Dodaj do ulubionych

Niepołomice Puszcza

17.09.03, 20:02
Jechałem wczoraj brygadką 339-04 właśnie przez Niepołomice w kierunku Kłaja.
Przejeżdżałem obok PKP Niepołomice (żal tego wszystkiego) oraz przez Puszczę
Niepołomicką. Za czasów "221" i "231", któryś z nich miał kursy do Niepołomic
Puszczy (z tego co pomiętam to "trzydziestka jedynka"). Czy ktoś może mnie
oświecić, gdzie była ta "wariantowa" pętla i kiedy one tam dojeżdżały (czy
tylko w weekendy czy może przez cały tydzień).

DANKE !!!
Obserwuj wątek
    • krzysiek111 Re: Niepołomice Puszcza 17.09.03, 20:25
      adas29 napisał:

> Jechałem wczoraj brygadką 339-04 właśnie przez Niepołomice w kierunku Kłaja.

wow, a co to za linia i dlaczego taka dziwna ?? ;->>

> Przejeżdżałem obok PKP Niepołomice (żal tego wszystkiego) oraz przez Puszczę
      > Niepołomicką. Za czasów "221" i "231", któryś z nich miał kursy do Niepołomic
      > Puszczy (z tego co pomiętam to "trzydziestka jedynka").

ta jeeessst

Czy ktoś może mnie
      > oświecić, gdzie była ta "wariantowa" pętla i kiedy one tam dojeżdżały (czy
      > tylko w weekendy czy może przez cały tydzień).
      >
      > DANKE !!!

Bitte,

petelka byla na parkingu przy campingu, a w zasadzie to byla zawrotka bo busy
      tam nie mialy postoju. ZTCP w dni robocze wykonywany był 1 kurs baardzo
      wczesnym rankiem (tak gdzies koło pierwszego kura hehehe). W dni wolne,
      sloneczne było ich troche wiecej, ale tez nie zaduzo ze 3-4.
      • Gość: ADAŚ Re: Niepołomice Puszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 20:46
        Linia "339" kursuje na żądanie właściciela, wszędzie tam gdzie chce (dot.
        brygady 339-05) i gdzie musi (dot. brygad 339-02 i 339-04).
        Linia jest obsługiwana przez Zajezdnię Śródmieście i Zajezdnię Wieliczka.

Dzięki za info o "231". Tak podejrzewałem ten parking, ale chciałem się
        upewnić.
      • Gość: Karol37 Re: Niepołomice Puszcza IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 23:10
        krzysiek111 napisał:

> adas29 napisał:

> Czy ktoś może mnie
        > > oświecić, gdzie była ta "wariantowa" pętla i kiedy one tam dojeżdżały (czy
        >
        > > tylko w weekendy czy może przez cały tydzień).
        > >
        > > DANKE !!!
        >
        > Bitte,
        >
        > petelka byla na parkingu przy campingu, a w zasadzie to byla zawrotka bo
        busy
        > tam nie mialy postoju. ZTCP w dni robocze wykonywany był 1 kurs baardzo
        > wczesnym rankiem (tak gdzies koło pierwszego kura hehehe). W dni wolne,
        > sloneczne było ich troche wiecej, ale tez nie zaduzo ze 3-4.

Dokładnie Krzyś ma racje, jeśli chodzi o kursowanie to nie było tak do końca.
        W dni powszednie jak i w weekend-y były trzy kursy.
        godziny odjazdów z Pleszowa to 4:25,12:08 i 20:16. Ten ostatni w weekend miał
        miejsce o 20:14.
        Boże pamiętam to jakby to było wczoraj.
        • Gość: pudel25 Re: Niepołomice Puszcza IP: *.whitemouse.com.pl / 192.168.1.* 18.09.03, 00:03
          A to z przed wczoraj pamiętasz? Chodzi mi o 231bis.
          • Gość: Karol37 Re: Niepołomice Puszcza IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 22:01
            Gość portalu: pudel25 napisał(a):

> A to z przed wczoraj pamiętasz? Chodzi mi o 231bis.

Pamiętam,pamietam ale bez przesady. Te kursy do puszczy 231 utkwiły mi w
            pamięci bo często z nich korzystałem, zazwyczaj z tego o 12:08 w weekendy.
            Ale popularną "bisówkę" pamiętam, jeszcze jak hulały na niej "ogórki".
            To były czasy, ech......
      • kuba203 Re: Niepołomice Puszcza 19.09.03, 18:56
        krzysiek111 napisał:

> petelka byla na parkingu przy campingu,

Ja jak tam byłem pod koniec grudnia 1997, to autobus nie jechał już na ten
        parking, tylko "trójkątował" tuż przed skrzyżowaniem z obwodnicą na takiej
        bitej drodze wzdłuż granicy lasu, i dojeżdżały tam 3 kursy dziennie, ale tylko
        w dni powszednie :)
        • krzysiek111 Re: Niepołomice Puszcza 19.09.03, 21:15
          aaaa, jeszcze sobie cos przypomniałem. Kuba masz poniekad racje, bo generalnie
          to on tam powinien konczyc jak mowisz, ale na specjalne zyczenie pasazerow :->
          dojezdzal te 100-200 m dalej, wysadzal zainteresowanych i spokojnie sobie
          zawracal.
          • kuba203 Re: Niepołomice Puszcza 20.09.03, 18:01
            krzysiek111 napisał:

> na specjalne zyczenie pasazerow

Jak ja tam byłem, to byłem jedynym pasażerem (reszta wysiadła na Rynku), więc
            nie za bardzo wiem, o czym mówisz (chyba, że to ja miałem pecha i normalnie
            ktoś tam jednak jeździł) :D
    • Gość: mouset Re: Niepołomice Puszcza IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 18.09.03, 20:14
      W sumie można reaktywowac tą pętlę, ale po co sie wysilać dla krakowian, lepiej
      nadskakiwać Zielonkom
    • Gość: ADAŚ Bory Kołłątajowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 21:31
      Jeśli były kursy do Niepołomice Puszcza, to czemu teraz nie do Borów
      Kołłątajowskich hihihi !
      • Gość: mouset Re: Bory Kołłątajowskie IP: *.ghnet.pl 20.09.03, 16:47
        Ależ jak najbardziej , w cieniu drzew można niejedną flaszkę zgrzać , a jakie
        fajne ogniska sa na podkładach kolejowych, mostki itp. same atrakcje
    • yabol428 Re: Niepołomice Puszcza 22.09.03, 03:41
      A tak przy okazji. Najbardziej przykre w tym wszystkim jest, że gmina
      Niepołomice jest chyba jedyną spośród graniczących z Krakowem gmin, do których
      prawie nie dociera komunikacja publiczna. Piszę "prawie", bo jest chyba jeden
      dziennie kurs PKS Kraków - Szczucin przez Niepołomice. Ale tak poza tym to nie
      dociera już ani PKP, ani MPK, ani jakaś bardziej regularna komunikacja PKS.
      Krótko mówiąc, do tej gminy można się dostać prawie wyłącznie pierdolonym
      busem. Najśmieśniejsze w tym wszystkim jest to, że tą gminę bardzo często
      przedstawia się w mediach jako wzorową, przodującą spośród gmin podkrakowskich.
      Lecz co to za przodująca gmina, która nie dba o komunikację na cywilizowanym
      poziomie.
      • Gość: ADAŚ Re: Niepołomice Puszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 06:40
        Niepołomice to patałachy i tyle. Wieliczka nie jest lepsza.
      • kuba203 Re: Niepołomice Puszcza 22.09.03, 08:32
        Ja już bym wolał dojechać 111 lub 161 do granicy i dalej na piechotę przez
        most...
        • Gość: mouset Re: Niepołomice Puszcza IP: *.cm-uj.krakow.pl 22.09.03, 11:56
          ... a potem busem
          • kuba203 Re: Niepołomice Puszcza 22.09.03, 16:49
            Gość portalu: mouset napisał(a):

> ... a potem busem

Chyba sobie ze mnie jaja robisz :)
            • Gość: ADAŚ Re: Niepołomice Puszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 19:32
              Kuba - przypierdol mu hihihihi.

Toć to jest pomówienie !!!
      • krzysiek111 Re: Niepołomice Puszcza 22.09.03, 22:45
        wybrali usługi CB, ktore "świadczy usługi" jak najbardziej regularne
        • Gość: mouset Re: Niepołomice Puszcza IP: *.ghnet.pl 22.09.03, 22:47
          i konkurencyjne dla pleszowskich widm
          • krzysiek111 Re: Niepołomice Puszcza 22.09.03, 22:56

> i konkurencyjne dla pleszowskich widm

chciałoby się powiedziec niestety ....
            • Gość: Locutus Re: Niepołomice Puszcza IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.09.03, 06:10
              Ten kto oferuje lepsze warunki zwycięża i chyba nie ma w tym nic złego...

Inna sprawa, że MPK się tego nigdy nie nauczy :-/

Pzdr.
              LOKI
    • Gość: Karol37 CB dobre na ...... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 00:28
      Tak się składa, że w mojej firmie pracują cztery osoby korzystające z
      autobusów CB. To co mówią na temat wyboru pzez swoje gminy linii CB to
      poprostu jeden ciąg przekleństw i wyzwisk pod adresem władz gminy. Natomiast
      to co pokazuję CB przekracza wszelkie pojęcie. Autobusy CB po pierwsze
      zatrzymują się w miejscach które odpowiadają kierowcy, przystanki są
      oczywiście nie oznakowane. MPK to szwajcarski zegarek w porównaniu z
      punktualnością CB, każdy kierowca jeździ jak mu się podoba. Z reguły autobus
      jedzie nawet do 10 minut wcześniej albo nie jedzie wcale bo akurat się zepsuł.
      Kierowcy są chamscy, kolesią zatrzymują się gdziekolwiek z reguły ostro
      hamując. Kiedy wkur..... pasażer chce się trochę poskarżyć i dzwoni do
      właścicelki sieci CB która mieszka sobie w Koszycach, ta nawet nie słucha
      tylko odkłada słuchawkę. Ją to poprostu wali. Jeszcze jedną ciekawostką są
      bilety miesięczne. Większość klientów CB zamiast wpisywać na bilecie swoje
      imię i nazwisko wpisuje tylko nazwisko i tak na jedną kartę jeździ cała
      rodzina, no zazwyczaj jednak wystarczy jednak dać kierowcy złotówę i też się
      jedzie. Według moich znajomych największym minusem jest jednak zupełny brak
      rozkładów i przystanków, w przypadku jakichkolwiek świąt to już
      zupełny "czeski film", po co zresztą kogoś informować co i jak, najlepiej brać
      kasę i pierd...... resztę. Jak słucham moich znajomych to zaczynam się
      zastanawiać czy MPK jest naprawdę takie złe?
      • Gość: mouset Re: CB dobre na ...... IP: 149.156.15.* 23.09.03, 10:39
        To nawet nie chodzi o to kto zły a kto dobry
        Tylko jest chaos z powodu braku nadzoru nad przewozem, telefonik powinien byc
        do urzędu woj. i kontrolka z odebraniem koncesji
        • krzysiek111 Re: CB dobre na ...... 23.09.03, 14:01

> To nawet nie chodzi o to kto zły a kto dobry
          > Tylko jest chaos z powodu braku nadzoru nad przewozem, telefonik powinien byc
          > do urzędu woj. i kontrolka z odebraniem koncesji

koncesja powinna zostać cofnięta "z urzedu" z powodu np. braku rozkałdów jazdy
          na przystankach, nie mowiac już o łamaniu przepisow ruchu drogowego itd...
          • Gość: ADAŚ Re: CB dobre na ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 17:51
            BUSY DO PIACHU !!!
            • Gość: mouset Re: CB dobre na ...... IP: *.ghnet.pl 23.09.03, 21:13
              Poprawka: nieprzestrzegające przepisów busy do piachu
              • yabol428 Re: CB dobre na ...... 24.09.03, 18:07

> Poprawka: nieprzestrzegające przepisów busy do piachu

W sumie na jedno wychodzi. Znasz jakichś busiarzy przestrzegających przepisy?
                Bo ja nie. Np. przepis dotyczączy rozkładów jazdy na wszystkich przystankach.
                Nie spotkałem jeszcze prywatnego przewoźnika, który by tego przestrzegał.
                Kiedyś to może jeszcze KPPU był jedynym pryuwaciarzem na poziomie, ale też
                ostatnio zeszło na psy.
                • Gość: mouset Re: CB dobre na ...... IP: *.ghnet.pl 24.09.03, 18:42
                  Jeszcze Frej i Szwagropol trzymają poziom
                  • yabol428 Re: CB dobre na ...... 25.09.03, 22:53

> Jeszcze Frej i Szwagropol trzymają poziom
                    Z tym się zgadzam. Ale oni mają ułatwione zadanie, bo są to linie expresowe,
                    prawie bez przystanków pośrednich (jedyny przystanek w Nowym Targu).
                    • Gość: mouset Re: CB dobre na ...... IP: 217.96.109.* 25.09.03, 22:55
                      A jaki był bój o przystanek w Targu
                    • kuba203 Re: CB dobre na ...... 26.09.03, 21:14
                      yabol428 napisał:

> Z tym się zgadzam. Ale oni mają ułatwione zadanie, bo są to linie expresowe,
                      > prawie bez przystanków pośrednich (jedyny przystanek w Nowym Targu).

???? Jak wracaliśmy Frejem z Nowego Sącza, to zatrzymywał się w każdej wiosze,
                      gdzie tylko ktoś chciał wysiadać/wsiadać. Różnica polega tylko na tym, że robił
                      to w miejscach wyznaczonych do tego, a nie gdzie popadnie :) Nawet nie chciał
                      mnie wypuścić na przystanku 204 przy Wielickiej, tłumacząc, że tam mu nie wolno
                      stawać i że może dopiero przy CPNie. I tak powinno być :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka