Dodaj do ulubionych

Fanklub Roberta Makłowicza

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.03, 12:41
Niech się wpisują wszyscy wielbiciele naszego kulinarnego mistrza ! Piszcie
za co go uwielbiacie ! Robert Makłowicz jest jak piwo Tyskie - wszyscy je
lubią...
Obserwuj wątek
    • grabex Re: Fanklub Roberta Makłowicza 06.04.03, 13:17
      Moja mama z pewnością nalezy do jego fanklubu...
      Ilekroć coś gotuje, zawsze się nań powołuje i nie ukrywam, nie wychodzi jej to
      najlepiej. Ale wtedy mama powołuje się na to, że jestem taki staroświecki i
      konserwatywny w dziedzinie gotowania, taki nieotwarty na nowe trendy...., a
      ponieważ wchodzimy do Europy, powinniśmy cos zmienić w naszej kuchni (domowej).
      sic!
      Przeważnie więc słysząc Makłowicza domyślam się, ze na obiad będzie coś z jego
      menu, ale jestem pewien, że gdyby sam mistrz spróbował obiadu mojej mamy,
      stwierdziłby, że nie o to chodziło.

Dlatego Makłowicz mnie wręcz odrzuca, chociaż osobiście nic do niego nie mam.

Pozdrownienia
      Grabex
    • Gość: Ada Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.dolnet.myslenice.pl.eu.org / 192.168.1.* 06.04.03, 14:25
      Gość portalu: will napisał(a):

Robert Makłowicz jest jak piwo Tyskie - wszyscy je
      > lubią...

nie wszyscy...
      • Gość: gosia Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.03, 14:33
        ja np. lubie Zywca ;)
        • Gość: Ada Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.dolnet.myslenice.pl.eu.org / 192.168.1.* 06.04.03, 14:39
          ja tam wole Warkę...każdy sobie :)
    • Gość: kazek Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 16:03
      Nie cierpię gościa-przemądrzałego bufona,a poza tym jest go za dużo i kurwa na
      wszystkim się zna:na polityce,na winach,na serach,na bikoncie,na kaszach,na
      owocach morza,na cukierkach,na ciastach,na komunistach,na makaronach,na kuchni
      węgierskiej.Sam napewno nie potrafi herbaty zrobić.
      • brzoza2 Re: Fanklub Roberta Makłowicza 06.04.03, 16:45
        Wpisuję się!
        Uwielbiam Makłowicza za jego poczucie humoru, błyskotliwośc, inteligencje,
        wiedze i własnie za to, że "na wszystki sie zna", jak to ktos raczył zauwazyć.
        Jest super!
        A poza tym - kazdy ma przecież inny gust oraz pilota, którym mozna telewizor
        przełączyc na inny kazał, jesli Makłowicz kłuje ww wrażliwe oczęta.
        A może to po prostu nasze polskie kompleksy - jeśli ktos jest zbyt dobry, to
        koniecznie go za nogi i z powrotem do wspólnego kotła?
        Pozdrawiam
        brzoza
        ---
        <<<~~~~~~~~~~~>>>
        • Gość: patefon to jest niedouczony ignorant IP: *.if.uj.edu.pl 08.04.03, 10:51
          ktory snobuje sie na znawce a media mu pomagaja
          zdarzaja mu sie takie wpadki ze po prostu rece opadaja
          niedawno oswiadczyl ze oregano nie rosnie w polsce bo tu jest za zimno i rosnie na poludniu europy
          tymczasem to jest lebiodka popularne zielsko ktorego w lasach nie brakuje
          znawca
          a kiedys to mnie juz dobil
          robil bodajze na ukrainie watrobki po zydowsku
          i on je namoczy w mleku!!!!!!!!!
          ja wiem ze taka watrobka lepiej smakuje ale sorry jak sie robi cos po zydowsku
          to odrobia PODSTAWOWYCH wiadomosci z danej kuchni jest mile widziana zwlaszcza
          u znawcy na szklanym ekranie
          a tak zaden zyd ktory stosuje zasady swojej kuchni takiej potrawy do ust nie wezmie!!!
          a caly smaczek w tych potrawach jest wlasnie stad ze maja pewne dozwolone kombinacje ci ich ogranicza
          na pozor ale potrawy czesto swietne np karp po zydowsku
      • handziaa Re: Fanklub Roberta Makłowicza 10.04.03, 14:50
        Gość portalu: kazek napisał(a):

> Nie cierpię gościa-przemądrzałego bufona,a poza tym jest go za dużo i kurwa na
        > wszystkim się zna:na polityce,na winach,na serach,na bikoncie,na kaszach,na
        > owocach morza,na cukierkach,na ciastach,na komunistach,na makaronach,na kuchni
        > węgierskiej.Sam napewno nie potrafi herbaty zrobić.

Nieprawda - jest uroczy.

• Gość: peteen Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 17:18
      jest jak tyskie, powiadasz...
      czyli powszechny w dostępie i powszedni w smaku... święte słowa...
      • mapmuh Re: Fanklub Roberta Makłowicza 06.04.03, 17:33
        Wiedza, autoironia, sympatyczny styl bycia, szacunek do przeszłości i tradycji, przypominanie widzom, że zamiast Costa del Sol mogą zwiedzić Baranowicze - za to i za pewne incognito bardzo lubię Roberta Makłowicza.
        • Gość: beata Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 18:14
          ... i jeszcze za to, że skończył V LO :-)

beata
    • Gość: maka Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.west.tarnow.pl 06.04.03, 20:09
      No sympatyczny jest.Ale żeby od razu fanklub? Dajcież chłopu spokój.Niech
      sobie gotuje,gada i co tam jeszcze ...ale fanklub?A po co?Każdy jego program
      będzie rozpoczynać grupa piszczących dziewcząt?
      • brzoza2 Re: Fanklub Roberta Makłowicza 06.04.03, 23:00
        Alez te piszczące dziewczyny przed kazdym programem, to swietny pomysł!
        Wyobrazacie sobie, jaka byłaby zabawa! A poza tym miałby kto rpóbowac te
        wysmienite (z pewnością) potrawy.
        <<<~~~~~~~~~~~>>>
    • Gość: will Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.03, 11:29
      Jest wiecej opinii na nie niz na tak to ciekawe...
    • Gość: moss Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 13:41
      Lepszy byłby fanklub"Pod nawalonym Bikontem"
      • Gość: maryś Re: Grajdołek Bobka IP: *.avamex.krakow.pl / 192.168.50.* 07.04.03, 18:01
        tak ,tak nie tylko fanklub nawalonego Bikonta ale także nawalonego Bobka , bo
        on tak jak mówi że lubi jeść tak też jak mówi lubi sie napić.Ja osobiście lubię
        posłuchać jego opowiastek , które zawsze są nie tylko smaczne ale i
        ciekawe.Osobiście nie razi mnie na ekranie, sma wypróbowałam kilka przepisów i
        są OK.Fanklub , to kojarzy sie również z Wisniewskim i Pamelą.
        Raczej "testclub" a po krakowsku "Grajdołek Bobka" - tu jestem za.
    • Gość: l Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.krak.gazeta.pl 08.04.03, 13:29
    • Gość: Bartoo Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: 212.160.138.* 08.04.03, 14:04
      Podobało mi się, jak mówił o warszawiakach: krótko wyszczyżeni mieszkańcy
      polski centralnej w swoich bawarskich samachodach...
      • handziaa Re: Fanklub Roberta Makłowicza 10.04.03, 14:48
        Gość portalu: Bartoo napisał(a):

> Podobało mi się, jak mówił o warszawiakach: krótko wyszczyżeni mieszkańcy
        > polski centralnej w swoich bawarskich samachodach...

Kogos, kto mowi w taki sposob trudno nie "kochac"...ehheeh ale takich "zlotych
        mysli" Bobek ma w swoim dorobku o wiele, wiele wiecej....
    • Gość: tomekha Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.chello.pl 08.04.03, 15:24
      ja go lubie za to ze studiował 10 lat i nie skonczył studiów...........
      ............mam wrazenie ze podążam jego tropem........:-)))))))))))
      • Gość: a to ja Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.iig.pl / 192.168.22.* 10.04.03, 16:06
        Miał gościu patent na podróżowanie po świecie, sponsora wędrówek ze stertą
        naczyń w których gotował to na tratwie na Narwii,to na "wygwizdanym" szczycie
        Kasprowego,że nie wspomnę o cieplejszych klimatach.
        Lubię jego humor(albo scenarzysty "Podróży kulinarnych...").
        Plotka to - li prawda,że Makłowicz tak naprawdę nie umie gotować(ma za to
        świetną ekipę towarzyszącą).Dla mnie liczy się to,że po obejrzeniu programu
        zawsze nabieram ochoty na upichcenie czegoś "nowego"...
        Białystok pozdrawia Kraków.
        • Gość: korzeń Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 16:18
          To prawda,że nie umie gotować-kiedyś "na żywo" ugotował taką breję,że nawet jego
          dzieci nie chciały tego świństwa jeść-a co się przy tym nacmokał,że takie
          pyszne,takie dobre.Ale sposób na życie i podróże dobry- przyznaję.
    • Gość: KKKM Maklowicz..Maklowicz.. A kto to taki? IP: *.nsw.bigpond.net.au 10.04.03, 16:19
      Czy to nie ten, ktory siedzac przy stoliku w SPATIFIe (w latach chyba 70-tych),
      zobaczywszy malzenstwo pisarzy Centkiewiczow, wskoczyl pod stolik, nakryl sie
      obrusem (bialym) i krzyknal "czesc Zydy z Antarktydy" ?
      • Gość: maryś Re: Maklowicz..Maklowicz.. A kto to taki? IP: *.avamex.krakow.pl / 192.168.50.* 11.04.03, 16:31
        Wyżarło ci mózg chyba. Maklowicz ma około czterdziestkę +/- . Mógł w 70 latach
        byc przyprowadzany przez kogoś na lody do SPATIF-u. Proponuję zimny okład na
        gowę.
        • handziaa Re: Maklowicz..Maklowicz.. A kto to taki? 11.04.03, 16:50
          hehe...tak ma czterdziestke i jak na takie "tony" jadla, o jakich mowi i
          zapewne konsumuje to wyglada calkiem, calkiem szczuplo....

PS.Ostatnio chwali wiekszosc restauracji i stal sie mniej zlosliwy, wiec troche
          mi "podpadl"....
        • Gość: KKKM Re: Maklowicz..Maklowicz.. A kto to taki? IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.04.03, 10:24
          Przepraszam, pomylilem z Maklakiewiczem.
          • handziaa Re: Maklowicz..Maklowicz.. A kto to taki? 12.04.03, 19:55
            Gość portalu: KKKM napisał(a):

> Przepraszam, pomylilem z Maklakiewiczem.

hehehehehehe....niezle! Pozdrawiam.
    • Gość: Ben Re: Fanklub Roberta Makłowicza IP: *.bis.krakow.pl / 192.168.12.* 13.04.03, 18:21
      masz moj wpis ,Robert jest debeściak.!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka