gypsi Pani Szuta nie wie o czym mowi 04.06.07, 11:21 Mundurki wcale nie sa az tak kosztowne, przynajmniej w UK. Komplet do Primary School (5-11 lat) ponizej 100 funtow, do Secondary (11-16) nieco powyzej (zalezy od rozmiarow dziecka). Minimalna pensja netto 1000/m-c. Po prostu w Polsce producenci zweszyli interes i oferuja wysokie stawki. Aha. Tu mundurkow sie nie szyje z wysokiej jakosci welen, moze tylko w Eton;) Uzywaja syntetykow albo mieszanek z bawelna - wszystko do prania w 40-50 stopniach, niegniotace. Moje dziewczyny sa zadowolone z mundurkow - nie maja problemu z wyborem ciucha, w szkole nie ma rewii mody. Choc dziewczynki zwykl eprobuja i przemycaja cos niedozwolonego - kolorowe spinki czy pasemka we wlosach, makijaz mocniejszy niz dozolony, albo roluja spodniczki w talii, zeby byly mini - w jednej ze szkol wlasnie z tego powodu zdecydowano sie na zmiane fasonu mundurka - uczennice tez beda mialy spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gatmar Re: Pani Szuta nie wie o czym mowi 04.06.07, 12:03 A w tym zaścianku "UK" mają Giertycha?:) Pozdrowienia. A u nas wiadomo, trzeba się zawsze czymś wyróżnić. Czym głupsza głowa, tym większy kapelusz:) Odpowiedz Link Zgłoś
gypsi Re: Pani Szuta nie wie o czym mowi 04.06.07, 13:06 Giertycha nie, ale narodu coraz wiecej. Niedlugo bedziemy mieli rzad na wygnaniu, w Warszawie;) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
gatmar Re: Pani Szuta nie wie o czym mowi 04.06.07, 13:24 Czasami żałuję, że mam tu za długie korzenie. Ale uczę dzieci języków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mamo, ja tego mundurka nie włożę! IP: 89.174.23.* 04.06.07, 11:29 A czy nie powinno być ja tego mundurku nie włożę? Uważam że nie ma co przesadzać. W końcu to nie pokaz mody. Oczywiście nie mówię że dzieci powinny wyglądać obrzydliwie ale trzeba również uwzględnić możliwośći finansowe wszystkich rodziców. Po to właśnie są mundurki aby różnice w zamożności rodziców były zniwelowane. A w szkole trzeba sie wiedzą wykazać! Odpowiedz Link Zgłoś
terranova3 Re: Mamo, ja tego mundurka nie włożę! 04.06.07, 14:54 MUndurki niczego nie zmienia. Chodzilam do liceum w czasach przemian politycznych. Mundurkow nie bylo. Podzial na zamoznych i biedniejszych i tak istnial - ale nie oznaczal podzialu na glupszych i mniej wykazujacych sie wiedza. oczywiscie zazdroscilysmy zamozniejszym kolezankom lepszych ciuchow, ale nie ( i nie wiedza!!) to separowalo nas od grupy bogatszych kolegow. Oni po prostu prowadzili inny tryb zycia - gdzie indziej spotykali sie po szkole, mieli innych przyjaciol pozaszkolnych, jezdzili gdzie indziej na wakacje. Nie chce przez to powiedziec, ze nie kontaktowalismy sie, ale podzial towarzyski byl bardzo wyrazny. I nie byl oparty na niecheci. Mundurki nie zmienia fakty, ze sa tacy ctorzy jezdza do Aspen i tacy, ktorzy jezdza do Zakopca. I ci z Aspen nie moga zaprosic tych drugich na wspolne wakacje..Takie jest po prostu zycie. Obluda jest twierdzenie, ze zamozniejsi rodzice maja glupsze dzieci, a mundurki zmienia cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 lewcy proponują takie stroje 04.06.07, 15:44 www.dominikkrol.com/gunit%5B1%5D.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
gypsi Re: lewcy proponują takie stroje 04.06.07, 17:26 Jasne. To ci przebrzydli lewacy w UK i USA nigdy nie zrezygnowali z mundurkow... Odpowiedz Link Zgłoś
mimix1 Re: Mamo, ja tego mundurka nie włożę! 04.06.07, 21:17 tak, bo teraz przyszedł czas na podporządkowywanie się większości. o jakość kształcenia zadba Wielki Przewodniczący. Będzie się czytało 2 książki rocznie, nie za grube, żeby zdania były pojedyncze i żeby w każdym było coś o papieżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Mamo, ja tego mundurka nie włożę! IP: 62.29.158.* 13.06.07, 19:27 No i dobra ,gó..arze są i tak całkiem pokorbieni od mtv i intereta ,wiec mi ich nie szkoda. A skoro chcą koniecznie być tak jak te amerykańskie ćwoki "social akcepted" zamiast sie uczyć to ich problem. Odpowiedz Link Zgłoś