tania_lk 23.02.09, 18:54 Został przegłosowany skład zarządu naszej wspólnoty. Czy ktoś wie jest stanowisko zarządu odnośnie zarządcy wspólnoty? Nie mogę skontaktować się z członkami zarządu naszej wspólnoty dlatego pisze na forum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomekskl Re: Zarządca Ateny? 23.02.09, 21:10 Mam nadzieje, ze decyzja z zebrania mowiaca, ze bez wzgledu na wszystko bedzie nowy zarzadca jest podtrzymane! Moze warto by zarzad przedstawil chociaz do informacji ofety od zarzadcow, ktorzy chcieliby sie zajac Atenami... Odpowiedz Link Zgłoś
minimaxi0 Re: Zarządca Ateny? 24.02.09, 18:14 tomekskl napisał: "Mam nadzieje, ze decyzja z zebrania mowiaca, ze bez wzgledu na wszystko bedzie nowy zarzadca jest podtrzymane!" Tylko czy Greń na to pozwoli i do tego dopuści????????????????? Może się mylę ale ma jakieś obawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna2008 Re: Zarządca Ateny? 24.02.09, 19:56 Czytając forum można mieć obawy, poniżej wypowiedż mieszkańca wspólnoty w której zarządzał Greń: "Autor: annabelle4 ............Jestem mieszkanką dużego krakowskiego osiedla przy ulicy Borkowskiej, powstającego z rozmachem, w tempie może zbyt szybkim, by solidnie wybudować bloki i dać gwarancję ich trwałości. Entuzjazm towarzyszący mojemu wprowadzeniu się do tego miejsca, systematycznie ulegał ostudzeniu i postępował, im dłużej tu byłam. Już od początku niewiele mieliśmy do powiedzenia. Z ramienia dewelopera narzucono nam zarządcę - pana Tomasza Grenia, który mając zapewne bardzo solidne umocowanie, a dodatkowo z pewnością świetne zawodowe samopoczucie (nie wiem jak z osobistym) rozgrywa sobie własną bezkarną politykę, działając ewidentnie na korzyść dewelopera, nie respektując uwag i potrzeb właścicieli mieszkań, kupionych za niemałe przecież pieniądze, mieszkań, którym stale coś „dolega”, w których ciągle pojawiają się usterki ewidentnie wynikające z wadliwych rozwiązań konstrukcyjnych. Pan zarządca nieustannie obciąża mieszkańców kosztami napraw, usiłując wmówić im (choć i to niechętnie, bo bardzo nie lubi z ludźmi rozmawiać), że wszystko to dzieje się zgodnie z obowiązującym protokołem (KTO go ustalił!!??). Dlaczego ten pan jest nadal zarządcą części osiedla? Bo mieszkańcy nierozważnie zgodzili się kiedyś na to myśląc, że nie mają wyboru. Otóż wybór istnieje i każdy w takiej sytuacji go ma! Nie można tylko ślepo podpisywać umów, zobowiązań, bo późniejsza zmiana patologicznego stanu okazuje się być bardzo trudna do przeprowadzenia. Niedostateczna mobilizacja mieszkańców, niska frekwencja na zebraniach wspólnot, luki w wiedzy prawnej, dodatkowo też zwykłe lenistwo sprawiają, że trudno jest zrobić ten jedynie słuszny, radykalny krok i pozbyć się „reprezentanta” (wiem, to brzmi groteskowo), który działa na naszą szkodę. ....................................................." Można powiedzieć że to tylko cytat jednego z mieszkańców osiedla przy Borkowskiej, lecz jesli pisze takie rzeczy to coś musi być na rzecz. Skoro na zebraniu padły pewne deklaracje to chyba należy ich przestrzegać, czy się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
king1408 Re: Zarządca Ateny? 24.02.09, 22:58 Od tej wypowiedzi o Greniu cała burza się zaczęła. I całe szczęście bo dzięki temu udało się też Szczurkowej pozbyć. Jak to się mówi do 3 razy sztuka więc mam nadzieję że nastepny zarzadca bedzie wreszcie trafiony :) Odpowiedz Link Zgłoś
barca45a Re: Zarządca Ateny? 25.02.09, 08:32 A mnie tam g..obchodzą takie wpisy - propaganda i tyle ! albo wybierzmy zarządcę z przetargu albo zostawiamy tego Grenia i tyle.Jak sobie pomyslę ,ile było nerwów z firmą S-W to aż mnie wzdryga, że kiedyś może my będziemy chcieli się jej pozbyć i sami będziemy mieli problemy. Poza tym, jak wrócimy do S-W to już widzę "dobrą" współpracę z NM i Warbudem, zapomnijcie o czymkolwiek ! Zrobić konkurs i wybrać najlepszego ! Odpowiedz Link Zgłoś
tania_lk Re: Zarządca Ateny? 25.02.09, 16:29 Ja jestem za zebraniem ofert i wyborem najlepszej. Co do wpisów na forum to oczywista rzecza jest że nie każdy każdego lubi i nie każdy każdemu odpowiada, tak byc musi i tak jest. Jedni sie kochaja a drudzy nienawidzą. Nie wysówała bym też na forum oskarżeń bądż jakich kolwiek zastrzeżeń pod konkretnym adresem gdyż nie dotego chyba służy forum. Jak ktoś ma do kogoś to albo niech pójdzie osobiście i mu to powie albo na zebraniu niech przyjdzie wstanie i powie co mu sie nie podoba, lub czyje poczynania sa do du.. itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_ga Re: Zarządca Ateny? 25.02.09, 16:43 A czym sie tak denerwołałeś barca45a? W czym tkwił problem, bo ja jakoś mieszkając w Atenach nie miałem zastrzeżeń i nie traciłem nerwów. Współpraca z S-W układała mi sie dobrze. Co do zarządcy to popieram stanowiskko zrobienia konkursu ofert. Nie chce pisać że tamten był taki a obecny owaki chce poprostu abysmy na podstawie złozonych ofert przez obydwu zarządców którzy byli oraz jescze kilku innych wybrali dla nas najlepsze rozwiązanie. Wzajemne oskarżenia i wylewanie żalu na forum napewno mie pomoga wspólnocie. Odpowiedz Link Zgłoś
mruczek9 Re: Zarządca Ateny? 25.02.09, 21:36 A ja sobie postanowiłem porównać obydwu zarządców, stosowałem nastepującą ocenę: + pozytywnie 0 brak zastrzeżeń, lecz mogło by być lepiej - negatywnie poniżej co mi wyszło: 1) Cena za zarządzanie (oboje pracują za tą samą i uważam że nie jest wygórowana) S-W: + G: + 2)Lokalizacja biura (mam tu na uwadze łatwość bezpośredniego kontaktu mieszkańców wspólnoty) S-W: + G: - 3) Utrzymanie porządku i ochrona (zmieniona firma sprzątajaca - do poprzedniej nie miałem zastrzeżeń, obecna od lutego poprawiła swoje usługi bo poczatek tragiczny! ; co do ochrony to to pozostała ta sama i różnie to bywa) S-W: 0 G: 0 4)Komunikacja zarządca - mieszkaniec wspólnoty, jakość obsługi. S-W: 0 G: - 5) Dbanie o cześci wspólne, poprawianie wyglądu wspólnoty, wprowadzanie ulepszeń (według mojej oceny od początku do tego co jest obecnie to przeszliśmy duży krok na przód) S-W: 0 G: 0 6) Wykorzystanie internetu w zarządzaniu poprzez dostęp mieszkańców do własnych kont S-W: + G: + 7) Częstotliwość przebywania Zarządcy na terenie wspólnoty. S-W: + G: - Takie 7 ptk sobie zrobiłem, ktoś może powiedzieć że za dużo lub za mało ale mi wystarcza, zrobiłem to czysto z celów statystycznych. Porównałem tych dwóch zarządców gdyz uważam że powinniśmy wybrać któregoś z nich, ponieważ znają już trochę wspólnote my znamy ich i szybciej będzie można zobaczyć wyniki współpracy. Ps. Tak na marginesie nie mamy jak to ktoś powiedział współpracować z NM czy też z Warbudem tylko mamy żądać od nich naprawy ewentualnych usterek i niedoróbek. Deweloper coś zrobił i jeśli zrobił nie tak jak trzeba to poprawa tego stanu ma się odbyć na zasadzie polecenia i konsekwencji w działaniu a nie współpracy, gdyz współpraca to według słownika "praca wykonywana wspólnie z kimś". Ja nie zamierzam wspólnie z NM naprawiać usterek. Odpowiedz Link Zgłoś
alejaja000 Re: Zarządca Ateny? 02.03.09, 20:52 Z większościątego co "mruczek9" napisał się zgadzam ale odnośnie czystości to niestety danie obecnej firmie sprzątającej "0" czyli brak zastrzeżeń to woła o pomste do nieba. Ty chyba wchodzisz do klatki z zamkniętymi oczami, bo gdybyś otworzył oczy to mógłbyś zobaczyć że nawet "-" to zamało! No ale skoro niektórzy chcą by Greń został to mam nadzieje że pmogą i nastąpi poprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
king1408 Re: Zarządca Ateny? 05.03.09, 21:22 Pani Szczurek, podziwiam Panią za zaangażowanie, że się chce Pani zakładać 20 profili i tak cały czas pisać, że miała Pani biuro na osiedlu. Wychwalał Grenia nie będę bo nie ma za co. Ale jak dla mnie to jestem bardziej zadowolony, a to oznacza tylko jak marne S-W działało! Odpowiedz Link Zgłoś
tania_lk Re: Zarządca Ateny? 05.03.09, 22:09 Pani/Panie King1408 Widze że jesteś jasnowidzem i wszystko wiesz to czy mógłbyś mi podesłać namiary do członków zarządu. Ps. Ktoś kiedyś powiedział: "Wszyscy co nie myślą tak jak ja są moimi wrogami" Odpowiedz Link Zgłoś
adam_maa Re: Zarządca Ateny? 27.02.09, 17:32 Barca45a czytając twój wpis poczułem się jakby to sam prezes PiS napisał te słowa (Czyżby 4 bliźniak mieszkał na OE) I ty piszesz o propagandzie a twoje słowa to jak można określić, rzucasz mocne słowa nie poparte żadnymi przykładami to jak można to odebrac jak nie propogandę aby zostawić Grenia. Greń napewno będzie współpracował z NM tylko mam obawy że prawdopodobnie to my będziemy musieli ponosić tego koszty. Uważam że trzeba zebrać kilka ofert i na ich podstawie wybrać administratora. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka_no Re: Zarządca Ateny? 02.03.09, 21:36 Wspólnota Ateny = Blok Alternatywy 4 Gospodarz domu ANIOŁ = Zarządca GREŃ Teraz tylko my musimy sie zorganizować jak mieszkańcy Alternatyw 4 i w czynie społecznym zadbać o porządek, usterki i wszelkiego rodzaju remonty. Na tablicach trzeba wywiesić kto ma kiedy dyżur i dzięki temu będziemy mieli pięknie, a nasz zarządca tak upragniony spokój z problemami mieszkańców Aten! Odpowiedz Link Zgłoś
minimaxi0 Re: Zarządca Ateny? 05.03.09, 23:34 No niby brzmi jak Prezes Jarosław, ale dobry jest z PR i tutaj troszke do Prezesa nie pasuje. W każdym swoim wspisie tak od niechcenia, tak na marginesie poda coś na tak o Greniu. Sprytnie to sobie wszystko wykombinował/a. Odpowiedz Link Zgłoś