Dodaj do ulubionych

Mamo, ja tego mundurka nie włożę!

• milet_z_sedesu zgłosiłem do skasowania :-) 04.06.07, 11:19
    • gypsi Pani Szuta nie wie o czym mowi 04.06.07, 11:21
      Mundurki wcale nie sa az tak kosztowne, przynajmniej w UK. Komplet do Primary
      School (5-11 lat) ponizej 100 funtow, do Secondary (11-16) nieco powyzej (zalezy
      od rozmiarow dziecka). Minimalna pensja netto 1000/m-c. Po prostu w Polsce
      producenci zweszyli interes i oferuja wysokie stawki.
      Aha. Tu mundurkow sie nie szyje z wysokiej jakosci welen, moze tylko w Eton;)
      Uzywaja syntetykow albo mieszanek z bawelna - wszystko do prania w 40-50
      stopniach, niegniotace.
      Moje dziewczyny sa zadowolone z mundurkow - nie maja problemu z wyborem ciucha,
      w szkole nie ma rewii mody. Choc dziewczynki zwykl eprobuja i przemycaja cos
      niedozwolonego - kolorowe spinki czy pasemka we wlosach, makijaz mocniejszy niz
      dozolony, albo roluja spodniczki w talii, zeby byly mini - w jednej ze szkol
      wlasnie z tego powodu zdecydowano sie na zmiane fasonu mundurka - uczennice tez
      beda mialy spodnie.
      • gatmar Re: Pani Szuta nie wie o czym mowi 04.06.07, 12:03
        A w tym zaścianku "UK" mają Giertycha?:)

Pozdrowienia.

A u nas wiadomo, trzeba się zawsze czymś wyróżnić.
        Czym głupsza głowa, tym większy kapelusz:)
        • gypsi Re: Pani Szuta nie wie o czym mowi 04.06.07, 13:06
          Giertycha nie, ale narodu coraz wiecej. Niedlugo bedziemy mieli rzad na
          wygnaniu, w Warszawie;)
          Pozdrawiam:)
          • gatmar Re: Pani Szuta nie wie o czym mowi 04.06.07, 13:24
            Czasami żałuję, że mam tu za długie korzenie.
            Ale uczę dzieci języków...
    • Gość: ja Re: Mamo, ja tego mundurka nie włożę! IP: 89.174.23.* 04.06.07, 11:29
      A czy nie powinno być ja tego mundurku nie włożę? Uważam że nie ma co
      przesadzać. W końcu to nie pokaz mody. Oczywiście nie mówię że dzieci powinny
      wyglądać obrzydliwie ale trzeba również uwzględnić możliwośći finansowe
      wszystkich rodziców. Po to właśnie są mundurki aby różnice w zamożności
      rodziców były zniwelowane. A w szkole trzeba sie wiedzą wykazać!
      • terranova3 Re: Mamo, ja tego mundurka nie włożę! 04.06.07, 14:54
        MUndurki niczego nie zmienia. Chodzilam do liceum w czasach przemian politycznych. Mundurkow nie bylo.
        Podzial na zamoznych i biedniejszych i tak istnial - ale nie oznaczal podzialu na glupszych i mniej wykazujacych sie wiedza.
        oczywiscie zazdroscilysmy zamozniejszym kolezankom lepszych ciuchow, ale nie ( i nie wiedza!!) to separowalo nas od grupy bogatszych kolegow. Oni po prostu prowadzili inny tryb zycia - gdzie indziej spotykali sie po szkole, mieli innych przyjaciol pozaszkolnych, jezdzili gdzie indziej na wakacje.
        Nie chce przez to powiedziec, ze nie kontaktowalismy sie, ale podzial towarzyski byl bardzo wyrazny. I nie byl oparty na niecheci.
        Mundurki nie zmienia fakty, ze sa tacy ctorzy jezdza do Aspen i tacy, ktorzy jezdza do Zakopca. I ci z Aspen nie moga zaprosic tych drugich na wspolne wakacje..Takie jest po prostu zycie.
        Obluda jest twierdzenie, ze zamozniejsi rodzice maja glupsze dzieci, a mundurki zmienia cokolwiek.
    • emelem1 mundurki szkolne 04.06.07, 15:30
      spkalnik.webpark.pl/k5.jpg
    • emelem1 lewcy proponują takie stroje 04.06.07, 15:44
      www.dominikkrol.com/gunit%5B1%5D.jpg
      • gypsi Re: lewcy proponują takie stroje 04.06.07, 17:26
        Jasne. To ci przebrzydli lewacy w UK i USA nigdy nie zrezygnowali z mundurkow...
    • mimix1 Re: Mamo, ja tego mundurka nie włożę! 04.06.07, 21:17
      tak, bo teraz przyszedł czas na podporządkowywanie się większości. o jakość
      kształcenia zadba Wielki Przewodniczący. Będzie się czytało 2 książki rocznie,
      nie za grube, żeby zdania były pojedyncze i żeby w każdym było coś o papieżu.
    • Gość: ... Mamo, ja tego mundurka nie włożę! IP: 62.29.158.* 13.06.07, 19:27
      No i dobra ,gó..arze są i tak całkiem pokorbieni od mtv i intereta ,wiec mi ich
      nie szkoda.
      A skoro chcą koniecznie być tak jak te amerykańskie ćwoki "social akcepted"
      zamiast sie uczyć to ich problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka