Gość: MegaLomann coś jest chyba nie tak, jak powinno IP: *.chello.pl 15.05.07, 10:55 siedmiolatki boją się chodzić do szkoły - rozumiem. ale czemu ich rodzice okazują mniej rozumu niż same dzieci domagając się przeniesienia dziewczynki do innej klasy? przecież to tylko wywoła podobne zachowania wśród innych dzieci i skargi ich z kolei rodziców. nie trzeba być psychologiem, żeby wiedzieć, że takie zachowania jak sytuacja z nożyczkami to wołanie o pomoc i akceptację społeczną. dziecko być może nie otrzymuje od nikogo dowodów sympatii, może nie ma co liczyć na swoją rodzinę, rodziców przede wszystkim, co z kolei wywołuje takie, a nie inne zachowania, które siłą rzeczy odstraszają od takiego dziecka jego rówieśników. coś jest chyba nie tak, jak powinno. zamiast rozwiązywać problem w taki sposób, jak to proponują rodzice, powinno się tą dziewczynkę otoczyć specjalistyczną opieką psychologów, pedagogów i kogo się tylko jeszcze da, a przede wszystkim zainteresować się jej sytuacją rodzinną. każdy problem ma swoje źródło. Odpowiedz Link Zgłoś
lolawilliams Re: coś jest chyba nie tak, jak powinno 15.05.07, 11:12 ja Ci odpowiem - dlaczego wiekszosc rodzicow ma swoje problemy i mechanizm psychologiczny jest taki, ze lepiej sie czuja gdy mozna INTERWENIOWAC!!! Zobacz sobie - nawet tu wypowiadaja sie ludzie, dla ktorych sformulowanie ADHD to jest jedyne naukowe, ktore lizneli w zyciu. Wiekszosc pisze dyslekCja (od lekcji zapewne)oraz schizofreMia. Te posty, ze ktos wyciagnie pasek sa obrzydliwe. Sama zglosze do usuniecia i innych tak samo myslacych do tego zachecam. Ci biedni ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego, ze te dzieci z ADHA w wiekszosci skoncza wyzsze studia, poniewaz sa bardzo inteligentne a wiele sposrod grzecznych, rysujacych w linijkach dzieci "o dziwo" konczy tylko szkole srednia. A przeciez lekcje maja odrobione ZAWSZE przed zabawa. Przepychanie dziewczynki, ktora - co jasne - przezywa tragedie, z klasy do klasy jest nieludzkie. Przykladanie nozyczek jest tylko powtorzeniem gestu znanego z domu. Ale zachowanie innych dzieci tez jest powtorzeniem zachowan z domu. Ich rodzice jak widac tylko wtedy czuja sie wazni, kiedy interweniuja. WSTYD. Dorosli ludzie spowodowali eskalacje agresji, ktorej ofiara padnie nie tylko to dziecko ale takze ich wlasne dzieci. Tacy ludzie mnie PRZERAZAJA nie male, okaleczone psychicznie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: coś jest chyba nie tak, jak powinno IP: 195.205.42.* 15.05.07, 11:45 Pani zdaniemdzieci i rodzice powinni być mili dla Izy, pozwalać jej rozbić to na co ma ochotę - dlaczego? Iza nie jest ich dzieckiem, nie mają obowiązku dbać o jej dobro, za to mają dbać o to by ich dzieci były bezpieczne. Jeśli Iza stważa problemy wychowawcze, a rodzice są niezdolni do ich rozwiązania i mają ograniczone prawa rodzicielskie, to nie ma żadnych przeciwskazań aby opiekę nad dziewczynką przejeło Państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lp Re: coś jest chyba nie tak, jak powinno IP: *.catv.broadband.hu 15.05.07, 12:00 Proszę Pani, to dziecko w calym swoim zyciu nie robilo tego na co ma ochote! Prawdopodobnie bylo swiadkiem strasznych scen, byc moze jest bite, byc moze gwalcone. Prosze sie zastanowic, jaki jest komunikat, ktory mala przekazuje - powiedzcie, ze mnie lubicie. Dla tego dziecka terapia bylaby akceptacja. Poniewaz najpewniej w domu jej nie otrzymuje, ratunkiem dla niej jest otoczenie. Co Pani rozumie pod haslem - panstwo przejelo opieke? Wie Pani jak wyglada zycie takiego dziecka w praktyce? Czy zdaje sobie Pani sprawe, ze te dzieci z klasy Izy kiedys dorosna i albo beda takimi niecuzlymi na problem innych ludzmi albo zdziwa sie jak histeria doroslych ludzi mogla zniszczyc zycie tej malej. Nawet jesli Panstwa dzieci sa bezproblemowe to relegowania tych z problemami nie jest rozwiazaniem, chyba ze dla Panstawa swiat ogranicza sie do pola widzenia i poczucie winy was nie dreczy. Podziwiam was za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: coś jest chyba nie tak, jak powinno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:30 No chyba jest nie tak, choć przeniesienie do innej klasy może mieć sens, tam dzieci nie będa do Izy źle nastawione przez rodziców, a może i nauczyciel będzie lepiej przygotowany do tworzenia zasad w klasie i systemu nagród i konsekwencji, jeśli jest problem w rodzinie , o którym szkoła wie, to szkoła powinna zrobic wszystko, żeby pomóc dziecku, jest przecież pedagog szkolny, jest psycholog, szkoła może przyjąc na staż absolwencki młodego absolwenta pedagogiki, tylko szkoła musi chciec rozwiązać problem, a tu nie ma takiej chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piłkarz nie lubie dzieci, a rodziców jeszcze bardziej IP: 213.199.198.* 15.05.07, 11:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf [...] IP: 80.50.91.* 15.05.07, 11:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jarus16 Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją się .. 15.05.07, 11:21 Rezultaty "nowoczesnego" wychowania są znakomite.Tylko tak dalej-róbta co chceta-. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty [...] 15.05.07, 11:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Śródmieście Krakowa zepsute IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 11:36 dlaczego to sie stało w pięknym Śródmieściu a nie NHucie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiek Re: spuścić wpie..matce tego dziecka IP: *.aster.pl 15.05.07, 11:36 nie tyle na marginesie, co poza społeczeństwem stąd np. słowo s...syn, oznacające osobę bez zadnych sans, a przez to w obronie swego życia zdeterminowaną do czynów, na które nie mógł sobie pozwolić pełnoprawny członek społeczeństwa, nie wiem? np. do zjadania trupów? czy czegoś takiego i ten system eliminował fizycznie (np. przez głód) jednostki z którymi nie mógł sobie poradzić. taka jak zwierzęta pożerające swój miot w sytuacji, gdy nie ma możliwosci jego wychowania (np. chora świnia zamknięta w chlewie) i może poczawszy od rozwoju cywilizacji, która została zbudowana na indywidualizmie, zatoczyliśmy humanistyczną pentelkę ("kochaj bliźniego..." z uzupełnieniem "czy on tego chce czy nie") i oto wracamy do tamtego stanu. obecne społeczeństwo odwraca się od indywidualizmu i promuje społeczność mrowiska, składającego się jedynie z jednostek utylitarnych, więc np. matce nie wolno "pożreć" swego dziecka, wychowując go na bandytę, co doprowadzi do jego unicestwienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lp Re: Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją si IP: *.catv.broadband.hu 15.05.07, 11:46 Czy Panskim zdaniem osoba stojaca na stanowisku, ze dzieci nie wolno bic jest chora psychicznie? Panskie posty tez zglaszam do usuniecia. Czujecie sie wszyscy bezkarni pod pseudonimami ale mam nadzieje ze nasze spoleczenstwo dojrzeje i z tego typu wypowiedzi lub co gorsza postepowanie trzeba sie bedzie tlumaczyc. Tego nam wszystkim zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją si 15.05.07, 11:59 ja tymi metodami wychowałem piecioro dzieci i wszyscy koncza lub skonczyli studia i przyniosa Polsce chlube i korzysci A nie utrapienie sasiadom i wspolobywatelom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lp Re: Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją si IP: *.catv.broadband.hu 15.05.07, 12:07 Czy sformulowanie "tymi metodami" ma zastapic fakt, ze bil Pan piecioro wlasnych dzieci? W takim razie nie dziwie sie, ze w stosunku do mnie - anonimowej uczsetniczki forum wykazuje Pan przemoc slowna. Prosze Pana - swiat sie zmienia i dzis bijacy rodzic moze trafic do wiezienia. A wedlug psychologow bija ci, ktorzy sa bezradni, poniewaz werbalnie nie potrafia swoich racji uzasadnic. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją si 15.05.07, 12:09 nigdy nie dostały klapsa niesłusznie A i swobode miały przwie nieograniczona Jedyna granica było ich dobro Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją si 15.05.07, 12:11 dodam ze teraz juz same wiedza co dobra co złe a ja na starosc mam spokojna głowe a martwił sie bede ew. o wnuki jak beda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lp Re: Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją si IP: *.catv.broadband.hu 15.05.07, 12:33 zycze Panu wiele radosci z wnukow i z zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni61 Re: Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją si 15.05.07, 12:02 Gość portalu: karoke napisał(a): > 1. Dyrektorka jest formą bardzo nie grzeczną. > 2. Sąd może nakazać zmianę szkoły. Uważam że powinny byc specjalne ośrodki odosobnienia dla dzieci chorych, gdzie będą zatrudnieni specjaliści i będą je leczyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob.Serwator Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją się .. IP: *.compower.pl 15.05.07, 12:15 dopóki nie zosatnie wyznaczony spec.polityk nadzorujący zachowania ob.Kurskiego, DZIECI POZOSTANĄ W DOMU. Odpowiedz Link Zgłoś
alinawl Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją się .. 15.05.07, 12:40 Rok temu próbowałam wskazać zagrożenia jakie płynął z choroby alkoholowej, której prawdopodobnie ofiarą jest dyrektorka przedszkola, do którego uszęszcza moje dziecko. Zostałam na placu boju SAMA! Rodzice Ci , którzy byli oburzeni odmówili jawnego wystąpienia z pismem do kuratorium, część stwierdziła, że im to nie przeszkadza, a część, żę jest to moja prwatna wojna z panią dyrektor. Efekt: odpuściłam, bo dziecko i tak z wielkimi oporami chodzi do przedszkola, a od tamtej pory co najwyżej z większymi niż wcześniej. Szkoły i przedszkola żyją własnym życiem i każdy, kto próbuje to zmienić, odezwać się na głos - jest WROGIEM! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Dzieci o chorej psychice... 15.05.07, 13:54 zdarzają się wszędzie.W Miłomłynie gdzie mieszkam,taką zakałą jest córka miejscowego lekarza.Dziś w pierwszej klasie gimnazjum,wcześniej postrach podstawówki.Jej postawa, wynika nie tylko z uwarunkowań psychopatycznej budowy emocjonalnej, co także wzorców wyniesionych z domu.Tata ćwierćinteligent w pierwszym pokoleniu i bezkompromisowy dorobkiewicz,z pogardą wyraża się o wszystkich, nawet tych o wiele mądrzejszych.Mamusia,matoł z pretensjami pierwszej damy, wtóruje i na konsekwencje nie trzeba czekać.Potwora z furią atakuje i bije dzieci,wierząc,że pozycja? rodziny nie dopuści do rewanżu.Jest dla mnie zagadką spolegliwa postawa szkoły.Dlaczego nie kop i wilczy bilet?.Ja bym tak zrobił!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimondo Ludzie, przez takich jak wy takie dzieci istnieją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:38 Nie rozumiem jak za coś można winić to niewinne dziecko. Dzieci w tym wieku mają około 45 IQ a przeciętny dorosły ma 115 IQ. Nie wolno winić dziecka. Widać, że rodzice nie nadają się do wychowywania dzieci. W naszym społeczeństwie wciąż istnieje przekonania, że rodzina to zawsze rodzina. Zła ale rodzina. A wiadomo jak to jest z kuratorem. Przyjedzie raz na tydzień. Oglądnie mieszkanie, spojrzy na dziecko i fruuu. Raport sporządzi i tyle. JAk dla mnie przykładanie sobie nożyczek do szyi musiało się skądś w dziecku znaleźć. MOżliwe, ze matka robi podobne rzeczy. Jak dla mnie psycholodzy nie chcą sobie zawracać tym głowy bo państwo im za mało płaci. Co do kar cielesnych. Jeżeli dziecko jest słusznie ukarane( z siłą adekwatną- klaps za złe zachowanie) to wynosi dobre wartości z tego. Niestety ludzie mają skłonności do przesady. Z czasem granica się rozmywa i przestajemy to kontrolować. Zwykł klaps staje się serią klapsow. Seria zamienia się w pasek. Paasek zamieniamy na pięsci. Dlatego stanowczo jestem przeciw karom cielesnym. Poza tym rodzic często nie wie za co powinien karać, rownież jak powinien. Za rozlanie zupy przecież nie można dziecku wymierzyć klapsa. Z drugiej strony jeśli dziecko eewidentnie zrobiło to specjalnie bo nie chce jeść to nie należy bić tylko poczekać jak zgłodnieje. Niestety nie jestem specjalistą od wychowania. A słowa to tylko słowa. Słowami świata nie zmienisz. Trzeba by było zmienić mentalność. A to juz dziesiątki lat pracy. Syzyfowej w przypadku Polakow dodam. To co nauczyliśmy się dziecinstwie zostaje do końca naszego życia. Miałem szczęśliwe wychowanie więc nie wiem co to kara cielesna. NIe moge się wypowiadać za tych ktorzy wynieśli te zachowania z domu. Łatwo kogoś ocenić - trudniej pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: Ludzie, przez takich jak wy takie dzieci istn 15.05.07, 18:23 podstawowa nieznajomosc tematu. Im dziecko mlodsze, tym wieksze ma IQ. Liczba tworzacych sie nowych polaczen nerwowych w mozgu dziecka 2-3 letniego jest wuieksza, niz przez cale zycie pozniejsze. Myslisz wiedzę/informacje z inteligencją.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimondo Re: Ludzie, przez takich jak wy takie dzieci istn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:20 Wg definicji ilorazu inteligencji rzeczywiscie popełniłem błąd. Odniosłem to po prostu do wieku dorosłego .A także podałem ten przykład by uwypukli roznicę między dorosłym a 7letnim dzieckiem. Bazowałem na dawnej informacji ktorą gdzieś przeczytałem. Wybaczcie wszyscy:/ Co nie zmienia faktu, że nie obwiniam rodzicow dzieciakow z tamtej klasy. Reaguja emocjonalnie chcąc pozbyc się elementu zagrożenia swoich dzieci. Tacy są ludzie w takich sytuacjach. Co nie zmienia faktu że niedotknięci bezpośrednio sprawą ludzie powinni działa racjonalnie i pomoc dzieciakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twój Pan Do Karoke: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:30 Gość portalu: karoke napisał(a): > 1. Dyrektorka jest formą bardzo nie grzeczną. > 2. Sąd może nakazać zmianę szkoły. 3. "Niegrzeczną" pisze się łącznie. Jak ja nie lubię przemądrzałych debili na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją się .. IP: *.79.rb4.adsl.brightview.com 15.05.07, 14:48 Zaniem dojdzie do tragedii...sugeruje zasiegnac opinii psychiatry.. Iza potrzebuje indywidualnego podejscia, ktorego nie uzyska w 30 osobowej klasie, zeby zwrocic na siebie uwage okaleczy lub zabije siebie lub inne dziecko....wtedy na terapie bedzie za pozno..a ze ma sklonnosc do samookaleczania ..coz tylko neuroleptyki i ciezka terapeutyczna praca moze jej pomoc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją się .. IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 15:41 Dla takiej dziewczynki konieczny jest tryb indywidualny. Niestety niemożliwy w katolickiej RP, bo wolne etaty zajęli katecheci czy jak tam zwą tych guru od zabobonów. W związku z tym i Iza i reszta klasy skazani są na gehennę. Ale oni są już narodzeni, a to oznacza, że nie interesują władzy z Opus Dei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją si IP: *.net.autocom.pl 15.05.07, 16:33 Moje dziecko podobnego usposobienia koleżankę ma w przedszkolu. Po 3 latach wychowywania przedszkolnego jest nieco spokojniejsza ale co sie działo wcześniej....! Charakter bardzo trudny, brak odpowiedniego podejścia ze strony rodziców i dziecko agresywne, trudne do opanowania emocje, co często odbijało się dzieciach w grupie!Dużo zaangażowania i cierpliwości ze strony wychowawców pomaga ale nie załatwia sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektorka Re: Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 16:35 ad 1 - chyba dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leokadia@cegetel.n Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją się .. IP: 213.245.245.* 15.05.07, 16:41 Tej dziewczynce potrzebny jest psychiatra.Gzie sa rodzice tego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaro Re: Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:53 No i gdzie jest pan Giertych i Orzechowski, niech właśnie takie sprawy rozwiązują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha W 4 ścianach? Chyba w klasie... IP: 213.241.2.* 15.05.07, 21:25 ... i jak zawsze odpowie nauczyciel -jak coś się stanie. Skąd wiem ? Mamy ten sam problem, który musimy rozwiązywać w swojej klasie - tych 4 ścianach o których wspomniała dyrekcja (tylko, iż prokurator nie ją będzie oskarżał). Brawa dla rodziców! Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: coś jest chyba nie tak, jak powinno 15.05.07, 18:58 A najwiekszym zagrozeniem sa wlasnie czesto dzieci z dobrych domow, ktorym wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumiankinawiosne nie grzeczna, ale bardzo grzeczna, wlasciwa,.... IP: *.Red-83-42-138.dynamicIP.rima-tde.net 15.05.07, 22:32 bo skoro osoba kierujaca szkola jest plci zenskiej, to jest to jak najbardziej na miejscu mowic o niej "dyrektorka". Gość portalu: karoke napisał(a): > 1. Dyrektorka jest formą bardzo nie grzeczną. > 2. Sąd może nakazać zmianę szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimondo Re: nie grzeczna, ale bardzo grzeczna, wlasciwa,. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 23:28 Chodzi o to, że powinno się mowic Pani dyrektor. Pani dyrektorka:) A zresztą czasem komentarze nie wykazują się wielkiej wagi sensem. Ot jak np. ten co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RZ Z patologicznej rodziny, patologiczny bekart IP: *.onlink.net 16.05.07, 01:47 Mamusie i corunie do psychola albo do kasacji. Chwasty sie wyrywa bez zalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex33 Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją się .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 06:51 Jedną z ważniejszych przyczyn patologii w szkołach jest fakt, że szkoła nie może skierować ucznia na badania psychologiczne bez zgody rodziców. Nawet jeśli takie badania się odbędą i wydane zostanie orzeczenie, że uczeń powinien uczęszczać do szkoły integracyjnej lub specjalnej to i tak rodzice mogą nie wyrazić zgody. W szkole , w której uczę jest kilkoro uczniów z orzeczeniami o szkole specjalnej a rodzice nie wyrazili zgody. Osobny problem to orzeczenia o zindywidualizowanym nauczaniu, ma je często od kilku do kilkunastu uczniów w klasie - to fikcja bo lekcja ma 45 minut a klasy liczą po 30 uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją się .. IP: *.e-wro.net.pl 16.05.07, 07:49 a może by zająć się małą Izą? gdzie my żyjemy..na Boga...w tym kraju nawet 7-latkę wywozi się na stosie choć zdradza skrajnie oczywiste objawy doznawanej krzywdy:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Jak sobie następnym razem nożyczki przyłoży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 07:57 do szyi, to niech nie powiedzą że ją lubią, potnie się i problem z głowy. Wielkie mi mecyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 08:01 Gość portalu: karoke napisał(a): > 1. Dyrektorka jest formą bardzo nie grzeczną. Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cpt Re: Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 10:41 Niegrzeczne jest niesprawdzanie poprawnej pisowni przed wysłaniem posta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nela Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją się .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:48 Każde dziecko powinno czuć się w szkole bezpiecznie ma do tego prawo. To dyrekcja szkoły powinna o to zadbać. Nie wolno narażać dzieci na takie przeżycia. "Bronić" praw jednej uczennicy [potrzebującej pomocy !]kosztem pozostałej grupy to porażka dorosłych i systemu. Nie wolno tak. Przeniosła bym dziecko do innej szkoły ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alternatywa Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją się .. IP: *.infinity.net.pl 16.05.07, 13:30 Skorzystac z pomocy egzorcysty albo uspic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naluczyciel Re: Siedmiolatki nie chodzą do szkoły, bo boją si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:47 Czy przeczytaliście wogóle ten artykół ze zrozumieniem??!! Dziecko grozi że się ZABIJE jak dzieci nie powiedzią że ją lubią... Ta dziewczynka krzyczy o pomoc! błaga o uczucie i zrozumienie... tak się składa że znam sytuacje i to co zostało napisane w artykule nie dokonca jest prawdą. Iza jest wytykana palcami przez wytrasowane dzieci innych rodziców i wyśmiewana "ADHD idzie ADHD..." Ska 7 latki znają to słowo? rodzice tresują swoje benkarty które zaczepiają Ize, dziewczynka jest szykanowana i wyśmiewana że jest chora. Dzieci krzyczą "zabić Ize, zabić Ize" i kto tu kurw* jest zagrożeniem ? dziewczynka ktora chce popełnić samobójstwo czy stado wytresowanych sadystów? Szkole łatwiej jest pozbyć się jednej dziewczynki niż całej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś