Dodaj do ulubionych

Trzecia blokada bramek A4

IP: *.autocom.pl 28.08.09, 21:47
Jestem kierowcą ale naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć idei tego protestu.
Czy ja widząc, że w sklepie jest za drogi chleb zwołuje kolegów i blokuję kasy płacąc za paczkę kawy groszówkami? - Nie po prostu idę do innego sklepu. Czy ta zasada jest zbyt trudna do zastosowania?
Nie stać mnie na autostradę, jest dla mnie za droga to nią nie jadę - wybieram alternatywną trasę. Tłumaczenie, że motocykl mniej niszczy asfalt są również idiotyczne bo to tak jakby się domagać ważenia pojazdów uiszczać opłatę od wagi samochodu z pasażerami.
Opłata jest za przejazd nie za stopień zniszczenia drogi.
Mam nadzieję, że w końcu koledzy motocykliści to zrozumieją.
Obserwuj wątek
    • Gość: macki Trzecia blokada bramek A4 IP: 93.159.132.* 28.08.09, 21:49
      Blokada ? A gdzie będą barykady szanowny dziennikarzyno ?
    • Gość: balusz Trzecia blokada bramek A4 IP: *.multi-play.net.pl 28.08.09, 21:53
      Upór motocyklistów jest imponujący. Szkoda że "my" kierowcą aut, mimo że jest
      nas więcej nie potrafimy się tak zorganizować. Tylko dajemy się doić, na tej
      pseudoautostradzie.
    • Gość: lysyadam od ktorej godziny ta blokada ma trwac?? IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 28.08.09, 21:55
      jak wyzej???
    • Gość: macki Re: Trzecia blokada bramek A4 IP: 93.159.132.* 28.08.09, 22:06
      Odwołując się do tej analogii. Na osiedlu jest jeden spożywczak. Zmienił
      niedawno nazwę ze "Społem" na jakąś inną, ładniejszą. Nowy właściciel zgodził
      się prowadzić ów sklep, pod warunkiem, że na tym osiedlu nie postawią mu
      konkurencji. Kawa w tym sklepie jest najdroższa na świecie. Możesz kupić Inkę,
      ale po niej akurat masz biegunkę. Nie miałbyś pretensji do ADMINISTRACJI osiedla ?
    • Gość: Marcin Trzecia blokada bramek A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 22:27
      A ja się z motocyklistami zgadzam (nawet pomimo faktu iż często po 22 mam
      ochotę wyjść na ulicę i odstrzelić parę egzemplarzy - tych odstających od
      normy w negatywnym znaczeniu).
      Popatrzcie jak daleko zabrnęliśmy w tym naszym poronionym kraiku:
      Mamy najkrótszy, najdroższy, najbardziej dziurawy kawałek pseudo autostrady
      który jest pośmiewiskiem zarówno rodaków jak i obcokrajowców. Ten dziwny twór
      zablokował budowę obwodnicy Zabierzowskiej (o ile dobrze pamiętam) ludzie
      muszą tracić swój czas i pieniądze a jeszcze dyskutuje się o tym czy blokada
      to słusznie czy nie. Do ciężkiej cholery, jeśli nikt z urzędników nie kiwnie
      palcem w tej sprawie, to kto jak nie ludzie mają walczyć o swoje? za bramkami
      w stronę Wrocławia autostrada jest przyzwoita i darmowa. Może po prostu trzeba
      wyburzyć te śmieszne budki na ty żałosnym OS-ie Kraków - Katowice i pokazać
      wielkim zarządcom tej porażki środkowy palec?
    • Gość: gervee Re: Trzecia blokada bramek A4 IP: 213.134.182.* 28.08.09, 22:44
      Z autostradą jest jak z gazem w kuchni lub prądem ... też możesz nie używać -
      zawsze możesz palić w piecu. Tak na prawdę to alternatywy nie ma jeśli chcesz
      możesz przeciskać się przez Olkusz ale po tym co zrobiono na tej drodze to koszmar.
      W tym całym proteście chodzi o uczciwość ... o to żeby nie triumfowało
      sku...elstwo każące płacić za nic. Jeśli płacić to proporcjonalnie do wartości
      towaru/usługi. Ta w chwili obecnej jest zbyt droga.
    • Gość: Motocyklista Trzecia blokada bramek A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 07:18
      Będziemy blokować jadąc w puszkach!!! Widzicie jak się poświęcamy!
      No a od 1 września już będzie spokój, bo wracamy do szkół, trzeba
      będzie lekcje odrabiać i chodzić na praktyki.....
      • Gość: motocyklista Re: Trzecia blokada bramek A4 IP: *.mobile.playmobile.pl 29.08.09, 14:28
        już ty sie tak nie poświęcaj. zmień nicka na "wsiowy głupek" i to wystarczy.
        motocykliści poradzą sobie bez ciebie.
        • Gość: Motocyklista dlaczego wsiowy głupek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 18:35
          Przecież większość chłopaków jest ze wsi. Ale od razu głupek?? Ty
          jeździsz chińską motorynką i ciągle się pod nas podszywasz. Kup se
          wreszcie motór to cie przyjmiemy w szyki. Kupiłeś już podręczniki do
          gimnazjum, jak nie to ci pożyczę. P.S. Pamiętasz gp?
          • Gość: motocyklista ciąg smuge IP: 94.254.247.* 29.08.09, 20:41
            lamusie.
            Zmieniłeś nicka, ale dalej jesteś przygłupiastym dżepetto.
            Na sam widok mojego motocykla puściły by ci zwieracze, więc oszczędze ci tego
            widoku i wp....lu ścierą od matki. Za zanieczyszczenie klepiska.
    • Gość: shelby gt500 Trzecia blokada bramek A4 jeszcze skuteczniejsza IP: *.chello.pl 29.08.09, 10:13
      Ja już od wielu lat unikam A4 platnej na kraków i spowrotem, jadę
      sobie spokojnie przez olkusz, fotradarów tam więcej niż domów i
      ciężko cokolwiek wyprzedzić, ale ja, rodzina i znajomi więcej tym
      kawałkiem złodziejskiej pseudoautostrady nie pojedziemy, nawet jak
      będzie zrobiona. Nie dam ani centa najbardziej szmaciarskiej firmie
      w polsce czyli stalexportowi, pluję na nich. A tego bezczelnego
      prezesa stalexportuu który liczy się tylko ze sobą, to bym na taczce
      wywiózł. Protest ma sens ale pod domem tego nawiedzonego prezesa ze
      stalexportu. inaczej nic z tego nie będzie. POPIERAM MOTOCYKLISTÓW
      WALCZCIE DO KOŃCA !!!
      • ddtt Re: Trzecia blokada bramek A4 jeszcze skuteczniej 29.08.09, 13:07
        Muszę cię rozczarować. To czego nie zapłacisz na bramkach, zapłaci państwo z
        twoich podatków.
        Pozdrawiam
        • Gość: motocyklista Re: Trzecia blokada bramek A4 jeszcze skuteczniej IP: 188.33.16.* 29.08.09, 14:38
          ja na bramce zapłacę co do grosza ;) . to z twoich podatków śmieszne państwo zapłaci prezesowi srałexportu. :-D
          śmieszne państwo wysyła swoją śmieszną państwową policję aby pomagała sprawniej doić obywateli przez prywatną spółkę.
          baaardzo śmieszne! ;)
          za to, też płacisz.
          • Gość: xxx popieram takie akcje bo z jakiej paki IP: *.internet.szczecin.pl 29.08.09, 15:51
            maja tyle samo placic motocykl i samochod to czemu q....a samochod i
            tir nie placa tak samo??
    • Gość: af Ich organy są przecież bezcenne! IP: *.152.159.57.dsl.dynamic.eranet.pl 29.08.09, 17:48
      Niech jeżdżą bez płacenia i niech ich nie obowiązują ograniczenia prędkości, przecież ich organy są bezcenne!
    • Gość: p. :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 18:52
      No i stało się :D Bramki się otworzyły i motocykliści przejechali za free :D
      Zresztą, pewnie o tym przeczytacie niebawem :D
      • Gość: motocyklisa Re: :D IP: 94.254.247.* 29.08.09, 20:44
        A to się af - "łowca organów", ucieszy! :-D
    • Gość: motocyklista Re: Trzecia blokada bramek A4 IP: 94.254.247.* 29.08.09, 20:55
      krecik, a zastanawiałeś sie dlaczego kierowcy ciężarówek płacą więcej "za przejazd"?
      jak znajdziesz odpowiedź, to podziel się nią tu na forum.
      Dobranoc. ;)
      • fastaxe77 Re: Trzecia blokada bramek A4 31.08.09, 01:02
        No i jak wyglądacie wsiowe głupki, harlejowcy i inne "prawosławne" lebiegi?
        Dało się?
        Ciekawe kiedy nasza wspaniała policja państwowa przestanie przybiegać jak
        reksio na gwizdek swojego pana, bo srałexportowi w księgach nie sztymuje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka