. Ta uczelnia nie istnieje... Ma tytuł profesora "Prof.
        (tyt.)".
        Otóż według mnie, jest bardzo możliwe, że ten Pan XX. w ogóle nie ma tytułu
        magistra a tytuł profesora zdobył z nadania. Podobnie jak mógł dostać z nadania
        tytuł doktora. Już pierwszy kontakt i próba dialogu pokazuje, że ten Pan nie ma
        pojęcia o nauce w swojej własnej dziedzinie! Zupełnie nie zna literatury ani
        autorów. Tymczasem jest członkiem komisji akredytacyjnej i to jest przepustka
        do zupełnej swobody działania. Traktowany jest jak święta krowa, nie do
        ruszenia. ciekawe, co by Pan postulował, by przypadki takich dziwnych ludzi nie
        błąkały się na uczelniach polskich?

Pozdrawiam
        GM114

Ps. Szanowny Panie, na Pana miejscu nie był bym tak zbytnio zafascynowany Uj-
        em. Na uczelni tej bardzo wielu decydentów ma doprawdy niewiele wspólnego z
        nauką. Są tam w zupełnie innym celu, o czym przekonałem i przekonuję się dosyć
        boleśnie. Natomiast studenci UJ-u faktycznie są bardzo zdolni i z "kregosłupem".
    • Gość: Jarek Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.server.ntli.net 20.11.06, 11:09
      Kilka prawd o naszym wspanialym prezydencie Majchrowskim, polecam, przeczytaj i
      podejmij decycje czy uczciwy czlowiek moze na kogos takiego glosowac:
      jacekprezydent.blogspot.com/
      jacekprezydent.blogspot.com/2006/11/familia-majchrowskiego-gazeta-polska.htmlwrzuta.pl/audio/yrEKWsXEbB/majchrowski_40_minut
      • monikaaleksandra Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 11:43
        Miejsce Terleckiego jest u boku Kurtyki i innych oszołomów z IPN-u a nie w
        magistracie. Na zarządzaniu miastem trzeba się znać. Prezydentura nie polega na
        śledzeniu szpiegów i tropieniu agenntów tylko na zarządzaniu, a Terlecki tak się
        na tym zna, jak ja na balecie.
        • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 12:11
          Tańczyła Pani może przed Panem Prezydentem Jackiem Majchrowskim w motelu Krak w
          pokoju 71?
          Proszę odpowiedzieć! Była tam jedna Pani Monika! To wiem na pewno. Chciałbym
          nawiązać kontakt... Wie Pani, ja tak szczerze podziwiam Pana Prezydenta Jacka
          Majchrowskiego. Piszę szczerze, ale tutaj na tym forum jest zatrzęsienie
          zakłamanych ludzi. Potepiają Pana Prezydenta Majchrowskiego za to, za co należy
          go chwalić pod niebiosy - za umiejetność "kręcenia" kasy, balangi, pragmatyczne
          podejście do życia. a sami po cichu tak samo kochają pieniądze i tylko
          pieniądze, bo za pieniadze mozna mieć wszystko!! A mnie to właśnie wszystko
          imponuje. Życie jest krótkie, bawić sie trzeba...
          • Gość: ciekawski Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.ghnet.pl 20.11.06, 16:09
            A czy to jest ta pani Monika P. z motelowego pokoju nr 71 co teraz pracuje na
            kierowniczym stanowisku w magistracie??
    • Gość: keriM nasz Fuhrer nas zaszczycił IP: *.chello.pl 20.11.06, 12:35
      Sieg Heil! I to w towarzystwie Ministra od Propagandy. Sieg heil!
      • gm114 Re: nasz Fuhrer nas zaszczycił 20.11.06, 12:45
        Panie, ja też nie przepadam za Tuskiem, ale to ciagłe wypominanie mu tego
        dziadka jest niesmaczne. Nie czujesz pan tego? To dorosły facet i naprawdę nikt
        dziadka sobie nie wybiera. Powinno się zawsze kochać rodziców i dziadków, a
        jeżeli nabroili, to na własny koszt.
        Natomiast drugi niepotrzebny przechył, to ten atak na Kaczyńskich za ich
        antyniemieckość. Panie, ja znam Niemców, mieszkałem tam kilka lat,
        biesiadowałem na festach. Panie, oni tam prawie wszyscy po pijaku wielbią
        Hitlera bardziej niż oszołomy w Polsce Piłsudskiego. Dlatego trzeba
        elementarnej czujności, bo u nich ten "marsz na wschód" to nadal przewodnia
        idee fixe.
    • Gość: al ApTeCzKa DoMoWa IP: *.ghnet.pl 20.11.06, 12:49
      mój przepis na II turę w Krakowie: zostać w domu albo oddac głos nieważny, a
      hasło wyborcze to: Platforma bez Platformy, PiS bez PiSu, SLD bez SLD - czyli
      zero zero zero /3 x 0/
      • gm114 Re: ApTeCzKa DoMoWa 20.11.06, 13:25
        No tak, to niezły wybór, ale miałki. Inni kasę robią, a Pan w domu siedzisz?
        Ponadto, to co Pan piszesz o SLD to głupoty. Co jak nie kasa jest najważniejsze
        w życiu, a? Kasa jest najważniejsza. Wszystko Pan kupisz za pieniądze, panie
        Al. Pana wielki imiennik Capone wiedział o tym, nie rób mu Pan wstydu!
        A teraz pytanie, skoro w życiu - jak ustaliliśmy - najważniejsza jest kasa, to
        kto najlepiej kręci kasę "z niczego", a ??
        No Panie Al, powiem Panu: SLD !! SLD najlepiej kręci kasę, czyli Nasz Pan
        Prezydent Jacek Majchrowski z SLD. A że kasa publiczna, to co z tego? Ma się
        zmarnować, albo byle jaki ciura czy inny złodziej ma ją zaiwanić?
        Oj, za dużo gadania, za mało działania - głosuj pan na Pana Prezydenta Jacka
        Majchrowskiego. A jak nie chcesz, to faktycznie lepiej w ogóle nie głosuj,
        siedź w domu i patrz jak inni robia kasę z Naszym Panem Prezydentem Jackiem
        Majchrowskim. A nie wygaduj potem głupot, że On i kto jest z nim ten ma kasę, a
        Pan cierpisz na jej brak...
        • Gość: al Re: ApTeCzKa DoMoWa IP: *.ghnet.pl 20.11.06, 13:34
          szanowny gm 114, ja nie dyskutuję na forum tylko wygłaszam poglądy, a jeśli
          dyskutuję to rzadko i tylko z kimś kto ma coś do powiedzenia
    • Gość: Eddie Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: 195.150.133.* 20.11.06, 13:26
      Ja też myślałem, by nie iść, ale doszedłem do wniosku, że w inny sposób
      zamanifestuję swoje niezadowolenie - pójdę i skreślę obu kandydatów!
      • gm114 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 13:42
        a co to za same smętki na tym forum. Nieżyciowe takie, kasy nie lubią, nie
        piją, w ogóle niczego na "p" nie zrobią, nie balangują. Pragmatyzmu za grosz. A
        ja, Panie pójdę, zagłosuję za tym, żeby Prezydentem Krakowa został Pan
        Prezydent Jacek Majchrowski. Bo to sie opłaca. Bajki o piekle i niebie, są
        Panie Eddie wymyślone przez "czarnych" dla naiwniaków, żeby tych naiwniaków
        jakoś w ryzach utrzymać! My z Panem Prezydentem Jackiem Majchrowskim mamy takie
        zasady: hulaj dusza piekła nie ma, w życiu najważniejsza jest kasa, no a jak
        już jest kasa, to potem w gradacji ważna jest d**a. Po co to żyć w obłudzie, w
        zakłamaniu? Trzeba tak samo pisać, myśleć i czynić. Inaczej zamiast balangi
        człowiek doczeka pomieszania zmysłów... Trzeba korzystać z życia póki czas, w
        trumnie 2 metry pod ziemią bedzie już Panie Eddie za późno. A najlepiej
        korzysta z życia Pan Prezydent Jacek Majchrowski. Sam się Pan przekonaj:

W niektórych postach powyżej też opisałem wspaniałe dokonania Pana Prezydenta
        Jacka Majchrowskiego nieznane wielu forumowiczom do tej pory. Daj się Pan
        zachęcić, bo tę sprawe trzeba koniecznie (za wszelką cenę) kontynuować!!!
        • makabeusz Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 14:30
          I jak tam ten nasz elektorat - Panie gm114?
          Pisz Pan dalej! Pisz!
          --
          Oj joj!

• teapot Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 16:24
          Kłamstwa i pomówienia umieszczone na amerykańskim serwerze w celu uniknięcia
          odpowiedzialności za zniesławienie.

"jacekprezydent.blogspot.com"

IP Information 72.14.219.191
          Record Type: IP Address
          Cached Whois: 2006-11-18
          IP Location: United States United States - California - Mountain View - Google Inc
          Reverse DNS: ed-in-f191.google.com
          Blacklist Status: Clear
          Whois Record

A może jakiś pisowski Urban odważy się umieścić te kłamstwa na polskim serwerze?
    • Gość: edek Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 14:28
      Spieprzaj dziadu...
    • Gość: rejtan Rokita jest kompletnym idiotą !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 14:38
      i do tego zadufanym w sobie, ale przedewszystkim jest idiotą i szkodnikiem.
      Zgadzam się z Borowskim że oszukał swoich wyborców {odsunięcie od władzy pis
      było jednym z haseł wyborczych PO}. Jego (rokity) wypowiedź popierająca pisiaka
      na przezydenta Krakowa - to było czyste kolesiostwo, idiotyczne uzasadnienie.
      O wiele mniej szkodliwy jest "śpiący" Majchrowski niż oszalały , nawiedzony
      pisiok Terlecki.
      Niestety lewica wróci do władzy , niestety również dzięki mojemu głosowi .
      PO straciło mój jeden głos.
      • Gość: Krak Re: Rokita nie jest idiotą !!!!!!! IP: *.bie.lama.net.pl 20.11.06, 14:46
        Wybrał, słusznie, mniejsze zło.
    • Gość: krakus Won z Krakowa, kartoflu! IP: *.chello.pl 20.11.06, 15:39
      I nie zapomnij zabrać swoich moherowych imbecyli...
      • Gość: Krak Re: Won z Krakowa, kartoflu! IP: *.bie.lama.net.pl 20.11.06, 16:13
        Ludność napływowa, masowo zalewająca Kraków i podająca się za Krakusów, musi
        również oddać głos ważny!
        Prof. Terlecki - Prezydent uczciwych Krakowian!!!
    • Gość: Trupti Patak Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.net.autocom.pl 20.11.06, 18:03
      Och, jak tu można mieć szacunek do siebie jak się ulegnie takiemu szantażowi?
      Pan premier doprowadził do sytuacji, w której będziemy się opowiadać nie za
      lepszym kandydatem na prezydenta miasta tylko za prawem do własnego zdania. Cóż
      za arogancja, doprawdy. Już nas raz bolszewicy karali za referendum z 1946,
      teraz też władza grozi palcem. Hutę nam zbudują?
    • Gość: klm Oczywisty szantaż IP: *.ghnet.pl 20.11.06, 18:27
      To jest oczywisty szantaż, co pan na to p. Ziobro ?
    • Gość: havi Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: 80.50.251.* 20.11.06, 18:28
      problem w tym ermik że jesteśmy w kropce, i lepiej wybrać anginę niż cholerę
      obecny Prezio już dość napsuł
      czy oglądał ktoś wczoraj superwizjer i wypowiedz pani wiceprezydent, na temat
      warunków panujących w ZOL'u na wielickiej?
      • Gość: Moja Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.chello.pl 20.11.06, 19:31
        Panie Terlecki-PiS ( Przeproś i Spiepszaj)....
        To jedyna odpowiedź na jawny szantaż Pana Kaczyńskiego. Panie Terlecki miałeś
        Pan u mnie szanse, ale takimi metodami... Moje, niestety juz pełnoletnie dzieci,
        przekonuje do uczestnictwa w wybroach tłumacząc, ze życie dorosłego człowieka to
        nie wybór miedzy dobrem a złem, ale wybór mniejszego zła i że cel nie uświęca
        środków ( komunisci mieli piekne cele). Po takim diktum mniejszym złem jest Pan
        Jacek Majchrowski. Masz Pan cztery głosy mniej.
        • Gość: wyborca Koniec Rokity... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 19:55
          Panie Rokita miał Pan 70-cio % elektorat negatywny w Krakowie!Pragnę Panu
          donieść ,iż po pana POPISach znacznie ten % wzrósł!
          panie Fijak ,panie Modelski,panie Krzysztofiach byliście i zostaniecie
          kawiarnianymi politykami... i strategami od przegranych kampani!To zobaczyliśmy
          po wyborach do Rady Miasta gdzie was nie było ,a PO zgarneło...ponad połowę
          mandatów1
          ps a jeśli ktoś nie pamięta to przypominam .Jak niejaki Rokita POparł
          majchrowskiego 4-lata temu PO przgranej z kretesem kampani na Prezydenta
          Krakowa...
          Zapomniał wół jak cilęciem był!
          Ale to jest i tak fajne ...KONIEC ROKITY niech wraca do Szczecina i POprowadzi
          II turę ...co ja mówię przecież jego kandydat w Szczecinie dostał 12 % głosów i
          przepadł tak jak i on przepadnie
    • Gość: Krzysztof K. Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.fema.krakow.pl 20.11.06, 19:57
      Żenada, co tu można powiedzieć.
    • Gość: Jarek Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie IP: *.cmp.uea.ac.uk 20.11.06, 20:44
      Polecam:
      dzis.dziennik.krakow.pl/public/?2006/11.20/Kraj/01/01.html
      • holmes1964 Re: Premier Jarosław Kaczyński w Krakowie 20.11.06, 21:17
        I znowu polityka wzięłą górę nad sprawami naszego miasta. MARYSI już należało
        by podziękować niech zapisze się do PISiów. Kaczory lubią kiedy im wszyscy
        wchodzą w kupry. W takim super mieście mieszkam , a pieprzeni politycy ciągle
        nam je rozpieprzają. Słysząc i widząc co robią tylko takie słowa cisną się na
        usta. Terlecki tez został na siłę wyciągnięty z piwnicy pełnej akt. A co on wie
        o sprawach miasta, bo z tego co słyszę co mówi to kompletnie się nie
        orientuje. Z dwojga złego wolę Majchrowskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka