mistrz_i_malgorzata 12.06.07, 22:03 po ile? kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia.43 Re: bób 12.06.07, 22:10 chyba jeszcze nie ma bobu.. a jak jest to po dysze..) ale jest pyszny za to ) Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_i_malgorzata Re: bób 12.06.07, 22:17 jest już !!!!!!!!!!! ale kolejka była i czasu nie starczyło żeby zakupic niestety.... a już by w domku pachniało ;) i kłótni o robienie kolacji by nie było.... Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: bób 12.06.07, 22:21 mistrz_i_malgorzata napisała: > jest już !!!!!!!!!!! ale kolejka była i czasu nie starczyło żeby zakupic > niestety.... a już by w domku pachniało ;) i kłótni o robienie kolacji by nie > było.... To jak była kolejka to znaczy ze mogłes zobaczyc cene !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_i_malgorzata Re: bób 12.06.07, 22:33 tylko że stał gdzieś mały woreczek ale ceny nie było :( a wkoło ścisk był i ani zapytac ani zobaczyc nijak nie było Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: bób 12.06.07, 22:21 mistrzu - to ugotuj małgorzacie kalafiora ... i bedzie..)) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: bób 12.06.07, 22:26 gosia.43 napisała: > mistrzu - to ugotuj małgorzacie kalafiora ... i bedzie..)) > Kto ja :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: bób 12.06.07, 22:28 polski0001 napisał: > Kto ja :-)) a dlaczego nie ) , tylko oliwek nie zapomnij dodać )) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: bób 12.06.07, 22:33 gosia.43 napisała: > polski0001 napisał: > > > Kto ja :-)) > > a dlaczego nie ) , tylko oliwek nie zapomnij dodać )) Z oliwkami moga byc problemy ale z oliwa juz nie :-)) > > Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: bób 12.06.07, 22:35 to do tej oliwy czosnek wycisnij i trochę zielonej pietruszki i moze jeszcze jogurtu naturalnego ...i sos ,, z kalafiorem - palce lizac )) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: bób 12.06.07, 22:40 A ja ci proponuje na takie gorace dni : Panzanella - Pól kg chleba suchego (po dwóch dniach) - 3 pomidory (świeże) - 1 ogórek (świeży) - 1 cebulę - basylia (świeża) - sól, pieprz - ocet winny (czerwony) Chleb namoczyć w wodzie na kilka minut Następnie wycisnąć wodę (jak na sznycle) i rozkruszyć Cebule ogórka pomidory pokroić w kostkę i dodać do rozkruszonego chleba Następnie pokroić drobno 10 listków basylii i dodać do reszty Posolić popieprzyć polać octem winnym i wymieszać wszystko razem Odłożyć na 2-3 godziny do lodówki Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: bób 12.06.07, 22:47 ja to wszystko jem ciągle... ale chleb niekoniecznie ( jesli juz to zbónjnicki albo góralski ; zytni ) i ocet winny czy nie - ale osobiscie wole skropic cytryna - naturalna jest ))) ale bardzo dziekuje i nie omieszkam wykorzystac.. p.s. a co do bobu - to uwielbiam ; szczególnie jak młody jest i żadnego sosu być nie musi...)) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: bób 12.06.07, 22:53 Skosztuj tak jak ci napisałem a chleb najlepiej nie solony(jezeli taki jest w Kraku) noi ocet winny tez jest naturalny Tylko ten w sklepach moze troche inaczej :-)) A co do bobku to ja tez lubie ale sam bez niczego Problemik sie zaczyna po godzinie Najlepiej wypoczywac na "swiezym" powietrzu :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kowaliska Re: bób 13.06.07, 11:19 A mnie teściowa (spod Tarnowa) nauczyła jeść bób polany bułką tartą zrumienioną na maśle. Jak pierwszy raz zaserwowała to się wewnętrznie skrzywiłam, bo wcześniej tylko solo. Ale spróbowałam i..... palce lizać! Od tej pory inaczej nie jem. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś