Gość: pamu IP: 83.238.173.* 08.05.09, 23:16 Jako krakowianim wcale nie jestem zadowolony z tego co się bedzie działo, czy ktos pomyśłał o turystach? Chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: major Wara od Krakowa IP: *.chello.pl 08.05.09, 23:32 Czy w demokratycznym kraju mogę prostestować przeciwko protestom. To jest jakaś przesada w dupach się im poprzewracało do roboty by się wzięli mogli się skrzyknąć złożyć i kupić "se" tę stocznie, a nie tylko łapę wyciągać do pańśtwa czyli do mnie też. A ja sie nie zgadzam bo ja musze się rynkowo utrzymać i nie moge wyjść na ulicę bo jestem małym przedsiębiorcą i nie mam czasu nawet na zwolnienie lekarskie tylko 25h na dobę myślę co zrobić żeby się utrzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anarchista Re: Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.compower.pl 08.05.09, 23:47 Tutaj nikt nie myśli o mieszkańcach, a co dopiero o turystach. Związkowcy przyjeżdzajcie i rozwalcie to miasto w pył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.net.autocom.pl 09.05.09, 15:37 widać, żeś z huty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<<<<<<<<<<< Re: Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.ver.airbites.pl 09.05.09, 17:42 dziecko autocomu sie odezwało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >I< Re: Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.net.autocom.pl 09.05.09, 20:19 Czytać umiemy, to już coś. Zaimponowałeś wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<<<<<<<<<< Re: Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.ver.airbites.pl 09.05.09, 21:21 faktycznie, to juz jest coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Griszka Re: Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 10:55 A może Ciebie tak rozpie...ć? Odpowiedz Link Zgłoś
jukka2003 a niech przyjada 09.05.09, 00:28 Mysle ze sluzby ochrony i organizatorzy beda mieli dobry sposob zeby zapanowac nad ta zbieranina "pokojowo" protestujacych. I mam nadzieje ze mimo wszystko nie dojdzie do konfliktu, bo byla by to woda na mlyn propagandy PISu ktory prawdopodobnie pociaga sznurki w kregach zwiazkowcow. Tylko co oni tym krzykaczom naobiecywali ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: a niech przyjada IP: *.152.157.74.dsl.dynamic.eranet.pl 09.05.09, 15:12 jukka2003 napisał: I mam nadzieje ze mimo wszystko > nie dojdzie do konfliktu, bo byla by to woda na mlyn propagandy PISu ktory> prawdopodobnie pociaga sznurki w kregach zwiazkowcow. > Tylko co oni tym krzykaczom naobiecywali ...? Co naobiecywali?, jak zwykle to samo, że pewnie będą wieszać tych co odbudowali Ojczyznę ze zniszczeń wojennych do których doprowadziła polityka prawicowych sanacyjnych rządów, że będą mścić się na tych, którzy walczyli z bandytami po 1945r nie dającymi ludziom żyć w spokoju w wyzwolonej z pod okupacji Polsce, że reszcie pracujących dla porządku publicznego odbiorą emerytury, skazując Ich na śmierć głodową. To niektórym prawicowym popłuczynom będzie się podobać i na głosy takich zawsze będzie można liczyć, bo na inne nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<<<<<<< historyk IP: *.ver.airbites.pl 09.05.09, 17:44 klikasz ze szpitala im Babińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: gość IP: *.152.157.74.dsl.dynamic.eranet.pl 09.05.09, 19:27 To wszystkie argumenty na jakie cię stać, prawicowy oszołomie, potomku tych z "uchodżctwa", czyt. spierd....cych z Ojczyzny tchórzów i zdrajców ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<<<<<<<<<<< historyk IP: *.ver.airbites.pl 09.05.09, 21:19 tak, tylko na tyle mnie stać, komuchu zawszony, zdrajco narodu polskiego,ubecki agencie, gnido z za wschodniej granicy ps nigdzie nie uciekałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nario bez sensu te protesty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 21:45 te protesty to głupota. Trzeba posadzić Tuska - razem z Piterą, Kopacz, Rostkowskim i innymi specjalystami na taczkę i wrzucić to badziewie do wisły. Jedyne chyba co można sensownego z tym "rządem" zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: press Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: 78.145.235.* 09.05.09, 01:10 Powiem krótko. Związkowcy - odpie....lcie się od Krakowa. Nie chcemy Was tu. A jak ju przyjedziecie to się ustawcie z kibolami na jakąś zadymkę. Najlepiej gdzieś w lesie. Przynajmniej margines się trochę rozerwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 21:47 a tuskowe stopy to będziesz całował, palancie, hehehe:D WeŹ se jeszcze Piterę i Niesiołowkiego i bara-bara na całego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ręce opadają Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 01:59 to przestaje być śmieszne a staje się żałosne, jak zwykle zaczynają się gierki różnych przedstawicieli związkowych, którzy nakręcają spirale absurdu i angażując innych związkowców, chyba nie mają świadomości albo udają że nie widzą że znowu uderzy to w mieszkańców i miasto. Nie w taki sposób powinno się rozwiązywać problemy, im więcej się słyszy o tego typu pomysłach związkowców to tym bardziej przyczyniają się do tego by zlikwidować ich istnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? zapraszamy do Krakowa :-) IP: 77.236.12.* 09.05.09, 07:03 zdaje się że przedpisacze szanowni /hmmm?/ nie zauważyli że mamy w Polsce Konstytucję gwarantującą wolność zgromadzeń itp... :-) i nie pier...olcie głupot że tdemonstracje uderzą w miasto i mieszkańców :-) miasto będzie sparaliżowane przez ochronę przylatujących "władców" /1 dzień bez ruchu samochodowego/ tak czy siak... jedyne co Wam zostało się to modlić żeby Donek Chyży Ruj siem jeszcze namyślił np na spotkanie na zamku w Malborku /znacznie bardziej obronnym niż Wawel/ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
malpiarnia ryzy! wez swoich gosci do Szkieletora 09.05.09, 08:09 na najwyzsze pietro gosci niech oprowadzi Prezydent Majchrowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: zapraszamy do Krakowa :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 12:07 No cóż, gó...arzeria pewnie nie pamięta, że 20-30 lat temu Jaruzelski, Urban czy Trybuna Ludu produkowali dokładnie takie same teksty na temat protestów i ludzi, którzy je organizowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Rozwiązać tą związkową chołotę w całej Polsce IP: *.chello.pl 09.05.09, 08:28 Ta dzicz juz dawno powinna wymżeć!!! Tępaki myślą ze coś wskórają u tuska- buhahaha Może tylko ogólnopolska nienawiść do tej chołoty darmozjadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? ogólnoposką nienawiść ??? IP: 77.236.12.* 09.05.09, 08:54 ogólnoposką nienawiść ??? :-) czyli sami siebie mają nienawidzieć ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karampuck Korekta: prostest przeciwko nam, podatnikom. IP: *.ghnet.pl 09.05.09, 09:18 Związkowe nieroby będą protestować przeciwko nam, pracującym podatnikom, aby jeszcze więcej kasy wyrwać na swoje 10-tysięczne (widać za małe jak na nieroba) płace. Jeżeli chodzi o stocznie - to proszę do Rydzyka - zebrał kawałek grosza na ten cel i co? Ale pamiętanie o tym Wodzusiowi na kaczych łapach nie bardzo pasuje, instrukcje z Moskwy mówią co innego: rozwalić Polskę, przypiąć opinię warchołów (wypisz wymaluj XVIII-wieczna polityka Rosji) i przy okazji utrwalić opinię, że przemiany zaczęły się od Muru Berlińskiego. Tak trzymać towarzyszu Jarosławie Rajmundowiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Korekta: prostest przeciwko nam, podatnikom. IP: 77.236.12.* 09.05.09, 09:26 ??????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Korekta: prostest przeciwko nam, podatnikom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 12:04 > Związkowe nieroby będą protestować przeciwko nam, pracującym > podatnikom, aby jeszcze więcej kasy wyrwać na swoje 10-tysięczne > (widać za małe jak na nieroba) płace Jeśli jesteś pracującym podatnikiem, to moze zorganizujesz manifestację przeciwko temu bandyckiemu rządowi? Chętnie się przyłączę. Nie przeciwko związkowcom, bo ich wynagrodzenia to naprawdę kropla w morzu w porównaniu z tym, co kradną posłowie czy ministrowie. Ministrowie i ich kumple dostali w tym roku podwyżki o 3 tysiące, posłowie - o 1400 PLN. Tusk miał zlikwidować KRUS, zrobić porządek z ZUS-em, uprościć prowadzenie firm, itd., itp. Nie zrobił nic, bo się boi, że mu sondaże spadną. Jako pracujący podatnik mam o wiele więcej powodów, żeby protestować przeciwko Tuskowi, a nie związkowcom. Niestety, nie mam takiej możliwości, bo Polacy siedzą ja naćpani i czekają, aż rząd okradnie ich do reszty. I jeszcze dają się temu rządowi szczuć przeciwko sobie. Ja się bardzo cieszę, że chociaż związkowcy pokażą Tuskowi, że nie wszystko jest tak pięknie, jak się niektórym wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
tadian znowu te święte krowy(buhaje) związkowcy 09.05.09, 09:27 przez dwadziescia lat straszą polske.zrobmy cos !!! my norrmalni tez mamy prawa w tym kraju,tez chce świętowac 20 lecie wolnosci.to nie jest ich swięto.ja mówie dośc takim praktykom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NH Re: znowu te święte krowy(buhaje) związkowcy IP: *.chello.pl 09.05.09, 22:02 Wyjdź na przeciwko nich i powiedz im to w twarz, a nie stukaj w klawisze patałachu. Oni mają do tego prawo jak najbardziej to tacy jak oni obalili komunę, a nie siedzący po cichutku i zawodzący we własnych 4 ścianach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A! Psiekrwie! IP: *.ghnet.pl 09.05.09, 09:34 Krakowiacy, kupujcie zbroje, miecze, kusze i ciągnijcie na Wawel pospolitym ruszeniem! Damy tym sobakom popalić, niech się tylko zbliżą do naszego zamku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Bydło się pcha na Wawel? IP: *.xdsl.centertel.pl 09.05.09, 09:48 Popalimy oponki? Pobijemy policjantów? A może się... k... do roboty weźcie darmozjady związkowe! Okradają te zdychające stocznie i kopalnie, a jeszcze mają czelność pyskować! W przypadku palenia opon i awantur żądam od służb porządkowych stanowczej reakcji, bo to jest skandal, że ja w ogródku nie mogę zapalić małego ogniska, a te debile będą mnie truć bezkarnie smrodliwą gumą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papież Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 10:08 Uwaga "związkowcy"! Jeżeli będziecie blokować moją ulicę pod Wawelem a właśnie będę jechał do pracy to któregoś z was potrącę. Wydaje wam się warchoły, że jak zapalicie parę opon to wasze pensje od razu podskoczą o 50%? NIE! WARCHOŁOM MÓWIMY NIE! Do roboty obszczymury! WON z KRAKOWA! Odpowiedz Link Zgłoś
mimix1 związkowcy - przewodnia siła narodu 09.05.09, 10:09 coś się tym panom pomyliło. Czasy przewodniej siły narodu (na szczęście) się skończyły. Związkowcy = polska zjednoczona partia robotnicza. Kolejarzy nie ma co się bać, na pewno się spóźnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: only Re: związkowcy - przewodnia siła narodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 21:43 też myślę, że tym panom się coś pomyliło. Donald Tusk jest Słońcemm Peru i nawet pan Brzechwa zadedykował mu swój wiersz! (na tapcznie siedzi leń) Ci związkowcy to chyba z księżyca się urwali, że nie doceniają osiągnięć oraz cudów Słońca Peru!!!! Skandal to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Związkowcom podziękujmy. IP: *.net.autocom.pl 09.05.09, 10:56 Protestowanie to taka wrodzona mentalność związkowców. Nieważne przeciw czemu lub komu, ważne żeby sie pokazać. Nie wszyscy wiedzą że dniówka protestującego to 100 zł na rękę ze specjalnego funduszu "S" oraz oczywiście darmowy dojazd na miejsce protestu, również płacony ze specjalnego funduszu, a de facto z kieszeni przeciętnego podatnika. Kto by nie chciał popić piwa, zrobić rozrubę z Policją, uniemilić przeciętnym mieszkańcom dzień, popalić opony i do tego jeszcze dostać kasę za taką zabawę. Protest planowali stoczniowcy, ale żeby chłopacy z Pomorza nie czuli się samotni to wpadną też inni: górnicy (ci to chyba żednej manifestacji w historii Polski nie przegapili0, kolejarze i wielu, wielu innych żeby zabawa była przedniejsza... Nie umniejszam ich roli w historii Polski, ale ich epoka już dawno dobiegła końca i dali by sobie siana. Polski nie stać na dopłacanie do ich kieszeni. A żeby nie było że to wina świńskiego PO to odsyłam zainteresowabych do poniższego artykułu: wiadomosci.onet.pl/waszymzdaniem/26516,jak_pis_ratowal_stocznie,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Związkowcom podziękujmy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 12:11 Byłeś w SB czy PZPR? Bo 20-30 lat temu takie same teksty na temat protestujących nadawała komunistyczna propaganda. Nazywała ich warchołami i chuliganami stadionowymi, którzy chcą się wyżyć i zrobić zadymę, i jeszcze dostać kasę od wrogich socjalistycznej Polsce ośrodków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Związkowcom podziękujmy. IP: *.net.autocom.pl 09.05.09, 12:49 Naucz się czytać ze zrozumieniem. To poziom podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Związkowcom podziękujmy. IP: *.net.autocom.pl 09.05.09, 12:54 Co do opłat za protestowanie, odsyłam do ostatniego numeru Metra. Bardzo ciekawy artykuł ze stron 2-3. Zacytuję fragment: "Tajemnicą poliszynela jest to, że udział w demonstracjach jest płatny. Dniowka wynosi 100 zł plus darmowy przejazd. Pieniądze na wyjazdy i pożyczki "S" ma ze specjalnego fundduszu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tirex Re: Związkowcom podziękujmy. IP: *.152.157.74.dsl.dynamic.eranet.pl 09.05.09, 15:30 Gość portalu: rex napisał(a): > Byłeś w SB czy PZPR? Bo 20-30 lat temu takie same teksty na temat > protestujących nadawała komunistyczna propaganda. Nazywała ich > warchołami i chuliganami stadionowymi, którzy chcą się wyżyć i > zrobić zadymę, i jeszcze dostać kasę od wrogich socjalistycznej > Polsce ośrodków. No i niestety tylko na tekstach się kończyło przez tetolerancyjne i pełne wyrozumiałości tamte rządy a nie na rozp...iu takich destrukcyjnych i anarchistycznych działań. To przez tamte właśnie rządy takie destrukcyjne ruchy powodujące stałe niepokoje społeczne przetrwały do chwili obecnej a działacze są tym zainteresowni, bo dzięki temu żyją dostatnio, kosztem ludzi pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd będą protestować pod Wawelem IP: 82.160.21.* 09.05.09, 11:29 Cieszyłbym się jakby ich pałowali igazem częstowali aż miło by się patrzyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezwiązkowiec Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.09, 11:58 Związkowców zapraszamy na Błonia... tam sie bydło wypasało. Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Re: Związkowcy będą protestować pod Wawelem 09.05.09, 14:32 Gość portalu: pamu napisał(a): > Jako krakowianim wcale nie jestem zadowolony z tego co się bedzie > działo, czy ktos pomyśłał o turystach? > Chyba nie. Wprost przeciwnie. Bedzie to bardzo duża atrakcja turystyczna szczególnie wtedy jak sie turystom wytłumaczy , że panowie demonstranci to albo juz bezrobotni albo bedą nimi za chwilkę i w ramach ćwiczeń psychologicznych uczą sie zabijać zbyt dużą ilość wolnego czasu. Ponadto trzeba turystom (zagranicznym) powiedzieć, że panowie demonstranci także protestowali kilkanascie lat temu, za tzw. komuny, bo wtedy mieli za dużo pracy, zarobków i przywilejów. Po takich tłummaczeniach panowie demonstranci będą stanowić najwiekszą atrakcje turystyczną Krakowa ( i całej Polski, też ). Głuptaków zawsze ogląda się z ciekawoscią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamieniarz Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.152.157.74.dsl.dynamic.eranet.pl 09.05.09, 14:54 Jak policja nie rozpieprzy i spacyfikuje znowu skutecznie i ostatecznie tej bandy rozrabiaczy a przywódców w szczególności, to w tym kraju, niezaleznie od ustroju i rządów nigdy spokoju nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.n4u.airbites.pl 09.05.09, 15:28 Jeszcze nic do końca nie ustalone,jeszcze zainteresowani nie wiedzą,jaki protest,gdzie,a już tabloid pt.Gazetka w Krakowie kreśli scenariusze i przebiera nogami.Czekają na rozróby,bo będzie o czym pisać. Przecież dla tych padlinożerców zła wiadomość,to dobra wiadomość. A spróbuj jeden z drugim pismaku,napisać o czymś konkretnym,z sensownym komentarzem,nie uczyli w szkole u Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Czyżbyś kibolku wściekł się że już prasa przed 09.05.09, 18:18 twoimi ewentualnymi rozróbami ostrzega krakowian?:))) A u Rydzyka to kształcili się i nadal kształcą tobie podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.net.autocom.pl 09.05.09, 15:32 Po co ci zadymiarze się tu pchają, nikt ich tu nie chce może czas wziąć się za prace a nie tylko krzyczeć, skandować i szantażować "dajcie dajcie dajcie" (rzecz jasna za nic) bo inaczej "spalimy opony, zrobimy syf, rozwalimy obchody" etc. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Uaktywnić wawelskiego smoka to poradzi 09.05.09, 18:15 sobie ze związkowymi świętymi krowami wyhodowanymi przez PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.chello.pl 10.05.09, 07:20 taaak, kochani związkowcy...tylko że to już nie to samo co 10 lat temu, gdy ogłupiony naród sympatyzował z manifestacjami górników i im podobnych. Protestujcie...na własne ryzyko. Tylko patrzeć jak w czasie waszego przemarszu z okien domów i kamienic zaczną się na Was sypać jaja, a może i doniczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krak-konserwatysta Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.09, 10:36 Żeby przyjechać z N-H to najpierw trzeba wystąpić o wizę, a potem skoro to jest grupa zorganizowana to turyści-związkowcy chcąc wejść na Wawel muszą wynająć licencjonowanego przewodnika i koniecznie opłacić bilety wstępu na Zamek Królewski! Ja więcej nie zamierzam za nich płacić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tt33 Re: Związkowcy będą protestować pod Wawelem 10.05.09, 14:34 Widać po postach, że Pan Tusk dobrze wybrał. Miasto największych cykorów. Wystarczy porównać Powstanie w Warszawie i powstanie w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok wawelski Związkowcy będą protestować pod Wawelem IP: *.autocom.pl 10.05.09, 16:50 Oj, Majchrowski , Majchrowski, kończ już Waść, wstydu oszczędź .... Odpowiedz Link Zgłoś
nononr1 Gratulacje Panie Profesorze... 10.05.09, 19:21 No i za małego prztyczka radnych PO (absolutorium) masz Pan zaufanie premiera PO... Gdańsk -Kraków :)) Albo Stocznia-Huta a dla kibiców Trzej Królowie Wielkich miast Śląsk , Wisełka ,Lechia Gdańsk ...Mnie tam to nie martwi . Tylko nie przenoście nam stolicy do Krakowa i będzie ok:))) Odpowiedz Link Zgłoś