Gość: joe ostatnie chamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 16:13 agmen to sa ostatnie chamy naprawde ostrzegam wszystkich. nie liczcie na to, że bedziecie miec gdzie postaewic samochód, wykoannia bloków poniżej krytyki, zwłaszcza garaży, które regularnie są zalewane, grzyb na ścianach, syf, kiła i mogiła. a będzie jeszcze gorzej, jak oddadzą kolejne inwestycje. i nie jest prawda, że tak się zdarza na innych osiedlach. ODRADZAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ostatnie chamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 18:32 A ten grzyb to jest na ścianach w mieszkaniach czy garażach? Jak to zalewa garaże? Szkoda że takie rzeczy ktoś pisze dopiero teraz! Proszę o jakieś rozwinięcie tematu bo brzmiało strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ostatnie chamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 18:40 "byłam w kraku wczoraj to to co zobaczyłam na Wierzbowej to omal włosy mi nie powypadały - SCIANY ELEWACJII MOKRE JAK DIABLI A PODWYKONAWCA ROBI ELEWACJE - KŁADZIE STYROPIAN PYTAM MAJSTRA CO JEST ...zagadnełam na budowie a ON że LEOPARDA TERMINY GONIA !!!!!!! KUR.....a niech juz nie beda w terminie byłe by nie było problemów z plasnia - wiem Bardzo dobrze co sie zaczynie dziac po roku czasu jak budynek bedzie ogrzewany jakie grzyby i plesnie zaczną tam wychodzić w mieszkaniach - gwarantuje wam na 100 % !!!!!!!!!!!!! wcisna wam klucze do mieszkania a póżeniej sie bujajcie !!! KTOŚ TO WOGOLE WIDZIAŁ JAK ONI TO ROBIĄ ???? Zwrócił Uwagę na to ????" Taki wpis znajdował się na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=412&w=41229183&wv.x=2&a=73267855 A u nas ocieplają suche ściany? Ostatnio cały czas leje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ostatnie chamy IP: 80.48.137.* 17.12.07, 08:46 A dlaczego piszesz o Wierzbowej i o Leopardzie akurat tutaj ,przecież to nie nasza budowa.Nam budynki buduje firma Agmen.Ja kilka miesięcy temu rozmawiałam z Panią,która mieszka w jednym z 3 już istniejących budynków.Ta Pani miała tylko zastrzeżenia do małej ilości zieleni,ale tego chyba nikt z nas się nie spodziewa w osiedlu o takim zagęszczeniu budynków.Może ktoś z mieszkańców tych 3 budynków już zamieszkanych wypowiedział by się na temat jakóści wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czako Re: ostatnie chamy IP: 82.160.10.* 18.02.08, 17:31 Ja mieszkam tutaj i generalnie wspolczuje ludziom, ktorzy postanowili tutaj zakupic mieszkanie. Chetnych do poznania naszych problemow zapraszam na forum radzikowskiego100.pun.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morel Ceny leca na leb na szyje IP: *.ists.pl 16.12.07, 09:49 biznes.interia.pl/nieruchomosci/news/ogromn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 10:58 no to ładnie. szkoda że tak póżno się o tym dowiedziałem. ciekawe czy to ma zwiazek z tym że im się mieszkania tak sprzedają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 06.01.08, 11:40 Ja nie wierzę w to, aby mieszkania tak bardzo potaniały.Myślę, ze deweloper najpierw spróbowałby obniżyć cenę o 5-10%,a gdyby nie było amatorów i wtedy to być może spróbowałby obniżać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 14:29 to dlaczego jest tyle mieszkań jeszcze do kupienia po upływie prawie roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 06.01.08, 15:24 ja mysle ze to tylko kwestia czasu... a poza tym np. w bloku nr 2, ktory jest jz w calości otynkowany zostały tylko 2 mieszkania a jedno z nich to parter i to nad wjazdem do garażu więc sie nie dziwie ze nadal nikt sie nie skusil ... pozdro dla przyszlych mieszkańców :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 19:24 czemu nie napisałeś o 19 mieszkaniach w bloku nr 5 tylko o 2 w bloku 2. mało obiektywne podejście - ciekawe z jakiej przyczyny. mnie bardziej martwi ten grzyb co o nim pisali niż to że się mieszkania nie sprzedały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 07.01.08, 22:12 mnie tez martwi ten grzyb ale nie zabardzo rozumiem w której z ich poprzednich inwestycji wystapil ten problem .... Pisałam o bloku nr 2 - bo tam kupilam mieszkanie i losy tego bloku najbardziej mnie interesują:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 16:09 ja zrozumiałem że grzyb jest w tych blokach obok. to jest chyba jedyna ich inwestycja na radzikowskiego-brzoskwiniowej inne są gdzie indziej np wybickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.mercatorpapier.com.pl 10.01.08, 09:25 Co do ich inwestycji na Wybickiego moge poswiadczyc iz bloki sa super. Dobrze sie trzymaja. Slyszalam za to niepochlebne opinie o innych inwestycjach w ktorych maczal palce p.Oberkiewicz. Nie wiem czy to prawda ale mam nadzieje ze technologia poszla tak do przodu ze fakt robot w okresie zimowym, kiedy jest mokro i zimno nie wplynie na jakosc ich wykonania. mam nadziej ze to nie sa mrzonki czlowieka ktory wydal cale oszczednosci zeby kupic sobie mieszkanie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 12:30 To bogaci ludzie będą tam mieszkać jak kupują mieszkania po 60 m.kw za oszczędności - nawet całe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.mercatorpapier.com.pl 10.01.08, 13:13 jestes prostakiem gs Cale oszczednosci nie wykluczaja rowniez kredytu a mieszkanie nie musi byc 60m3 tylko 25m3. Otworz oczy slonko! Wiec badz uprzemy nie komentowac w tak nieprzyjemny sposob czyjejs wypowiedzi. To forum powstalo w celu informacyjnym a nie szacowaniu zasobnosci portfeli poszczegolnych mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 16:02 ja tam słowa o kredycie nie zauważyłem. raczej zauwazyłem kogoś kto się chciał pochwalić jakie miał oszczędności. na szczęście to forum nie powstała tylko po to, by informować o wielkości twoich oszczedności. to, że masz pieniadze nie upoważnia cię do nazywania nikogo prostakiem lub słonkiem bo to świadczy tylko żle o tobie i o twojej "kulturze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.mercatorpapier.com.pl 11.01.08, 10:08 o kulturze osobistej albo raczej o jej braku swiadcza twoje wypowiedzi. Jest rzecza bardzo dziwna ze potrzebowales az forum zeby zorientowac sie, iz czesc ludzi ma osczednosci i za nie kupuje mieszkania. Nie wiem czy wiesz w inwestycji Agmenu jest sporo mieszkan zarowno tych duzych jak i maly i wiekszosc z nich zostala sprzedana. A skoro ktos je kupil musial za nie jakos zalacic - podobnie jak ty! Dodatkowo pomysl, ze to nie jest jedyna inwestycja w Krakowie a zatem wychodzi na to, ze powinienes nienawidzic spora liczbe osob ... bo kupili mieszkania za oszczednosci swojego zycia. Jest mi bardzo przykro ze wylapujesz z cudzych wypowiedzi informacje najmniej istotne i dodatkowo zle je interpretujesz. Chcialam podzielic sie z ludzmi na forum obawa ze kazdy z nas wydal cale swje pieniadze, nieraz zadluzyl sie na dlugie lata a tymczasem produkt, ktory otrzyma moze okazac sie nie najlepszej jakosci. Moze lepiej zainteresuj sie faktem ze mozesz miec grzyb na scianie swojego nowego mieszkania na Brzoskwininowej a nie wielkoscia cudzych oszczednosci! Pomysl o tym zanim obsmarujesz kogos nastepnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 13:04 może pobiegaj kobieto albo inaczej wyładuj swoją energię bo jesteś zbyt agresywna. i czytaj proszę swoje wypowiedzi - może wtedy nie będzie w każdej z nich po kilka błędów. że o treści wypowiedzi nie wspomnę. i na tym kończę z Panią wymianę poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 12.01.08, 08:31 Czy był ktoś już zobaczyć swoje mieszkanko wewnątrz?Ciekawa jestem kiedy konkretnie planują oddanie pierwszego bloku.Może ktoś dowiadywał się.Jeszcze jedna sprawa czy odbieracie faktury na bieżąco czy czekacie aż się nazbiera kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 12:05 faktury przynajmniej ja odbieram co 2 - 3 miesiące (trudno tam zaparkować). ostatnio próbowałem się dowiedzieć (na szpitalnej) jaki będzie dokładny termin oddania mieszkań i ma to być w czerwcu. a dokładniejsze informacje prawdopodobnie można uzyskać w biurze na brzoskwiniowej. podobno też nie można oglądać mieszkań bo jak mi wytłumaczono: - to jest teren budowy - co by było gdyby wszyscy chcieli ogladać? - to 1 pracownik nic by nie robił tylko oprowadzał - i ostatni powód: a co by się stał gdyby w trakcie ogladania komuś się coś stało? i w sumie mają rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 12.01.08, 17:40 mi powiedziano na w biurze brzoskwiniowej ze mieszkania najszybciej bedzie mozna zobaczyc jak zdejmą żurawie z budowy.... mam nadzieję ze szybciej niz w czerwcu oddadza;-) moj blok czyli nr 2 pewnie bedzie gotowy juz w marcu-kwietniu... wiec licze na to ze moze wczesniej je oddadza;-) z tego co slyszalam to bloki 1-3 beda prwdopodobnie szybciej oddane niz 4 i 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 10:56 najpierw były sprzedawane oraz budowane bloki 1, 2, 3 a dopiero znacznie póżniej 4 i 5. wydaje mi się że kolejność oddawania bloków będzie następująca 2, 1, 3 lub 4 i na końcu 5. wydaje mi się że odstęp między oddaniem 1 bloku a ostatniego wynosić będzie 2 - 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 13.01.08, 11:51 I tu się mylisz ,bo najpierw sprzedawali blok nr 5( wrzesień 2006).Napisz kiedy Ty kupowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 17:17 początek 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 13.01.08, 20:31 Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 14.01.08, 01:05 ja kupowalam na poczatku 2007 i wtedy w sprzedazy byly tylko bloki 1,2,3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 22:34 zapytam poniewaz najwyrazniej cos mi ucieklo: o jakich fakturach mowicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 14.01.08, 08:27 Po każdej wpłacie Agmen wystawia fakturę.Ale jeśli nie odbierałeś ich to myślę,że nie masz powodu do niepokoju.Ja też mam kilka faktur do odebrania. Jeśli chodzi o terminy sprzedaży bloków,to Agmen też prowadzi jakąś dziwną politykę.Najpierw do sprzedaży wystawił 88 mieszkań(kwiecień 2006)Można było wtedy już dokonać rezerwacji bez żadnej wpłaty.Jak pytałam o dokładną lokalizację bloku to Panie nie bardzo chciały powiedzieć, w którym miejscu on będzie .Po kilku moich telefonach wreszcie powiedziały ,że najbliżej ulicy Conrada,co się zgadza.O pozostałych blokach w ogóle nie było mowy.Na początku września 2006 wezwali nas do podpisania umowy.Po wizycie na budowie byłam przerażona,bo dowiedziałam się,że najpierw to będą budować bloki jednoklatkowe ,a o tamtych to nic nie wiedzą.Jak póżniej dowiadywałam się w biurze o te bloki małe to odpoiedzieli,że będą budować ale mieszkania będą dużo droższe.Nic natomiast nie mowili,że bloki małe mają być budowane w pierwszej kolejności. Do chwili rozpoczęcia budowy bl.5(marzec 2007) niepokoiłam się co będzie z tym blokiem .Teraz cieszę się z postępów budowy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 15:18 a po ile były wtedy te mieszkania w bloku nr 5? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 15:22 czy ktoś może pamieta ile kosztuja garaż (m.kw)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ garaz IP: *.agh.edu.pl 15.01.08, 19:53 garaze - przynajmniej w momencie jak ja kupowalam mieszkanie w lutym 2006 - kosztowaly 20tys; a nie wiecie co z miejscami postojowymi? beda czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: garaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 18:44 witam o co chodzi z ta obniżką cen? niestety link który jest podany wcześniej jest już niedostępny! proszę o konkretną odpowiedz! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: garaz IP: *.ghnet.pl 24.01.08, 10:37 Co sie dzieje! Mieszkam na parterze bl 100a i zauwazyłem wczoraj coraz wiecej ciezkich samochodów,ktore kusuja po naszej wewnetrznej drodze do nowobudowanych bloków.Jakim prawem.widze ze agmen pozwala sobie stanowczo za duzo.W mieszkaniu juz mam popekane sciany z jednej strony ciezkie pociagi,samoloty wszystko drga w mieszkaniu a tu jeszcze samochody ciekawe jak droge zepsuja to wspolnota bedzie musiała remontowac a nie oberki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: garaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 16:13 a czy na drodze dojadowej są jakieś znaki ograniczające masę pojazdu wjeżdzajacego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: garaz IP: *.ghnet.pl 24.01.08, 23:11 To jest deptak a nie zadna droga dojazdowa, ale chciwe oberki zlikwidowały resztki nedznego trawnika i urzadziły miejsca parkingowe ale pieniadze nie poszły na konto wspolnoty tylko do ich kieszeni i w ten sposob samochody jezdza nam pod oknami,nie można wcale odpocząć no a teraz jeszcze horror z tymi samochodami z budowy, caly deptak jest brudny błoto wnosimy az na klatki ,kurzy sie niemilosiernie.Mam nadzieje ze to był incydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania k Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: *.ists.pl 27.01.08, 21:21 Ceny spadaja z tego co wiem Agmen nie moze sprzedac pozostalyc mieszkan nawet po 5000 zl(tyle obnizaja podobno po negocjacjach) za metr i dalej nie ma chetnych Troche sie martwie bo troche mnie to mieszkanie wysilku kosztowalo Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy 28.01.08, 09:08 nie ma takiej opcji aby mieszkania były po 5000 PLN, bo po tyle to nie ma nigdzie w krk mieszkzań, na radzikowskiego przykościele i przy torach jakoś po 7.500 się sprzedają. nie wierzcie plotkom że są mieszkania po 5.000 PLN/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: *.ghnet.pl 28.01.08, 18:30 Morfinka to chyba z biura agmenu .za płotem sprzedaja mieszkania od 6500 zł a tu w tm betonowym getcie agmenu mieszkania powinny kosztować od 2000 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy 29.01.08, 08:57 nie z biura agmenu. za płotem są po 6741, i mówiłem już kilkakrotnie że to bardzo dobra cena. a na radzikowskiego sprzedają po 7500, więc nie wiem o co chodzi. że bloki agmenu brzydkie? no tak ale niech nikt nie opowiada głupot że mieszkania po 5.000 PLN są dostępne. Bo takich to ze świecą w całym krk szukać trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: *.ghnet.pl 29.01.08, 15:00 Jednak jedzie od ciebie na milę agmenem.Porównaj jednak betonowe getto mowie o tych 5 budynkach nowobudowanych bo te stare są jeszcze do wytrzymania chodzi o odległosci miedzy nimi a nowobudujace sie budynki atalu i ceny tamtych i agmenu.Piszesz ze na Radzikowskiego sprzedają po 7500 tylko ,ze nie sprzedali jeszcze ani jednego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy 29.01.08, 17:09 poczytaj sobie inne posty w tym wątku, wtedy przestaniesz pisać głupoty że jestem z agmenu. tam pisze co mi się podoba i dlaczego. bardzo podoba mi się osiedle realizowane przez ATAL, uważam że jest 10 razy lepsze niż wasz AGMEN. ja jestem postronnym użytkownikiem i nie dodawaj do tego ideologii! a co do tego ile i gdzie sprzedali to nie masz pojęcia. wejdź na stronę tego developera i zobaczysz co i jak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: 82.160.241.* 01.02.08, 21:50 Byłam kiedys na tym waszym osiedlu niby strzezonym a z kazdej strony dziury przez ktore moze wchodzic kto chce i po co chce.Po deptaku przemykaja wielkie cieżarówy z budowy,ludzie musza uciekac przed rozjechaniem bo szybkosci takie jak na autostradzie a wasza niby ochrona to sie zajmuje wpuszczaniem samochodów a nie pilnowaniem.A ta ciemna ulica to tez podobno nie osiedla tylko prywatna,niedługo kazą wam płacic za przejazd albo zagrodza droge.Dziwne jak można zbudować osiedle bez drogi osiedlowej .Dziwne to osiedle,takie betonowe,szczatkowa zielen.dwa krzaczki na krzyz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 10:00 czyli kupowanie tam to wielki błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: 82.160.241.* 02.02.08, 21:04 Sama musisz sobie odpowiedzieć,czy lepiej mieszkać po sasiedzku gdzie buduje firma atal / na wiekszym obszarze bedzie zbudowane około 170 mieszkań a agmen na mniejszym obszarze około 240 mieszkań to te 3 bloki i około 300 mieszkań w 5 nowych blokach razem około 540 mieszkan to dopiero ciasnota a oprócz tego nie ma parkingów a na ulicy dojazdowej nie wolno parkowac bo zarzadca ten sam co zbudował to chinskie osiedle nie pozwala i nasyła na mieszkańcow straz miejską .Nie mówie juz o tym,ze jak znajomi przyjezdzaja to rownież nie maja gdzie zaparkować tylko muszą jezdzić i szukac miejsca w okolicy.I jeszcze jedna sprawa jest to osiedle betonowe bardzo mało zieleni ,nieprzyjazne dla mieszkańcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: *.agh.edu.pl 03.02.08, 22:32 moze kazdy swoje chwali ale.... ja jestem bardzo zadowolona ze kupilam mieszkanie w agmenie. Narazie nie ma zadnych problemów - budowa idzie zgodnie z planem - i mieszkania beda do odbioru juz w czerwcu ( a moze nawet szybciej) a jakby na to nie patrzec w atalu trzeba na to jeszcze troche poczekac - a do tego czasu trzeba gdzies mieszkac.... Bylam dzis na budowie i uważam że wcale nie jest ciasno - mi sie podoba to rozplanowanie osiedla. Nie sadze zeby w inwestycji atalu bylo wiecej "zieleni" bo niby skad? moze to rzecz gustu - mi sie podoba agmen! pozdro dla wszystkich przyszlych mieszkancow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: *.mercatorpapier.com.pl 04.02.08, 08:44 Zgadzam sie z JJ. Mieszkac gdzies trzeba a oferta innych deweloperwo moze czasem jest lepsza ale nie ukrywajmy ze niejednokrotnie znacznie drozsza albo zlokalizowana daleko od centrum. Zieleni w Agmenie jest malo, drutu kolczastego i wscieklych dobermanow tez nie ma ale jesli ktos sie ma wlamac i cie okrac to zrobi to pomimo niewiadomo jakiej ochrony. Co do Atalu to jedyny OGROMNY plus to dostosowanie dla niepelnosprawnych czego w Agmenie nie uswiadczysz co do zielenei to bym sie tak nie zachwycala. Jesli ktos byl ostatnio w tamtej okolicy to wystarczy popatrzec na powierzchnie jaka zostala wykupiona przez Atal i wyobrazic sobei tam 3 bloki. Uwierzcie, nie trzeba byc architektem zeby sie zorientowac ze na park to tam nie ma miejsca moza kilka drzewek karlowatych:) Wizualizacje wygladaja ladnie ale przypomnijcie sobie ze na agmenowskich tez widnialo kilka drzewek:):) CZas pokaze jak to wszytsko bedzie wygladalo. Pozdrawim przyszlych wspollokatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: 82.160.241.* 04.02.08, 12:10 Agmen buduje na mniej wiecej porownywalnej powierzchni 8 bloków a atal 3 bloki i to jest kolosalna różnica.I atal mam nadzieje że pięknie zagospodaruje to swoje osiedle zielenia wraz z oddaniem apartamentow nie jak agmen ze dopiero z pieniedzy wspólnoty ledwo zasadził kilka mizernych krzaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 14:01 Aniu jak ci się tak nie podoba to czemu nie kupisz w Atolu tylko będziesz się męczyć w Agmenie? Może sa jakieś plusy? Wiadomo, że nie jest nim cena bo ta nie jest niska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: 82.160.241.* 04.02.08, 11:59 JJ jest zadowolona i uważa .że nie jest ciasno hahahahahahhaa! Chyba nie musi kupować telewizora bo bedzie mogła ogladać u sąsiadow, bedzie mogła uczestniczyć w zyciu sasiadow,przezywać ich nieporozumienia,troski i libacje,bedzie wiedziała co gotuja itd.Ale ona to lubi hahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 13:24 a to dobry tekst podoba mi sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 13:06 tak, kupowanie tam to wielki błąd!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 13:57 radzikowskiego100.pun.pl/forums.php to forum mieszkańców osiedla przy ulicy radzikowskiego. warto poczekać kilka dni na hasło, zalogować się i poczytać, co ci, którzy pochopnie kupili mieszkanie od agmenu myślą na temat dewelopera i zarządcy w jednej osobie to jest najlepsza informacja, serdecznie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: 80.48.137.* 11.02.08, 10:35 Są nowe fotki z 8.02.2008.Czy mieszkańcy bloku nr 2 wiedzą już kiedy będzie odbior mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ odbior IP: *.agh.edu.pl 15.02.08, 22:54 witam! bylam dzis w agmenie - odbior bloku nr 2 jest tak jak w umowie w czerwcu... mozna wejsc na budowe, trzeba sie tylko umowic wczesniej - ja juz dzis poogladalam moje mieszkanko - wyglada na to ze wszystko jest OK! wyglada lepiej niz sie spodziewalam... ;-) pozdro dla mieszkancow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: odbior IP: 80.48.137.* 16.02.08, 18:03 Czy to znaczy,że Twoje mieszkanie jest już wykończone wewnątrz.Jak wyglądają klatki schodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: odbior IP: *.agh.edu.pl 17.02.08, 01:06 Ja bylam w piatek w bloku nr 2 - na klatce schodowej sa polozone plytki - na balkonach częściowo. W dniu w ktorym byłam akurat testowano winde :) ale jeszcze wiele brakuje do wykonczenia.... polecam przejść sie na budowe i zobaczyc na wlasne oczy ;-) u mnie w mieszkaniu z grubsza wszystko jest ok. Ale z tego co mówiono mi w biurze nie jest jeszcze dociągnięta woda do inwestycji wiec pewnie jeszcze troche to potrwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska zalaczniki do umowy???? IP: *.mercatorpapier.com.pl 18.02.08, 08:42 Witam przyszlych mieszkancow Brzoskwiniowej. Mam bardzo wazne pytanie do Panstwa. Jak wygladaly zaczniki do waszej umowy z Agmenem? Chodzi dokladnie o plany mieszkania, plany budowy itp. Czy otrzymali Panstwo tylko plan wlasnego mieszkania, oderwany od rzeczywistosci, czy tez maja Panstwo jakies odniesienie mieszkania do calego pietra, ukladu pietra do calego osiedla, roze wiatrow?? Jednym slowem czy maja Panstwo pisemne potwierdzenei w ktorym miejscu budynku znajduje sie Panstwa mieszkanie?? Bede wdzieczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: zalaczniki do umowy???? IP: 80.48.137.* 18.02.08, 10:58 Ja w umowie mam napisane które piętro i który blok oraz na rysunku ofertowym ale podbitym przez Agmen mam zaznaczone mieszkanie na rzucie piętra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: zalaczniki do umowy???? IP: *.mercatorpapier.com.pl 18.02.08, 11:57 rzut pietra?? caly, dokladny, czy tez maly rysunek pogladowy w rogu kartki, na ktorej jest rzut mieszkania? Chodzi o to czy jest odniesienie do stron swiata, do innych budynkow? czy jest Pani w stanie w 100% powiedziec ktore to mieszkanie i 'na co' wychodza Pani okna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: zalaczniki do umowy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 15:31 można się zorientować w którym miejscu znajduje sie mieszkanie na podstawie klatki schodowej. nie ma za to informacji na temat stron świata. przy okazji mam pytanie czy ktoś się orientuje w jakich cenach będą miejsca postojowe na zewnątrz, przed blokami? bo jak wszyscy zjadą samochodami wieczorem to może być ciężko z parkowaniem a chodzić kilometr do samochodu 2 razy dziennie troszkę bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: zalaczniki do umowy???? IP: 82.160.246.* 24.02.08, 03:00 miejsca postojowe? hehehe, nawet nie wiesz co cię jeszcze czeka, jak się wprowadzisz, to się dowiesz, w jaką minę wdepnąłeś, miejsc postojowych tutaj NIE MA !!! autko trzymasz na trawie za bramą, gdzie jest tak ciemno, że kompletnie nic nie widać, więc nawet z okna nie dojrzysz, jak ci będą obrabiać samochodzik, wiem, bo tu mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: zalaczniki do umowy???? IP: 80.48.137.* 19.02.08, 11:53 Ja mam mieszkanie w bloku nr 5 środkowe .Ponieważ byłam na budowie to wiem ,że bloki 4 i 5 są ustawione północ -południe, jedynie skrajne mieszkania mogą być usytuowane inaczej no i chyba niekóre mieszkania jednopokojowe są tylko od północy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: zalaczniki do umowy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 16:51 a w czym jest problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: zalaczniki do umowy???? IP: 80.48.137.* 15.03.08, 14:30 Czy można już oglądać mieszkania w pozostałych blokach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: odbior IP: *.mercatorpapier.com.pl 18.02.08, 08:46 JJ mam pytanie, poniewaz nie predko bede mogla sie sama wybrac i ogladnac mieszkania, chcialam zapytac jak wygladaja wejsca do klatek schodowych? Czy sa podjazdy dla niepelnosprawnych? Czy mozna od razu z poziomu 0 wjechac do windy? Czy tez jak w poprzednich blokach sa waziutkie klatki schodowe i po kilka schodkow w kazdym mozliwym miejscu przez co niepelnosprawni i matki z wozkami musza nauczyc sie latac nim wejda do srodka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: odbior IP: *.agh.edu.pl 18.02.08, 20:58 Witam! winda jest z poziomu zero. Co do wejsc do klatek schodowych to narazie praktycznie ich jeszcze nie ma .... narazie jest jeden wielki stopien - ani schodkow, ani podjazdu, ani drzwi do klatki... i w sumie nie zapytalam bedac tam jak to bedzie wykonczone - ale wydaje mi sie ze moznaby zadzwonic do biura agmenu i ich wypytac;-) co do szerokości klatek - to przyznaje ze tu tez sa bardzo waskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: 82.160.241.* 11.02.08, 12:36 Morfinka napisz ile bierzesz tej morfiny i czy raz dziennie czy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Nie martwicie sie ? ze wtopilismy IP: 82.160.246.* 24.02.08, 03:08 ania podoba mi się Twoje poczucie humoru, umówisz się ze mną? ps. masz rację agmen to ostatnie badziewiarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 15:08 Wydaje mi się że wszystkie bloki muszą oddać mniej wiecej w tym samym czasie. Z tego powodu bloki już wybudowane czekać będą na inne które są w końcowej fazie prac budowlanych. Przynajmniej tak bywa na innych inwestycjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 19.02.08, 21:32 Czy wiecie co znajduje się na 6-tym piętrze bl 1-3? Czy są to mieszkania ,czy pomieszczenia windowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 20.02.08, 00:03 tam sa mieszkania - po 54m2 ; w bloku nr 3 chyba sa jeszcze na sprzedaz;-) ale cene maja koszmarna - 10000/m2 (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 28.02.08, 11:51 Witam przyszłych mieszkańców .Może ktoś wie ile jest garaży w blokach jednoklatkowych a ile w trzyklatkowych i czy są jeszcze garaże do kupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ garaze IP: *.chemia.pk.edu.pl 28.02.08, 15:49 w bloku nr 2 na pewno juz nie ma;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ nowe fotki z marca IP: *.chemia.pk.edu.pl 10.03.08, 10:12 nowe fotki z marca na str agmenu - calkiem fajne te balkony wymyslili ;-) szkoda ze jeszcze nie ma ich na bloku nr 2 - teraz wyraznie nadganiaja prace na pozostałych budynkach....co myslicie o terminie oddania ? czy jest chociaz cien szansy zeby bylo to wczesniej niz mamy w umowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 27.03.08, 17:49 czy byl ktos ostatnio na budowie? robia juz otoczenie bloków 1,2,3 ? nie wiecie czy jest juz woda doprowadzona ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos 80% mieszkan jest kupiona inwestycyjnie IP: *.ists.pl 30.03.08, 13:31 kogo interesuje woda :), przeciez wiekszosc mieszkan jest kupiona inwestycyjnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: 80% mieszkan jest kupiona inwestycyjnie IP: *.agh.edu.pl 30.03.08, 14:38 mnie interesuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Mokre sciany IP: 213.77.32.* 02.04.08, 08:29 Bylam na budowie w poniedzialek. ogolnie wyglada niezle, niestety sa pewnie niedociagniecia, wiec polecam wszystkim wizyte i kontrole. Zwlaszcza jesli prosiliscie o jakies przerobki, u mnie w wiekszosci okazalo sie ze sobie o nich zapomnieli..... porazka Jedna rzecz mnie niepokoi. MOKRE sciany!!!!!!!!! Ja rozumiem ze jest to swieze, ze bylo zimno ale sciany nie powinny byc az tak mokre, u mnie, po polnocnej scianie leje sie woda!!! i oczywiscie niekt nie wapdnie na to zeby pootwierac okna na przestrzal i zrobic przeciag, ktory najlepiej suszy. Owszem okna sa uchylone ale w tym tempie schniecie potrwa miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Mokre sciany IP: 80.48.137.* 02.04.08, 21:38 Czy można już oglądać mieszkania w blokach 4i5.W którym bloku są takie mokre ściany i na którym piętrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Mokre sciany IP: 213.77.32.* 04.04.08, 08:58 Nie wiem czy 4 i 5 sa czynne dla zwiedzajacych ale najlepiej zadzwonic i zapytac. Sciany sa mokre w 3 bloku, zwlaszcza od polnocnej strony. Ciekawe czy tak jest wszedzie od strony polnocnej czy tez cos zmascili wlasnie w tym bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyczesany Re: 80% mieszkan jest kupiona inwestycyjnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.08, 15:32 taaa...inwestycyjnie to sobie można kupic apartament w centum. Sugerujesz, że 80% mieszkań bedzie niezaieszkana? Bo nie wiem co chciałeś powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 18:18 nowe fotki na stronie agmenu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 06.04.08, 08:54 Ciekawa jestem jaki metraż mają garaże w bloku nr 2.Czy może mi ktoś odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ garaze IP: *.agh.edu.pl 06.04.08, 19:23 kolo 18m2 ale sa chyba 3 rodzaje garazow - niestety wszytstkie juz sprzedane...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: garaze IP: 80.48.137.* 12.04.08, 07:54 Czy ktoś orientuje się ile wynosi czynsz za mieszkanie w blokach już istniejących?Ja mam mieszkanie około 52 m2.Czy znany jest juz dokładny termin oddania bl. 2 .Mój blok 5 oddany ma być w lipcu.Pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: garaze IP: 213.77.32.* 14.04.08, 08:35 Proponuje wejsc na forum osob juz mieszkajacych na brzoskwiniowej i zapytanie 'u zrodla' :) radzikowskiego100.pun.pl/viewforum.php?id=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ odbior IP: *.chemia.pk.edu.pl 21.04.08, 09:24 czy ktos dowiadywal sie kiedy bedzie odbior bud 2 ? wszytko po staremu 31 czerwiec? na nowych fotkach wszytko wyglada juz ok.... mam nadz ze moze uda sie wczesniej... chociaz jak ostatnio pytalam w agmenie to nie robili zludzen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: odbior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 06:59 A w umowie jest napisane że od lutego 2007 budowa trwa 16 miesięcy czyli do końca maja 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: odbior IP: 80.48.137.* 26.04.08, 15:14 Blok 5 ma być oddany w lipcu,ale na razie dokładnie nie wiadomo czy na początku ,czy na końcu miesiąca .Sądząc po zaawansowaniu prac stawiała bym jednak na koniec miesiąca.Otoczenie pozostałych bloków przypomina również plac budowy.Jeszcze tam jest wiele do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
maxynciusz Re: odbior 04.06.08, 14:25 Biorąc pod uwagę stan zaawansowania przyłączy oraz robót w około budynków jak drogi chodniki itd., jestem przekonany ze odbiór mieszkań będzie w okolicach połowy sierpnia – jak dobrze pójdzie, niestety chyba mam racje, potwierdzają to również inne osoby majace cos do powiedzenia w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: odbior IP: 213.77.32.* 09.06.08, 08:11 Pewnie masz racje, bloki 1,2,3 mialy byc pod koniec czerwca a jzu sie okazalo, ze bede dopiero w polowie lipca jesli wogole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: odbior IP: *.agh.edu.pl 09.06.08, 19:23 skąd masz te informacje? byłam 2 tyg temu na budowie i w agmenie twierdzili że wszytko idzie zgodnie z planem i pod koniec czerwca będa odbiory... jeśli to prawda to "świetnie" - bo ja mam już ekipę zaklepaną i nie wiem co teraz zrobię z nimi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: odbior IP: 213.77.32.* 10.06.08, 08:18 4 dni temu dzwonilam do Agmenu (na szpitalnej), panienka mi powiedziala ze maja jakies problemy i oddanie bedzie w polowie lipca jesli zdaza. Moze nie skonsultowala tego z ludzmi na brzoskwiniowej, a moze pomylila budowy a moze miala zly dzien i zrobila mi na zlosc :) kto ich tam wie, przestalam wierzyc w cokolwiek co mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas odbior IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.06.08, 17:19 Mam złe wieści odbiór mieszkań przesuwa na połowę lipca, mają kłopot z wodociągiem i wciąż czekają na podłączenie wody. W związku z tym nie mogą zacząć prac wykończeniowych przed budynkami (chodniki, uliczki, itp.). Byłem w środku budynku i wygląda to nieźle windy są podłączone jest prąd i centralne. Garaże super bardzo ładnie wykończone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.chemia.pk.edu.pl 05.05.08, 12:48 mam pytanie do tych, którzy jużbyli w swoich mieszkaniach: czy sprawdzaliście czy jest prąd, okna, drzwi wejściowe, równość ścian i podłóg itp? ja sie chyba wybiorę jeszcze raz bo wtedy tylko rzuciłam okiem .... nie wiecie czy jest już woda doprowadzona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 12.05.08, 11:19 Ja też byłam w mieszkaniu,ale dosłownie przez moment i niewiele widziałam.Blok 5 mają oddać w lipcu,a te mniejsze podobno miesiąc wcześniej.Jak się dowiesz czegoś więcej o naszych mieszkankach to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 25.05.08, 16:01 Witam przyszłych mieszkańców.Sądząc po ciszy na forum niektórzy już chyba urządzają swoje mieszkania i nie mają czasu na siedzenie przed komputerem.Napiszcie czy już załatwiacie jakieś wyposażenie do swoich mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 25.05.08, 18:33 ja sie jeszcze nie wybrałam żeby obejrzeć drugi raz... ciągle to przekładam ze względu na prace...nie sadzę żeby ktoś się urządzał już - bo odbiór jest 30 czerwca:)przynajmniej dla bloku 2 więc dla 1 i 3 pewnie też ;-) ja już zaprojektowałam urządzenie mieszkania - teraz z niecierpliwością czekam na odbiór bo chciałabym się jak najszybciej wprowadzić:)pozdro dla wszystkich przyszłych mieszkańców;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.ists.pl 25.05.08, 20:42 A co ma wspolnego odbior z urzadzaniem mieszkania ? czesc osob juz kladzie flizy , maluje itp. Grunt to sie po prostu po ludzku dogadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 26.05.08, 21:18 ja tego nie rozumiem... jak można kłaść flizy czy malować skoro nie odebrało się mieszkania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 28.05.08, 22:10 Czy dostał ktoś końcowe rozliczenie z Agmenu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola A czy masz zamiar nie odebrac mieszkania :) IP: *.ists.pl 29.05.08, 14:31 Moze zejdz na ziemie :) -przeciez wiadomo ze odbierzesz mieszkanie a jak komus sie spieszy zeby mieszkac, albo zaczac wynajmowac jak najszybciej - to po prostu dziala :) Zycie jest zyciem - a teoria teorią - proponuję wiecej odwagi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: A czy masz zamiar nie odebrac mieszkania :) IP: *.agh.edu.pl 29.05.08, 16:41 dziwne - dowiadywałam się w agmenie - i twierdza że nie ma takiej możliwości, poza tym bywam na budowie i nie zauważyłam żeby ktoś wykańczał już mieszkanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Dziewczyno w jakim swiecie ty zyjesz !!! IP: *.ists.pl 30.05.08, 10:54 "dowiadywalam sie w agmenie":) - chyba zarujesz albo jestes taka naiwna - poszlas do agmenu i pytasz oficjalnie czy mozesz sobie w mieszkaniu cos robic - mieszkania sa nie odbebrane !!! sama to piszesz Co pewnie jeszcze chcesz na forum na pisac w ktorym mieszkaniu cos ktos robi i kto dal klucze )- wez popytaj kogos kto sie nie wyrywa jak filip z konopi jak to sie robi i nie pisz na forum takiego czegos ze sie w "agmenie dowiadywalam" bo juz nikt nic tutaj nie doradzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas wrzuć na luz IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 31.05.08, 00:48 Pani Jolu o co te spory i czepianie się kogoś wypowiedzi? Na przyszłość proszę ignorować i nie róbmy z tego forum miejsca gdzie się ludzie kłócą bo nie na tym rzecz polega. Istotą forum jest to żeby się informować. Jeśli chodzi o tą sytuację z wykańczaniem mieszkania to rozmawiałem z agmenem i w dalszym ciągu należy się z nimi umawiać na oglądanie mieszkania natomiast nie mieli żadnego problemu żebym na to spotkanie wpadł z firmą która od razu weźmie pomiary na moją kuchnie i szafy. Agmen ma umowę z wykonawcą, w której jest powiedziane że wykonawca nie może udostępniać lokali przed terminem oddania obiektu wyznaczonym przez agmen i tylko agmen może zezwolić na wcześniejsze oglądanie ale tylko pod ich nadzorem więc sam wykonawca zabroni nam wejść na budowę bo tam ciągle są prowadzone prace. Co jeśli komuś coś spadnie na głowę kto będzie za to odpowiadał? To usłyszałem na budowie jak chciałem wejść na własną rękę zobaczyć czy zmienili układ ścian który wcześniej uzgodniłem. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andriu B Nie zachowujcie sie jak dzieci :) IP: *.centertel.pl 01.06.08, 20:45 Pani JJ Pani Jolu i Panie Lukaszu nie zachowujcie sie wszyscy jak dzieci - bez emocji ale i bez latania z byle bzdurą do Agmenu - co Wy dziecmi jestescie - jak swiat swiatem pewne rzeczy zalatwia sie na budowie a jak nie wiecie jak to popytajcie rodzicow - ale prosba nie ma co doprowadzać do sytuacji że na forum już nikt nic nie powie bo zaraz do biura ktoś poleci :) a na budowie za chile już nic człowiek nie ząłatwi więc jak pisze pan Łukasz wrzućcie wszyscy na Luz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Szukam wlascicieli mieszkan na p.4 w blokach 1,2,3 IP: 213.77.32.* 02.06.08, 09:40 Witam, mam wrazenie ze coraz mniej ludzi wchodzi na to forum jednak podpytam poniewaz jak na razie jest to jedynty sposob kontaktu z nieznajomymi, przyszlymi wspolmieszkancami. Drodzy Panstwo szukam osob, ktore zakupily mieszkania na 4 pietrze w blikach 1,2,3. Sprawa jest wazna, chcialam porozmawiac o cudnym wykonczeniu jaki znalazlo sie nad naszymi okani o niezgodnisci z wizualizacja i byc moze o pomysle jak ten problem rozwiazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Szukam wlascicieli mieszkan na p.4 w blokach IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.06.08, 17:39 Co prawda nie jestem właścicielem mieszkania na 4 pietrze ale mam mieszkanie na 5. Też nie jestem zadowolony z niektórych zmian (balkony dokładnie barierki odgradzające od sąsiada,zmiany elewacji zewnętrznych itp.). W marcu rozmawiałem z prawnikiem odnośnie niezgodności z wizualizacją i jedyne co możemy zrobić to rozwiązać umowę bez ponoszenia konsekwencji agmen zwróci nam pieniądze a odsetki w banku za zaciągnięty kredyt sami sobie płacimy. Jest mały wyjątek w momencie kiedy udowodnimy agmenowi ze dokonali zmian (wizualizacja nie jest podstawą do tego ważne są tylko plany)to możemy się domagać np. pokrycia kosztów kredytu (odsetek)o ile wygramy sprawę i będziemy mieć cierpliwość bo nie wiadomo ile to potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula wywietrzniki IP: *.agh.edu.pl 02.06.08, 17:54 byliscie ostatno na budowie? widzieliście te wywietrzniki w łazienkach i kuchni? dla mnie to szok... no i w łazience mam o wiele szerszy komin niż na planie i przez to nie zmieści mi sie wanna którą planowałam.... lipa;-( niewspomne już o innych niedoróbkach .... na szczęście okno które nie chciało sie otwierać jest już naprawione :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Szukam wlascicieli mieszkan na p.4 w blokach IP: 213.77.32.* 04.06.08, 08:33 czesc lukas, tego sie obawialam:( rowniez rozmawilam z prawnikami, z rzecznikiem do spraw konsumenta i rezultat jest ten sa co u Ciebie. Zero podstaw do roszczen, rozprawa na wlasny koszt, ciagnaca sie latami i marna szansa na wygranie. Wizualizacja nie jest obowiazujaca, plany na ktorych obecnie buduja nadal sa stare, tzn jeszcze z 'zaglami' a tymczasem Agmen dokonuje przerobek i wykazuje sie niezwykla inwencja tworcza! oczywiscie przy oddaniu budynkow beda jzu mieli plany poprawione i dopasowane do stanu rzeczywistego wiec zas nie bedzie sposobu zeby ich przyszpilic. Trafia mnie jak sobie o tym pomysle poniewaz nie baczac na ludzi ktorzy zaciagneli kredyty, porobili plany urzadzenia mieszkania Agmen przesuwa okna, dobudowuje kolejne w miejscu gdzie nia mialo ich byc, instaluje rynny na 2cm nad twoim oknem, nie robi zadaszenia nad balkonem.................i ta lista sie tak ciagnie. Jesli ktos ma pomysl co z tym zrobic, niech napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Szukam wlascicieli mieszkan na p.4 w blokach IP: 80.48.137.* 16.06.08, 21:24 Czy oddanie bloków 1-3 odbędzie się w uprzednio ustalonym terminie tj. 30 czerwca,a kiedy przewidziane jest oddanie bloków 4i5? Bardzo proszę o odpowiedż jeśli ktoś jest zorientowany.Ja będę na budowie w tym tygodniu ,więc jeśli macie jakieś pytania to mogę czegoś się w waszym imieniu dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdynant Re: Szukam wlascicieli mieszkan na p.4 w blokach IP: *.ghnet.pl 20.06.08, 14:48 zapytaj kto wpadł na genialny pomysł umieszczenia śmietnika na placu pomiędzy blokami 2 ,3 i 4 !!! .....głupota nie boli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas odbiór IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.06.08, 17:25 Mam złe wieści odbiór mieszkań przesuwa na połowę lipca, mają kłopot z wodociągiem i wciąż czekają na podłączenie wody. W związku z tym nie mogą zacząć prac wykończeniowych przed budynkami (chodniki, uliczki, itp.). Byłem w środku budynku i wygląda to nieźle windy są podłączone jest prąd i centralne. Garaże super bardzo ładnie wykończone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Miejsca perkingowe IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.06.08, 17:48 Jeśli chodzi o miejsca parkingowe ktoś wcześniej mówił że to nie jest zgodne z ustawą ministra infrastruktury i że powinno by 1 miejsce na jeden lokal mieszkaniowy. Niestety nie dla wszystkich tych miejsc wystarczyło w przypadku naszego osiedla, oczywiście Agmen żeby wszystko się zgadzało i żeby zaoszczędzić na gruncie, którego nie ma na taką liczbę miejsc parkingowych bo postawił za dużo bloków na małym skrawku, ominął ten przepis robiąc wysokie garaże w których zazwyczaj stosuje się windy(podnośniki) żeby upchnąć drugi samochód. Sprawa jest prosta jeden garaż to 2 miejsca plus te na zewnątrz daje nam tyle żeby nie złamać tej ustawy, tylko 1 garaż to jeden właściciel. Do odbioru oni liczą miejsca a nie ile osób ma miejsce a ile nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Miejsca perkingowe 2 IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.06.08, 17:56 Zostałem poinformowany że będzie budowany kolejny budynek, w którym znajdować się będzie 2 razy więcej miejsc parkingowych niż mieszkań i będzie możliwość kupna miejsca przez mieszkańców innych budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Wykończenie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.06.08, 18:19 Jak już wspomniałem byłem w środku budynku i bardzo mi się podobało nie mam nic do zarzucenia Agmenowi jeśli chodzi o klatkę schodową no i w sumie całą resztę wygląda to ładnie i solidnie. Zaskoczyły mnie jakieś dziwne wentylatory (kuchnia i łazienka) ale wyglądają dość estetycznie i nie przeszkadzają. Budowlańcy których tam spotkałem powiedzieli mi ze w łazience przed położeniem kafelek dobrze jest zabezpieczyć podłogę izolacją wodoodporną bo takowej nie ma i w przyszłości możemy zalewać sąsiadów. Balkony są ładne i wykafelkowane, mam jedno ale, nie są odgrodzone od sąsiadów, barierki łączą się na wysokości ok. metra i nie ma żadnego parawanu. To dotyczy 5 piętra w blokach 1-4 obawiam się że w przyszłości jak każdy zacznie je robić na własną rękę spaskudzi to wygląd zewnętrzny budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 01.07.08, 17:49 czy ktoś już dostał list z terminem odbioru? do końca czerwca mieli wysłać podobno :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 02.07.08, 06:55 Pani z Agmenu powiedziała,że na początku lipca powinniśmy dostać końcowe rozliczenie.Może od razu dostaniemy informację kiedy będzie odbiór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pole Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.compower.pl 02.07.08, 08:55 Przeciąga się. Ale to normalne. Robotnicy zamiast pracować pwenie jedzą hot-dogi z Ikei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Rozliczenia i oddanie IP: 213.77.32.* 02.07.08, 09:04 Spokojnie, rozliczenie oczywiscie przyslali, bo jesli chodzi o ich pieniadze to sobie pilnuja. Ale oddanie bedzie dopiero pod koniec lipca. Czy ktos juz sprawdzil rozliczenie koncowe? Czy zgadza sie wam kwota zwiazana z przerobkami instalacji elektrycznej (gniazdka itp)?? Pytam, poniewaz obiecywali inne kwoty za kazdy dodatkowy punkt a tymczasem rozliczenia sa prawie o polowe wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM Re: Rozliczenia i oddanie IP: *.chemia.pk.edu.pl 02.07.08, 10:15 mi obiecywali że do końca czerwca wyśla powiadomienie kiedy bedzie odbior i że nie będzie to później niż połowa lipca; ale póki co listu nie ma... na umowach mamy napisane II kwartał 2008 a on się skończył w poniedziałek ;-( ciekawe czy sie w końcu uporali z tym przyłączeniem wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Przekazanie mieszkan sierpien, wrzesien 2008 IP: *.ists.pl 03.07.08, 19:46 Dzwonilem dzisiaj do Agmenu zostalem poinformowany ze : 1) rozliczenie koncowe zostanie wyslane do nas w tym tygodniu 2) przekazanie mieszkan odbedzie sie w sierpniu -wrzesniu 2008 roku 3) akty notarialne to wrzesien- pazdziernik 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Przekazanie mieszkan sierpien, wrzesien 2008 IP: *.agh.edu.pl 04.07.08, 13:54 mieszkaniec - w którym bloku masz mieszkanie? podobno 4 i 5 mają być trochę poźniej oddawane może to z tego wynika, ja czekam na list podobno został już wysłany :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska 1,2,3 oddawane od 15 lipca IP: 213.77.32.* 07.07.08, 08:35 to jzu pewne :) mozna zaczac sie umawiac na odbior. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henek Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.chello.pl 14.07.08, 19:54 a mi sie z tego wszytskiego juz zyc nie chce...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 18:28 I jak przebiegły pierwsze odbiory mieszkań? Czy ktoś z sasiadów mógłby się podzielić z nami swoimi spostrzeżeniami? Czy wszystko było tak jak trzeba, czy też pojawiały się jakieś problemy w trakcie odbiorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odbiory!!! Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 18:28 I jak przebiegły pierwsze odbiory mieszkań? Czy ktoś z sasiadów mógłby się podzielić z nami swoimi spostrzeżeniami? Czy wszystko było tak jak trzeba, czy też pojawiały się jakieś problemy w trakcie odbiorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek CZesc osob w bl 4 juz wykancza mieszkania IP: *.ists.pl 17.07.08, 01:14 Wracalem dzisiaj ok 22:30 z delegacji i zaskoczyly mnie swiatla w kilku mieszkaniach - okazuje sie ze czesc osob juz maluje i wykancza mieszkania -wiadomo wam cos na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: CZesc osob w bl 4 juz wykancza mieszkania IP: *.eranet.pl 18.07.08, 19:17 witam czy mógłby ktoś napisać ile wyniósł wskaźnik inflacji za październik, listopad i grudzień? z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: CZesc osob w bl 4 juz wykancza mieszkania IP: *.eranet.pl 18.07.08, 19:28 oczywiście pytam pod "kątem informacji" jakie agmen wysyłał nam co kwartał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA Re: CZesc osob w bl 4 juz wykancza mieszkania IP: *.chello.pl 21.07.08, 21:51 czesc jesli chodzi o ostatni kwartal roku 2007 ja nie zaplacilam nic.Agmen poinformowal mnie , ze wynika to z bardzo niskiej inflacji stad nie bylo dodatkowych kosztow:) W piatek 25/07 odbieram mieszkanie w bloku nr.1 i chetnie podziele sie przebiegiem. Odliczam dni w ustesknieniem:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: CZesc osob w bl 4 juz wykancza mieszkania IP: 80.48.137.* 22.07.08, 11:58 Witam mieszkańców.Czy już zamawiałaś drzwi do pokojów i jaki kolor wybrałaś,jakiej firmy.Z góry dziękuję za odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Rura w kuchni calkowicie na wierzchu!! IP: 213.77.32.* 23.07.08, 15:15 Witam, Mam pytanie, czy ktokolwiek z Panstwa ma w mieszkaniu w kuchni rure do zlewozmywaka i zmywarki pociagnieta chamsko na zewnatrz na odleglosci ok 1m czy moze macie to schowaane w scianie gdzie jest wystarczajaca ilosc miejsca!!?? Przeciez wstawienie jakiejkolwiek szafki wiaze sie badz z zatrudneineim fachowca, ktory ta rure schowa do srodka badz z wycieciem szafki w zabek zeby sie dopasowac do 'ozdobry' przy scianie. Bardzo prosze o odpowiedz bo zbliza sie odbior i chcilabym wiedzec czy moge rzadac poprawienia tego dziadostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purple Re: Rura w kuchni calkowicie na wierzchu!! IP: *.mas.airbites.pl 23.07.08, 15:51 witam, czy ktos juz odbieral mieszkanie w bloku 3 ? czy sa jakies wyrazne usterki a co z problemem pomniejszonego metrazu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss rura w kuchni i metraż IP: *.agh.edu.pl 24.07.08, 09:38 co do mniejszego metrażu (lub większego) to jeśli nie mieści się to w 2% powierzchni mieszkania to nie wiąże się to z żadnymi kosztami a jeśli jest mniejsze niż 2% to ja bym się kłuciła o zwrot kasy ;-) a co do rury to u mnie jest ok - tzn wystaje ze ściany ale do niej przylega - więc nie miałam żadnych zastrzeżeń ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: rura w kuchni i metraż IP: 213.77.32.* 24.07.08, 12:43 czyli jest na wierzchu!! a to oznacza ze nie jest Pani sobie w stanie dosunac szafki do sciany wiec jak moze byc ok?? no chyba ze jest to na odleglosci kilku, kilkunastu centymetrow, u mnie ciagnie sie przez pol sciany kuchennej:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morel Z czego sie cieszysz że Ci rura do sciany przylega IP: *.ists.pl 24.07.08, 14:00 Przeciez jak Ci do sciany przylega to nie mozesz dosunac szafek albo musisz cos wycinac rura powinna byc schowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donek Re: Rura w kuchni calkowicie na wierzchu!! IP: 82.160.241.* 25.07.08, 17:51 Mieszkam w jednym z 3 bloków wybudowanych wczesniej i u mnie tez cala rura leci po wierzchu ,to jest taka firma ze wszystko robia tanszym kosztem,wszystkie firmy robia pomiary powierrzchni w obecnosci wlasciela mieszkania tylko nie u nich ,pinujcie bo zawsze im wychodzi wiecej niz powinno,sa strasznie pazerni na forse,wasze bloki na wizualizacji wygladaly inaczej a teraz sa całkiem inne bo pojechali po kosztach ale wam wylicza ze trzeba jeszcze doplacic pilnujcie sie a tak jestem ciekawy jak bedzie wam sie mieszkalo w tej betonowej dzungli ,nic ich nie obchodzi wsadzili dwa drzewka na krzyz i nic ich nie interesuje,tylko forsa a zobaczycie jak przeprowadzaja zebrania wspolnot to smiech czuja sie jakby wlascicielami bloków a nas traktuja jak najemników.Ciekawy jestem czy u was sa jakies pomieszczenia na wozki cz rowery bo u nas nie ma nic,rowery musza stac na balkonach,wozki po korytarzach itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: odbiory!! IP: *.mas.airbites.pl 28.07.08, 11:30 czy ktos sie orientuje jaki jest okres gwarancji na usterki?? na czym polegal odbior instalacji elektrycznej, wodnej, kanalizacyjnej bardzo prosze o informacje od kogos kto juz odebral mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K. Parapety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 10:08 No to jesteśmy już po odbiorze. Generalnie rzecz biorąc mieszkanie odebrane bez usterek. Kilka małych uwag było, ale ogólnie w porządku. Teraz zaczyna sie dopiero prawdziwa zabawa z fachowcami, płytkami, meblami i... parapetami wewnętrznymi. No własnie, a propos parapetów. Dzwoniłam po kilku firmach i okazuje się, że nie montują parapetów bez wymiany okien. Mam w związku z tym pytanie czy znacie jakieś firmy gdzie można kupic i zamontować parapet. Interesuje mnie parapet z aglomarmuru. Jak coś jest Wam wiadome na ten temat to proszę o informację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pole odbiory!! IP: *.compower.pl 31.07.08, 09:27 Czy wie ktoś kiedy oddadzą bud.5 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: odbiory!! IP: 80.48.137.* 31.07.08, 11:47 Na początku miesiąca dzwoniłam do Agmenu.Pani odpowiedziała,że dostaniemy na początku sierpnia informację na adres domowy i będzie można umawiać się na odbiór mieszkań ,o ile oczywiście do tej pory nic się nie zmieniło.Jak będziesz coś więcej wiedział to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pole Re: odbiory!! IP: *.compower.pl 31.07.08, 13:04 mnie mówili, że na pocz.lipca dostaniemy taką inf.ale to było w czerwcu i do tej pory przysłali tylko rozliczenie końcowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pole Re: odbiory!! IP: *.compower.pl 04.08.08, 13:34 od 18 sierp. można się umówić na odbiór-blok 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: odbiory!! IP: 80.48.137.* 10.08.08, 18:43 Dziękuję za odpowiedź.Mam pytanie do tych ,którzy już odebrali swoje mieszkania jakie ewentualnie usterki się pojawiły ,na co zwrócić uwagę przy odbiorze? Czy przy bl .5 zrobione są już alejki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ross Re: odbiory!! IP: 86.46.100.* 12.08.08, 01:25 W moim mieszkania brakuje odplywu od pralki (pomoc jest tylko zatynkowany) i brak tez uszczelki przy oknie szyby... Poza tym jest roznica metrazu (przewyzszajaca 2%), za ktore Agmen obiecuje oddac pieniadze (ale tylko za ronice powyzej 2%). Odpowiedz Link Zgłoś
elise81 Re: odbiory!!- powyzej 2% - Wanze pisać 20.08.08, 15:52 Witam, U nas tak nie było prosto. Powiedzieli że według nich nie muszą nic płacić. Jak nie oddadzą nam spotkamy się w sądzie. Kto ma podobną sprawę piszcie. Warto się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elise81 Re: odbiory!! IP: *.net.autocom.pl 29.08.08, 08:29 My złożyliśmy pismo i oddali nam kasę ale nie za bardzo chcieli. Przy odbiorze w zasadzie wszystko było ok. Oprócz: porysowanej futryny(detal), dwa kontakty za dużo,w łazience przesunięty otwór na baterie. Co od metrażu opieraliśmy się na tym co oni nam dali w piśmie do banku. Po remoncie zmierzymy jeszcze raz mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 23.08.08, 10:33 a co z miejscami postojowymi? sa jeszcze jakies? w jakiej cenie? bo na garaż to już na pewno nie mam co liczyc ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokosia Co udało sie Wam wywalczyc przy odbiorachb ? IP: *.ists.pl 24.08.08, 21:48 Ciekawa jestem co udało sie wam wywalczyc przy odbiorach za usterki np. darmowe malowanie albo wymiana drzwi na antywlamaniowe gratis Wiem ze w roznych firmach roznie to wyglada ciekawa jestem jak jet u nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Co udało sie Wam wywalczyc przy odbiorachb ? IP: 80.48.137.* 28.08.08, 07:47 W jaki sposób sprawdzaliście metraż mieszkania? Czy ktoś z Agmenu mierzył mieszkanie przy odbiorze, czy może sami mierzyliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss Re: Co udało sie Wam wywalczyc przy odbiorachb ? IP: *.agh.edu.pl 28.08.08, 12:19 ja mierzyłam sama. Oczywiście metraż był mniejszy - ale mieścił sie w 2% - więc nie mam się o co kłócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca Brzoskwiniowa 35 metrow za 200000 zł IP: *.ists.pl 31.08.08, 22:57 Mam do sprzedania 35 metrow sprzedaz zaraz po podpisaniu aktu notarialnego jak ktos jest zainteresowany prosze o kontakt walo74@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Brzoskwiniowa 35 metrow za 200000 zł IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.09.08, 18:20 Jeśli jest to mieszkanie wciąż aktualne, proszę o kontakt jestem poważnie zainteresowany, pisałem do pana na skrzynkę nie otrzymałem odpowiedzi. wlodimc@op.pl to mój adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 01.09.08, 07:59 Czy już podpisywane są akty notarialne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Akty notarialne!!! IP: 213.77.32.* 01.09.08, 08:28 Czy ktos z was podpisal akt notarialny?? Panie w biurze stwierdzaja ze jesli ktos nie zalapal sie na pierwszy termin jaki dawaly to teraz nie ma chtnych i jak na razie akty nie bede podpisywane!! To brzki 'dziwne' Notariusz pracujacy prywatnie, za kase, nie ma czasu dla pojedynczych osbob trzeba grupowo. Notariusz przyjmuje tylko miedzy 9:00 a 13:00 - przeciez to XXI wiek wiec moze by tak frontem do klienta i przyjmowac popoludniami a nie zmuszac do wybierania urlopu. To kpina jakas jest!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 213.77.117.* 07.09.08, 19:07 Czy robicie przeróbki instalacji w mieszkaniach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 07.09.08, 21:30 ja robilam male przerobki instalacji elektrycznej bo nie do konca pasuja mi gniazdka ( ktore zreszta sama wczesniej zaplanowałam) ale z urzadzaniem to jestem jeszcze w lesie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Akty notarialne! IP: 213.77.32.* 09.09.08, 08:53 Witam wszystkich mieszkancow. Mam pytanie odnosnie aktow notarialnych. Czy ktokolwiek juz je podpisal ?? Niestety Agmen twierdzi ze najblizsze terminy u notariusza beda dopiero w LISTOPADZIE!! Bardzo sie niepokoje, zwlaszcza w swietle tego co zrobil deweloper Leopard!! Proponuje dzwonic do Agmenu i sie dopytywac, moze jesli takich telefonow dostana wiecej uda nam sie wspolnie przyspieszyc ta sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Akty notarialne! IP: 213.77.117.* 09.09.08, 10:39 Blok 5 w ogóle nie dostał jeszcze zawiadomienia.Panie w Agmenie mówiły ,aby dowiadywać się po 15-tym.Zależy mi bardzo na tym akcie notarialnym,ponieważ chciałam skorzystać z pieniędzy z książeczki mieszkaniowej na wykończenie mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robzac Re: Akty notarialne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 16:40 Witam! Dziś podpisaliśmy akt notarialny na mieszkanie w bloku nr 4. Sądząc po kolejce u notariusza akcja wre:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Akty notarialne! IP: 213.77.32.* 17.09.08, 08:45 Nie zartuj!! to o co w tym wszytskim chodzi. Blok 4 podpisuje akty a blok 1-3 chodza, prosza i ciagle dostaja informacje ze dopiero w listopadzie bedzie to mozliwe bo teraz nie ma chetnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robzac Re: Akty notarialne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 11:54 Daleki jestem od żartów w takiej sprawie. Poprostu mówię jak jest - że podpisują. Odbiór mieliśmy końcem sierpnia a akt wczoraj, czyli według mnie w porządku. Akt strasznie długi, pełen różnych służebności których nie sposób u notariusza dobrze przeanalizować gdy kolejka za plecami. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gs Re: Akty notarialne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 13:09 Ja mam już podpisamy akt notarialny. Wszystko poszło sprawnie i na dodatek punktualnie (co nie jest takie oczywiste czasami). Nie wiem czemu inni maja z tym problem. Może wystarczy zadzwonić a nie czekać jak święta krowa na Bóg wie co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świeta krowa Re: Akty notarialne! IP: 213.77.32.* 17.09.08, 15:00 otoz prosze sobie wyobrazic ze nie tylko Pan/Pani jest tak niezwykle zaradny i pomyslowy. 'Wujkom Dobra Rada' serdecznie dziekujemy. Jesli ktos sledzi dyskusje widac od razu ze osoby pytajace o akty dzialaja i robia wszytsko aby je podpisac nietstey wpadaja na mur w postaci Agmenu - opornej materi ktora mowi jak dziecko NIE BO NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Re: Akty notarialne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 08:43 Dziwne ale ja przynajmniej na razie nie mogę nic złego powiedzieć na temat Agmenu. Mam nadzieję że zdania nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Akty notarialne! IP: 213.77.32.* 23.09.08, 08:18 Czy ktos z Panstwa moglby podac namiary na notariusza gdzie podpisywal akt notarialny? Imie, nazwisko, adres? Bede bardzo wdzieczna. Czy ktokolwiek podpisywal akt w towarzystwie Pana prezesa Agmenu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robzac Re: Akty notarialne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 12:37 www.zumi.pl/263256,Kancelaria_Notarialna_S.C._Maria_Kwiecinska-Stybel_i_Magdalena_Wyszynska_S.C,Krakow,firma.html Podczas odczytania aktu była obecna Pani Pełnomocnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Akty notarialne! IP: 213.77.32.* 23.09.08, 13:46 Wielkie dzieki. Sprobuje od tej strony dostac sie do notariusza bo drazni mnie opieszalosc Agmenu. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 mieszkanie 26.09.08, 09:04 czy nie wiecie kiedy bedzie przybliżony termin dopuszczenia do zamieszkania? grzeją u Was kaloryfery? u mnie chwilke pogrzały i przestały - a poza tym wieczorami nie ma ciepłej wody :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woodu Re: Akty notarialne! IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.02.09, 04:45 Witam Mi byc moze nie bez mojej winy do tej pory nie udało sie podpisac aktu notarialnego (100F). Ostatnio dostałem wzor takowego i zastanawia mnie zapis odnosnie miejsc parkingowych. Czy panstwo ktorzy nie wykupili mijsca postojowego badz tez garazu macie zapisane w akcie notarialnym ze dobrowolnie rezygnujecie z mozliwosci parkowanai na terenie inwestycji,tzn ze rezygnujecie z mozliwosci parkowania pod blokiem, (jesli takowe meijsce uda sie wam znalezc) jak sie neidawno dowiedzialem garazy nei ma jzu nigdzie a miejsca pod chmurka kosztuja 22500zl (swoja droga ciekawe ile to wychodzi za m2 takiej przyjemnosci). Podpisujac umowe przedwstepna z Agmen zgodzilem sie na zapis ze "Przedsiebiorca nie ponosci odpowiedzialnosci za brak mozliwosci postoju pojazdu zamawiajacego na terenie inwestycji" natomist akt notarialny wymusza juz na mnie (badz na nas jesli taki przypadek nie jest odoosbniony)abym dobrowolnie zrezygnowal z "prób" znalezienia miejsca na postój... a to wszystko w ramach "podziału do użytkowania". Podpisuajc umowe przedwstepna chyba nikt z nas sie nei spodziewal ze nie bedzie mogl parkowac pod chmurka albo ze za taka przyjemnosc bedzie slono placicl. Rozumiem miejsca postojowe czy parkingi w pozdziemiach budynku, nalezy za nie zaplacic i mozna ich uzywac tylko na swoje potrzeby, ale dlaczego mamy sie zrzekac dobrowolnie prawa do jak mi sie wydaje naszej wspolnej wlasnoci.... Swoja doroga cala forma przeksztalcen i zapisow w umowach i aneksach jest lekko niespojna i nieprecyzyjna. Czy ktos przesledzil calośc tych umow i paragrafow w nich zawartych ktore podpisywalismy.....A tak na marginesie czy ktos byl juz zmuszony do zakupu miejca postojowego.....ktore jak sie dowiedzialem sprzedaja sie "bardzo dobrze" :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 213.77.117.* 09.09.08, 12:17 Czy o zgodę na przeróbki instalacji elektrycznej prosiłaś Agmen,czy może robili Ci je elektrycy z budowy? Chodzi mi o ewentualna utratę gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.chemia.pk.edu.pl 10.09.08, 10:19 ja robiłam drobne przerobki w stylu przesuniecie kontaktu o ok 20cm i robil mi to moj fachowiec :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robzac Odbiór obiektu i przekazanie do użytkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 13:10 Witam! Czy wie ktoś kiedy zostanie odebrany przez Nadzór budowlany blok nr 4 (100F)? Bez tego nie da się zameldować:(( Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 Re: Odbiór obiektu i przekazanie do użytkowania 30.09.08, 16:35 narazie podobno nie wiadomo ;-( ja też na to czekam, miałam nadzieję że się z tym uporają do końca września - ale jak widać nie udało się :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robzac Re: Odbiór obiektu i przekazanie do użytkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 12:55 Wygląda więc na to, że co najmniej do momentu ukończenia drogi dojazdowej do bloków 4 i 5 zgłoszenia do odbioru nie będzie:(( Dużo zależy od pogody, a i Robotnicy zbyt się nie spieszą:/ Ostatecznie budynki muszą zostać wprowadzone do ewidencji - ciekawe ile to wszystko potrwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska czynsze - kiedy? IP: 213.77.32.* 07.10.08, 08:14 Mam pytanie do osob ktore juz koncza wykanczac mieszkania badz nawet jzu mieszkaja: Kiedy dostaniemy pierwsze rachunki z czynszem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: czynsze - kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 18:35 Dopiero jak budynek zostanie oddany do użytkowania. Na razie coś topornie im to idzie a ja od kilku tygodni słyszę tą samą śpiewkę. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 odbior budynku i przychodnia 09.10.08, 11:19 mam nadzieję, że ten odbior dojdzie do skutku.... nie wiecie gdzie jest najbliższa przychodnia lek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robzac Re: odbior budynku i przychodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 11:55 przychodnie: www.zumi.pl/namapie.html?qt=nzoz&loc=Krak%F3w%2C+Radzikowskiego+1&Submit=Szukaj&cId=&sId=&x=67&y=9 Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 Re: odbior budynku i przychodnia 13.10.08, 16:26 dzieki robzac za info :-) ciekawe co z tym odbiorem czy sie udał :-) widze, że ruszyli pełną parą z budową drogi... i dobrze bo był to obraz nędzy i rozpaczy :-) Gosiu mi też się wydaje, że nie powinno być żadnych szczelin! ja mam deski barlinieckie - ale je kladzie się tak jak panele i nie ma żadnych szczelin pomiędzy łączeniami - myśle, że powinnaś zareklamować u "fachowców: takie ułożenie paneli ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: odbior budynku i przychodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 20:01 z tego co się dowiedziałem w tym miesiącu nie zdąrzą z przekazaniem do użytkowania mieszkań! jak się to ma do wczesniejszych deklaracji dotyczacych oddania bloków w czerwcu? Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 Re: odbior budynku i przychodnia 13.10.08, 20:14 masakra!!!!!!!!!! może to kwestia skończenia tej drogi dojazdowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: odbior budynku i przychodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 21:44 o drodze powinni pomyśleć już dawno. chyba nie urwali się z choinki a to nie jest 1 wybudowany przez nich blok. teraz rozumiem czemu inni narzekają na nich. to jest PROFESJONALIZM? Odpowiedz Link Zgłoś
elise81 Re: odbior budynku i przychodnia 14.10.08, 23:44 Witam, Poszukuję ekipy do poprawek i do drugiego mieszkania. Może ktoś ma sprawdzoną ekipę która ma jakiś wolny termin? Poprawki ok 3 dni + wykończenie drugiego mieszkania. Proszę o info:darmik@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: odbior budynku i przychodnia IP: 213.77.32.* 15.10.08, 09:42 Zapytam swojego fachmana. Facet jest szybki sprawny i sprawdzony. Jesli bedzie mial czas i ochote po podesle namiary na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emu wynajem IP: 213.77.32.* 15.10.08, 09:45 Witam wsyztskich, Czy ktos z Panstwa probowal juz wynajac ukonczone mieszkanie? Oczywiscie o ile nie kupil go dla siebie:) Czy sa chetni? Boje sie ze zanim skoncze je remontowac bede miala problem z wynajmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robzac Re: wynajem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 10:18 Wrześniowy boom już minął. Poza tym wszystko to kwestia oferty i ceny:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: czynsze - kiedy? IP: 213.77.32.* 10.10.08, 13:37 czy ktos dzwonil do Agmenu pytac o odbior? Z tego co wiem od 7 do 9 pazdziernika mieli oddac budynki 1,2,3. Przynajmniej nadzor budowlany mial sie w tych dniach pojawic. Udalo sie?? Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 droga i komorki 14.09.08, 11:18 halo! nie wiecie co z tą droga dojazdowa? kiedy bedzie gotowa? odebraliscie juz komorki lokatorskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: droga i komorki IP: 78.8.151.* 19.09.08, 09:19 Ta droga to faktycznie jakas paranoja, mam już dosyc jeżdzenia w blocie w niektórych miejscach po kolana, z tego co obserwuje nikomu się nie zalezy żeby przyspieszyć prace związane z ta drogą wręcz przeciwnie wszystko idzie tak ślamazarnie że w tym tempie i za rok nie skończą. Czy na prawde nie można wywrzeć na nich nacisku i przyspieszyć budowe tej drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 Re: droga i komorki 19.09.08, 11:01 błocko jest tam straszne.... ale podobno niedługo ta droga ma być utwardzona - oby, bo narazie tragicznie się po niej jeździ :-( jak Wam idzie urządzanie mieszkań? mi narazie opornie - ciągle na coś czekam, albo na drzwi albo na meble... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: droga i komorki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 15:37 ja mam już wszystko zrobione. pozostało tylko kupienie mebli i sprzetu agd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pole Re: droga IP: *.compower.pl 10.10.08, 13:15 Kompletnie ich pojebało z tą drogą. Jak chcę coś wnieść do mieszkania w ciagu dnia to muszę zapie...ć kilometr z wanna na plecach a jak wieczorem to muszę sie kajać przed stróżem z komputer bit żeby mi szlaban otworzył!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania jak z tymi komorkami ? odpowiedzcie prosze IP: *.ists.pl 20.09.08, 18:48 Te komorki sa do kazdego mieszkania czy cza bylo se je kupic ? Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 Re: jak z tymi komorkami ? odpowiedzcie prosze 20.09.08, 22:56 cza bylo se kupic :-) ale przyznam, że nie zachwycają.... no ale lepszy rydz niż nic :-) zawsze będzie gdzie upchnąć rzeczy, które zostana po remoncie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 a co netem? 21.09.08, 15:26 czy ktoś wie jak wygląda sprawa z internetem? z jaka firmą najlepiej się w tej sprawie skontaktować? i co kablówką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: a co netem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 16:04 pytajcie w agmenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robzac Re: a co netem? IP: *.net.autocom.pl 21.09.08, 19:28 Przy odbiorze słyszałem coś o f. Aster która ponoć tam dostarcza internet:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: a co netem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 21:13 Aster: telewizja, internet, telefon. Umowy ul. Lubelska 29, tel. 012 299 19 91 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: a co netem? IP: 213.77.117.* 23.09.08, 12:16 Podpisałam akt notarialny.Mam tylko obawy czy odebrałam wszystko co potrzeba.Dostałam 1 egzemplarz pt.Akt Notarialny opatrzony pieczątką Wypis.Napiszcie proszę czy macie też taki.Czy nie powinno być duplikatów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DARMIK Re: a co netem? IP: *.net.autocom.pl 30.09.08, 20:09 Akt juz podpisalismy z zona.Ktos z 5 juz ma to za soba? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: a co netem? IP: 213.77.117.* 30.09.08, 21:22 Tak ja jestem z 5.Też już podpisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: a co netem? IP: 213.77.117.* 11.10.08, 19:17 Czy ktoś z Państwa ma panele na podłodze?Proszę odpowiedzcie czy u Was pomiędzy deseczkami są też rowki około 2mm z każdej strony.Jak to zobaczyłam to się załamałam.Jeszcze nie widziałam tak ułożonych paneli,a moze niektóre z nich po prostu tak się układa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: a co netem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 13:08 Po ułożeniu paneli nie powinno być nawet widać miejsca łączenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: a co netem? IP: 213.77.117.* 14.10.08, 12:11 Dowiadywałam się w Komforcie,gdzie kupowałam panele.Kupiłam chyba złe,bo okazuje się ,że są też panele z tzw.V fugami.Sprzedawca nie poinformował mnie o tym zachwalał,że są bardzo dobrej jakości 4 klasa i 8 mm grubości.Była promocja to zapłaciłam po 60 zł za m2,a normalnie kosztują po 80 zł za m2.Nie wiem co robić w tej sytuacji chyba zadzwonię do Rzecznika Praw Konsumenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darmik Re: a co netem? IP: *.net.autocom.pl 14.10.08, 23:35 Szczerze mówiąc to widać jak się je kupowało. Sama Pani widziała co bierze. Ciężko będzie wygrać taką sprawę. My za to zatrudniliśmy partaczy i trzeba po nich poprawić. Zna ktoś może ekipę wolną na ok 3 dni? Kilka drobnych spraw ale zawsze. My nie mamy czasu bawić się z poprawkami....w ostateczności:( Mój mail: darmik@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darmik Re: jak z tymi komorkami ? odpowiedzcie prosze IP: *.net.autocom.pl 14.10.08, 23:31 Trzeba było sobie je kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: jak z tymi komorkami ? odpowiedzcie prosze IP: 213.77.117.* 22.10.08, 10:26 Podobno pozwolenie na użytkowanie bl 5 za około 2 miesiące.Czy bl 1-3 maja już pozwolenie na użytkowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 Re: jak z tymi komorkami ? odpowiedzcie prosze 22.10.08, 15:25 nadal bloki 1-3 nie mają ..... podobno do końca miesiąca ma być :-) zobaczymy......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robzac Re:odbiór IP: *.net.autocom.pl 22.10.08, 21:11 Witam! Domyślam się, że blok 4 jest w tej samej sytuacji jak 5...? Wie ktoś co jest przyczyną tej całej zwłoki? Przez to wpis do KW też stoi w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re:odbiór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 23:28 Chyba do końca listopada. Wczesniej na pewno nie bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robzac Re:odbiór IP: *.net.autocom.pl 25.10.08, 23:05 Dzięki! Mam nadzieję, że ten termin zostanie dotrzymany. Zostałby jeszcze miesiąc na spokojne załatwienie formalności związanych z meldunkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska odbior a nowa budowa IP: 213.77.32.* 05.11.08, 08:40 Witam, mam pytanie czy jeszcze ktos ma niepodpisany akt notarialny? Mam wrazenie ze nie chca podpisyac aktow zeby nie dac ludziom prawa glosu w sprawie jakichkolwiek ruchow na osiedlu. Czy ktos wie co Oberkiewicz badz ktos inny buduje po prawej stronie? rownaja teren, wywoza ziemie i nie sadze zeby robili to w celu zrobienia nam trawnika badz miejsc postojowych? Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 Re: odbior a nowa budowa 05.11.08, 12:34 agmen ma budować jeszce jeden blok - u nich w biurze można zobaczyc na planach gdzie bedzie stał - podobo parter ma być usługowy - i dobrze by bylo żeby powstał tam jakiś sklep spożywczy - ale nawet jeśli ta budowa rszy teraz to pewnie za 2 lata skończą :-( co do aktów not ja już dawno podpisywałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robzac Re:odbiór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 12:08 Witam! Dowiedziałem się telefonicznie w Biurze, że Inspektorat odebrał w zeszłym tygodniu pozostałe bloki 4 i 5. Niestety potwierdzenie w formie pisemnej decyzji zajmie prawdopodobnie z 4 - 5 tygodni wiec załatwienie meldunku do końca roku stoi pod duużym znakiem zapytania:( Pani z Biura proponowała, by przed zgłoszeniem się do UM celem meldunku odebrać z Biura kopię decyzji o pozwoleniu na użytkowanie (jak już dotrze szczęśliwie...), by uniknąć problemu z brakiem aktualnych danych w bazie UM... Samo życie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elise81 Komórka lokatorska - PILNE! IP: *.net.autocom.pl 03.12.08, 17:37 Witam, Szwagier kupił komórkę i tutaj klops ktoś mu zajął komórkę nr 7 w bloku nr 5 (dla pewności proszę sprawdzić swoje numery). Jeśli ktoś zna sprawę niech zabierze swoje rzeczy. Agmen ma poczekać jeszcze a później wezwać policje i wyrzucić te rzeczy z komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs Re: Komórka lokatorska - PILNE! IP: 213.134.179.* 08.12.08, 10:10 Dziwne bo komorka numer 7 stoi pusta od samego poczatku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darmik Re: Komórka lokatorska - PILNE! IP: *.net.autocom.pl 09.12.08, 13:20 Okazało się że nie nr 7 tylko nr 8! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 18:59 Kupiłam mieszkanie na radzikowskiego blok 100c, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:40 I co w zwiazku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia 5-6 tys za metr cena sprzedazy nowych mieszkan IP: *.ists.pl 08.11.08, 17:45 Nie wiem czy wiecie ale nowe mieszkania od developera mozna podobno kupic po negocjach po 5000-6000 za metr i nie ma chetnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 Re: 5-6 tys za metr cena sprzedazy nowych mieszka 08.11.08, 20:01 no właśnie "podobno" ;-) jakoś nie chce mi się w to wierzyć... no chybaże mieszkania np na parterze nad wiazdem do garażu - to bym się nie zdziwiła, bo chyba będzie ciężko znaleźć kupca na tego typu lokum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: 5-6 tys za metr cena sprzedazy nowych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 09:39 Czyli 5 czy 6 tysięcy? A może cena wynosi 5-9 tysięcy? Bo jesli 5000 to idę kupić sobie 2 mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 Re: 5-6 tys za metr cena sprzedazy nowych mieszka 10.11.08, 11:05 hahaha :-))))))))))) ja kupuje trzy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: 5-6 tys za metr cena sprzedazy nowych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 17:27 Kupiłam mieszkanie 35 m w bloku 100c niecały miesiąc temu i płaciłam 7300 zł za metr Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 Re: 5-6 tys za metr cena sprzedazy nowych mieszka 12.11.08, 18:27 na którym piętrze? od developera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: 5-6 tys za metr cena sprzedazy nowych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 21:28 tak od dewelopera na drugim piętrze, utargowałam szesnaście tysięcy złotych bo cena wyjściowa to 272 000 tys. zł jeśli ktoś płacił za mieszkanie to proszę o informacje, nt opłat ( woda, prąd itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: 5-6 tys za metr cena sprzedazy nowych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 21:58 Chcialam jeszcze dodać, że akt notarialny podpisalam tydzień po wpłaceniu za mieszkanie, więć bardzo szybko. Plusy jakie widzę, bardzo ciepłe mieszkanie obecnie nie włączam ogrzewania bo w mieszkaniu jest bardzo ciepło, nawet w nocy. Doceniam to bo gdy wracam do domu to lodownia jak cholera, trzeba palić w centralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: 5-6 tys za metr cena sprzedazy nowych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 22:09 Mysinko a Ty kiedy kupowałaś mieszkanie i ile płaciłaś za metr, na którym piętrze? Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 Re: 5-6 tys za metr cena sprzedazy nowych mieszka 12.11.08, 22:41 hello! ja kupowalam za 6300 na 1 pietrze rok temu - cena byla uzalezniona od pietra dlatego pytałam o Twoje; też jestem bardzo zadowolona z mieszkania :-) powoli kończe urządzanie jest cieplutko i całkiem niezły dojazd do centrum :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: 5-6 tys za metr cena sprzedazy nowych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 20:40 Mysinko dzięki za odpowiedź, wiem, że gdy ludzie kupowali dziure w ziemi a było to dwa lata temu to płacili po 5 tys. za metr. czym bardziej budynki wyrastały z ziemi tym metr był droższy. Zawsze mieszkania już pod klucz są droższe. Bo widzisz co kupujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: 5-6 tys za metr cena sprzedazy nowych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 22:25 Kasiu nie wiem skąd masz takie informacje, ale mieszkanie za 5 czy 6 tys. za metr możesz kupić W Hucie i to do remontu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 22:26 Faktycznie firma obniżyła ceny mieszkań za 1 m2, data modyfikacji w necie (28.10.08 ), czyli tak myślę wtedy obniżyli cenę średnio o pięćset złotych za metr np. w październiku ceny w necie od 7009zł. do 8293 zł. za m2, w zależności od piętra czym wyżej tym drożej. Teraz od 6550 do 7750 zł za m2. Można sobie poszukać w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Wazna jest cena sprzadazy a nie cena w necie :) IP: *.ists.pl 14.11.08, 22:35 Ceny w necie gazecie co to ma wspolnego z cena w realu chcesz kupic mieszkanie idz do prezesa dogadaj sie i kup i cena leci w dol a ceny jeszcze spadna jak wybuduja te nowe bloki ktore buduja bo tam wogole nie ma chetnych a standard wykonczenia o niebo wyzszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Wazna jest cena sprzadazy a nie cena w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 10:03 W Atalu na dzień dzisiejszy to cena 6740 zł. ( inwestycja obok) ale one będą do oddania na koniec przyszłego roku jak wszystko dobrze pójdzie.Niewiadomo co będzie do przyszłego roku. Owszem mają miejsca postojowe pod chmurką po 9100 zł. cena przystępna w Agmenie 22500 zł ( cena z kosmosu ). W Agmenie garaży już nie ma natomiast w Atalu garaż kosztuje 28000 zł. Obecnie jest tyle mieszkań w sprzedaży na rynku pierwotnym, że ludzie wolą kupić już gotowe mieszkanie, niż czekać ponad rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Wazna jest cena sprzadazy a nie cena w necie IP: 213.77.117.* 15.11.08, 13:19 Czy można już mieszkać w bl. 1-3,a kiedy będzie pozwolenie na użytkowanie bl.5?Czy ma ktoś świeże wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Okres grzewczy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.11.08, 20:32 Czy ktoś wie kiedy zaczyna się okres grzewczy? Byłem ostatnio w mieszkaniu blok nr. 2 i zimno jak szlak. Odkręciłem zawory na klatce schodowej, ale kaloryfery są letnie i w dalszym ciągu jest zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 Re: Okres grzewczy 17.11.08, 20:49 już dawno się zaczą ;-) musisz mieć zapowietrzone kaloryfery, ja też mam mieszkanie w blooku nr 2 i kaloryfery musze skrecac w ciagu dnia bo jest za gorąco :-) jak wasze rachunki za prad? ile placicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: Okres grzewczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 08:29 Pokrętła są dwa. 1 odpowiada za doprowadzenie gorącej wody do kaloryferów. 2 odpowiada za odpływającą wodę. Jeśli masz odkręcone obydwa to napewno są zapowietrzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Okres grzewczy IP: 213.77.117.* 18.11.08, 11:49 Czy po podpisaniu aktu notarialnego złożyliście w Urzędzie Miasta wniosek o naliczenie podatku od nieruchomości, czy będziecie czekać aż przyślą sami.Podobno na zgłoszenie jest 2 tygodnie.Jak to funkcjonuje w Krakowie ? Może ktoś jest zorientowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Okres grzewczy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.11.08, 17:52 Dzięki wielkie za porady. Przy najbliższej okazji sprawdzę kaloryfery. A co do rachunków to dostałem za prąd, ale to były jakieś grosze około 60 zł. za 3 miesiące. Biorąc pod uwagę że używane były wiertarki itp. to nie tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Podatek od nieruchomości IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.11.08, 17:57 Niewiele wiem na temat podatków ale przecież płaciliśmy podatek od nieruchomości u notariusza i on wysyłał wszystko do Urzędu Miejskiego w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: Podatek od nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 08:58 W sprawie podatku należy udać się do Urzędu Miasta a dokładnie do Wydziału Podatków i Opłat ul. Powstania Warszawskiego 10 - IV piętro (budynek koło budynku sądu). Pokój o ile mnie pamięć nie myli ma numer 417. Należy mieć ze sobą akt notarialny, dowód osobisty i długopis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Podatek od nieruchomości IP: 213.77.32.* 19.11.08, 09:48 Moze ja sie nie znam ale z tego co wiem kupujac mieszkanie od dewelopera na rynku pierwotnym podatku od nieruchomosci sie nie placi!!!! Przeciez cena mieszkanai zawiera podatek vat i to jest wystarczajacy haracz dla Panstwa. Placi sie podatek od nieruchomosci kupujac mieskzanie na ryku wtorynm (wysokosci 2% wartosci nieruchomoasci). Jesli sie myle prosze o wyjasnienie i sprostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Podatek gruntowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 10:21 Może ktoś źle wpisał nazwę tematu. Mowa jest o podatku "gruntowym". Jest to coroczna opłata za użytkowanie gruntu. Wysokość tego podatku nie jest tak duża (kwoty rzędu 20,00 - 50,00 złotych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Podatek gruntowy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.11.08, 18:21 Jaki znowu podatek gruntowy , przecież to powinna regulować za nas spółdzielnia mieszkaniowa obecnie Agmen a my płacimy czynsz. Chociaż nie zdziwię się jak to prawdą jest, w tym kraju jeszcze KRUZ nam każą płacić. A co do tych 2% od wartości, to to płaciłem u notariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: Podatek gruntowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 18:51 Podatek płaci własciciel gruntu. W akcie notarialnym otrzymałeś tytułem darowizny grunt. Teraz on jest własnością mieszkańców bloków czyli również twoją. Jesteś włascicielem gruntu więc obowiązek płacenia tego podatku spoczywa na tobie. Dla mnie jest to oczywiste ale widać nie jest to oczywiste dla wszystkich. Jest to niestety jeden z podatków obowiązujących w naszym Państwie i płacenie tego podatku jak i innych jest nieuchronne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Podatek gruntowy IP: *.tier.ar.krakow.pl 26.11.08, 10:46 Podatek gruntowy owszem kazdy z nas musi sam zaplacic (0,57 PLN/m3), ale to Urzad Miasta ma do nas wyslac informacje o tym, z wnioskiem do wypelnienia. Warunkiem zaistnienia platnosci jest rowniez posiadanie KW, a mieszkancy blokow 100F i 100G, jeszcze jej nie maja. (informacja potwierdzona w naszej Administracji i w UM) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: Podatek gruntowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 11:46 0,57 zł/m3????? m3????? 3???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Podatek od nieruchomości IP: 195.150.161.* 08.12.08, 13:20 podatek od nieruchomości płaci każdy kto posiada nieruchomość a więc i nabywcy na rynku pierwotnym. Płaci się go od dnia nabycia nieruchomości aktem notarialnym. Należy udać się do urzędu miasta i wypełnić deklarację (lub wyslac poczta po wydruku z neta) po jakims czasie przyjdzie naliczenie. Podatek o którym mowisz to podatek od czynnosci cywilno prawnych i to zupelnie co innego ale faktycznie 2% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pole czynsze IP: *.gprs.plus.pl 28.11.08, 21:19 i jak z tymi czynszami? rzeczywiście stosunkowo wysokie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEa Re: czynsze IP: 195.150.161.* 08.12.08, 13:26 czynsze niestety wysokie. Agmen co prawda nie pobiera wynagrodznia za administracje, ale za pozostale bez opamietania łupi. 2,20 za m2 to zdecydowanie za duzo. Takie oplaty wynosza do 1,50 zł w firmie w ktorej pracuje (zarzadzamy 3 budynkami nowo oddanymi)Oczywiscie ta kwota nie jest rozliczana wiec cala nadwyzka nad faktyczne koszty jest dla Agmenu. Dodatkowo Agmen nie planuje zwolac zebrania wspolnoty ktora moglaby to zmienic i ma zamiar jeszcze dlugo pobierac takie oplaty. Uwazam ze nalezy sie temu przyjzec i jezeli nie zmienia naliczen to zmienic zarzadce, co nie jest trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: czynsze IP: 213.77.32.* 09.12.08, 09:19 Nie jest trudne pod warunkiem ze masz wiekszosc. A jakwiadomo z tym bywa roznie. Proponuje zalogowac sie na forum mieskzancow 3 starych blokow Agmenu i popatrzec co tym ludziom udalo sie zrobic. Na forum jest kilkanascie osob i dyskutuje o zmianach od dluzszego czasu, jak do tej pory nie udalo sie im wywalczyc nic sensowneo. Jest ich za malo i jak sami przyznaja spora czesc wlascicieli mieszkan olewa sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pole Re: czynsze IP: *.gprs.plus.pl 11.12.08, 16:27 to już mamy 3 osoby. dziwne, że im nie zależy. ja osobiście nie lubię sponsorować obcych i wcale nie biednych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luka Ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 12:02 A co sadzicie o obecnej ochronie osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janis Re: Ochrona IP: *.opera-mini.net 02.02.09, 13:05 Aktualna ochrona jest raczej do niczego. Widzial ktos by w ogole robili obchody? Raz nawet widzialem ochroniarza pod wplywem chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
erol30 Re: Ochrona 19.02.09, 14:32 Proponuje zmienić jeśli są do niczego.Jednocześnie informuję,iż na rynku pojawiła się od niedawna firma nubilus.Panowie są bardzo konkretni i wykonują obchody.Jeśli chcecie przekazuje kontakt 501- 405-990.Firma jest miejscowa z józefosławia,zadzwoń i prekonaj się sam.Dla mnie ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: Ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 14:01 Już wiem o co chodzi z tą ochroną i zapytaniami czy nie jest to jakas firma krzak. Juz nie ochrania firma Solid tylko Zawisza (pierwszy raz słyszę tę nazwę). Zorientowałem się dopiero teraz bo dopiero dziś zobaczyłem pracownika tej firmy. Chyba to był on bo otwierał brame pilotem, gdyby nie to pewnie nadal byliby nie widoczni. No oczywiscie też maja piekne naklejki i działają nie tylko w Krzeszowicach ale równiez w Krakowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlitos Ochrona bloków nr 100;100A;100B IP: *.ghnet.pl 20.02.09, 20:05 Aby zaspokoic Państwa ciekawość i zapobieć zbędnym komentarzy na forum informuję: Ochronę fizyczną bloków nr 100; 100A; 100B od bieżacego miesiąca prowadzi firma "ZAWISZA K" Pani Pauliny Zielony z siedziba w Krakowie. Firma ta nie jest żadna firma krzak i została wybrana przez członków zarządu ww. bloków. Firma funkcjonuje równiez na zamknietym osiedlu na Ruczaju przy. ul. Chmieleniec oraz na osiedlu mieszkaniowym "Zielone Wzgórza" przy ul. Podleskiej ponadto ochrania Budynek Wyższej Szkoły Europejskiej w Krakowie; kompleks sportowo - rekreacyjny Kraków Valley Golf & Country Club w Paczóltowicach, stacje paliw w Krzeszowicach, Dulowej, Młoszczowej, Chrzanowie, katowicach itd; Firma posiada w ramach wykonywanej ochrony Grupy Interwencyjne (mobilne), takze sami Państwo widzą,że nie jest to dopiero co powstała firma. Co do ubioru pracowników ochrony, to naprawdę nie ma to znaczenia liczy sie sprawne i efektowne działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: Ochrona bloków nr 100;100A;100B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 13:36 Fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstanty Re: Ochrona bloków nr 100;100A;100B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 13:42 jak dla mnie to liczy się działanie efektywne efektowni być nie muszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlitos Ochrona bloków nr 100;100A;100B IP: *.ghnet.pl 22.02.09, 14:06 Przepraszam pomyliłem sie miało byc "efektywne działanie" a nie jak wcześniej "efektowne" - mój błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: Ochrona bloków nr 100;100A;100B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 14:41 Jak dla mnie liczy sie prewencja i to ze ochrona MA BYC widoczna. Gdzie jest jakas stronka w internecie by sobie zobaczyc jak i kiedy wykonywali obchody? Ew. jakis rejestr odbitych punktow by sprawdzic ze w nocy chodza dookola osiedla a nie np. spia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlitos rejestrator pracy pracownika ochrony IP: *.ghnet.pl 28.02.09, 22:07 na chwile obecna nie ma takiej strony poniewaz system "Strażnik" bedzie zamontowany dopiero za 2-3 tyg. Jezeli takowa strona powstanie to napewno nie bedzie udostepniona na forum a jedynie dostep beda mieli czlonkowie zarzadu oraz Zarządca. Mieszkańcy niestety nie beda mieli takiego prawa. taka sama zasdada tyczy sie rachunku bankowego kazdej wspólnoty. Członkowie Zarzadu maja możliwośc logowania sie do banku i wglądu w realizacje bieżacych operacji wspólnoty mieszkaniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: rejestrator pracy pracownika ochrony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 13:13 Troche to dziwne... Znajomi mieszkaja na osiedlu chronionym przez firme JUWENTUS. Tam kazdy obchod jest monitorowany w czasie rzeczywistym - jak straznik nie wykona obchodu to OD RAZU dzwoni do niego centrala. Na dodatek kazdy czlonek wspolnoty ktory sobie tego zyczy ma wglad online w archiwum obchodow i widzi, czy obchody sa wykonywane czy tez nie. Dlaczego u nas ma byc inaczej? Prosze o jakies sensowne wyjasnienie. Chce wiedziec za co place. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pole agmen-zarządca IP: *.gprs.plus.pl 03.03.09, 21:50 Aż 3 lata będą musieli się z nami użerać? Dołożę swoich starań ażeby pracownicy (bo przecie nie Oberkiewicz) choć trochę pożałowali tego zapisu w akcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: agmen-zarządca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 13:00 Nawet mnie zaczyna irytować działanie agmenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pole Re: agmen-zarządca IP: *.gprs.plus.pl 10.03.09, 18:11 A co się stało GS? Wiem, że nic nie możemy zrobić ale ponażekać cociaż można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pole otwór na dzrzwi IP: *.gprs.plus.pl 28.11.08, 21:22 a jak u Was z otworem na dzrzwi (np.łazienka)? bo u mnie ponoć za wysoki. można go zmniejszyć, ale flizy już położone i troche przy tym roboty.. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka_9 Re: otwór na dzrzwi 29.11.08, 15:23 to prawda ze te otwory na drzwi sa troche za wysokie - ale bez problemu da sie to zalatac :-) chyba tylko przy zalozeniu ze ma sie ogrzewanie podlogowe - nie trzeba nic z tym robic :-) w kazdym razie ja łatałam 2cm otwory nad drzwiami :-) Odpowiedz Link Zgłoś