Gość: Hextor IP: *.chello.pl 27.03.08, 23:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kuba Nie jestem zadowolony z prezydentury pana M !i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 23:48 Poprzednik przesadził ale osobiście z Majchrowskiego jestem słabo zadowolony a właściwie jestem nie zadowolony. Powodów jest kilka , najważniejszy to poczucie nie wykorzystywanych szans , vide Euro 2012, vide inwestycje komercyjne , vide inwestycje miejskie. A także słabe podejście do akademickiego Krakowa i coraz głębsze poczucie niemożności we wszystkim.A z drugiej strony wielkie poczucie samozadowolenia z rzeczy , na które wpływ się miało taki sobie. Miała być wielka zmiana a jest jakaś gnuśność i poczucie niemocy . Sam Majchrowski,nie mający istotnego zaplecza politycznego i słabe podejście do mediów powoduje,że coraz więcej mieszkańców odczuwa coraz większy dystans. I jeszcze te ostatnie sprawy , tolerowanie pana T mimo wielu sygnałów- to Majchrowskiego w moich oczach skompromitowało.Chciał mieć święty spokój a teraz ma atomowy wybuch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Jacek Majchrowski zadowolony ze swej prezydentury IP: *.ghnet.pl 27.03.08, 23:56 no cóż , na wszystko ma gotową odpowiedź według schematu mówicie że robię źle a ja robię dobrze jeżeli twierdzi ,że jednostka była przez Jana T zarządzana bez zarzutu no to co tu jeszcze komentować to są po prostu kpiny z opinni publicznej i organów kontroli proszę zwrócić uwagę na fakt powoływania się ciągle na to co orzeknie sąd lecz zapomina ,że Jan T podejmując decyzję powinien stosować się do obowiązujących przepisów i poleceń wydawanych przez uprawnione do tego organy a nie podejmować decyzje według własnego uznania i dopiero po fakcie jak zaistniał spór czekać co powie sąd to że ponoć ma możliwość konsultacji prawnej w zakresie prawa pracy na najwyższym szczeblu sądownictwa to jeszcze nie uprawnia go do takiego działania ostatecznie w strukturze urzędu jest podrzędnym chwilowym urzednikiem samorządowy , który dzieki niekompetencji Majchrowskiego zdołał rozpanoszyć się w tym mieście to śmieszne , tak nikt normalny nie pracuje z jego wypowiedzi wynika ,że Jana T zatrudnił aby ten zrobił porzadek w zarządzie skoro taki z niego prawnik i ciągle mówi o dowodach i orzeczeniach sądu to niech poda dowody lub orzeczenie sądu ,że w zarządzie dróg przed objęciem funkcji przez Jana T były nieprawidłowości prosze bardzo skoro w stosunku do Jana T mówi ciagle ,że dopóki nie ma wyroku to jest niewinny to na jakiej równoważnej podstawie twierdzi ,że poprzednicy Jana T i poprzednicy obecnych pracowników byli złymi pracownikami i działy się tam nieprawidłowości remonty szły , inwestycje szły , oskarżeń nie było z jakich to zatem powodów doszedł do wniosku ,że trzeba zatrudnić Jana T w zarządzie dróg aby zrobic porządek chyba nikt nie wierzy w wygłaszane w tym zakresie bzdury Jan T potrzebny był w zupełnie innym celu i dlatego , w odróżnieniu od kilku swoich poprzedników siedzi teraz w areszcie a oni nie a co się stanie z Janem T trudno faktycznie wyrokować jednak nigdy Majchrowski się nie wyprze ,że publicznie i to wielokrotnie twierdził ,że Jan T to najlepszy dyrektor skoro tak go oceniał to znaczy ,że wiedział co robi bo jak inaczej było go ocenić chyba nie powie ,że nie sprawdzał dla oceny co ten robi tylko wierzył co ten powiedział bo tak dzieci w żłobku moga postępować a nie dorośli normalni ludzie a ponadto szkoda czasu na komentownie jego wypowiedzi lepiej oglądać idący teraz film na Cinemax 2 "Dzień Szakala" to ciekawy film mówiący o tym ,że wielką władzę może utrącić jeden człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francjosef Do gada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 08:03 Stawiasz przecinki, brakuje kropek i dużych liter. To bełkot. Lepiej oglądaj film...faktycznie. Chociaż merytorycznie masz rację. Ale zważ- nie tylko myśl jest ważna. Trzeba ją umieć ubrać w formę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Re: Do gada IP: *.ghnet.pl 28.03.08, 09:16 stawiaj lepiej noty w szkole pierwszoklasistom jak nie wiesz jak się pisze na klawiaturze szybko uwagi na forum , z podwójnymi klawiszami itd.i widzisz tylko kilka linijek tekstu , nie zwraca się uwagi na pierdoły toż to nie wypracownie ze znajomości zasad pisowni j.polskiego opamietaj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francjosef Re: Do gada i gda i tym podobnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 10:24 Rodzinka dyslektyków?? Ale ja do Was nic nie mam... Ty odrazu mnie pouczasz. Po prostu ciężko to czytać. A chyba chciałbyś być zrozumianym bez zbytniego wysiłku, prawda? Sądzę, że ten tekst napisałem równie sprawnie jak ty i jest prosty do zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Raczej nie do końca zadowolony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 09:40 W sprawie Jana T.prezydent powołuje się ciągle jak słusznie zauważył internauta "gad" na to co orzeknie sąd, a gdy w sprawie "Kraka" znał prawomocny wyrok o bezpodstawnym wypowiedzeniu to mówi.."musisz k...wa sprzedać spółkę".Co to już nie prawnik i profesor?? tylko..no właśnie,kto pyta i w jakim celu.W innym wątku pan prezydent mówi"Stechnij przyprowadzał co chwilę jakichś inwestorów.Ale każdy,kto przychodził w sprawie Kraka,dostawał odpowiedż:najpierw musi zapłacić zaległosci,które pan Stechnij ma wobec miasta...". Raczej nie on a spółka przez niego kierowana i nie zaległości a czynsz poinwestycyjny???. Co to za konstrukcja słowna w przypadku kiedy nie powstała żadna inwestycja a pewnie mogła /straty Gminy i odpowiedzialność urzędnika?/.Jak to się ma do wyroku Sądu o bezpodstawnym wypowiedzeniu i słów wypowiedzianych przez prezydenta "Traktowałem pana Stechnija jako biznesmena,który chce zrobić znakomitą inwestycje i jest gnębiony przez pana Gołasia"/poprzedni prezydent Krakowa/,oraz..."przeszły mu koło nosa olbrzymie pieniądze,które usiłował wyłudzić od miasta".Czy w tym temacie jest wyrok sądowy panie prezydencie a może bardziej profesorze prawa?.Prezydent Majchrowski lubi podkreślać w wypowiedziach dla mediów,że odpowiedż dopiero po orzeczeniu sądowym szczególnie gdy sprawa dotyczy jego osoby, współpracowników;Jana T,Bogdana D,Andrzeja K,Władysława J.lub osoby -Zbigniewa B.W temacie "Krak" w zależności od rodzaju sprawy /"pokój 71","umowa dzierżawy"/, stosuje różne sposoby komunikowania się z wyborcami poprzez media,niekoniecznie zgodne z jego domeną profesora prawa,że odpowie dopiero po... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaa hahaha no trudno zeby inaczej powiedzial IP: *.autocom.pl 27.03.08, 23:59 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: hahaha no trudno zeby inaczej powiedzial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 00:16 twardziel.. jak deszcz pada to on mówi że plują, ciekawe kiedy skazany tajster zacznie sypać i kiedy nitka zaprowadzi do JM, kiedy ten układ sie zawali? czyżby dopiero po wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nes Jacek Majchrowski zadowolony ze swej prezydentury IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.08, 00:17 A my nie jestesmy zadowoleni - Mieszkancy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkańcy Re: Jacek Majchrowski zadowolony ze swej prezyden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 06:39 Ale przecież już 2 razy go wybraliśmy :-) mieszkańcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Głosowałem na Pana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 08:51 Mam obecnie bardzo intensywne wyrzuty sumienia i zapewniam, że więcej takiego błędu nie popełnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Kraków traci inwestorów IP: 195.42.249.* 28.03.08, 08:57 Rozmawiam na co dzień z prezesami największych deweloperów/firm w Krakowie i mówią miwprost - żeby załatwić szybko (normalnie) sprawę to trzeba zapłacić "odpowiednim ludziom". Nie mówię o prezydencie ale wszystko jest poustawiane przez jegoludzi. Czy to jest normalne że jeden z największych krakowskich deweloperów czeka na odpowiedź od wiceprezydenta 1,5 roku??? Czy to jest miasto przyjazne biznesowi? Inna bardzo duża firma otworzyła oddział we Wrocławiu - po tygodniu zadzwonił do niego sam Dutkiewicz(!) i zaprosił na spotkanie z wiceprezydentem odpowiedzialnym za deweloperkę oraz najważniejszymi dyrektorami poszczególnych departamentów. W ciągu 2 godzinnej rozmowy przedstawiono mu zasady współpracy, omówiono poszczególne tematy i umówiono kolejne spotkanie. Tak się robi biznes na całym świecie i to jest właściwe i dojrzałe przywództwo! To są twarde dowody ale nikt z tym nie pójdzie do prokuratury bo będzie przekreślony biznesowo w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dqe Jacek Majchrowski zadowolony ze swej prezydentury IP: *.ghnet.pl 28.03.08, 09:08 uważam ,że część odpowiedzi są to wierutne bzdury , których podłożem jest albo kłamstwo w celu oddalenia od siebie zarzutów odpowiedzialności albo totalna i kompromitująca niekompetencja nie jest prawdą ,co mówi Majchrowski , że ZDiT to zupełnie samodzielna jednostka posiadająca osobowość prawną , otóż , ZDiT utworzony przez Radę Miasta jest jednostką organizacyjną gminy nie posiadająca osobowości prawnej i korzysta z osobowości prawnej gminy to oznacza ,że prezydent aby smemu nie podjmować czynności w tym zarządzie udzielił Janowi T imiennego pełnomocnictwa do występowania w jego imieniu ,takie pełnomocnictwa otrzymali także pracownicy zarządu dróg , którzy m.in. wydają decyzje administracyjne skoro komuś się udziela pełnomocnictwa to znaczy obdarza się go najwyższym zaufaniem bo pełnomocnik działa tak jak mocodawca jak to się ma do wypowiedzi Majchrowskiego ,że on nie wie co się dzieje w ZDiT bo kontaktował się tylko z dyrektorem czyli nie wie co robią jego pełnomocnicy ? to w jaki sposób kontrolował Jana T i podległą mu jednostkę ? czy w ogóle go kontrolował ? to teraz wyszło na jaw ,że działo się źle bo Majchrowskiego interesują tylko dyrektorzy a co się dzieje z pracownikami to już nie ? no pewnie , można i tak ,ale skoro jak twierdzi Majchrowski za pracowników ZDiT odpowiada Jan T jako szef jednostki , to kto odpowiada za Jana T ? Majchrowski twierdzi w GW ,że sam Jan T odpowiada za siebie i jego nie interesowała reszta to śmieszne i nie trzyma się kupy i podbite jest klamstwem gdyż w wielu wypowiedziach dla GW i innych mediów Majchrowski wykazywał się znajomością szczegółów z wyczynów Jana T twierdząc np. ,że tamten żartował jak mobbingował ,co oznacza ,że jednak wiedział co msie tam dzieje tylko nie reagował co oznacza ,że się zgadzał na to teraz na potrzeby chronienia tyłka przed zarzutami , twierdzi że sie nie interesował , nie wiedział i wszystkiemu winien jest Jan T a od molestowania i korupcji całkiem się odciął , chociaż ponoć po urzędzie chodziły śmiechy kogo i po co tamten awansował z referentki na wysokie stanowisko przy sobie i po co prysznice i łazienki i podwójne drzwi przy gabinecie kazał zrobić myślę ,że nikt rozsądny nie uwierzy w to ,że Majchrowski o tym nie wiedział nikt rozsądny nie uwierzy także ,że nie wiedział jakie inwestycje idą i kto jest wykonawcą oraz ,że wykonawcy nie przychodzili do niego po "błogosławieństwo" tylko wszystkim rządził Jan T nie może być zatem prawdą ,że nie wiedział co się tam dzieje za to prawdą jest ,że komentował to za wszelką cenę w taki sposób aby Jana T ochronić przecież nikt inny tylko Majchrowski wszem i wobec głosił ,że Jan T to najlepszy dyrektor , a ten później napuszony jak indor pokazywał ponoć wszystkim nagranietej pochwały na magnetowidzie szkoda tylko ,że siedzi , bo to taki najlepszy dyrektor jaki pan taki kram śmieszne są te tłumaczenia ,które mają wykazać ,że w sprawie Jana T Majchrowski za nic nie odpowiada a przecież to on , z niejasnych powodów , powołał leśnika na stanowisko dyrektora od dróg a nie drogowca dotychcczas za to nie wykazał żadnego dowodu na to ,że jak twierdzi w zarządzie dróg była nieformalna organizacja działająca na czyjąś szkodę i musiał zatrudnić Jana T aby zrobił tam porządek i ten zrobił , co oznacza ,że pozwalniał lub spowodował odejście fachowców a na niektórych wicedyrektorów powołał dotychczasowych referentów a po jakimś czasie reszta fachowców i wicedyrektorów też odeszła to ma być porządek ? Radni słusznie chcieli ograniczyć kompetencje tej jednostki choć uważam ,że powinno się ją zlikwidować , aby nie była tylko po to żeby zapewnić znajomkom i ich protegowanym miejsca pracy kto zatem jak nie Majchrowski jest za to wszystko odpowiedzialny , skoro powołał na to stanowisko Jana T ,jak sam twierdzi w celu zrobienia porządku "porządek " , w jego mniemaniu jest , bo teraz pracują tam sami swoi a nie jacyć fachowcy a i bez fachowców sprawy idą , tak jak to było za PZPR nie fachowość ,ale zaufanie partii dawało awans i stanowiska a tak na marginesie , to Panowie Redaktorzy dajecie się zbywać byle czym , a tak łatwo gościa przepytać bo fakty są oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczy Re: Jacek Majchrowski zadowolony ze swej prezyden IP: *.gprs.plus.pl 28.03.08, 21:05 Oczywiście ,że to bzdury , którym wiarę dają tylko PZPRowskie ciołki nic dziwnego jak ze stodoły przeprowadzili się do bloków to był szok kibel w środku a nie za stodółką to teraz z tęsknotą wspominają tamte czasy , pochody w 1 maja ul.Basztową , czyny społeczne itd. a tu ich towarzysz tak wysoko zaszedł to go popierają w każdych wyborach nie wyjeżdżają w niedzielę z miasta , bo nie ma kto organizaować wycieczek za zakładowe pieniądze to idą głosować stąd mamy kogo mamy jedyna nadzieja w prokraturze bo inaczej będzie kolejna kadencja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groblanin Jacek Majchrowski zadowolony ze swej prezydentury IP: 195.20.2.* 28.03.08, 10:59 św.p. Jacek Majchrowski! Jest bardzo bardzo fajnie! Po prostu bobas bez wyrazu z pampersem w spodniach.Jakież to cuda mu zawdzięczamy> Betonowy grobowiec na Groblach? Nikt tui prawdy nie szuka! Olewanie i na siłę jak na komusznika przystało wcielanie w życie pomysłów swoich kolesi za piniądzony. Pozdro do pudła Pa pa pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efwq Re: Jacek Majchrowski zadowolony ze swej prezyden IP: *.ghnet.pl 29.03.08, 11:52 co kto mu zawdzięcza zapytaj urzędniczek przyjmowanych w pokoju Motelu Krak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracowałem w ZDiK Jacek Majchrowski zadowolony ze swej prezydentury IP: 195.150.18.* 28.03.08, 13:32 Po raz kolejny po kilku już wywiadach Pana Majchrowskiego nie mogę oprzeć się wrażeniu ,że Pan Prezydent mówiąc kolokwilanie "rżnie głupa" Według jego wersji oskarżony Jan T. miał do spełnienia zadanie "uprządkowania ZDiK" cokolwiek to miałoby to znaczyć. Ale przecież przed panem Jankiem Wybitnym Dyrektorem Wszechczasów byli kolejno Pan Hańczakowski , Pan Gac, Pan Babaś a wszyscy oni przyszli po pierwszej nieudanej próbie pana Janeczka zapuszczenia w ZDiK korzeni na zawsze . Ta defilada dyrektorów ZDiK przewinęła się na przestrzeni kilku miesięcy od sierpnia 2003 do września 2004 . Oni też robili tzw. porządek w tym reorganizacje , zamiany na stanowiskach kierowniczych i zastępców dyrektora ale działali zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami i uprawnieniami . Natomiast to co prezentował miłościwie nadal panujący pan dyrektor Jan T. to był niestety styl działania pozornie pozbawiony racjonalnych przesłanek , ukierunkowany na zbudowaniu hierarchicznego systemu rządzenia ( bo nie zarządzania) w opraciu o zasadę bezwględnego posłuszeństwa i nieograniczonej ( w tym również zapewne seksulanej) dyspozycyjnosci podwładnych. Zbudowana wokół pana Janka przyboczna gwardia wiernych do bólu i do końca pretorian liwkidowała wszelkie najmnijesze przejawy myśli niezależnej i niesubordynacji której jaskrawym i zaslugującym na najwyższy wymiar kary mogło być wejście bez wezwania do sekretariatu albo nie powitanie jego magnificencji dyrekotra wcszechczasów czołobitnym ukłonem ! Należy pamiętać , że pan dyrektroe przyklada wielką wagę do etykiety dworskiej i należnych mu ( wg jego oczekiwania) wyrazów głębokiego szacunku . Pan Prezydent, czemu już wielokrotnie dawał wyraz na łamach prasy stawia znak równości między rządzeniem a zarządzaniem, między dyscyplinowaniem a poniżeniem i upokorzeniem , pracą a służbą , poważaniem a służalczością . My wszyscy , którzy na szczęście nasze i naszych rodzin ciężką służbę niewolniczą u Pana Jana mamy już za sobą, odczuwamy wreszcie ogromną satysfkację z tego powodu ,że po blisko czterecj latach nasze wysiłków i starania aby wiedza o nadużyciach Pana Janeczka Najlepszego Dyrektora Naszego Kochanego Pana Prezydenta dotarła do organów i instytucji stojących na straży praowrządności i porządku publicznego , zaowocowały spektakularnym zatrzymaniem , aresztowaniem prezydneckiego faworyta . My wiemy ,że to o czym pisze prasa to tylko wierzchołek góry lodowej radosnej i nieograniczonej działalności gospodarczej pana Janeczka prowadzoenj a jednostce gminnej , zasadzonej na poczuciu bezkarności gwarantowanej(zapewne poplecznictwem) Pana Prezydenta . Pan Prezydent z faktu,że przestaliśmy do niego kierować nasze uwagi na styl i formę rządzenia jednostką wywodzi ,że sytuacja w ZDiK po 2005 uległa poprawie w zakresie stosunków i relacji pracodawca - przełożony. Otóż musimy Pana Prezydenta wyprowadzić z błędu. Po prostu uznaliśmy,że dalsze informowanie Pana Majchrowskiego nie ma sensu , bo nasze skargi trafiają po prostu na biurko Najlepszego w Gminie Kraków Dyrektora , który wówczas wdraża niezwłocznie intnsywne śledztwo zmierzające od ustalenia domniemanych autorów pisma . Dlatego,żeby oszczędzić naszemu kochanemu pryncypałowi stresu i pogorszenia i tak już bardzo ciężkiego stanu psychicznego , zaczęliśmy korspondencję w tej sprawie kierować do Radnych , Posłów , Państwowej Inspekcji Pracy , Najwyższej Izby Kontroli i wreszcie Prokuratury jak się okazuje tym razem nie bezskutecznie. Na koniec tylko jedna prośba do Pana Prezydenta aby w przyszłości udzielając kolejnego wywiadu w sprawie swego jedynego najlepszego z najlepszych dyrektora pamiętał ,że my żyjemy , pamiętamy i będziemy prawdziwie świadczyć w toku przewodu sądowego. Niech Pan nas nie obraża i lekceważy wypowiedziami typu "twarda ręka" , "dyscyplinowanie pracowników" "wprowadzanie porządku" . To obiegowe bzdury którymi mogliście się panowie posiłkować na użytek mediów kształtując opinię publiczną . Prawda jest brutalna - tolerował Pan władztwo absolutne swego pupila , milczeniem i brakiem reakcji na łamanie prawa przez dyrektora T. stał się Pan jak jego przełożony współwinnym popełnionych przez niego na terenie jednostki gminnej nadużyć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyl Jacek Majchrowski zadowolony ze swej prezydentury IP: 81.15.202.* 28.03.08, 14:42 Osobiście napisałem skarge jako pracownik do Pana Prezydenta na wówczas pełniąca obowiązki w magistracie Pania Dyrektor. Nie dość że była niekompetentna to jeszcze była prymitywna. W tym czasie odbywał się konkurs na stanowisko dyrektora. Najpierw wywierano na mnie wpływ żebym załatwił tę sprawe ustnie i próbowano mnie osmieszyć. A nastepnie przyznano mi racje i UKARANO pracownika na którego Pani pełniąca obowiązki dyrektora wepchnęła WSZYSTKO. Następnie rozstrzygnieto konkurs i ta niekompetentne baba została DYREKTOREM. nstepnie nie przedłuzono mojej umowy i wyleciałem z pracy. W jaki sposób Pan Prezydent może dostrzegać coś niestosownego w zachowaniu jana T skoro On ZACHOWUJE SIE podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bufor Re: Jacek Majchrowski zadowolony ze swej prezyden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 18:49 mialam podobną sytuację, co prawda nie zwolnili mnie, ale próbowali w różny sposób upokorzyć i uprzykrzyć mi życie.Opinii jaką mi wyrobili nie powstydziłaby się najgorsza wiedźma. Z tego co wiem jest więcej takich sytuacji i osób w UMK. Pożyjemy, zobaczymy co z tego wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadek Tez byłem w ZDiK... IP: 217.98.12.* 28.03.08, 16:42 ..tez tam "pracowałem" (choć do dzisiaj ten epizod nie nazywam "pracą", tylko "wykonywaniem bezsensowych poleceń pana-szajbusa"), byłem na przesłuchaniu na policji i musze przyznac, że wydawało mi się, że wiem wszystko o "wyczynach" Janka i moge juz smiało pisać książkę science-fiction (bo i tak by nikt nie uwierzył) na ten temat. Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało sie, że policja wie o wiele więcej ode mnie, choć z przyjemnością uzupełniłem ich wiedzę o kilka faktów. I jakiez było moje zdziwienie, kiedy dowiedziałem się o "szokującym" aresztowaniu Janka - muszę przyznać, ze dawno nie miałem takiego powodu do świętowania! Mam nadzieję, ze zapuszkują "eksperta od dróg" na długo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptys Re: Tez byłem w ZDiK... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 10:04 A czy JM i prokuratura zainteresowały się już jak janek dzielnie projektował kolejne przebudowy siedziby ZDiT, Czy zapłaci za swoje genialne projekty łazienek, krętarzy po których dzisiaj nie da się przejść, tego PIP jakoś nie dostrzegł. Ten bałagan który spowodował w firmie i schował za pilnowanymi przez portiera dziwami. Tego jakoś niezależne kontrole JM nie widziały, bo jak miały widzieć skoro to byli kolejni kolesie a wynik kontroli na który bezczelnie powołuje się śnięty prezydent był ustalony w dniu powołania komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Prezydent epoki IP: *.chello.pl 28.03.08, 18:02 Drodzy Państwo, Pan profesor Jacek Majchrowski jest najlepszym Prezydentem jakiego nasze miasto ma od wieków. Jest to osoba, która łączy a nie dzieli, dalekosiężny wizjoner, którego działania od zawsze cechuje rozwaga i umiejętność przewidywania konsekwencji. Wybór Pana na trzecią kadencję stanowi rękojmię powodzenia wielu procesów, które udaje się skutecznie w mieście prowadzić. Głosowałem i będe na Pana Prezydenta głosował. Kraków potrzebuje stabilizacji, dojrzałości, odpowiedzialności, wiedzy, i innych cech, które osoba Pana Prezydenta w pełni spełnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: Prezydent epoki IP: *.ghnet.pl 28.03.08, 20:08 czy masz na myśli łączenie w Motelu Krak ? głosuj , głosuj nawet jak nie będzie startował cóż znaczy jeden głos za oszołomom też wolno głosować jak ktoś bezdzietny to się nie martwi ,że mu córkę ktoś będzie w pracy molestował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Prezydent epoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 20:41 Też popieram Pana Prezydenta Majchrowskiego. Najlepszy Prezydent następnej kadencji to również prof. Majchrowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptyś Re: Prezydent epoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 10:07 A co ty gościu pijesz że się tobie tak głupio gada? Odstaw to lekarstwo bo daleko nie zajedziesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <:> Re: Prezydent epoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 21:17 CZYM SIę TAK NIEżLE NAJARAłEś ,,,,,,,, DAJ TROCHę ,,,,,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqw Re: Prezydent epoki IP: *.ghnet.pl 29.03.08, 11:30 ooooo? nie wiedziałem ,że debile zamknięte w szpitalu w Kobierzynie mogą korzystać z internetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil tanie linie weszly? IP: *.utaonline.at 28.03.08, 20:48 wlasnie sie wycofuja: germanwings, skyeurope. szkoda ze tego nie zauwazyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-komuch Komuch IP: *.chello.pl 28.03.08, 21:10 Nigdy nie zagłosuję na tego komunistę, najpier kablował na studentów do SB, a teraz robi interesy z Chińskimi mordercami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus cała prawda co Majchrowski sądzi o Tajsterze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 21:21 pl.youtube.com/watch?v=f0oS65RM7gg wtedy już na pewno J.M. znał część faktów ciekawe czy teraz Janek też "pracuje" po nocach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: cała prawda co Majchrowski sądzi o Tajsterze IP: *.autocom.pl 29.03.08, 06:11 mam nadzieję, że w trakcie sledztwa dowiemy sie także jakie "zadania" na polecenie Majchrowskiego wykonywał Tajster. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qs Re: cała prawda co Majchrowski sądzi o Tajsterze IP: *.ghnet.pl 29.03.08, 11:15 no i co teraz powie Majchrowski ? nadal jest to najlepszy dyrektor ? bo całą noc stoi i pilnuje wykonawców ? gdybym nie widział kto to mówi to bym pomyślał ,że jest to nagranie z jakimś oszołomem powiedzcie mu dziennikarze , że nie trzeba stać całą noc i pilnować wykonawców tylko wystarczy rano sprawdzić ile i jak zrobili dawno nie słyszałem tak idiotycznej wypowiedzi z tej wypowiedzi oprócz totalnej kompromitacji a może jest to bezczelna prowokacja pod adresem osób przeciwnych Tajsterowi wynika ważny dowód Majchrowski powiedział ,że Tajster dostaje zadanie do wykonania i melduje o jego wykonaniu skoro podlega tylko Majchrowskiemu to oznacza ,że zadania przydziela mu Majchrowski , czyli to co robił Tajster robił na polecenie Majchrowskiego kto zatem ponosi odpowiedzialność za wyczyny Tajstera ? chyba tłumaczyć nie trzeba i nie jest to manipulacja tylko logiczna ocena faktów myślę ,że w Krakowie jest tajny układ , który wyszedł w sejmie w trakcie wyborów do Trybunału Stanu i będziemy obserwowali jak się goni króliczka ale tak aby go nie złapać a Tajster to wbrew pozorom malutki pionek przeznaczony na straty w tej partii szachów nawiasem mówiąc Majchrowski tanim kosztem się wykęca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiena Manipulanci! IP: *.net.autocom.pl 28.03.08, 22:50 Takiej maniupulacji na gazeta.pl nie widziałem. Zrobiliście z Pana Majchrowskiego potwora. Sztuka dziennikarska godna samego "Faktu". :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Manipulanci! IP: *.ghnet.pl 29.03.08, 10:59 to nie manipulacja to jest komentowanie faktów motel był ? był Jan T siedzi ? siedzi to co mu zarzucają było ? było czy zostanie ukarany ? się okaże no i na czym ma polegać manipulacja potwór ? chyba nie chociaż gdy spojrzeć na fotografie ... ale to przecież bez wątpienia on Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M kopa! IP: *.pools.arcor-ip.net 29.03.08, 01:10 jestem za tym, żeby w najbliższych wyborach dać panu Majchrowskiemu potężnego KOPA! Kraków zasługuje na kompetentne władze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esd Re: kopa! IP: *.ghnet.pl 29.03.08, 11:34 Człowieku ! W jakich wyborach ? Toż my czekamy ,że wkrótce wyprowadzą go skutego z urzędu a Ty chcesz czekać jeszcze do wyborów ? Żeby jeszcze więcej szkody narobił ? Cała nadzieja w prokuraturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość dyrektor siedzi , a w ZDiT constans IP: 213.134.166.* 29.03.08, 07:15 ZDiT - czytaj: Zarząd Dróg im. Taj..., istnieje. i tak naprawdę nic się w nim nie zmieniło, zasady są identyczne jak za bytności w nim Jana T. Teraz władza i kierowanie jednostką została przejęta przez osoby nadane przez Jana T.Głownie chodzi o pozostałych dyrektorów i kierowników wydziałów/działów. Nic się w tej materii nie zmieniło a nawet poczuli się bezkarni. No , cóż mają władzę i nie majką bata nad sobą. Dzieje się tak dlatego ,ze "cz.po" Dyrektorem można nieźle kręcić ( zbytnie się nie zna),pozostali dyrektorzy to swoi kumple- sami kiedyś byli bardziej lub mniej w coś tam uwikłani - to też można nimi pokierować - i rośnie nam w siłę i spija śmietankę - głupawa wydziałowo kirownicza władza jednostki , o której Prezydent mówi ,że wreszcie jest tam porządek. Porządek - tylko jaki? NA stronce BIP dyrektorem dalej jest Jan T - brak informacji ,że jest zawieszony czy odwołany. nie ma informacji o naborze na to stanowisko , ani na żadne inne stanowiska kadry zarządzającej. Pewnie licza ,ze po weekendzie majowym ich ukochany dyrektor pojawi się w ZdiT i przywita go wypolerowane hasło bijące z kafelków podłogi "Witaj w ZDiT"! Miłego dnia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: dyrektor siedzi , a w ZDiT constans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 19:20 Nie czepiajcie sie Majchrowskego. Facet dobrza zarzadza miastem i Krakow sie rozwija a Wy za sprawa JT chcecie wykazac ze JM jest nieudolny.Nie badzcie zenujacy. Naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qpa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 21:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptyś Re: dyrektor siedzi , a w ZDiT constans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 09:24 Ty Wyborca, poczekaj aż zakończą sie kolejne wspaniale zarządzane przez Majchrowskiego inwestycje. Nie widzisz co dzieje się na rynku, jak pięknie buduje się szybki tramwaj, jak wspaniale jeździ sie przez Kotlarską, zobaczysz jak wspaniale ruszy tramwaj w tunelu i kiedy. No chyba że jako zarządzanie miastem masz na myśli inwestycje w szkole pozostającej pod patronatem J. Majchrowskiego na Zabłociu, bo tam faktycznie inwestycje i zarządzanie jest OK, nawet już ostro pracują żeby tramwaj tam dochodził, wcześniej jakoś nie było takiej potrzeby. Ale JT zadbał aby szkoła się mogła rozwijać i była dobrze skomunikowana z centrum. Bo UJ w Pychowicach to jakoś nie po drodze.A podobno JM to profesor UJ. Wstydzi się tego i nie chce pomagać, nawet studentki egzaminuje w motelu, ciekawe czy te z KSW też. A może ma tam intymny pokoik na te cele? Za stanów się "wyborco" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam pytanie Re:do Ptysia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 10:12 Z ciekawości pytam. A jakie rozsądne rozwiązanie proponujesz, żeby sprawniej jeździć Kotlarską podczas, gdy przebudowywane jest Rondo Grzegórzeckie? Tak mi sie wydaje, że czasem co poniektórzy zatracają się w swojej krytyce Majchra i bzdury piszą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re:do Ptysia IP: *.ghnet.pl 30.03.08, 17:14 Kraków to jedna wielka korupcja w dep. architektury. Wiem bo takie słuchy do mnie dochodzą już od dawna. To sprawia iż poważni inwestorzy wolą Wrocław i Katowice a nasz gród omijają z daleka bo to trudne miasto. Zamiast limuzyn z prezesami mamy meleksy z golasami... Odpowiedz Link Zgłoś
havi1 Re:do Fanów JM 30.03.08, 22:11 JM to w kilku słowach: 0 poważnych inwestorów, oprócz kilku obozów wklepywaczy, marketów i centrów handlowych nie licząc 0 nowych inwestycji, poza kończeniem zaczętych przez poprzedników (JM swoją wielkość pokaże jak zbuduje lub rozpocznie: planowaną halę, dokończy stadion wisły, zbuduje centrum kongresowe, tramwaj na ruczaj, Trasę balicką, brakujące fragmenty III obwodnicy) to wszystko było min. w broszurce przedwyborczej "Zmieniam Kraków na lepsze, Wiem co Dalej!" 0 nowych planów zagospodarowania- wiadomo dlaczego korupcja nie tylko w wydz. architektury, choć to najbardziej "lukratywny" wydział, o ZDiT nie mówiąc JM naprawdę "wiedział co dalej!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re:do Fanów JM IP: *.cyf-kr.edu.pl 02.04.08, 14:46 ??? Inwestycje IBM, Motoroli i Goggle to obozy wklepywaczy, co lepsza huta w centrum miasta? Kończone inwestycje zaczęte przez poprzedników - ciekawe czemu Gołaś nie skończył inwestycji z Tishmanem. A co do planow zagospodarowania - one dopiero TERAZ są tworzone. Plan zagospodarowania III KampusuUJ-Wschód zdobyl w zeszłym roku nagrodę Ministra Budownictwa. Ale o tym GW nie napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciek Re: dyrektor siedzi , a w ZDiT constans IP: *.ghnet.pl 31.03.08, 08:23 ciekawe , kto był wykonawcą tych wszystkich obiektów szkoły czy to przypadkiem nie ci co poźniej dostawali od gminy zlecenia? warto by się temu przyjrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Propaganda jak za PRL IP: *.cyf-kr.edu.pl 31.03.08, 08:42 To co prezentuje gazeta w przeprowadzonym wywiadzie, to co prezentuje w stałych akcjach - bijemy w Majchrowskiego - godne jest czasow PRL. A juz zdjecie prezentujace pół twarzy prezydenta - to wprost majstersztyk. Niedobrze sie robi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Manipulacji (łagodnie określając) GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 09:17 doświadczyłem na własnej skórze i jestem ostatnią osobą, która by tę gazetkę uznawała za wzór rzetelności dziennikarskiej ale twierdzenie, że WYWIAD jest manipulacją, to "letka" przesada... Bo nie wierzę by GW posunęła się az tak daleko, żeby zmieniać wypowiedzi naszego najwspanialszego prezydenta. Tak więc powinieneś napisać: "To co prezentuje Majchrowski w przeprowadzonym wywiadzie godne jest czasów PRL"... i z tym bym się zgodził bo to faktycznie propaganda sukcesu jak za Gierka... A potem budzimy się z ręką w nocniku... ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Manipulacji (łagodnie określając) GW IP: *.cyf-kr.edu.pl 02.04.08, 12:14 Tak? Pytanie dlaczego jestesmy na liscie rezerwowej na Euro? Wiadomo dlaczego i to nie wina Majchrowskiego. Pytanie o parkingi podziemne. A przeciez dopiero teraz sie ja naprawde buduje i to pomimo protestow nagłaśnianych przez GW. A stare pytanie o Google wyjeżdżające z Krakowa? Niech sie przejdą na Krupniczą i zapytaja u źrodła, czy Google sie wyprowadza z Krakowa. W Krakowie jest jeszcze do zrobienia pare rzeczy: np. wybudowanie spalarni smieci czy mieszkan komunalnych. Wszystkie te problemy krakowska GW naswietla tylko od strony protestow i zaciera rączki ... To samo było z rzeźbą Mitoraja na Rynku, najbardziej nie podobała sie redaktorom gazety. Być może sukces Krakowa byłby możliwy tez gdyby prezydentem Krakowa był kto inny, ale ja jeszcze dobrze pamiętam ogrodzenia Tishmana i co z tego wynikło ... Odpowiedz Link Zgłoś