laenia Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 12.06.07, 13:20 Ja uwielbiam lody Grycana, ale niestety, mają lodziarnie tylko w molochach - Carrefourze na Zakopiance i Galerii Kazimierz. Chyba że jeszcze gdzieś, o czym nie wiem. Sorbet truskawkowy - mniam, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 12.06.07, 13:37 Kiedyś były najlepsze na Wiślnej. Odpowiedz Link Zgłoś
qumqwat Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 26.06.07, 12:53 Dobra wiadomosc - Grycan w Bunkrze Sztuki, moze nie jakis oszalamiajacy wybor ale sorbety sa! I w Realu/ Danym Geancie przy Bora KOMOROWSKIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
said_no_more Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 12.06.07, 15:51 na Starowislnej!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 12.06.07, 17:03 w Słodkim Wentzlu albo od Różą na Starowiślnej juz od bardzo dawna nie są najlepsze, no może z wyj borówkowych Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 12.06.07, 18:06 na starowiślnej i w pasazu na Krakowskiej-rodem z Nowego Targu. Odpowiedz Link Zgłoś
ytong13 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 17.06.07, 14:21 Do ich punktu w NT jeździmy na lody dosyć często, ostanio dowiedzieliśmy się od (chyba) właścicielki, że mają punkt właśnie na Krakowskiej - byliśmy i niestety nie takie smaczne jak w NT :( Odpowiedz Link Zgłoś
kindziol Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 14.06.07, 00:30 STAROWIŚLNA !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
namietna_lolitka Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 14.06.07, 09:34 ja najbardziej lubię w Galerii Kazimierz jak idę na SZOPING z qmpelami : ) Odpowiedz Link Zgłoś
anna.m7 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 17.06.07, 15:16 Uważam,że najlepsze lody są w Niepołomicach !! Jadłam już na Sławkowskiej i Starowislnej, ale nijak mają sie do tamtych. W Niepołomicach na przeciwko koscioła, nie w Rynku. Są rewelacyjne! Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Co ze Sławkowską? 18.06.07, 11:59 A lody na Sławkowskiej? Dawniej były tam długaśne kolejki, teraz jakby stracili klientów. Spadła jakość, czy wzrosły ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
etarceo Re: To w końcu gdzie w Krakowie robią najlepiej l 18.06.07, 15:34 W Hucie!!! Na Alei Róż przy Żeromskiego!!! nie na kulki tylko na wagę, Pyszne, intensywne, nieprzesadnie słodkie. Jak ktoś ma ochotę możemy się przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
veriita Re: Co ze Sławkowską? 26.06.07, 22:46 na sławkowskiej są fatalne , za każdym razem natykałam się na grudki zamarzniętej wody T_T; grycan w GK !!! ^-^ (w M1 te same lody strasznie szybko sie rozpuszczają - chyba nie przechowują ich tam odpowiednio) Odpowiedz Link Zgłoś
olganna Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 19.06.07, 12:44 Grycan!!! Sorbet malinowy, makowe, sulanskie, mniam! Niestety w pojemnikach juz nie sa takie dobre :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia102 Najlepsze lody są w Galerii Łódzkiej :) 19.06.07, 17:45 na ulicy Piłsudskiego w Łodzi. Cudowne lody z lodziarni Gelati. Olbrzymie porcje, niskie ceny i pyszne lody. Niestety w Krakowie nie znalazłam równie dobrych :( Odpowiedz Link Zgłoś
pingwin2809 Re:Minione smaki:( 19.06.07, 18:31 Czy ktoś z wiekowych autochtonów potrafi wyrazić niegdysiejszy smak gałek podawanych na Skałecznej.Te PIStacjowe.Tylko proszę bez bez podtekstów...:)))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kawka50 Re:Minione smaki:( 26.06.07, 11:11 A lody owocowe(malinowe?)i kawa mrożona w cukierni Leona Siewierskiego przy ul.Senackiej? Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
marijuan3 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 19.06.07, 18:32 najlepsze są w Dobczycach :P a w samym krk to bodaj na starowiślnej ;P Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia_111 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 19.06.07, 22:33 oczywiście Starowiślna Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 23.06.07, 21:23 marijuan3 napisał: > najlepsze są w Dobczycach :P a w samym krk to bodaj na starowiślnej ;P o tak zgadzam sie w Dobczycach tez ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_na_wierzbie Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 19.06.07, 22:34 najlepsze sa w galeriii krakowskiej:) te wloskie na poziomie -1 i 1 sa pyszne szczegolnie dolcelate(krowkowe) straciatela panacota waniliowe zuuigels cookis sa mniam mniam (nie wiem jak sie pisze:) no i oczywiscie tradycyjne galeczki na starowislnej:) bakaliowe mmmmmmmmmmmmm:D Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 a przeciez na Jana 19.06.07, 22:39 no na jana juz sa najlepsze lody...ostatnio jadlem je w Saczu ale sa juz w Krakowie i napewno najlepsze:))) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
malgolambk Re: a przeciez na Jana 26.06.07, 10:38 Faktycznie otworzyli tam niedawno lodziarnie "Lwowianka" rodem z Nowego Sącza. Lody są świetne, a na dodatek jest kilkanaście smaków w których można dowolnie przebierać - Nie kupuje się na gałki, tak jak to bywa w innych lodziarniach (co ogranicza wybór), lecz na porcje składać sie mogą dowolnie wybrane smaki! W Nowym Sączu są straszne kolejki, ale w Krakowie jeszcze jest luz :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys99 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 20.06.07, 01:16 Uwielbiam lody na Starowiślnej: Borówka, Poziomka i Kawa, te smaki wg mnie najlepsze! Ostatnio po przeczytaniu tego wątku dowiedziałem się że dobre są lody na Krakowskiej pod filarkami. Byłem ze znajomymi i wspomniałem o tym, i poszliśmy spróbować i... Odradzam wszystkim, porażka, naprawdę Big Milk na patyku jest sto razy lepszy! A co do lodów u "Jacka i Moniki" na Sławkowskiej, to prawda, popsuły sie kilka lat temu, już tam nie chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
graz33 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 20.06.07, 16:15 W Krzeszowicach w Adze pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
glupek_wioskowy Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 21.06.07, 23:05 Starowiślna przereklamowana, może kiedyś z 10 lat temu tam faktycznie były lody najlepsze. Ale jesli ktoś jadł lody na Placuu Żydowskim / róg Meiselsa zgodzi się ze mną, że lepszych lodów o smaku mlecznych herbatników nie ma w całej galaktyce! Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_na_wierzbie Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 22.06.07, 14:38 mleczne herbatniki? wow to ja tam sie jutro wybiore:) mmmmniammmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
mikrouser Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 22.06.07, 17:19 Słodki Ventz -- www.antea.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 22.06.07, 18:28 u nas na zajezdni...jak Gienia zamrozi we workach takie kostki to sie je lupie i wrzucamy po trochu...ale lod to nic , wazne w co sie go wrzuca... tramwajarz Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_na_wierzbie Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 22.06.07, 21:47 ja ich nie lubie:) blee takie jakies bez smaku Odpowiedz Link Zgłoś
jolka610 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 22.06.07, 22:12 najlepsze lody sa na zwierzynieckiej w piekarni pod telegrafem Odpowiedz Link Zgłoś
grater Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 22.06.07, 23:07 Nie tylko moim zdaniem- ale na pewno baaardzo dobre są na ul. Krakowskiej- z Nowego Targu- kto był, nie trzeba go namawiać, kto nie próbował? warto się wybrać!! Odpowiedz Link Zgłoś
jazech Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 23.06.07, 03:26 Jadłem tam niedwno, niedobre są i to bardzo niedobre! Nakładają je z takich plastikowych pojemników, jakieś takie suche, łeee, nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 starowiślna 23.06.07, 00:32 jadłam dzisiaj wszystkie 7 gałek..pyszne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: starowiślna 23.06.07, 07:04 Hihi, na raz? Nie rozchorowałaś się? W takim razie naprawdę muszą być dobre. Ja często przejeżdżam Starowiślną ale te straszne kolejki zawsze mnie zniechęcały do zakupu lodów akurat tam. Odpowiedz Link Zgłoś
peerelski Re: starowiślna 23.06.07, 08:55 7 gałek...szczesciara.... zwykle sa tylko dwie Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: starowiślna 23.06.07, 10:09 dostałąm 4 do jednego wafelka,3 do drugiego i jeszcze jedną śmietankową gratis do trzeciego;-) najsmaczniejsze borówkowe i truskawkowe....w efekcvie boli mnie gardło i muśzę czymś przepłukać;-)))))KOlejka była kosmiczna ale poszłam z Julą któa tak rozpaczkiwie krzyczała "jody,jody" że mnie wpuścili na sam początek;- ))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
adelheid Re: starowiślna 23.06.07, 15:49 STAROWIŚLNA!!!! naj, naj, naj, wyrazny smak, a jak sa bajaliowe to sa to same bakalie sklejone lodami, mozna pol kostki czekolady znalesc :) Odpowiedz Link Zgłoś
mana23 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 23.06.07, 22:34 Starowiślna od zawsze, szkoda tylko ze kolejka to minimum 20 minut, ale warto Odpowiedz Link Zgłoś
kitrii ul.Jana i Pl.Nowy!!!Pyszka 25.06.07, 22:16 najlepsze sa na wage Argasińscy(Nowy Sącz) na Jana i na Rogu Meiselsa i Pl.Nowego-szczegolnie ciasteczkowe...mniaaaaammmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
mhamerski Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 26.06.07, 09:50 Na Stradomiu u Starowicza... Przepyszne ! Odpowiedz Link Zgłoś
qumqwat Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 26.06.07, 13:02 Moja lista osobista kolejnosc dowolna: - Grycan - Argasinscy na Jana (ekspedientki koszmarnie niemile) - Wenzl deserek jako obiad - Consonni na Placu na Stawach - Nowy Targ na Rynku - Starowiślna (ale nie taka dobra) Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 26.06.07, 14:06 Kiedy byly dobre lody na Slawkowskiej. Nie wiem czy ta lodziarnia jeszcze jest. Nie pamietam nazwy ..U Jacka i Agatki...czy cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
noxnox Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 26.06.07, 18:36 Jestem lodożercą przyznaje się. Jadłem w wielu miejscach. Dla mnie nejlepsze lodo na obecną chwilę są w Galerii Krakowskiej we włoskiej lodziarni Gelato. Pyszne, bardzo dużo smaków, duuże porcje. na poziomie +1 mozna zamówić sobie desery - błyskawiczna obsługa i nigdy nie brakuje miejsc do siedzenia. Można powiedzieć że to fabryka włoskich lodów. Moje ulubione to Amarena. Podobne w smaku lody są w Pasażu Ruczaj. Jest tam pizzeria prowadzona/założona przez włochów i też są włoskie lodu - równie dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
loreke Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 05.08.07, 21:51 Najlepsiejsze lody w Krakowie sa na ul. Jana naprzeciwko kina ARS. Odpowiedz Link Zgłoś
jonea Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 26.06.07, 22:06 poziomkowe i jagodowe na starowiślnej dobre są bakaliowe na królewskiej, niedaleko policji Odpowiedz Link Zgłoś
veriita Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 26.06.07, 22:49 w kwiaciarni u wylotu szewskiej są całkiem całkiem... ^-^ Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.ka Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 28.06.07, 09:16 Na Starowiślnej oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
gienusia Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 28.06.07, 13:25 Na Starowiślnej !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ermik.krak Re: Gdzie są najlepsze lody w Krakowie? 28.06.07, 17:34 Na Starowislnej moze są i dobre ale jak mi kobita kilka razy dała te lody z "ręki do ręki" to mi się odechciało. Zwracam uwagę nie tylko na smak ale higienę a tam to Sanepid się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś