kropkaaga Re: sabril?? 28.07.09, 20:02 Witam.Mój synek miał sabril.Ale po 4 dniach nam odstawili w szpitalu.Wiem tyle,że w Stanach został wycofany.Podobno niektóre dzieci traciły wzrok.Ale trzeba podejść zdrowo do tego.Nie każde dziecko reaguje tak samo na dany lek.Na depakinie też piszą straszne rzeczy a ludzie dzięki niej pozbywają się napadów i nic im nie jest.Najlepiej spytać lekarza,choć pewnie powie,że korzyści przeważają ewentualne zagrożenia.Pozdrawiam Odpowiedz Link
asiek1982_8 Re: sabril?? 28.07.09, 23:05 i tego sie bałam, a my bierzemy go juz miesiąc ponieważ synek ma diagnozę tylko "padaczka" ale mial podczas ataków skłony przypominające westa, depakina nam nie pomogła a sabril praktycznie z dnia na dzień i jest spokój od m-ca -bez ataków. nasza lekarka mówiła o skutkach ubocznych i ma nadzieje ze z niego zrezygnujemy za jakiś czas ale jeszcze nie teraz Odpowiedz Link
kropkaaga Re: sabril?? 30.07.09, 12:28 jeśli sabril Wam pomaga to myśle,że warto przy nim zostać.Niewiele jest leków dla tak małych dzieci.Wielu dzieciom żaden nie może pomóc.Dlatego warto go zostawić.Nie każde dziecko reaguje tak strasznie jak wynika z ulotki leków.Wiem,że się boisz.Doskonale Cie rozumiem,ale ważne jest by do 2 roku pozbyć sie tych ataków,Jeśli się z nimi uporamy to padaczka prawdopodobnie nie wróci.Tak przynajmniej mówią neurolodzy,z którymi się spotkałam.Nam pomaga depakina i luminal razem.Niestety depakina,jak wiadomo działa destrukcyjnie na wątrobę.Akurat u mojego synka tak jest:(ma złe wyniki prób wątrobowych.Nie wiem co dalej.Z jednej strony pomaga a z drugiej...Tak,że widzisz,kazdy lek przeciwpadaczkowy jest jak kij-ma dwa końce.Czasem te dwa końce są ok,a czasem jeden-niestety.Myśl pozytywnie,bo inaczej oszalejesz.Trzymam kciuki za was:)Dużo zdrówka:) Odpowiedz Link