maciek_blink 05.02.07, 12:55 Co sądzicie o walenyunkach?? Ja uważam, że to troszkę żenujące pseudo święto.. Nie lubie tłumów zakochanych eksponujących swoje uczucia... Lepiej pójść na imprezę www.walentynki.trendz.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trudny2002 Re: walentynki 05.02.07, 12:58 eee tam lubie nie lubie... jak sie ludzie kochają to jest i mile i urocze i piekne... a ze z estetyka tych prezentowanych milosci bywa rozmaicie, no to inny problem ja sadze ze takie swieto winno byc kazdego dnia, a ze nie pasuje nam nazwa? No Boze to uzywaj innej:) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 pawiem narodów byłaś i papugą..................... 05.02.07, 13:25 ニュースその リーダーでありキーボーディスト だった岡垣“Jill”正志(Key)が、 長年の沈黙を破り、自己のプロジェクトを率いてアルバムの 制作を開始。 Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: pawiem narodów byłaś i papugą................ 05.02.07, 13:45 ach jakież to roman - tyczne....i jak edukacyjnie stoi...cudo... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 kiko, ale tak nie bardzo wolno lub................ 05.02.07, 13:51 bywa to ryzykowne. Jakiś czas temu byłem swiadkiem nastepujacego zdarzenia. Pewien pan w swej naiwnej wierze ze to tylko szereg znakow, dla wywolania efektu uzyl zestawu liter hebrajskich w propozycji druku reklamowego. Litery znaki byly zestawione absolutnie przypadkowo, a dla autora mialy zadne znaczenie. Okazało sie ze przypadek zrzadził iż jedna kombinacji znaczenie miala i swiadczylo ono o nieszczegolnie wysokim poziomie autora a nawet dotykało sfery delikatnej w sposob niedelikatny... Spraw final miala a jakze i skonczylo tylko na nieumyslnym uzyciu i nie wykazano swiadomie szkodliwej intencji... A czy Ty posługujac sie tym szeregiem znakow i swiadomie nawiazujac do papużenia jests tylko papugą czy tez chcesz blysnac znajomoscia wschodu na poziomie przewyzszajacym przesmiewczosc? Czy tez moze znow ulokujasz w tym miejscu ze swobodą jakich wyznawcow innych religii jak kiedyś muzułmanom sie dostało co nieco:)? pozrawiam i proponuje nie papuzić i małpić....bo można pozostac przy tych cechach a klopot ze tylko przy nich... Odpowiedz Link Zgłoś
kkiko1 Re: kiko, ale tak nie bardzo wolno lub........... 05.02.07, 14:50 Och, Trudny - spraw jest wiele. Po pierwsze dziękuję za dobre rady, ale dlaczego sądzisz, że nie znam sylabowego pisma japońskiego? Ma zaledwie kilkadziesiąt znaków! Tekst jest wzięty z oficjalnego tekstu geologii dotyczacego....Tyli wiem... A co za różnica, polski czy japoński, tu i tak mało kto co rozumie. A walentyki itp. to smutne naśladownictwo, brr, takie nasze polskie papużenie właśnie, niemal odwieczne. Nasz wieszcz też tego nie lubił! Co do niektórych obyczajów Orientu, to ich nie neguję bynajmniej, podzieliłam się li tylko swymi doświadczeniami i do tej pory jest dla mnie zdumiewające, iż wywołało to taką burzę na forum. A kłopoty? No cóż, to niemal moja specjalność..... Pozdro! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 no widzisz to sie okazuje ze dla Ciebie .......... 05.02.07, 15:09 sylabizowanie tez nie jest trudne:) A o jakiej Ty burzy na forum wspominasz? To ze nikt nie był skłonny podzielac Twojego osobliwego zdania to uwazasz burza? Aaa, to juz lepiej przesylabizuj sobie inne terminy dotyczace meteorologii, np spadek cisnienia, wzrost zachmurzenia, ... Walentynki zas to nie jest smutne nasladownictwo, to jedynie taka zabawa rywalizowania starej tradycji rodzimej z opakowaniem dla populistycznej wiec chetnej masy....ze wygrywa ta popilistyczna? No to Cie nie dziwi, wszak sama jestes przedstawicielem podobnej sytuacji w sensie innym ale w zasadzie to idzie o to samo. A zreszta jaka roznica japonski, polski czy amerykanski....syalbizowanie potrafi byc atrakcyjne...no i proste:) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
szall Re: walentynki 06.02.07, 07:39 walentynki czy chcemy czy nie się przyjmują Odpowiedz Link Zgłoś